Σάββατο 9 Μαίου 2015 στις 18.00

7ο Φεστιβάλ ΕΑΑΚ Βόλου

7ο Φεστιβάλ ΕΑΑΚ Βόλου 7-8-9 Μαϊου
στο Πεδίον του Άρεος

Η ΕΑΑΚ (Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση) αποτελεί μια συλλογικότητα που δραστηριοποιείται εντός του Πανεπιστημίου συνενώνοντας σε ανώτερο επίπεδο σχήματα και αγωνιστές. Στα πλαίσια της δράσης μας διοργανώνουμε εδώ και 7 χρόνια πολιτικά-πολιτιστικά φεστιβάλ για την προβολή ενός άλλου προτύπου διασκέδασης συνοδευόμενο με ένα άλλο πρότυπο ζωής, μέσα από τη διεκδίκηση όσων μας καταστρατηγούνται ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, στην εντατικοποίηση, στην κατάργηση του ασύλου, τη φίμωση ριζοσπαστικών φωνών, στην καθηγητική αυθαιρεσία, στο ρατσισμό-φασισμό, ενάντια στο πανεπιστήμιο της αγοράς.
Σε αυτή την κατεύθυνση διοργανώνεται και φέτος το φεστιβάλ ΕΑΑΚ, σε μία περίοδο δυνατοτήτων αλλά και σφοδρών συγκρούσεων, με στόχο να θίξει μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν την νεολαία και ευρύτερα την κοινωνική πλειοψηφία. Σε αυτή την προσπάθεια ζητάμε και την οικονομική ενίσχυση τόσο του συγκεκριμένου εγχειρήματος, όσο και της ΕΑΑΚ Βόλου. Η οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο που έρχεται στα φεστιβάλ ή τα πάρτι μας, αποτελεί και το μοναδικό οικονομικό μας πόρο, καθώς έχουμε επιλέξει να μην έχουμε χορηγούς και να είμαστε οικονομικά ανεξάρτητοι. Αυτή η επιλογή μας όμως, δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε την δύσκολη οικονομική κατάσταση που ισχύει για τους περισσότερους από εμάς. Ζητάμε, όμως, την οικονομική ενίσχυση γιατί κανείς δεν μας δίνει τα χρήματα για το καθημερινό υλικό που διακινούμε στις σχολές, κανείς δεν χρηματοδοτεί τα φεστιβάλ, τις εκδηλώσεις μας, παρά μόνο οι ίδιοι οι σχηματίες και όσοι μας στηρίζουν.
Είμαστε εμείς που μας βλέπεις καθημερινά στη σχολή σου, στις διαδηλώσεις και όπου μπορούμε να παλέψουμε αυτά που πιστεύουμε κόντρα σε λογικές αναμονής και συν-διαχείρισης της μιζέριας. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι με την οικονομική ενίσχυση μας δίνεται η δυνατότητα να παρέμβουμε με καλύτερους όρους στα πράγματα και να παραμείνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι. Γιατί τελικά - τελικά η οικονομική, και κάθε είδους, ενίσχυση αποτελεί για μας κίνητρο να συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα διαφορετικό πρότυπο πολιτισμού και ζωής, όπου δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Η στήριξη και η εμπλοκή με τα σχήματα μας αποτελεί οδηγό για να συνεχίσουμε πιο μαζικά και συλλογικά να διεκδικούμε τα αυτονόητα και να χτίζουμε ένα κόσμο κόντρα σε αυτόν που μας ετοιμάζουν.
Σίγουρα είναι σημαντικό να ενισχυθούμε οικονομικά στο φεστιβάλ, αλλά όχι μόνο. Στο στήσιμο και τη διοργάνωση του φεστιβάλ είναι ανοιχτή η συμμετοχή και στήριξη όλων των συμφοιτητών/τριών μας, ώστε μέσα από συλλογική δουλειά να βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτό δεν περιορίζεται σε μια οικονομική ενίσχυση αλλά στη συμμετοχή για τη διοργάνωσή του, το «στήσιμο» των περιπτέρων με κείμενα και κολάζ και στις εκδηλώσεις με την τοποθέτηση και την άποψή σου. Διασκέδασε, συζήτησε, αντιπαραθέσου μαζί μας.
Άλλωστε δεν είμαστε «εμείς» που θα αλλάξουμε τον κόσμο αλλά όλοι εμείς!

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/57024/