Πέμπτη 14 Μαίου 2015 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Συνέντευξη τύπου για τους Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΜΑΗ - 1μμ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΣΗΕΑ - 3ΟΣ ΟΡΟΦΟΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μάιος 16h


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΤΙΚ! ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ!

από @ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Ημέρα/Ώρα: 14/05/2015 στις 1 μμ.

Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ / ΕΣΗΕΑ

Στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη, το διάστημα 15-18 Απρίλη, οι αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 13 Τούρκων αγωνιστών (7 στη Γερμανία, 4 στην Ελλάδα, 1 στην Ελβετία και 1 στη Γαλλία). Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια απ΄ το αντιδραστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν κι αυτή του Ντιγιαρμπακίρ, λόγω της πλούσιας αγωνιστικής πολιτικής τους δράσης, έχουν βασανιστεί και πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας. Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική τους δράση και τα πολιτικά τους φρονήματα. Κατηγορούνται ότι είναι μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, όπως και όλες οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις στην Τουρκία, είναι «παράνομο».

Οι ελληνικές αρχές ταυτίζονται με την πολιτική αυτή και την εφαρμόζουν. Οι αγωνιστές αυτοί πρέπει να αφεθούν ΑΜΕΣΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, να ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΟΥΝ πουθενά και να τους χορηγηθεί άμεσα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ! Σε περίπτωση που δε συμβεί αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ για οτιδήποτε τους συμβεί!
Να αναπτύξουμε πλούσια μαζική δράση για να σώσουμε τη ζωή των αγωνιστών αυτών! Με παρεμβάσεις, κινητοποιήσεις, έκδοση ψηφισμάτων μαζικών φορέων. Ήδη σε πολλές χώρες του κόσμου πραγματοποιούνται μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/57188/