Παρασκευή 8 Μαίου 2015 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση και πορεία για τη διεκδίκηση του επιδόματος ανεργίας

Σήμερα, που η κατάσταση της ανεργίας ταυτίζεται όλο και περισσότερο με τη στέρηση στοιχειωδών αγαθών και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Που η διαχείριση από την πλευρά του κράτους του ζητήματος της ανεργίας, όχι μόνο λύσεις δεν προσφέρει, αλλά αντίθετα συγκαλύπτει και διαιωνίζει το πρόβλημα.

Έχει έρθει η στιγμή να διεκδικήσουμε μια συνολική λύση για όλους τους ανέργους, που θα έχει διάρκεια και θα καλύπτει τις ανάγκες μας για να ζούμε αξιοπρεπώς.

Οι άνεργοι, είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και όχι μια ξεχωριστή κατηγορία από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Σαν κομμάτι λοιπόν του κόσμου της εργασίας, διεκδικούμε ένα ποσοστό του πλούτου που έχει παραχθεί και συνεχίζεται να παράγεται από το σύνολο της εργατικής τάξης και είναι δίκαιο να επιστραφεί στους εργαζόμενους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

Γνωρίζουμε καλά ότι καμία κατάκτηση δεν έρχεται από τη μια στιγμή στην άλλη και ούτε πρόκειται βέβαια να μας δοθεί απλόχερα από το κράτος κι οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Βασική προϋπόθεση για να κατακτήσουμε το επίδομα ανεργίας είναι να κατέβουμε οι άνεργοι στο δρόμο και να το απαιτήσουμε μαζικά. Εξάλλου, μόνο με αγώνες έχει καταφέρει η εργατική τάξη να κατακτήσει όλα τα δικαιώματά της.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 18:00

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Συντονισμός για τη διακδίκηση επιδόματος ανεργίας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1543832/


1 2 3 4 5 6 7

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 18.00 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Η ΕΛΝΣ συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις του συντονισμού για τη διεκδίκηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 18.00 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2015/04/2...


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα ΣΩ.Β.Α. για Πρωτομαγιά και 8 Μάη

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Οι άνεργοι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης και όχι μια ξεχωριστή κατηγορία από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Σαν κομμάτι λοιπόν του κόσμου της εργασίας, διεκδικούμε ένα ποσοστό του πλούτου που έχει παραχθεί και συνεχίζεται να παράγεται από το σύνολο της εργατικής τάξης και είναι δίκαιο να επιστραφεί στους εργαζόμενους που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

Γνωρίζουμε καλά ότι καμία κατάκτηση δεν θα έρθει από τη μια στιγμή στην άλλη, ούτε θα έρθει από μόνη της και ούτε πρόκειται βέβαια να μας δοθεί απλόχερα από το κράτος κι οποιαδήποτε κυβέρνηση. Όπως ολες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης που προέκυψαν μέσα από σκληρούς αγώνες, έτσι και αυτή η προσπάθεια για να έχει αποτελέσματα θα πρέπει να πλαισιωθεί και να στηριχτεί από όλο αυτόν τον κόσμο που πλήττεται άμεσα από τις συνέπειες της ανεργίας.

Παρασκευή 1 Μάη 12:00 Στουρνάρη και Πατησίων

Παρασκευή 8 Μάη 18:00 Συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στη βουλή

ΣΩματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων

(ΣΩ.Β.Α.)

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1543590/


1 2 3 4 5 6 7

ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΠ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

πηγή: https://energoianergoi.wordpress.com/2015/04/30/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%85/


1 2 3 4 5 6 7

Διαδήλωση στις 8 Μάη - Επίδομα ανεργίας για όλους τους Ανέργους

ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ - ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Όλοι στις 8 Μάη στην πορεία με συγκέντρωση στις 18.00 στην Ομόνοια.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Διανύουμε τον έβδομο χρόνο από την εκδήλωση της κρίσης, που συνοδεύτηκε από μια ιστορικού χαρακτήρα επίθεση στις δυνάμεις της εργασίας μέσω των πολιτικών που εφάρμοσαν το κεφάλαιο, η ΕΕ, το κράτος και οι κυβερνήσεις τους.

Το τσάκισμα των εργατικών κατακτήσεων, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η εργοδοτική αυθαιρεσία και ο δεσποτισμός, η παγίωση της ευέλικτης και εκ περιτροπής δουλειάς (καθεστώς δελτίου παροχής υπηρεσιών, προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, επινοικίαση εργαζομένων κλπ), η εντατικοποίηση της εργασίας που θέτει ακόμα σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζόμενων, η απλήρωτη εργασία και οι μισθοί πείνας, αποτελούν ζοφερή πραγματικότητα και για τον κλάδο μας. Τη κατάσταση αυτή συμπληρώνουν τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας που αγγίζουν στους νέους ακόμα και το 60%, δημιουργώντας ένα τεράστιο εφεδρικό στρατό ανέργων, που βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με το πρόβλημα της επιβίωσης. Παράλληλα το κράτος και η εργοδότες χρησιμοποιούν τους ανέργους ως μοχλό πίεσης για το ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων.

Επτά χρόνια μετά, η αδυναμία του κεφαλαίου για την υπέρβαση της κρίσης του, ειδικά στα πλαίσια της ευρωζώνης και της ΕΕ, οδηγεί σε κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης. Η αλλαγή της κυβέρνησης δεν σηματοδότησε την βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων και της νεολαίας. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με αίτημα το «ούτε ρήξη -ούτε υποταγή», συνεχίζει την μνημονιακή πολιτική, παρότι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι απαιτούν την άμεση απαλλαγή τους από τα μνημόνια. Ωστόσο, τα πρώτα δείγματα «εσωτερικής» πολιτικής της κυβέρνησης είναι σαφή (βλ. νομοσχέδιο αντιμετώπισης της «ανθρωπιστικής κρίσης», εξαγγελίες για τα εργασιακά, ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, πολιτική αντιμετώπισης της ανεργίας κα).

Παράλληλα στον κρίσιμο κοινωνικά τομέα της ανεργίας φαίνεται η αντίθεση ανάμεσα σε μια «ρεαλιστική πολιτική, εντός του πλαισίου της ΕΕ και των δανειστών» και στις πραγματικές επείγουσες ανάγκες εκατομμυρίων ανθρώπων.

Ελάχιστοι από το 1,5 εκατομμύριο ανέργων λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, ενώ ακόμα λιγότεροι θα ενταχθούν στο περίφημο πρόγραμμα αντιμετώπισης της ''ανθρωπιστικής κρίσης''. Η συγκυβέρνηση όχι μόνο δεσμεύεται για την καταβολή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους, αλλά μαζί με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ παραδίδει τα διαθέσιμα του οργανισμού για την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές. Ετοιμάζεται να πληρώσει στις 12 Μάη (με τα διαθέσιμα των οργανισμών του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων) μία ακόμα δόση στο ΔΝΤ (ύψους 750 εκ ευρώ), ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί για το επίδομα ανεργίας άλλων 150.000 ανέργων.

Απέναντι στην ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους 1,5 εκ. ανέργους, εμμένει στην γενίκευση του καθεστώτος της μισοανεργίας / μισοεργασίας (που τείνει να γενικευτεί στην εργαζόμενη νεολαία) και στις πολιτικές που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για την «αντιμετώπιση» της ανεργίας. Έτσι έχει εξαγγείλει την γενίκευση των προγραμμάτων ΟΑΕΔ - ΕΣΠΑ (πχ voucher, κοινωφελή κοκ), με παρατείνοντας τη διάρκεια απασχόλησης αλλά και διευρύνοντας το εύρος των ηλικιών στις οποίες απευθύνονται. Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον πυρήνα των πολιτικών της ΕΕ για την «ενεργητική» επιδότηση της ανεργίας, που δε δίνουν λύση στο καθοριστικό ζήτημα της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Αντίθετα, χαρίζουν στο κεφάλαιο και στους εργοδότες εξαιρετικά φτηνή εργασία, άμεσα διαθέσιμη, πολύ χαμηλότερη ακόμα και από τον κατώτατο μισθό. Συνδράμουν στην εντατικοποίηση και χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών, στις απολύσεις στην ανακύκλωση της ανεργίας. Ακυρώνουν στην πράξη τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος.

Στον κλάδο η κατάσταση έχει δύο όψεις… Από τη μία: η μεγάλη πλειοψηφία αντιμετωπίζει μια εξαιρετικά οξυμένη κατάσταση, που συνθέτουν το δελτίο παροχής υπηρεσιών, τα ατομικά συμφωνητικά, οι μισθοί πίνας, η απλήρωτη εργασία κα. Και από την άλλη: μια χούφτα ιδιοκτήτες κατασκευαστικών εταιρειών αυξάνουν τα κέρδη τους ακόμα και μέσα στην κρίση, μέσα από την υπερεκμετάλλευση των εργαζόμενων. Το ΤΕΕ πρωτοστατεί στην εδραίωση της φτηνής και ευέλικτης εργασίας μέσω της συμμετοχή του ΙΕΚΕΜ - ΤΕΕ στα προγράμματα voucher του Β' παραγωγικού τομέα της οικονομίας.

Για τους ανέργους συναδέλφους που είναι ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ και τον ΟΑΕΕ δεν αναγνωρίζεται η ανεργία και δεν δικαιούνται επίδομα, καθώς θεωρούνται «ελεύθεροι επαγγελματίες», την στιγμή που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, παραμένουν χωρίς υγειονομική περίθαλψη, ενώ ο διακανονισμός των 100 δόσεων αποτελεί κοροϊδία. Καμία συζήτηση για διαγραφή χρεών με τον κίνδυνο των κατασχέσεων εξακολουθεί να επικρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας, καθώς το ΚΕΑΟ παραμένει.

Σε αυτό πλαίσιο το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών στηρίζει και προωθεί την οργάνωση και τον αγώνα των ανέργων συναδέλφων, τόσο στο εσωτερικό του, όσο και στο σύνολο του κόσμου της εργασίας. Παλεύει για την υπογραφή άμεση Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων και ανέργων του κλάδου με όποια μορφή εξαρτημένης εργασίας και αν εργάζονται.

Παράλληλα παλεύουμε για την άμεση ουσιαστική ανακούφιση της ζωής των ανέργων χωρίς την κοροϊδία των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας. Για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις, ανεξάρτητα από τον τρόπο πληρωμής (μισθός - ΔΠΥ). Διαγραφή των χρεών τους σε τράπεζες, εφορία, δημόσιο, ταμεία. Απαλλαγή των ανέργων τεχνικών από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κατάργηση των σύγχρονων προγραμμάτων δουλίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απαγόρευση των απολύσεων. Μείωση των ωρών εργασίας (7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο), ως άμεσο μέτρο αντιμετώπισης της ανεργίας. Μαζικές προσλήψεις στις δημόσιες υπηρεσίες για να καλυφθούν οι κοινωνικές ανάγκες που καταρρέουν Διεκδικούμε ίση αμοιβή - για ίση εργασία. Μηνιαίο μισθό και όχι επιδόματα, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας για μια ζωή αξιοβίωτη.

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

πηγή: http://somt.gr/node/6133


1 2 3 4 5 6 7

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

Σήμερα κεφάλαιο - ΕΕ - ΔΝΤ συνεχίζουν να φορτώνουν στους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης. Αλλά και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αντί να καταργήσει τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων, που ξεθεμελίωσαν κάθε εργατικό δικαίωμα, ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία, βύθισαν στην εξαθλίωση την πλειονότητα της κοινωνίας, εκτόξευσαν την ανεργία, την απλήρωτη και ελαστική εργασία και τα προγράμματα δουλείας (VOUCHER), επιδιώκει έναν «έντιμο συμβιβασμό».

Όμως, αυτή η τακτική οδηγεί σε νέο μνημόνιο, σε νέο στραγγαλισμό των εργατικών δικαιωμάτων. Στο όνομα της διαπραγμάτευσης και του συμβιβασμού με τους εταίρους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δε δίστασε σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, να δεσμεύσει τα διαθέσιμα του οργανισμού για την αποπληρωμή των δόσεων στους δανειστές Τι κι αν από το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων μόνο το 15% εξ αυτών λαμβάνουν επίδομα ανεργίας; Λεφτά για το ΔΝΤ υπάρχουν, λεφτά για τις ανάγκες μας όχι…

Αν και οι στατιστικοί δείκτες δεν μπορούν να αποτυπώσουν το φλέγον κοινωνικό ζήτημα της ανεργίας, τα στοιχεία είναι εφιαλτικά. Ένας στους τρεις ανθρώπους στην Ελλάδα δεν έχει δουλειά, 2 στους 3 νέους κάτω των 29 ετών δεν βρίσκουν καμία απασχόληση. 2 στους 3 είναι μακροχρόνια άνεργοι, αδυνατούν να βρουν δουλειά για πάνω από δύο χρόνια. Στα ποσοστά ανεργίας δεν υπολογίζονται οι εκατομμύρια άνθρωποι που απασχολούνται 3 ώρες ή 1 μέρα την εβδομάδα ή και τον μήνα (!), αποτέλεσμα των διάφορων μορφών «ευέλικτης» εργασίας-εκμετάλλευσης.

Να μην αποδεχτούμε το σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι, να διεκδικήσουμε, να αγωνιστούμε για τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

Με όπλο μας το συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα. Σπάμε την ηττοπάθεια, την αναμονή, τη λογική του «δεν πάει αλλιώς». Κόντρα στη λογική του μίζερου και ανήμπορου ρεαλισμού, παλεύουμε για όλα όσα αξίζουμε και μας στερούν!

  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες (ηλεκτρικό, νερό, θέρμανση, συγκοινωνίες)
  • Κατάργηση των σύγχρονων προγραμμάτων δουλείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (voucher, 5μηνα, ΕΣΠΑ κλπ)
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΜΑΗ 18:00 ΟΜΟΝΟΙΑ


"H κοινωνία δε χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει,

αλλά σε αυτή που σφίγγεται σε μια γροθιά"

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...


1 2 3 4 5 6 7

Άνεργοι και εργαζόμενοι, μαζί στον αγώνα για τα δικαιώματα της τάξης μας.

Στον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο και με αφορμή την οικονομική κρίση, το κεφάλαιο ακόμα πιο επιθετικά αποδομεί και καταργεί δικαιώματα και κεκτημένα τα οποία η εργατική τάξη έχει αποκτήσει μέσα από δίκαιους αγώνες, χύνοντας αίμα. Μια από τις σημαντικότερες συνέπειες αυτής της επίθεσης είναι και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. Φυσικά για το ζήτημα της ανεργίας δεν ευθύνεται απλώς η οικονομική κρίση, καθώς η ανεργία ήταν ανέκαθεν αναπόσπαστο δομικό κομμάτι του καπιταλισμού, δημιουργώντας φτηνά εργατικά χέρια ούτως ώστε να πλουτίζουν τα αφεντικά. Ειδικά σήμερα, η ανεργία έχει ως αποτέλεσμα τον κοινωνικό αποκλεισμό, την στέρηση θεμελιωδών αγαθών και φυσικά την ψυχική βία ενάντια στους ανθρώπους που μένουν χωρίς δουλεία. Χαρακτηριστική τα τελευταία χρόνια η δραματική αύξηση των αυτοκτονιών ανθρώπων που έχασαν την δουλεία τους, ή και ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχιας. Και όλα αυτά σε μια κοινωνία στην οποία βασικά αγαθά όπως το νερό και το ρεύμα ακριβαίνουν, φόροι αυξάνονται και οι δαπάνες για τις δομές πρόνοιας μειώνονται συνεχώς. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι άνεργοι, εκ των οποίων μόνο ένα μικρό ποσοστό λαμβάνει επίδομα, και αυτό για μικρό χρονικό διάστημα. Οι δε μακροχρόνια άνεργοι επιδοτούνται σε πολύ μικρότερο ποσοστό και με μικρότερο ποσό. Υπάρχουν παράλληλα εργαζόμενοι που δεν αναγνωρίζονται ως άνεργοι και δεν μπορούν να γραφτούν στον ΟΑΕΔ αν δεν περάσουν από μία σειρά γραφειοκρατικών διαδικασιών. Το κράτος δεν προσπαθεί καν να διαχειριστεί το ζήτημα της ανεργίας, αντίθετα διογκώνει το πρόβλημα. Η επισφαλής και μαύρη εργασία αλλά και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ ωφελούν τα αφεντικά, καθώς δίνουν αμισθί εργατικό προσωπικό στις επιχειρήσεις ώστε να αποφύγουν προσλήψεις με κατοχυρωμένα δικαιώματα εργασίας και ταυτόχρονα να μπορούν να απολύουν ή να θέτουν σε διαθεσιμότητα τους υπαλλήλους τους. Όλα αυτά δημιουργούν ρήξεις και αντιθέσεις στο εσωτερικό των λαϊκών εργατικών στρωμάτων προωθώντας τον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενώ παράπλευρα κατασκευάζεται μέσα στην ίδια την κοινωνία ο πλαστός διαχωρισμός ανάμεσα στον ντόπιο και μετανάστη εργάτη, εντείνοντας τον ρατσισμό που ήδη εκφράζεται θρασύτατα από μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή. Οι εργαζόμενοι μαζί με τους ανέργους, που είναι άλλωστε κομμάτι της εργατικής τάξης, μαζί στον αγώνα για τα δικαιώματα της τάξης μας.

Aπαιτούμε επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και για όλο το διάστημα της ανεργίας, όπως και δωρεάν νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μετακίνηση με τα ΜΜΜ , χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Συντασσόμαστε από την πλευρά μας, ως άνεργοι, εργαζόμενοι και φοιτητές, στον αγώνα του Συντονισμού για την διεκδίκηση επιδόματος ανεργίας, στο πλευρό κάθε εργαζομένου και ανέργου που βιώνει την εργοδοτική και καπιταλιστική τρομοκρατία.

8 Μάη πορεία με συγκέντρωση στις 18.00 στην Ομόνοια

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Κομμουνιστική Ομάδα 'Λαϊκή Αντεπίθεση'

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1543928/