Δευτέρα 11 Μαίου 2015 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση

Καμία συμφωνία υποταγής - Κανένα νέο μνημόνιο, Καμία αυταπάτη για φιλολαϊκή διαχείριση στο πλαίσιο της ΕΕ - Ταξική Αντεπίθεση σε ντόπιο & διεθνές Κεφάλαιο: Διαδήλωση, Δευτέρα 11 Μάη, Προπύλαια στις 18.00

Μετά τη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη και την παράταση της μνημονιακής πολιτικής, ακόμα ένα Eurogroup στις 11 Μάη έρχεται να προλειάνει το έδαφος για την υπογραφή μιας νέας δανειακής σύμβασης κι ενός καινούργιου μνημονίου. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ παίρνει τη σκυτάλη των αντικοινωνικών πολιτικών που επιτάσσουν τα ευρωπαϊκά διευθυντήρια σε συνεργασία με την εγχώρια αστική τάξη (ΣΕΒ, εφοπλιστικό και τραπεζικό κεφάλαιο) και συμπυκνώνονται στις μειώσεις μισθούς και συντάξεων, στην απελευθέρωση των απολύσεων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στην παραπέρα επέκταση της κοινωνικής λεηλασίας.

Τα προλεταριακά λαϊκά συμφέροντα μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνο μέσα από τη σύγκρουση με την ΕΕ και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Μόνο η οργάνωση της τάξης μας μπορεί να σταθεί πραγματικό ανάχωμα στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου και τις πολιτικές της κοινωνικής ερημοποίησης.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΛΑΪΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΕ

ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαδήλωση: Προπύλαια 11 Μάη στις 18.00

Συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Κόκκινη Γραμμή - ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

πηγή : http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.ne


1 2 3 4 5 6

Πρόσκληση σε μαχητική διαδήλωση για τις 11 Μαΐου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Η απαράδεκτη επιμονή των δανειστών στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων να ζητούν μείωση των συντάξεων, επαναφορά της μηδενικής ρήτρας, απελευθέρωση των απολύσεων, αύξηση του ΦΠΑ, νέα μέτρα για την δημιουργία πλεονάσματος και συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων (λιμάνια, ΔΕΣΦΑ, κ.λπ.) προοιωνίζεται νέα χειροτέρευση των όρων ζωής των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Η επαναφορά των ίδιων ακριβώς όρων που έθεταν κι επί κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, πριν δηλαδή τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αποκαλύπτει τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ηγείται των διαπραγματεύσεων εκ μέρους των δανειστών απέναντι στην κυβέρνηση.

Η πρακτική της οικονομικής ασφυξίας που συστηματικά μεθοδεύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιδεινώνει ξανά την ύφεση στην οικονομία, πλήττοντας την απασχόληση, προκαλώντας νέο κύμα φυγής καταθέσεων κι εκτροχιάζοντας τις όποιες προοπτικές αναιμικής ανάκαμψης. Έτσι η ΕΚΤ, ένας ανεξέλεγτος θεσμός με ανύπαρκτη πολιτική νομιμοποίηση, προωθώντας αυταρχικά τις γνωστές θέσεις των πιστωτών στο σύνολό τους, αποδεικνύεται νεκροθάφτης της οικονομίας, παράγοντας αποσταθεροποίησης κι εν τέλει εκτελεστικός βραχίονας των ευρωπαϊκών πολυεθνικών.

Από την άλλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιμένει να επιζητά συμφωνία με τους δανειστές για έναν ανέφικτο «έντιμο συμβιβασμό». Έτσι, παρότι μέχρι σήμερα απορρίπτει τα τελεσίγραφα των δανειστών, που ζητούν υποχώρηση κι από τις ελάχιστες κόκκινες γραμμές της, στρώνει τελικά το έδαφος για μια επονείδιστη συμφωνία, που θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την απόγνωση, τη φτώχεια και την υπερχρέωση. Σε αυτό το συμπέρασμα συντείνουν:

  • Η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, όπου η κυβέρνηση μεταξύ άλλων αναγνώρισε την αναγκαιότητα των πλεονασμάτων και κυρίως αποδέχτηκε ότι θα αποπληρώσει «τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως». Πρόκειται για δήλωση που ισοδυναμεί με αναγνώριση του ληστρικού και παράνομου χρέους.
  • Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κατ' εντολή των δανειστών, βάσει της οποίας δεσμεύτηκαν τα ρευστά διαθέσιμα των φορέων του δημοσίου (ΟΤΑ, νοσοκομεία, ΑΕΙ, ΤΕΙ, κλπ.), που επιτείνει τα χρόνια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς λόγω περικοπών, θέτει εν αμφιβόλω την καταβολή των μισθών και καθιστά εκατοντάδες οργανισμούς ευάλωτους σε νέο πιθανό κούρεμα, γιατί ως προτεραιότητα επιλέγεται η αποπληρωμή του χρέους.
  • Η απαράδεκτη πρακτική συνέχισης της εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους με τους πόρους των δημοσίων εσόδων. Τα 5,05 δις. ευρώ που έχει δώσει η κυβέρνηση τους τρεις τελευταίους μήνες σε τόκους και στο ΔΝΤ (Φεβρουάριος: 1,06 δισ. Μάρτιος: 3,37 δισ. ευρώ και Απρίλιος: 0,62 δισ. ευρώ), χωρίς να υπολογίζονται τα έντοκα γραμμάτια, και παρότι οι πιστωτές δεν έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους, βαθαίνουν την ήδη καταστροφική ύφεση της οικονομίας, και οξύνουν την ταμειακή στενότητα του δημοσίου σε βάρος της αναγκαίας αύξησης των δαπανών για κοινωνική πολιτική.
  • Η άτυπη ακόμη συζήτηση για νέο δάνειο, ύψους 20-30 δις. ευρώ, με το οποίο θα εξυπηρετηθεί το δημόσιο χρέος τα επόμενα χρόνια, ενώ οι προβλεπόμενες πληρωμές στους δανειστές πολλαπλασιάζονται (π.χ. 33,36 δισ. ευρώ το 2022 έναντι των 13,11 δισ. Ευρώ το 2016) κι είναι αδύνατο να εξυπηρετηθούν με ίδιους πόρους, ακόμη και με τον νέο δανεισμό.

Όλα τα παραπάνω υπογραμμίζουν την ανάγκη η κυβέρνηση να προχωρήσει αμέσως σε παύση πληρωμών προς τους δανειστές και όχι τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, και να αρνηθεί να εξυπηρετήσει τις πληρωμές του επόμενου διαστήματος (747 εκ. στις 12 Μαΐου και 1,53 δισ. τον Ιούνιο σε ΔΝΤ, κ.α.). Η ρήξη με τους δανειστές είναι μονόδρομος και επιτακτικό «καθήκον της στιγμής» για όσους συνεχίζουν να προτάσσουν τα λαϊκά συμφέροντα έναντι των τοκογλυφικών συμφερόντων των δανειστών. Η κυβέρνηση οφείλει στον ελληνικό λαό να διακόψει μονομερώς τις διαπραγματεύσεις και να ανακοινώσει, αμέσως, στάση πληρωμών χωρίς καμιά συνεννόηση με τους δανειστές. Αυτό όχι μόνο ως μέσο προάσπισης των λαϊκών συμφερόντων, αλλά και στην βάση της οδυνηρής και καταστροφικής εμπειρίας της χώρας. Είναι απαράδεκτη η επιλογή της κυβέρνησης να αναζητά μια μέση οδό με κείνους που έχουν την ευθύνη για την εκτίναξη της ανεργίας στο 27% και του δημόσιου χρέους στο 177%: Στη βάση, όχι μόνο της πολιτικής εκτίμησης, αλλά και της μέχρι τώρα εμπειρίας, αποδεικνύεται πλέον ότι η επιλογή «ανατροπή της λιτότητας και ρήξη» στο πλαίσιο του ευρώ και των συνεχιζόμενων, χρονοβόρων διαπραγματεύσεων είναι αυταπάτη, θανάσιμη παγίδα για τα συμφέροντα της πλειοψηφίας.

Αντίθετα, η διαγραφή του δημόσιου χρέους, επίσης μέσα από μονομερείς ενέργειες, (και αξιοποιώντας το γεγονός ότι οι δανειακές συμβάσεις ουδέποτε κυρώθηκαν από την βουλή, ότι το 92% των δανείων της τρόικας επέστρεψαν στους δανειστές, της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κ.α.) θα απελευθερώσει πόρους για την απαραίτητη χορήγηση αυξήσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, για τη στήριξη της υγείας, της παιδείας και άλλων κοινωνικών αναγκών. Ούτε ένα ευρώ από τα ρευστά διαθέσιμα για τους τοκογλύφους!

Η «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα!», λειτουργώντας πάντοτε μέσα σε κινηματικά πλαίσια και τονίζοντας για μια ακόμη φορά την ανεξαρτησία της από την κυβέρνηση, το κράτος, την ΕΕ και τους μηχανισμούς τους, καλεί τους εργαζόμενους κι όλο τον λαό να παλέψουμε και να επιβάλουμε με τους αγώνες μας την παύση πληρωμών στους δανειστές!

Η σύγκρουση με τους δανειστές είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τη ρήξη με την ευρωζώνη και την ΕΕ, που αποδείχτηκαν αιχμή του δόρατος των τραπεζών και των δανειστών και εγγυητές της πιο βαθιάς και αιώνιας λιτότητας με τους ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς κ.ά. Το ευρώ δεν έφερε σύγκλιση των οικονομιών κέντρου και περιφέρειας, όπως μας υπόσχονταν για να μας πείσουν να υποταγούμε στη δικτατορία της ΕΚΤ, αλλά καταστροφική απόκλιση που δεν μπορεί να αντιστραφεί χωρίς ν' αποκτήσουμε ξανά ανεξάρτητη νομισματική πολιτική. Η ΕΕ, όπως απέδειξαν οι πράξεις της τα πέντε τελευταία χρόνια, δεν προωθεί τα συμφέροντα των λαών αλλά των τραπεζιτών και των μεγάλων εταιριών. Οι πράξεις τόσο της ΕΕ όσο και της ΕΚΤ είναι ασύμβατες με την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία.

Βασικός, μεταξύ άλλων, όρος επίσης για την ανατροπή της επίθεσης που δεχόμαστε είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (τηλεπικοινωνίες, λιμάνια κτλ.), καθώς κι ο εργατικός έλεγχος της παραγωγής και της διοίκησής τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η «Κίνηση για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα!» καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τον λαό σε μαχητική διαδήλωση τη Δευτέρα 11 Μαΐου, με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) και την καταβολή από την κυβέρνηση ενός νέου υπέρογκου ποσού (747 εκ. ευρώ) στο ΔΝΤ, έναν από τους θεσμούς που με την πολιτική τους μας οδήγησαν στην κρίση και έπληξαν καίρια τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.

Καλούμε ακόμη όλες τις κοινωνικές οργανώσεις, τις ομοσπονδίες, τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες στις γειτονιές και τις λαϊκές συνελεύσεις να πλαισιώσουν με τις δικές τους αποφάσεις και την κινητοποίηση αυτή, καθώς και τον συνολικό κρίσιμο αγώνα για τη μονομερή διαγραφή του χρέους τώρα, αλλά και να είναι σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση αν και όποτε αποφασιστεί συμφωνία με τους δανειστές. Όχι σε νέο μνημόνιο!

Όλοι και όλες στη Συγκέντρωση της Δευτέρας 11 Μαΐου στα Προπύλαια στις 6 το απόγευμα!

Η Γενική Συνέλευση της «Κίνησης για τη Διαγραφή του Χρέους Τώρα!»

πηγή : http://cancelgreekdebtnow.com/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7/


1 2 3 4 5 6

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ 11η ΜΑΙΟΥ : ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ 11η ΜΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ,

Τρεις μόλις μήνες μετά τις εκλογές, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, επέβαλλε την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Οργανισμών του Δημοσίου, Δήμων και Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας, ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ρευστότητα για να φανεί «συνεπής η χώρα» στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Λίγες μέρες αργότερα, τα ασφαλιστικά ταμεία μπήκαν στο χορό της στήριξης της «εθνικής διαπραγμάτευσης», με πρωτοβουλία των νεοδιορισμένων - από την κυβέρνηση- διοικήσεων τους. Έτσι, το ένα μετά το άλλο, τα ΔΣ των ασφαλιστικών ταμείων, υλοποιώντας «εθελοντικά» την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έσπευσαν άμεσα να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην τράπεζα της Ελλάδος. Ειδικότερα για τους μηχανικούς, την προηγούμενη εβδομάδα τα ΔΣ του ΤΣΜΕΔΕ και του ΕΤΑΑ, εν κρυπτώ, αποφάσισαν ομόφωνα την μεταφορά 100 εκατ. € από τις εισφορές των μηχανικών, στην τράπεζα της Ελλάδος. Το επόμενο διάστημα μάλιστα, πρόκειται να ακολουθήσει η αφαίμαξη άλλων 200 εκατ € από το ΤΣΜΕΔΕ (400 εκατ € είναι τα συνολικά του διαθέσιμα), για τη διάσωση της Τράπεζας Αττικής. Αντίστοιχη απόφαση πήρε και το ΔΣ του ΟΑΕΕ την ώρα που δεν έχει να πληρώσει συντάξεις. Παράλληλα ο ΟΑΕΔ, βρήκε ότι του περισσεύουν 215 εκ. €, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι όταν το κράτος πρόκειται να βάλει χέρι σε παντός τύπου διαθέσιμα, εμφανίζεται ιδιαίτερα αποτελεσματικό γρήγορο και ευέλικτο, σε αντίθεση με περιπτώσεις που αφορούν τα ζωτικά προβλήματα των μισθωτών και των ανέργων! Ωστόσο η σημασία της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της δέσμευσης των διαθέσιμων του δημοσίου και των ταμείων πολύ μεγαλύτερη από αυτό.

Οι πόροι που δεσμεύονται σε ειδικό λογαριασμό από την κυβέρνηση, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για κοινωνική πολιτική, για την ανακούφιση των άνεργων και ανασφάλιστων συναδέλφων, για την δημόσια υγεία και παιδεία παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν. Η κυβέρνηση «κοινωνικής σωτηρίας» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δεσμεύει τους πόρους αυτούς για την κάλυψη των δανειακών υποχρεώσεων του κράτους, προς τους δανειστές. Στις 12 Μάη θέλει να πληρώσει μία ακόμα δόση στο ΔΝΤ ύψους 750 εκ €, ενώ οι θεσμοί δεν κρύβουν την «ικανοποίησή τους». Με άλλα λόγια, το κράτος δεσμεύει το σύνολο των ταμειακών διαθέσιμων για να πληρώνονται οι δόσεις του ληστρικού χρέους, εξυπηρετώντας την ΕΕ, το ΔΝΤ, το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες που επέβαλαν τα μνημόνια. Την στιγμή που οι «θεσμοί» απαιτούν την συνέχιση της κοινωνικής καταστροφής των προηγούμενων κυβερνήσεων και ένα μνημόνιο, η κυβέρνηση απαντά ότι οι δανειακές υποχρεώσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο και το διηνεκές(!) ενώ είναι σταθερά προσανατολισμένη στην υπογραφή μιας νέας αντιλαϊκής συμφωνίας.

Η λογική της χρήσης των αποθεματικών-διαθεσίμων των ασφαλιστικών ταμείων για σκοπούς που δεν σχετίζονται με τις ανάγκες των εργαζομένων δεν είναι νέα. Τα τελευταία χρόνια η ΕΕ και το ΔΝΤ, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ χρησιμοποίησαν κατά κόρον τα αποθεματικά των ταμείων για την άμεση ή έμμεση στήριξη του τραπεζικού συστήματος. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το PSI όπου τα ομόλογα και οι καταθέσεις ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών εξανεμίστηκαν, αλλά και οι διαδοχικές ανακεφαλαιοποιήσεις της τράπεζας Αττικής όπου το ΤΣΜΕΔΕ έχει χάσει περισσότερα από 400 εκατ. € από τα αποθεματικά του. Πρόκειται για την λογική που θέλει τα ταμεία αιμοδότες του τραπεζικού συστήματος, των επιχειρήσεων και τους χρέους.

Την ίδια στιγμή όμως, περισσότεροι από τους μισούς συναδέλφους αδυνατούν να πληρώσουν τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, χρωστούν στο ταμείο, και πολλοί από αυτούς δεν έχουν υγειονομική κάλυψη. Οι άνεργοι δεν απαλλάσσονται καν από τις ασφαλιστικές εισφορές και είναι αποκλεισμένοι από τις στοιχειώδεις παροχές που θα έπρεπε να απολαμβάνουν. Η ρύθμιση των 100 δόσεων αποτελεί κοροϊδία. Απαιτεί την καταβολή τεράστιων ποσά εφ άπαξ, μαζί με τις αναδρομικές αυξήσεις των εισφορών (από 1/7/2011), ενώ για την παραμονή στη ρύθμιση απαιτείται η εξόφληση των τρέχουσων εισφορών. Μέχρι σήμερα το υπουργείο κοινωνικών ασφαλίσεων δεν έχει πάρει καμία πρωτοβουλία, δεν έχει αναλάβει καμία δέσμευση για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων. Αντίθετα έχει δεσμευτεί ότι θα διατηρήσει το ΚΕΑΟ, ότι δεν θα προβεί σε διαγραφές χρεών για τους ανέργους, ότι δεν θα καταργήσει τον μνημονιακό νόμο για τις αυξήσεις των εισφορών, ότι οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση θα υποτάσσεται στην λογική της βιωσιμότητας των ταμείων και στο ευρύτερο πλαίσιο της επίτευξης «συμφωνίας» με τους δανειστές.

Η επιλογή της κυβέρνησης να εξυπηρετεί το χρέος και όχι τις λαϊκές ανάγκες, είναι πολύ συγκεκριμένη, έχει σαφή ταξική κατεύθυνση και δεν μπορεί είναι αποδεκτή από τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Με τα χρήματα που δεσμεύονται, εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι συνάδελφοι θα μπορούσαν να πάρουν επίδομα ανεργίας, θα μπορούσαν να διαγραφούν χρέη, ή να γίνουν δραστικές μειώσεις στις εισφορές. Ο πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους θα πρέπει να χρησιμοποιείται για τους ίδιους και όχι για την εξυπηρέτηση του χρέους, των «θεσμών» και της κερδοφορίας των τραπεζών.

Κόντρα στην λογική των απαιτήσεων των δανειστών οι εργαζόμενοι πρέπει να φέρουμε στο προσκήνιο τις απαιτήσεις των εργαζομένων για την εργασία, τον μισθό, την ασφάλιση, την εκπαίδευση, τις εργασιακές σχέσεις, την υγεία.

Καλούμε στη συγκέντρωση στα Προπύλαια την Δευτέρα 11 Μαΐου στις 18:00 και την πορεία, ημέρα που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης

ü Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα των ταμείων και των δημόσιων οργανισμών. Να λογοδοτήσουν οι διοικήσεις των ΤΣΜΕΔΕ- ΕΤΑΑ και των υπόλοιπων ταμείων που «έβαλαν χέρι» στις εισφορές των ασφαλισμένων

ü Καμία δόση στους δανειστές- παύση πληρωμών - διαγραφή του χρέους

ü Όχι στους εκβιασμούς ΕΚΤ- ΕΕ -ΔΝΤ. Κανένα παλιό και νέο μνημόνιο, όπως και αν ονομαστεί

ü Καμία υποταγή, καμία αναμονή!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

πηγή : http://www.somt.gr/node/6192


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση 11 Μάη: Ούτε αναμονή - Ούτε υποταγή. Μόνο χρέος μας ο αγώνας για να αλλάξει η ζωή μας!

grothies

Κάθε μέρα που περνάει, οι «θεσμοί», η Ε.Ε., η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, γίνονται απαιτητικότεροι. Εκτός από την αποπληρωμή στο ακέραιο των δόσεων του χρέους, ζητάνε νέα αντιλαϊκά μέτρα που τα βαφτίζουν «μεταρρυθμίσεις». Στην πραγματικότητα ζητούν νέες ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, νέους φόρους και πλήρη κατάργηση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.
Απέναντι σε αυτές τις απαιτήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει επιλέξει το δρόμο της διαρκούς υποχώρησης. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε το τοκογλυφικό χρέος, αποδέχεται τους κανόνες της ΕΚΤ και της ΕΕ, οι δόσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ πληρώνονται κανονικά, την ώρα που έχει κηρυχθεί «στάση πληρωμών» απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες.

Γίνεται φανερό ότι μια γραμμή συμβιβασμού στα πλαίσια της Ε.Ε., της εξυπηρέτησης του χρέους, της υποταγής στο κεφάλαιο και τους εργοδότες, οδηγεί σε όξυνση των κοινωνικών προβλημάτων, στην χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων, σε διαιώνιση της πολιτικής και της κατάστασης που διαμορφώθηκαν με τα μνημόνια και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική Ε.Ε.-ΔΝΤ-κεφαλαίου και κυβερνήσεων.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτιμά να θυσιάσει τα εργατικά δικαιώματα στο όνομα την επιτυχούς διαπραγμάτευσης με τους «θεσμούς» και της διατήρησης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Από τη μεριά των εργαζομένων και του λαού η στάση αναμονής και απλής «παρακολούθησης» των εξελίξεων και των διαπραγματεύσεων, που γίνονται για εμάς, χωρίς εμάς και ενάντια στα συμφέροντά μας, διευκολύνει μια νέα φάση αντιλαϊκής επίθεσης και πολιτικής, έστω με άλλο περιτύλιγμα.

Δεν χαρίζουμε τους αγώνες μας και τις ανάγκες μας σε κανέναν.
Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία του μαύρου μετώπου ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Μπροστά στην απαράδεκτη πληρωμή 800 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ (και ακολούθως τους επόμενους μήνες πολλών εκ. ευρώ στην Ε.Ε.-ΕΚΤ), μπροστά στην νέα «συμφωνία»-μνημόνιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση-δανειστές, καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν θέσεις μάχης.

Ως Εργατική Λέσχη Ν. Ιωνίας - Υδραγωγείο καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση - πορεία,

που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία και αγωνιστικές συλλογικότητες

τη Δευτέρα 11 Μαΐου, στις 18:00, στα Προπύλαια,

ημέρα που θα συνεδριάσει το Συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης

και θα πληρωθεί από την κυβέρνηση η δόση των 800 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ!

πηγή : http://ydragogeio.gr/11-may-poreia-propylaia-...


1 2 3 4 5 6

Ρήξη τώρα με ΕΕ και ΔΝΤ - Όχι σε παλιά και νέα μνημόνια

ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΕ ΚΑΙ ΔΝΤ

ΟΧΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ- ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ 800 εκ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΝΤ.-ΔΙΑΓΡΑΦΗ TOY ΧΡΕΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ - ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ

Λίγους μήνες πριν, στις εκλογές της 25ης Γενάρη, ο λαός τιμώρησε τα κόμματα της καταστροφής και απαίτησε να μπει τέλος στα μνημόνια, τη δικτατορία της Τρόικας, την ανεργία και την εξαθλίωση, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης σε όλη την Ευρώπη. Έδειξε ότι δεν αντέχει άλλες θυσίες για την αποπληρωμή του ληστρικού χρέους και για την παραμονή μέσα στην ευρωφυλακή.

Απέναντι σε αυτή την απαίτηση του λαού, η απάντηση των εκπροσώπων της ΕΕ και του ΔΝΤ ήταν ένας ωμός εκβιασμός για να συνεχιστεί η ίδια καταστροφική πολιτική. Αδιαφορώντας για κάθε έννοια λαϊκής βούλησης και κυριαρχίας, επιμένουν στο διαρκές πραξικόπημα των μνημονίων. Θέλουν να ολοκληρωθεί το «πείραμα Ελλάδα» με την κλιμάκωση της επίθεσης ενάντια στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, την ολοκληρωτική εμπέδωση του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού.

Και όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, αντί να τραβήξει το δρόμο της σύγκρουσης και της αντίστασης, επέλεξε το δρόμο της διαρκούς υποχώρησης απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών. Μέρα τη μέρα χάνεται και μια «κόκκινη γραμμή», ενώ ακόμη και το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έχει παραπεμφθεί στις καλένδες. Η κυβέρνηση αποδέχτηκε το τοκογλυφικό χρέος, αποδέχεται τους κανόνες της ΕΚΤ και της ΕΕ, οι δόσεις προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ πληρώνονται κανονικά, την ώρα που έχει κηρυχθεί «στάση πληρωμών» απέναντι στις κοινωνικές ανάγκες.

Ο «έντιμος συμβιβασμός» που διεκδικεί η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα θα είναι ένα νέο μνημόνιο. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συνυπογράψει τις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές των συντάξεων, την συνέχιση της δυσβάσταχτης φορολεηλασίας, παζαρεύει την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων, παραπέμπει στο μέλλον κάθε ανακούφιση των εργαζόμενων, παραμένει στη λιτότητα των «πλεονασμάτων». Όμως, αυτό θα είναι η νίκη των δανειστών, η εκδίκηση των δυνάμεων του κεφαλαίου και των τραπεζιτών και η ήττα του λαού.

Μία μόνο δύναμη υπάρχει που μπορεί να σταματήσει αυτόν τον κατήφορο. Η ίδια που γκρέμισε τις συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: το εργατικό και λαϊκό κίνημα με τους αγώνες του.

Δεν είναι μονόδρομος το νέο μνημόνιο! Υπάρχει άλλος δρόμος για να νικήσει η ελπίδα του λαού και να δικαιωθούν οι αγώνες που έκαναν όλα τα βλέμματα του κόσμου να στραφούν προς τα εμάς: ο δρόμος της σύγκρουσης και της ανατροπής. Τρεις μήνες διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μας δείχνουν καθαρά ότι: δεν μπορεί να υπάρξει ανακούφιση του λαού και έξοδος από τη λιτότητα μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ-ΟΝΕ και της αποπληρωμής του χρέους. Εδώ και τώρα να αγωνιστούμε για:

- Άμεση παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους - οι κοινωνικές ανάγκες πάνω από τις «δόσεις» της καταστροφής.

- Έξω τώρα από τη φυλακή του ευρώ - ρήξη και αποδέσμευση από ΕΕ - για να σταματήσει η επιτροπεία και τα διαρκή πραξικοπήματα.

- Εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων - εργατικός και κοινωνικός έλεγχος.

- Επαναφορά και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων - για να διεκδικήσουμε ξανά αυτά που μας έκλεψαν και όλα όσα μας ανήκουν.

Όχι άλλη αναμονή. Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός. Να δείξει τη δύναμη του αγώνα και της αντίστασης. Να πιάσει το νήμα από τις απεργίες, τις πλατείες, τις καταλήψεις. Να απαιτήσει και να επιβάλλει τις αναγκαίες ρήξεις με όπλο το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα. Για να μπουν μπροστά τα συμφέροντα του κόσμου της δουλειάς απέναντι στους τραπεζίτες και το κεφάλαιο.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΜΑΗ 6 ΜΜ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΕ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3038


1 2 3 4 5 6

[Δευτ.11/5, 6μμ, Προπύλαια] διαδήλωση «Οι εργαζόμενοι δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος - Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά»

Τη Δευτέρα 11 Μάη συνδικαλιστικές, κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις οργανώνουν διαδήλωση στις 6μμ στα Προπύλαια για να καταγγελθεί η στάση της κυβέρνησης που την επόμενη ημέρα προχωρά στην καταβολή νέας δόσης του χρέους στο ΔΝΤ. Θα καταβληθούν 0,747 δις ευρώ. Τον Φλεβάρη η κυβέρνηση κατέβαλε 1,06 δις, τον Μάρτη 3,37 δις και τον Απρίλη 0,62 δις. Τον Ιούνη θα καταβάλει ακόμη 1,53 δις.

Αντί να δίνονται χρήματα για τις εργατικές και κοινωνικές ανάγκες καταβάλονται χρήματα στους δανειστές τοκογλύφους!!

Την ίδια μέρα γίνεται η σύσκεψη του Eurogroup όπου σχεδιάζονται αποφάσεις για νέα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα

Ο Σύλλογός μας θα συμμετάσχει στη διαδήλωση με το πανό του «Οι εργαζόμενοι δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος - Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά». Καλούμε κάθε συνάδελφο/-ισσα να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | https://bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2015/05/11/%...