Τρίτη 12 Μαίου 2015 στις 21.00

2 καλέσματα : 1 2

Προβολή Ο ροζ Πάνθηρας

1963, σε σκηνοθεσία Μπλέικ Έντουαρντς με τους: Πίτερ Σέλερς, Ντέιβιντ Νίβεν, Κλαούντια Καρντινάλε, Καπουσίν, Ρόμπερτ Βάγκνερ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Η πριγκίπισσα Ντάλα κληρονομεί από τον πατέρα της το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, γνωστό και ως Ροζ Πάνθηρας, με αποτέλεσμα το διαμάντι και η κάτοχός του, να μπουν στο μάτι του διάσημου λωποδύτη-φάντασμα. Ο παλαβός επιθεωρητής της γαλλικής αστυνομίας, Κλουζώ, που βρίσκεται στα ίχνη του επίδοξου ληστή, αναλαμβάνει να συλλάβει τον ασύλληπτο και μπλέκεται σε απίθανες σπαρταριστές περιπέτειες.

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ταινία βασίζεται σε σενάριο και ιστορία των Μορίς Ρίχλιν και Μπλέικ Έντουαρντς και πρωταγωνιστεί ο Πίτερ Σέλερς ως επιθεωρητής Κλουζώ.
Αρχικά, ο ρόλος του Ντέιβιντ Νίβεν θα ήταν ο πρωταγωνιστικός, αλλά ο χαρακτήρας του Επιθεωρητή Κλουζώ αγαπήθηκε τόσο πολύ από το κοινό και τους δημιουργούς, που έγινε ο πρωταγωνιστής των επόμενων ταινιών.
Ο ρόλος για τον διάσημο χαρακτήρα του επιθεωρητή Κλουζώ αρχικά θα δινόταν στον (διάσημο για τον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό) Πίτερ Ουστίνοφ, ενώ ο ρόλος της συζύγου του Σιμόν θα δινόταν στην Άβα Γκάρντνερ. Η Άβα Γκάρντνερ ζητούσε ένα υπέρογκο μισθό για το ρόλο της, ενώ ο Ουστίνοφ αρνήθηκε τον ρόλο λίγες μέρες πριν το γύρισμα, και λόγω αυτής του της άρνησης μηνύθηκε από τον Έντουαρντς, ο οποίος κέρδισε τελικά τη δίκη.
Ο τίτλος «Ροζ Πάνθηρας» χρησιμοποιείται και γενικότερα για όλη τη σειρά των ταινιών με τους ίδιους ήρωες που ακολούθησε. Σειρά ταινιών που ξεκίνησαν το 1963 και έκλεισαν το 1982 με τον πρόωρο θάνατο του μεγάλου ηθοποιού και μοναδικού ενσαρκωτή του κεντρικού ήρωα.
Η ταινία έχει μπει στην λίστα των «Εκατό Αστειότερων Ταινιών του Μπράβο» με τον αριθμό 62.
Το διάσημο αιλουροειδές με τη ροζ απόχρωση στο δέρμα, ο διάσημος πλέον Ροζ Πάνθηρας, που εμφανίστηκε στην κωμική σεκάνς κινουμένων σχεδίων των τίτλων αρχής, έγινε τόσο δημοφιλές, που οι δημιουργοί, Φριτς Φρίλινγκ και Ντέιβιντ Χάντσον Ντε Πάτι δημιούργησαν μια σειρά κινουμένων σχεδίων με τον χαρακτήρα. Η μορφή αυτή χρησιμοποιήθηκε στις σεκάνς τίτλων αρχής σε όλες τις ταινίες της σειράς, εκτός από την συνέχεια «Λαγωνικό 24 Καρατίων» (που ολοκληρώθηκε και εμφανίστηκε στους κινηματογράφους μόλις τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία της πρώτης ταινίας).
Τα αστεία πέφτουν βροχή, η μία ξεκαρδιστική σκηνή διαδέχεται την άλλη και το γέλιο είναι ασταμάτητο, στην πρώτη και καλύτερη ταινία της σειράς με ήρωα τον Κλουζώ.

πηγή : http://svourakorinthos.espivblogs.net/2015/05...


maios2015

05/5 21.00 :: Προβολή Κλέφτης ποδηλάτων
12/5 21.00 :: Ο ροζ Πάνθηρας
19/5 21.00 :: Reservoir dogs
26/5 21.00 :: Οι μικροαπατεώνες

13/5 17.00 :: Εργαστήρι αυτομόρφωσης: Ομάδα μητρότητας
27/5 17.00 :: Εργαστήρι αυτομόρφωσης: Ομάδα μητρότητας

22/5 19.00 :: Συζήτηση: Από το Κομπάνι ως την Ουκρανία, η ηρωική αντίσταση των λαών δείχνει το δρόμο

11/5 21.30 :: Διαχειριστική συνέλευση
25/5 21.30 :: Διαχειριστική συνέλευση

πηγή : http://svourakorinthos.espivblogs.net/2015/05...