Τρίτη 21 Απριλίου 2015 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Αντιναζιστική-αντιφασιστική-αντιρατσιστική-αντιεθνικιστική συγκέντρωση

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας: Οι Ναζί δολοφόνοι στη φυλακή - Συγκέντρωση Τρίτη 21 Απριλίου, στις 6:30μμ

Η Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας καλεί όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και όλες τις πολιτικές και κινηματικές συλλογικότητες που αντιμάχονται το ναζισμό, το φασισμό, το ρατσισμό και τον εθνικισμό σε συγκέντρωση την Τρίτη 21 Απριλίου στις 6:30μμ στην Ερμού (μπροστά στον Άγιο Νικόλαο). Αίτημα μας η παραδειγματική τιμωρία και καταδίκη της ηγεσίας της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Ακολουθεί ανακοίνωση της ΑΚΜ:

Οι Ναζί δολοφόνοι στη φυλακή!

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου ξεκίνησε η δίκη των 69 ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσα τους δικάζονται όλοι όσοι είχαν εκλεγεί βουλευτές της ΧΑ τον Ιούνιο του 2012 όπως οι: Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς, Παναγιώταρος, Ηλιόπουλος, Λαγός, Γερμενής, Μίχος κλπ. Στις 1.109 σελίδες του αμετάκλητου παραπεμπτικού βουλεύματος για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή όπως και στις 700 σελίδες του πορίσματος Ντογιάκου που προηγήθηκαν, αποτυπώνεται με νομική τεκμηρίωση αυτό που το αντιφασιστικό κίνημα «φωνάζει» από τις αρχές του 90: ότι η Χ.Α. είναι μια ναζιστική εγκληματική συμμορία που υποδύεται το «πολιτικό κόμμα» προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.

Υπάρχουν στοιχεία;

Οι Χρυσαυγίτες ισχυρίζονται ότι δήθεν δεν υπάρχουν στοιχεία εναντίον τους και το παίζουν «αθώες περιστέρες» αρνούμενοι τα ναζιστικά τους πιστεύω. Όλα αυτά είναι ασύστολα ψέματα που τα λένε για να πέσουν στα μαλακά!

Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια.

Από τη στιγμή της ίδρυσής της, το 1987, η Χρυσή Αυγή προβάλλει με όλα τα μέσα προπαγάνδας τη ναζιστική ιδεολογία του μίσους. Εξώφυλλα και άρθρα εξύμνησης του Χίτλερ, μνημόσυνα στους τάφους των SS και των ταγματασφαλιτών συνεργατών τους στην Ελλάδα, φωτογραφίες με τη σβάστικα και φυσικά στενές σχέσεις συνεργασίας με όλα τα βίαια ναζιστικά κόμματα της Ευρώπης.

Παράλληλα με τη ναζιστική προπαγάνδα η ΧΑ έχει φτιάξει ναζιστικά «τάγματα εφόδου», δηλαδή εκπαιδευμένες ομάδες φασιστών, με στρατιωτική δομή και πειθαρχία οι οποίες έχουν πραγματοποιήσειαμέτρητες αιματηρές επιθέσεις από τις αρχές τις δεκαετίας του 90 μέχρι σήμερα. Στόχοι και θύματα αυτών των επιθέσεων ήταν εξαρχής οι κοινωνικοί αγωνιστές, οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι αριστεροί, οι ομοφυλόφιλοι, οι αναρχικοί .

Εκλογική άνοδος και ναζιστική βία

Η είσοδος της ΧΑ στη Βουλή το Μάη του 2012 είχε σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση της ναζιστικής βίας. Με ανεβασμένο ηθικό και με τη στήριξη του κατεστημένου (αστικά ΜΜΕ, στήριξη του κράτους, ατιμωρησία από τη δικαιοσύνη) οι φασίστες στρατολόγησαν νέα μέλη και πολλαπλασίασαν τα τάγματα εφόδου και τις βίαιες επιθέσεις.

Αποκορύφωμα της κλιμακούμενης δολοφονικής δράσης ήταν η εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά στις 18/9/2013. Όμως ο Παύλος Φύσσας δεν ήταν ούτε ο πρώτος, ούτε ο μόνος. Είχε προηγηθεί η δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν (Πετράλωνα 17/2/2013) η αιματηρή επίθεση ενάντια σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και αφισοκολλητές του ΚΚΕ (Πέραμα 12/9/2013) η εισβολή και επίθεση μέσα στα σπίτια ανυποψίαστων Αιγύπτιων ψαράδων (Πέραμα, 12/6/2012) και πολλές ακόμη επιθέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τους πολεμάει το σύστημα;

Οι Χρυσαυγίτες ισχυρίζονται ότι οδηγούνται σε δίκη επειδή τους πολεμάει το σύστημα. Πρόκειται για ακόμη ένα ασύστολο ψέμα!

Από τη στιγμή της ίδρυσής της η Χρυσή Αυγή είχε: στενές σχέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες, υποστήριξη από ανώτατους κύκλους της αστυνομίας και του στρατού, σιγοντάρισμα από το σύμπλεγμα της μιντιακής διαπλοκής, χρηματοδότηση από εφοπλιστικούς κύκλους ακόμη και από πολιτικά «τζάκια» (ειδικά της ΝΔ) και φυσικά απολάμβανε ένα ανομολόγητο καθεστώς ατιμωρησίας από τους δικαστές και την αστυνομία. Σαν αντάλλαγμα η Χρυσή Αυγή στήριξε με όλα τα μέσα τα μεγάλα τα εφοπλιστικά, τραπεζικά και μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα και έξω από τη Βουλή.

Οι συλλήψεις και οι δικαστικές διώξεις της ηγεσίας της πραγματοποιήθηκαν μόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - κι αυτό επειδή η άρχουσα τάξη θεώρησε ότι η ΧΑ άρχισε να βγαίνει εντελώς εκτός ελέγχου και αποφάσισε ότι πρέπει να τραβήξει το λουρί του μαντρόσκυλου. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε σε αυτές τις διώξεις και το αντιφασιστικό κίνημα που βγήκε στους δρόμους (πάνω από 100,000 στις διαδηλώσεις τις πρώτες μέρες μετά τη δολοφονία του Φύσσα) απειλώντας με αποσταθεροποίηση την τότε κατάσταση.

Καμιά εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη και το αστικό κράτος

Είναι όμως σαφές ότι η αστική δικαιοσύνη και το αστικό κράτος ούτε θέλουν ούτε μπορούν να θάψουν οριστικά τη ΧΑ. Ας θυμηθούμε τις φιλικές συζητήσεις του Μπαλτάκου με τον Κασιδιάρη (μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα και ενώ ο Μπαλτάκος ήταν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά). Ας θυμηθούμε την πρόσφατη απόφαση αθώωσης (!) του Κασιδιάρη για την επίθεση ενάντια στη Λ. Κανέλλη και τη Ρ. Δούρου στο στούντιο του ΑΝΤ1.

Μόνο η μαζική κινητοποίηση και άσκηση αφόρητης πίεσης από τα κάτω μπορεί να διασφαλίσει την παραδειγματική καταδίκη των φασιστών ηγετών. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση η μάχη ενάντια στο φασισμό δεν θα έχει τελειώσει. Οι ναζιστές και οι φασίστες έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν κοινωνική υποστήριξη και δύναμη όσο μεγάλα στρώματα της κοινωνίας εξωθούνται στο περιθώριο, την ανεργία και τη φτώχεια. Οι συνθήκες που δημιουργεί η κρίση του συστήματος είναι αυτές που ευνοούν τη γέννηση και τη ενίσχυση του φασισμού. Η παραδειγματική καταδίκη όλης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής θα της επιφέρει ένα ισχυρό πλήγμα. Όμως η οριστική ταφόπλακα θα μπει μόνο όταν εξαλειφθούν οι συνθήκες και το ίδιο το σύστημα που γεννά το φασισμό μαζί με την ανεργία, τη φτώχεια, τη δυστυχία και την εκμετάλλευση.

Σε αυτή την κατεύθυνση:

· Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη όλης της ναζιστικής ηγεσίας. Να σαπίσουν στη φυλακή οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των δολοφονιών και των επιθέσεων.

· Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του κινήματος, τις αντιφασιστικές - αντιρατσιστικές συλλογικότητες κοκ σε ένα ενιαίο μέτωπο πάλης ενάντια στο ρατσισμό, το φασισμό, τον ναζισμό και τον εθνικισμό.

· Καλούμε όλους τους αντιφασίστες και τις αντιφασίστριες να θέσουν το ζήτημα σε κάθε εργατικό σωματείο, σε κάθε φοιτητικό σύλλογο και κάθε μαζικό φορέα ώστε ο αντιφασιστικός αγώνας να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

· Απαιτούμε την εκκαθάριση όλων των φασιστικών στοιχείων και όλων των φασιστικών πυρήνων από τα σώματα ασφαλείας. Απαιτούμε τη διάλυση των ειδικών σωμάτων ασφαλείας (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) που καμία σχέση δεν έχουν με την ασφάλεια των πολιτών αλλά αποτελούν τα πιο μισητά σώματα καταστολής και «φυτώρια φασιστών».

· Μαζί με τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, μαζί με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αγωνιζόμαστε για μια ανθρώπινη ζωή με δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, χωρίς φτώχεια, καταστολή και φασισμό.

Ενημερωθείτε καθημερινά για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής από το www.goldendawnwatch.org.

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας

antinazi-magnesia.blogspot.gr - facebook.com/AntifasistikhKinhshMagnhsias

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/04/21-630.htm...


ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

Στις 20 Απριλίου, ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το εργατικό-λαϊκό και αντιφασιστικό κίνημα καθίζει στο σκαμνί του κατηγορουμένου ολόκληρη την ηγεσία, κι όχι μόνο, της Χρυσής Αυγής, 69 κατηγορούμενους τον αριθμό. Είναι ο πανελλαδικός εξεγερτικός ξεσηκωμός του λαού τον Σεπτέμβρη του 2013, που επέβαλλε τη δίωξη των φασιστών στο κράτος και στη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Όχι οι μπάτσοι κι οι δικαστές. Οι τελευταίοι, αντίθετα, έκαναν και κάνουν ό, τι μπορούν για να διευκολύνουν τους Ναζί.

Την ίδια στιγμή που δεκάδες αγωνιστές σαπίζουν στις φυλακές, ακόμα και σε περιπτώσεις σακατεμένων ανθρώπων όπως ο Σάββας Ξηρός, με καταπάτηση μέχρι και στοιχειωδών συνταγματικών και νομικών δικαιωμάτων, οι φασίστες ηγέτες δεν μένουν στη φυλακή ούτε λεπτό μετά την παρέλευση του 18μήνου της προφυλάκισης. Την ίδια στιγμή που εισαγγελείς και δικαστές επιφυλάσσουν τις πιο βαριές κι εξοντωτικές ποινές ενάντια στο κίνημα, επιστρατεύοντας όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο ενός καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης (κουκουλονόμους, τρομονόμους κλπ.), αθωώνονται και πέφτουν στα μαλακά οι φασίστες σε μια σειρά από δίκες. Την ίδια στιγμή που το κράτος στήνει φυλακές μέσα στις φυλακές, κολαστήρια τύπου Γ', που το προηγούμενο διάστημα εξώθησε στην αυτοκτονία και στο θάνατο πρόσφυγες μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής που βαρύνονται με ένα ογκωδέστατο κατηγορητήριο, διαμένουν άνετοι και ασφαλείς σε ειδικά διαμορφωμένες πτέρυγες.

Αυτά και μόνο αρκούν για να το πούμε καθαρά: καμιά εμπιστοσύνη δεν μπορούμε να έχουμε στη «δικαιοσύνη» του κράτους της αστικής δημοκρατίας. Μέσα στους κόλπους του τελευταίου θρέφεται ο φασισμός, ενώ το ίδιο είναι που στρώνει το έδαφος για την αθώωση τους (ήδη το κατηγορητήριο βάλλεται από τα μέσα, από μέλη του Συμβουλίου Εφετών), διατηρώντας τους φασίστες «ζωντανούς», ως μια ενεργή «χρυσή εφεδρεία», έτοιμη να αναλάβει δράση ενάντια στην μαχόμενη εργατική τάξη.

Και ο ρόλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ποιος είναι σε όλο αυτό; Η «αριστερή κυβέρνηση», που εκλέχτηκε μαζικά από το λαό για να τα «αλλάξει όλα», πολύ γρήγορα αποδείχτηκε ανίκανη κι απρόθυμη να αλλάξει οτιδήποτε.

Όπως οι υποταχτικές αναδιπλώσεις του οικονομικού επιτελείου μπροστά στους τροϊκανούς «θεσμούς» είναι ένας όρκος πίστης στους αυστηρούς κανόνες πειθάρχησης του Ευρωπαϊκού καπιταλισμού, ένα καθησυχαστικό μήνυμα πως, σε τελική ανάλυση, τα μυαλά παραμένουν στο κεφάλι της κυβέρνησης, χωρίς να παρασύρονται από το παλλαϊκό ριζοσπαστικό ενθουσιασμό, έτσι και η στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της δίκης, είναι ένας όρκος πίστης στους θεσμούς και στις λειτουργίες του «συνεχούς» αστικού κράτους. Επικαλούμενη την κάλπικη «ανεξαρτησία» της «Ελληνικής Δικαιοσύνης», στο όνομα της «δημοκρατίας», η κυβέρνηση επιλέγει τον ρόλο του παρατηρητή των κρατικών μεθοδεύσεων σε όλα τα επίπεδα της καταστολής, και στη δίκη των Ναζί, πετώντας από πάνω της κάθε ευθύνη.

Αλλά οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν κρύβονται: για τους δεκάδες συλληφθέντες της Κατάληψης Πρυτανείας, ανάμεσα τους και μέλη του ΕΕΚ που οδηγούνται σε δίκη στις 21 Απρίλη, για την «πρώτη φορά αριστερά» καταπάτηση ασύλου με εκκένωση κατάληψης, για τους κινδύνους από την συνέχιση της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατουμένων εξαιτίας της καθυστέρησης της νομοθετικής διαδικασίας, έχει μικρότερη σημασία αν υπαίτιοι είναι η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού, ή η «προσωπική ατζέντα» ενός ανεξέλεγκτου υπουργού (Πανούσης). Το άμεσο αποτέλεσμα είναι πως ο ταξικός καταπιεστικός ρόλος του αστικού κράτους, όχι απλά δεν αμβλύνεται, όπως θα επιθυμούσαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αλλά οξύνεται, όσο βαθαίνουν τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής χρεοκοπίας κι η κοινωνική υπομονή εξαντλείται.

Ας μην παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο λοιπόν η κυβέρνηση της Κουμουνδούρου. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα θα παλέψει για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, χωρίς να θρέφει αυταπάτες πως έτσι «τελειώνουμε» με τον φασισμό. Αλλά αν τα κρατικά παράκεντρα αφεθούν ελεύθερα να χαλκεύσουν αποφάσεις υπέρ των φασιστών, η ευθύνη θα ανήκει ολοκληρωτικά στην ίδια την κυβέρνηση. Θα είναι υπόλογη απέναντι στο λαό!

Καμιά εμπιστοσύνη και καμιά αναμονή! Να καταδικαστούν οι φασίστες.

Εργατική-λαϊκή αυτοοργάνωση τώρα, για το τσάκισμα των φασιστικών συμμοριών. Τσάκισμα του κράτους κι όλων των μηχανισμών του, όλων των φωλιών του φασιστικού φιδιού!

Εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία, για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού στην Ευρώπη και παγκόσμια, για τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό!

Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα συμμετέχει και καλεί σε συγκέντρωση τη Τρίτη 21 Απριλίου στις 6:30μμ στη πλ. Αγ.Νικολάου, Βόλος

EEK

20/04/2014

πηγή: http://eekmag.blogspot.gr/2015/04/blog-post_20.html