Σάββατο 16 Μαίου 2015 στις 21.00

Θεατρική Παράσταση: Το ονομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι

To Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα σας προσκαλεί το Σαββατο 16 Μάη στις 21:00 στην θεατρική παράσταση ''Το όνομα μου είναι Rachel Corrie'' απο την θεατρικη ομάδα ''Ο Matti και ο Φακος''.

Λίγα λόγια για την παράσταση...

Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι είναι ένα έργο βασισμένο στα ημερολόγια και τα emails της Rachel Corrie. Η Rachel Corrie Aliene (10 Απρίλη 1979 - 16 Μαρτίου 2003) ήταν φοιτήτρια και μέλος του Διεθνούς Κινήματος Αλληλεγγύης (ISM), η οποία ταξίδεψε στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα . Εκεί δολοφονήθηκε από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF), ενώ διαδήλωνε ενάντια στην καταστροφή ενός σπιτιού από την IDF στη Λωρίδα της Γάζας, ενεργώντας ως ανθρώπινη ασπίδα.

''πονεμένα σπίτια της Ράφα…. σπίτια με λάμψη από σκοτεινά αστέρια στα δωμάτια εφήβου, σπίτια που κατασκευάστηκαν στη διάρκεια μιας ζωής και κατέρρευσε σε ένα βράδυ…πόνος ερειπίων ..
πόνος των σπιτιών φάντασμα χωρίς όγκο χωρίς μάζα.πόνος από δείπνα στα γόνατα καθώς ακούγεται στους πάνω ορόφους η μουσική του πυροβολισμών…νεκρά σπίτια ακίνητα, σε αναμονή για τις μπουλντόζες και τα τανκ και τη θραύση των γυάλινων ποτηριών για το τσάι ένα μωρό, η γιαγιά, το μικρό κορίτσι που αγκαλιάζει με ολόκληρο το μικρό χέρι της τον αντίχειρα ενός ενήλικου.
ένας εφήβος με τα εφηβικά πόδια και το εφηβικό γέλιο
να εκτινάσσονται μέσα σε ερείπια διάσπαρτα …''

Rachel Corrie,

Ράφα, στη Λωρίδα της Γάζας

Φεβρουάριος 2003

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...