Παρασκευή 22 Μαίου 2015 στις 9.00 πμ

Εφετείο της 1ης δίκης της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα

από Συν. Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

Στις 22 Μαΐου θα αρχίσει το εφετείο της πρώτης δίκης της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα.

Η πρώτη δίκη της οργάνωσης του Επαναστατικού Αγώνα διήρκεσε από τις 5 Οκτωβρίου 2011 ως τις 3 Απριλίου 2013 και ήταν μια πολιτική δίκη, ένα βήμα υπεράσπισης του ένοπλου αγώνα καθώς και των ενεργειών της οργάνωσης το διάστημα 2003-2010, ήταν ένα πολιτικό βήμα υπεράσπισης της κοινωνικής επανάστασης και καταγγελίας του κεφαλαίου και του κράτους.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε 50 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση τα τρία μέλη του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλα Ρούπα, Νίκο Μαζιώτη και Κώστα Γουρνά ενώ από 7 χρόνια επέβαλε στους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Χριστόφορο Κορτέση.

Όπως στο πρώτο δικαστήριο έτσι και στο εφετείο που ξεκινάει στις 22 Μαΐου δεν θα δικαστεί ο Επαναστατικός Αγώνας ως «τρομοκρατική» οργάνωση. Θα ξανακουστεί το κατηγορητήριο του Επαναστατικού Αγώνα και των συντρόφων που δικάζονται για την ίδια υπόθεση εναντίον του κεφαλαίου και του κράτους, προωθώντας με τον λόγο τους τον αγώνα για Ανατροπή και Επανάσταση.

Αλληλεγγύη στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Νίκο Μαζιώτη και Κώστα Γουρνά και στους συντρόφους Βαγγέλη Σταθόπουλο και Χριστόφορο Κορτέση που δικάζονται για την ίδια υπόθεση

Αλληλεγγύη στην καταζητούμενη και επικηρυγμένη συντρόφισσα Πόλα Ρούπα

μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Καλούμε την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 9πμ στις Φυλακές Κορυδαλλού

να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους που δικάζονται

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/57288/