Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση-Διαδήλωση ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο

Η Ευρώπη Φρούριο δολοφονεί

Οι δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης είναι η συνέχεα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της Δύσης.

Οι ένστολοι φρουροί της ΕΕ συνεχίζουν τη διαρκή εξόντωση των λαών απ' την καπιταλιστική πολεμική μηχανή.

Το διεθνές κεφάλαιο, τα κράτη του και οι διακρατικοί δημιουργούν την «ανάπτυξη» τους μέσα από τη λεηλασία και τη βίαιη φτωχοποίηση της περιφέρειας.

Ο πόλεμος ενάντια στους μετανάστες και τους πρόσφυγες συνεχίζεται μέσα στη Ευρώπη με αντιμεταναστευτικές πολιτικές, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φασιστικά πογκρόμ και ρατσιστική προπαγάνδα.

Συγκέντρωση-Διαδήλωση ενάντια στην Ευρώπη Φρούριο
Πέμπτη 23 Απρίλη, Προπύλαια στις 18:00

Συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1543303/


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση & Πορεία: Πέμπτη 23/4, 18:00, προπύλαια. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες-μετανάστες! Κάτω η υστερία ρατσισμού & καταστολής!

Ε.Ε.-ΝΑΤΟ οι πραγματικοί υπεύθυνοι της εκατόμβης νεκρών μεταναστών και προσφύγων στη Μεσόγειο

Συγκέντρωση και πορεία: Πέμπτη 23 Απρίλη, ώρα 18:00 στα προπύλαια

Το νέο ναυάγιο ανοιχτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας, όπου έχασαν την ζωή τους πάνω από 800 άνθρωποι, δείχνει με τον τραγικότερο τρόπο την εγκληματική πολιτική των ιμπεριαλιστών Ε.Ε., ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, που έχουν μετατρέψει τη Μεσόγειο -και τις ελληνικές ακτές- σε έναν απέραντο ομαδικό τάφο. Πάνω από 1200 είναι οι νεκροί μόνο από τα ναυάγια των τελευταίων ημερών (4 ανοιχτά της Ρόδου), ενώ το 2014 πνίγηκαν στη Μεσόγειο πάνω από 3400 μετανάστες και πρόσφυγες. Οι ίδιοι που έχουν προκαλέσει πραγματικό χάος με τη διάλυση της μιας χώρας μετά την άλλη (Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.λπ.), που έχουν μετατρέψει την Αφρική σε επίγεια κόλαση του Δάντη με τις διαρκείς επεμβάσεις τους, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα δήθεν σοκαρισμένοι από την τραγωδία! Οι ίδιοι που είναι υπεύθυνοι για «ανθρωπιστικές» στρατιωτικές επεμβάσεις, ωμή ληστεία του πλούτου αυτών των χωρών, εκτόπιση εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους έως και την «τερατογένεση» πιστών ομοιομάτων τους τύπου ISIS. Εβδομήντα χρόνια από το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, η ανθρωπότητα γνωρίζει τη μεγαλύτερη εκτόπιση πληθυσμών, τις περισσότερες ανοιχτές πολεμικές εστίες, τις μεγαλύτερες κοινωνικές ανισότητες, τους χειρότερους όρους διαβίωσης για τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους περισσότερους θανάτους από πείνα, δίψα και ιάσιμες ασθένειες.

Μπροστά σ' αυτή την τραγική κατάσταση, μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσουν οι δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών πώς είναι «βαθιά συγκλονισμένοι», τρέχοντας κάτω από την πίεση των δραματικών εξελίξεων να κάνουν μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να λάβουν «νέα μέτρα». Πρόκειται ουσιαστικά για ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση της Μεσογείου, περαιτέρω σκλήρυνση της ρατσιστικής αντιμεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα μέσω της Frontex, του «Δουβλίνο 2», του "Mare Nostrum", που πέρα από τους χιλιάδες θανάτους έχουν δημιουργήσει στα νότια παράλια της Eυρώπης μια τεράστια αλυσίδα στρατοπέδων συγκέντρωσης. Μόνο στην Ιταλία κρατούνται σε στρατόπεδα πάνω από 2 εκ. άνθρωποι!

Τα δέκα σημεία-προτάσεις που ανακοινώθηκαν δείχνουν πως η «ευρωπαϊκή ευαισθησία» σημαίνεικήρυξη νέου πολέμου στους μετανάστες, με το πρόσχημα της καταπολέμησης των «διακινητών δουλέμπορων-τρομοκρατών», που η Ε.Ε. καθιστά υπεύθυνους για το μεταναστευτικό κύμα! Το σχέδιο σημαίνει ενίσχυση των επιχειρήσεων και αύξηση των στρατιωτικών δυνάμεων στη Μεσόγειο, επεμβάσεις κατάληψης και καταστροφής των δουλεμπορικών σκαφών, τακτικές συνεδριάσεις των Europol, Frontex, EASO και EUROJUST για εντοπισμό λαθρεμπόρων, αυστηροποίηση διαδικασιών ασύλου και διαδικασίες επαναπατρισμού φαστ τρακ, λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων από όλους τους μετανάστες - και δημιουργία προγράμματος "ταχείας επιστροφής" στις χώρες τους. Στα σκαριά μπαίνουν και νέα σχέδια επέμβασης στη Λιβύη (έχει τριχοτομηθεί και καμία σταθεροποίηση δεν φαίνεται στον ορίζοντα).

Νέο κύμα ρατσιστικής και κατασταλτικής υστερίας - Να τους σταματήσουμε!

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι πρέπει με τη δική μας κινητοποίηση και οργάνωση, με επιτροπές και δομές αλληλεγγύης, να κάνουμε δικό μας θέμα την έμπρακτη υποστήριξη των προσφύγων. Να μην την αφήσουμε στα υποκριτικά σχέδια των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και των κρατικών μηχανισμών, να αποκρούσουμε τις υστερικές κραυγές ΜΜΕ-Μνημονιακών, που θέλουν να φοβίσουν την ελληνική κοινωνία με το μπαμπούλα της «αποσταθεροποίησης». Είναι ανάγκη σε όλη την Ευρώπη να ξεσηκωθούμε ενάντια σ' αυτές τις ρατσιστικές, ιμπεριαλιστικές, κατασταλτικές πολιτικές, που είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της δικτατορίας των τραπεζών-τοκογλύφων-μεγάλου κεφαλαίου. Ενάντια στη βαρβαρότητα των επεμβάσεων και πολέμων, να προτάξουμε μια Ευρώπη των Εργαζομένων και μια Μεσόγειο των Λαών.

Διάλυση της Frontex - Κατάργηση του «Δουβλίνο 2»

Νομιμοποίηση - Ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες

Άσυλο και φροντίδα για τους πρόσφυγες. Σύνορα ανοιχτά για τους εργάτες, όχι για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/3585


1 2 3 4 5

Πορεία ενάντια στους ιμπεριαλισμούς που μετατρέπουν τη μεσόγειο σε νεκροταφείο

πηγή: http://www.eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2577/151/athina-poreia-enantia-stous-imperialismoys-pou-metatrepoun-ti-mesogeio-se-nekrotafeio


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση και πορεία σε Βουλή-ΕΕ, Πέμπτη 23/4 ώρα 18.00 στα Προπύλαια.

Όχι στην Ευρώπη φρούριο - Να διαλυθεί η Φρόντεξ - Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Η μετατροπή της Μεσογείου σε νεκροταφείο «ανθρώπινων ψυχών» δείχνει με τον πιο ωμό και βίαιο τρόπο το πρόσωπο του σύγχρονου βάρβαρου καπιταλισμού. Η επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και την πρόοδο των γεωστρατηγικών επιδιώξεων τους για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους, καταδικάζει τους ντόπιους πληθυσμούς στη δυστυχία, την πείνα και το θάνατο. Αυτή είναι η αιτία που διογκώνει το μεταναστευτικό κύμα των ανθρώπων που φεύγουν από τις πατρίδες τους για να εξασφαλίσουν πρώτα απ' όλα την επιβίωση τη δική τους και των παιδιών τους. Αυτοί που τους εξαναγκάζουν στην προσφυγιά είναι που χτίζουν τα τείχη, που βουλιάζουν τις βάρκες της αγωνίας στη Μεσόγειο, είναι οι ηθικοί αυτουργοί των μαζικών δολοφονιών που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες. Για όσους καταφέρουν να γλυτώσουν από τον πνιγμό, το κυνηγητό της FRONTEX, τους περιμένει το στρατόπεδο συγκέντρωσης, η απλήρωτη και μαύρη εργασία, το μαχαίρι του φασίστα, το επίσημο και ανεπίσημο κυνηγητό.

Κανείς δεν μπορεί να μένει απαθής στο διαρκές αυτό έγκλημα. Τη λύση δεν μπορεί να δώσει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ που είναι οι κύριοι αίτιοι για το πρόβλημα. Τη λύση δεν μπορεί να δώσει η κυβέρνηση που δεν αμφισβητεί το πλαίσιο των ευρωσυνθηκών, της Σένγκεν και των συνθηκών του Δουβλίνου. Αυτοί χρησιμοποιούν τον πρόσφυγα για να καλλιεργούν τη διαίρεση της εργατικής τάξης, να δημιουργήσουν ψεύτικους εχθρούς. Να απομονώσουμε την ακροδεξιά αντιπολίτευση Σαμαρά που κραυγάζει για «νόμο και τάξη» και προσπαθεί να οικειοποιηθεί τη ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί το λαό, το εργατικό κίνημα να δώσει ηχηρή απάντηση στις μαζικές δολοφονίες προσφύγων. Το μαζικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει:

Απειθαρχία στις αντιμεταναστευτικές συνθήκες της Ε.Ε. Ρήξη κι έξοδος από το βάρβαρο ιμπεριαλιστικό οργανισμό.

Καμία συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να ταξιδέψουν όπου θέλουν.

Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών.

Πλήρη και ίσα δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3027


1 2 3 4 5

Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, Πέμπτη 23/4, Προπύλαια 6μμ, Πορεία στα γραφεία της ΕΕ

pro.jpg

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Σταματήστε τους πνιγμούς προσφύγων στα σύνορα της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο!

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες - Ανοιχτά σύνορα

Όχι στη FRONTEX - Γκρεμίστε τον φράχτη στον Έβρο

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Άσυλο στους πρόσφυγες - Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών - Ιθαγένεια για όλα τα παιδιά

Χίλιοι πνιγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στα υδάτινα σύνορα της ΕΕ μόνο την τελευταία εβδομάδα είναι το αποτέλεσμα των ρατσιστικών πολιτικών της Ευρώπης φρούριο. Τα δάκρυα των κυβερνήσεων τις ΕΕ είναι το λιγότερο υποκριτικά.

Η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ είναι μια υποκριτική κίνηση των ηγετών της ΕΕ που παρακολουθούσαν ατάραχοι τα ναυάγια ενώ κραύγαζαν για την ανάγκη να θωρακίσουν ακόμη πιο πολύ τα σύνορα.

Οι προτάσεις Αβραμόπουλου, του επίτροπου της ΕΕ για την Μετανάστευση οδηγούν σε περισσότερους νεκρούς αφού κλείνουν ακόμη περισσότερο την πρόσβαση στους κατατρεγμένους, με την FRONTEX να επεκτείνει τη ζώνη επιτήρησης των προσφύγων.

Η ενίσχυση των μέτρων κατά της μετανάστευσης, τα κλειστά σύνορα, οι φράχτες και ηFRONTEX έχουν σαν αποτέλεσμα τα Φαρμακονήσια και τις Λαμπεντούζες. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά τα ρατσιστικά, δολοφονικά μέτρα δεν θα θρηνούσαμε τόσους νεκρούς ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την εξαθλίωση, τον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ που φουντώνουν στη Μέση Ανατολή, την Βόρεια Αφρική και την Ασία.

Απορρίπτουμε την ρατσιστική υστερία των Σαμαράδων που προβάλλουν δημαγωγικά το επιχείρημα ότι η χώρα μαστίζεται από την οικονομική κρίση και την ανεργία και άρα ότι είναι αδύνατον να δεχτεί όλους αυτούς τους πρόσφυγες. Είναι ένοχοι για τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και τις επεμβάσεις αλλά και για τη φτώχεια που έσπειραν τα μνημόνια τους. Όμως την ίδια στιγμή μπορούν να γίνονται τεράστιες σπατάλες για την καταστολή της μετανάστευσης, για στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, περιπολίες στα σύνορα, επιχειρήσεις σκούπα και πολεμικούς εξοπλισμούς.

Είναι πρόκληση η ΕΕ που στέλνει το γαλλικό στρατό στο Μάλι και τη Λιβύη, που στηρίζει τις επεμβάσεις στη Μ.Ανατολή και στην Ασία να κλιμακώνει τις ρατσιστικές πολιτικές στρώνοντας έτσι το έδαφος στα φασιστικά κόμματα να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους.

Καλούμε τη κυβέρνηση να γκρεμίσει άμεσα το φράχτη στον Έβρο που σπρώχνει τους πρόσφυγες στα θαλάσσια περάσματα θανάτου του Αιγαίου. Να ανοίξει τώρα ξενοδοχεία, σπίτια, χώρους φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Αντί να ζητάει «αναλογική κατανομή βαρών από όλη την ΕΕ» λες και οι πρόσφυγες είναι απόβλητα ας επιβάλει με την παύση πληρωμής των χρεών στην ΕΚΤ ώστε να βρεθούν λεφτά για τις ανάγκες των φτωχών, όλων όσων μαστίζονται από την ανθρωπιστική κρίση, προσφύγων και ντόπιων.

Τα σύνορα πρέπει να ανοίξουν για τους πρόσφυγες των πολέμων, να δοθεί άσυλο και στέγη και όχι να θωρακιστούν με ενίσχυση της FRONTEX που θα στείλει ακόμη περισσότερες γυναίκες και παιδιά στο πάτο της θάλασσας.

Τώρα πρέπει να κλείσουν τα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης - κολαστήρια. Να σταματήσουν οι σπατάλες των πολεμικών εξοπλισμών και να δοθούν για την υποδοχή των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Θέλουμε η κυβέρνηση να δώσει τώρα νομιμοποίηση στους μετανάστες ώστε να σταματήσουμε να έχουμε νέες Μανωλάδες. Τα παιδιά των μεταναστών να πάρουν ιθαγένεια χωρίς εμπόδια.

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή: http://www.antiracismfascism.org/index.php/actions/2013-09-08-23-06-21/2013-09-08-23-06-54/item/1249-antiratsistiko-syllalitirio-pempti-23-aprili-propylaia-6mm-poreia-sta-grafeia-tis-ee