Παρασκευή 15 Μαίου 2015 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Να συνεχίσει η δίκη στο Εφετείο Αθηνών χωρίς καμία άρση περιοριστικών όρων στους ναζί της Χρυσή Αυγής-Νέα αντιφασιστική συγκέντρωση Παρασκευή, 14 Μάη, 10.30πμ, Γρηγόρη Λαμπράκη και Σολωμού

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Στη τρίτη συνεδρίαση της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώτης, πατέρας και η Μάγδα, μάνα του Παύλου Φύσσα έβαλαν την σφραγίδα τους, εκφράζοντας την διάθεση όλου του αντιφασιστικού κινήματος για την συνολική καταδίκη των ναζιστών. Ζήτησαν να είναι πολιτική αγωγή όχι μόνο για τη στυγνή δολοφονία του γιου τους Παύλου Φύσσα αλλά και για την κατηγορία της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Μαζί τους οι δικηγόροι του Αμπουζέντ Εμπάρακ, του Αιγύπτιου ψαρά και οι δικηγόροι του Σωτήρη Πουλικόγιαννη και των εργατών του Περάματος απαίτησαν να είναι πολιτική αγωγή για την εγκληματική οργάνωση.

Είναι ένα δίκαιο αίτημα ώστε να έχουν φωνή όλα τα θύματα αλλά και το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα για την δολοφονική παρουσία της ναζιστικής οργάνωσης στις γειτονιές μας. Θα κριθεί στην επόμενη συνεδρίαση, την Παρασκευή 14/5 στις 11πμ, μετά την προβολή των αναμενόμενων αντιρρήσεων των συνηγόρων της Χρυσής Αυγής.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των ναζί ζήτησαν να αρθούν οι περιοριστικοί όροι της κράτησης με την αιτιολογία ότι εμποδίζονται στο κοινοβουλευτικό τους έργο(!), οι Μιχαλιολιάκος, Αρβανίτης, Γρέγος και Ζαρούλια ενώ για τον Κουκούτση που δεν εξελέγη διότι εμποδίζεται η επαγγελματική του δραστηριότητα ως οδοντίατρος. Ο τελευταίος δεν παρέστη για δεύτερη φορά στις 8 Μάη σε δίκη μετά από μήνυση του Π.Κωνσταντίνου για συκοφαντική δυσφήμιση δηλώνοντας δια του δικηγόρου του ως «πολυασθενής».

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία μεθόδευση απαξίωσης του κατηγορητήριου κατά της Χρυσής Αυγής με αποφάσεις του δικαστηρίου που νομιμοποιούν τον ισχυρισμό τους ότι αποτελούν «κοινοβουλευτικό κόμμα.» Είναι ένα ναζιστικό κόμμα, με τάγματα εφόδου, που φοράει την προβιά του κοινοβουλευτικού κόμματος.

Κάθε παραχώρηση φέρνει πιο κοντά τον χρόνο να αποκτήσουν ξανά το θράσος ώστε να κλιμακώσουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου. Η πρόσφατη απόπειρα τρομοκράτησης των θυμάτων ρατσιστικής επίθεσης από χρυσαυγίτες στην Ομόνοια και η συγκάλυψη της στο ΑΤ Περιστερίου δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Ρατσιστικές επιθέσεις εκδηλώνονται ξανά και την Μάνδρα Ελευσίνας.

Όσον αφορά το θέμα του χώρου διεξαγωγής της δίκης έγινε φανερό ότι δεν μπορεί πλέον να κρύβεται ο υπουργός Δικαιοσύνης κ.Παρασκευόπουλος πίσω από τυπικές δικαιολογίες. Η δήλωση της διευθύνουσας της δίκης «είμαστε έτοιμοι να μεταφερθούμε άμεσα. Δεν είμαστε διοικητικοί υπάλληλοι, να απευθύνουμε αιτήματα» δίνει και τυπικά την δυνατότητα στο υπουργό κ.Παρασκευόπουλο να προχωρήσει στον ορισμό αίθουσας και για το άμεσο διάστημα για τη μεταφορά της δίκης, πριν από την οριστική μεταφορά της στην νέα αίθουσα που διαμορφώνεται για τον σκοπό αυτό στο Εφετείο Αθηνών από τις αρχές Σεπτέμβρη. Οποιαδήποτε κωλυσιεργία θα εξυπηρετεί πλέον τις μεθοδεύσεις για αργό ρυθμό της δίκης και υποβάθμισης της.

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τα συνδικάτα, τους Δήμους, τους φοιτητικούς συλλόγους , τους μαζικούς φορείς με τη μαζική και διαρκή τους παρουσία στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στα δικαστήρια να εμποδίσουν τις μεθοδεύσεις ώστε να πέσουν στα μαλακά οι φονιάς της Χρυσής Αυγής.

Επικοινωνία με Πέτρο Κωνσταντίνου: 6932828964, 2103232871

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/ac


15/5: Δίκη της Χρυσής Αυγής

Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού την Παρασκευή 15 Μαϊου στις 10:30

http://bit.ly/1e0DiTE

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.exnet | τηλ: 6939684508

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2015/05/13/155-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82/