Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στις 11.00

Παιχνιδότοποι στην πλ. Βικτωρίας

Για 2η συνεχή χρονιά, μια γιορτή για και με τα παιδιά ενάντια στην εξαθλίωση, την καταστολή, τη φυλακισμένη παιδική ζωή

Στα 4 χρόνια που πέρασαν από τη συγκρότηση της συνέλευσης της πλ. Βικτωρίας έγιναν αρκετές παρεμβάσεις στον χώρο της πλατείας: μοιράσματα κειμένων, μικροφωνικές αντιπληροφόρησης, αντιφασιστικές και αντικατασταλτικές συγκεντρώσεις και πορείες, συλλογικές κουζίνες, δράσεις με μετανάστες, γιορτές αλληλεγγύης.

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα σ' όλα αυτά είχαν οι γιορτές για τα παιδιά. Μια επιλογή ιδιαίτερα σημαντική σε ένα αστικό τοπίο ρημαγμένο από τη φτώχεια, διάτρητο από τη συγκέντρωση αστικών ροών και την πολύ έντονη αστυνομική καταστολή. Μια απόπειρα επανασυγκρότησης της έννοιας της γειτονιάς σε μια από τις πιο θεμελιώδεις της αναγνώσεις: αυτή του χώρου κίνησης του παιδιού και της πραγμάτωσης του παιχνιδιού, της ανεμελιάς και της ελευθερίας.

Η γιορτή στήνεται πάντα με ιδιαίτερη προσοχή στην κοινωνική απεύθυνση: η αφίσα εκτυπώνεται και σε μέγεθος φυλλαδίου και μοιράζεται χέρι-χέρι στα παιδιά και τους γονείς τους στα σχολεία και τα νηπιαγωγεία από την πλ. Βάθης μέχρι την πλ. Άγιου Παντελεήμονα και την Κυψέλη με πολύ θετική ανταπόκριση, ενώ κολλιέται και πόρτα-πόρτα σε δεκάδες πολυκατοικίες και μαγαζιά από την Ηπείρου μέχρι την Κοδριγκτώνος.

Σας περιμένουμε!

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/56848/