Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 στις 13.30

Μικροφωνική ενάντια στον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο στις φυλακές

Αφού τα ίχνη του είχαν χαθεί για τρεις μέρες έγινε γνωστό ότι κρατούνταν σε καθεστώς πλήρους απομόνωσης στις φυλακές της Κέρκυρας. Χάρη στη δημοσιοποίηση του θέματος και την έμπρακτη αλληλεγγύη από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε έξω από τις φυλακές διαμαρτυρόμενος, οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν να τον βγάλουν από την απομόνωση. Ο λόγος για τον Τούρκο πολιτικό πρόσφυγα Bilgehan Karpat, που αντιμετώπισε όλη αυτή την εκδικητική συμπεριφορά επειδή αρνήθηκε τον εξευτελιστικό σωματικό έλεγχο - ακόμα και στα πιο απόκρυφα σημεία - που κάνουν οι ανθρωποφύλακες με σκοπό τον εξευτελισμό των κρατουμένων. Καλούμε σε μικροφωνική ενάντια στην άθλια αυτή πρακτική την Πέμπτη, 30 Απρίλη και ώρα 13:30 στην Καμάρα και δηλώνουμε:

Δε θα σκύψουμε το κεφάλι!

Δε δεχόμαστε τον εξευτελιστικό έλεγχο στις φύλακες !

Είναι βασανιστήριο!

Είναι υποτίμηση!

Είναι επίθεση ενάντια στην επαναστατική πίστη μας!

Υπάρχουν σύντροφοι στις ελληνικές φύλακες που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν τους επιτρέπεται να πάνε στο νοσοκομείο επειδή αρνούνται να υποβληθούν στον εξευτελιστικό αυτό έλεγχο!!

Υπάρχουν σύντροφοι στις ελληνικές φυλακές των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται επειδή αρνούνται να υποβληθούν στον εξευτελιστικό αυτό έλεγχο!!

Και για το «λόγο» αυτό τους έβαλαν πολλές φορές στην απομόνωση!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες και Αγωνιστές απο την Τουρκία

πηγή : https://allileggui.wordpress.com/2015/04/29/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84/