Παρασκευή 1 Μαίου 2015 στις 11.00

Συγκέντρωση-Διαδήλωση

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ! - Συγκέντρωση-Διαδήλωση, Παρασκευή 1η Μάη, 11:00 πμ, πλ. Κλαυθμώνος

Ενάντια στη Βαρβαρότητα της Καπιταλιστικής Κρίσης

ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΝΤΟΥ - ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Απεργιακή Συγκέντρωση και Διαδήλωση

Παρασκευή 1η Μάη, 11:00, πλατεία Κλαυθμώνος

-

Οι 3 μήνες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν το πλήρες αδιέξοδο της στρατηγικής και πολιτικής του. Η οικονομία βρίσκεται σε κώμα. Η βιομηχανία συνεχίζει σε πτωτική πορεία, η ανεργία ανεβαίνει ξανά, η ζούγκλα των εργασιακών σχέσεων παραμένει και επεκτείνεται, ο αριθμός των ανασφάλιστων αυξάνει. Τα λουκέτα, ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις, συνεχίζονται με αυξητικές τάσεις. Η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (πέρα από αντιδημοκρατική μέθοδος) θα χειροτερεύσει την έλλειψη ρευστότητας, αν τα λεφτά καταλήξουν -κι αυτά!- στην αποπληρωμή των δανειστών-τοκογλύφων. Τα χρέη προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμούς αυξάνουν. Δεν έχει υπάρξει καμία νομοθετική ρύθμιση για πλειστηριασμούς και «κόκκινα» δάνεια. Υγεία και εκπαίδευση συνεχίζουν να διαλύονται λόγω έλλειψης προσωπικού και υποχρηματοδότησης.

Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι διαρκείς, τεράστιες και γοργές. Με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη στο Γιούρογκρουπ, το μνημονιακό καθεστώς παρατείνεται τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, αναγνωρίζεται το σύνολο του χρέους (λένε τώρα ότι θα πληρώνουν «στο διηνεκές»!), δίνεται παράταση στον έλεγχο/επιτήρηση από τη μετονομασμένη Τρόικα («θεσμοί»). Μαζί με την σταδιακή αποδοχή στο πρόγραμμα και την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ των ιδιωτικοποιήσεων και την υπόσχεση να απέχει από «μονομερείς ενέργειες», έτσι ακυρώνεται -σχεδόν στο σύνολό του- ακόμα και το μετριοπαθές πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε να καταθέσει «συγκεκριμένες και κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις», κάνοντας επιπλέον οδυνηρές υποχωρήσεις (π.χ. αξιολόγηση τεχνικών κλιμακίων). Μέχρι τότε δεν δίνεται ούτε σεντ, όχι μόνο από το υπόλοιπο της δανειακής σύμβασης αλλά ούτε απ' τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων που παρακρατά η ΕΚΤ.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει τον ιδρώτα των εργαζόμενων και λαϊκών μαζών στους τραπεζίτες και ληστές δανειστές, για ένα χρέος που υποτίθεται θεωρεί «μη βιώσιμο». Μόνο στο ΔΝΤ καταβλήθηκαν στις 13 Μάρτη 366 εκ. ευρώ, στις 16 Μάρτη 566 εκ. ευρώ, στις 20 Μάρτη 336 εκ. ευρώ - και μέχρι το τέλος του χρόνου θα δοθούν συνολικά σε τοκοχρεολύσια περίπου 22,5 δις ευρώ (και επιπλέον για αναχρηματοδότηση εντόκων γραμματίων περίπου 14,5 δις)! Ενώ ολόκληρο το κουτσουρεμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης της «ανθρωπιστικής κρίσης» (όπως με μια νεοφιλελεύθερη λογική φιλανθρωπίας έχει βαφτιστεί η φτώχεια και εξαθλίωση), που ψηφίστηκε στη Βουλή (να δούμε αν θα υλοποιηθεί), κοστολογείται… 200 εκ. ευρώ, αντί 2 δις που είχε υποσχεθεί.

Ακόμα χειρότερα, οι διαρκείς υποχωρήσεις αποθρασύνουν τους ιμπεριαλιστές, τους δανειστές και τις «αγορές», που σκούζουν, απειλούν, εκβιάζουν. Προσπαθούν να ταπεινώσουν τον ελληνικό λαό, για να ακυρωθεί και να πισωγυρίσει η νίκη μας στις 25 Γενάρη. «Θεσμοί» και ΗΠΑ άρχισαν να εγείρουν θέματα σε σχέση με κυβερνητικά νομοθετήματα, ενώ φρόντισαν να προειδοποιήσουν ότι τυχόν απελευθέρωση του Σ. Ξηρού θα θεωρηθεί «μη φιλική» ενέργεια!

Όλα αυτά μέσα σ' ένα διεθνές περιβάλλον όλο και πιο εκρηκτικό. Με την κρίση ν' απλώνεται στην Ευρώπη. Με την επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, 70 χρόνια απ' τη λήξη του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, να δημιουργεί παντού καυτά μέτωπα, τραγωδίες για τους λαούς (Ουκρανία, Μ. Ανατολή κ.α.), αντιδραστικά πραξικοπήματα (π.χ. Αίγυπτος). Με τη Μεσόγειο υγρό τάφο, όπου χορεύουν ως άλλοι κανίβαλοι οι ιμπεριαλιστές και οι κτηνώδεις ρατσιστικοί μηχανισμοί τους (Frontex κ.α.), σχεδιάζοντας και νέες επεμβάσεις και πολέμους. Απέναντι σ' όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία στρατηγική, παρά να ακολουθεί τον «δυτικό κόσμο», έστω με κάποιους αστερίσκους ή φραστικές διαφοροποιήσεις.

ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σοβαρή υπονόμευση της λαϊκής νίκης της 25ης Γενάρη, όπου με τους αγώνες και την ψήφο του ο ελληνικός λαός έδωσε γροθιά στη δωσίλογη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και την οικονομικοπολιτική ελίτ της Ε.Ε. Δείχνει ότι το μνημονιακό καθεστώς όχι μόνο δεν έχει ξηλωθεί, αλλά ότι η τελική(;) συμφωνία του Ιουνίου απειλεί να μας πισωγυρίσει στις μνημονιακές πολιτικές. Δίνει χώρο στους ντόπιους μνημονιακούς και τα ΜΜΕξαπάτησης να εξαπολύουν υστερικές εκστρατείες εκφοβισμού του ελληνικού λαού. Ούτε μπορεί να γίνει καμία ρήξη, πόσο μάλλον νικηφόρα για τους εργαζόμενους και το λαό, όταν τα πιο αμφίβολα ή και άθλια πρόσωπα (νεοφιλελεύθεροι κάθε λογής, λαμόγια, ακόμα και πρώην(;) μνημονιακοί) έχουν κατακλύσει τον κυβερνητικό και κρατικό μηχανισμό.

Η κρίση του χρεοκοπημένου ελληνικού καπιταλισμού δεν αντιμετωπίζεται με αυταπάτες για τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, δήθεν «εθνικές αναπτυξιακές προσπάθειες», χωρίς σύγκρουση με τη λογική του χρεοκοπημένου καπιταλισμού - και ιδιαίτερα με Ε.Ε./Ευρωζώνη και ΝΑΤΟ. Χρειάζεται αγώνας παντού, για την υπεράσπιση της λαϊκής νίκης της 25ης Γενάρη, τη διεύρυνση και εδραίωσή της. Δεν υπάρχει για μας δρόμος επιστροφής στο άθλιο μνημονιακό καθεστώς, που πρέπει να ξηλώσουμε από παντού, μαζί με τους υπηρέτες και δοσίλογους τους!

Να προχωρήσουμε μπροστά, χτίζοντας μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση - μια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, στηριγμένη στην αυτοοργάνωση, κινητοποίηση και αγώνα μας. Για να επιβάλλουμε στην πράξη ένα Πρόγραμμα Σωτηρίας και ν' ανοίξουμε τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό, τη μόνη πραγματική διέξοδο στην κρίση και βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Διαγραφή όλου του Χρέους - Στάση Πληρωμών στους δανειστές τοκογλύφους. Άμεση κατάργηση των Μνημονίων.

Έξω από Ευρώ και Ε.Ε. Κάτω οι εκβιασμοί των Ιμπεριαλιστών και των Αγορών. Πάλη για μια Ευρώπη των Εργαζομένων, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

Εθνικοποίηση - Εργατικός Έλεγχος σε τράπεζες και τομείς-κλειδιά της οικονομίας. Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων. Βαριά φορολογία στο κεφάλαιο και τους πλούσιους. Για την απορρόφηση των ανέργων, για δουλειά για όλους, μ' ένα πρόγραμμα δημόσιων παραγωγικών επενδύσεων. Για τη σωτηρία των συστημάτων παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης και την ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, λαϊκά εισοδήματα. Για την αντιμετώπιση της φτώχειας και εξαθλίωσης.

Κατάργηση του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Άμεση αποκατάσταση όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, των συλλογικών συμβάσεων, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας. Να διαλυθούν τα ειδικά κατασταλτικά σώματα (ΜΑΤ, Δίας, Δέλτα κ.λπ.).

Κατάργησητου Κράτους Έκτακτης Ανάγκης. Άμεση αποκατάσταση όλων των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, των συλλογικών συμβάσεων, της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας. Να διαλυθούν τα ειδικά κατασταλτικά σώματα (ΜΑΤ, Δίας, Δέλτα κ.λπ.).

Κάτω η ρατσιστική σταυροφορία της Ε.Ε. Άσυλο-Φροντίδα για στους πρόσφυγες. Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες. Να διαλυθεί η Frontex. Σύνορα ανοιχτά για τους εργάτες και τους φτωχούς, όχι για το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.

Κάτω ο πόλεμος. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και σχεδιασμούς. Πάλη για τη διάλυση του ΝΑΤΟ.

-

OΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/3604