Σάββατο 23 Μαίου 2015 στις 19.30

Ειδική αγωγή & ψυχική υγεία: Εξυπηρετώντας μνημόνια ή πραγματικές ανάγκες...

Η ΕΛΝΣ συνδιοργανώνει μαζί με τους εργαζόμενους από την «Ασπίδα του Δαυίδ» και την Αρ.Πρωτ. του σωματείου ειδικής αγωγής εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:

Ειδική αγωγή και ψυχική υγεία: Εξυπηρετώντας τα μνημόνια ή τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας;

Σάββατο 23/05 στις 19:30

Ομιλητές:

- Εργαζόμενος από την Ασπίδα του Δαυίδ

- Αννα Γαιτανίδου, μέλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας στο κλαδικό σωματείο ειδικής αγωγής Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α

- Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος, μέλος της Συσπείρωσης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση

- Γιώργος Ζιόβας, πατέρας αυτιστικού παιδιού, μέλος της ΕΛΝΣ

Η συζήτηση διοργανώνεται στα πλαίσια των γενικότερων δράσεων για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την καταβολή των δεδουλευμένων και άλλων εργασιακών προβλημάτων που διεκδικούν οι εργαζόμενοι στην «Ασπίδα του Δαυίδ»

Η ΕΛΝΣ έχει σταθεί από την αρχή στο πλευρό των εργαζομένων και μαζί με το Σωματείο, την Attack και άλλες συλλογικότητες βοήθησαν τις κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα.

Μετά τις αρχικές κινητοποιήσεις έχουν προκύψει τα εξής δεδομένα:

Οι απολυμένοι παραμένουν απλήρωτοι για τον Απρίλιο (η υπεύθυνη του φορέα ισχυρίζεται ότι δεν έχει λεφτά να τους πληρώσει), ενώ παράλληλα δεν τους χορηγεί το χαρτί απόλυσης για τον ΟΑΕΔ με τη δικαιολογία έλλειψης προσωπικού (αυτή βέβαια απέλυσε τη γραμματέα). Η επιθεώρηση εργασίας έκανε αυτοψία τη βδομάδα που πέρασε σε Αθήνα, Χανιά και Χαλκίδα. Στην Αθήνα βρήκε μόνο 2 εργαζόμενους πλέον και δεν ξέρουμε τι συζητήθηκε με την Δελεφέ (εργοδότρια) και τους εκπροσώπους του ΣΕΠΕ. Στη Χαλκίδα όλα καλά για κείνην, ενώ στα Χανιά το ΣΕΠΕ μίλησε με έναν εργαζόμενο που τους τα είπε όλα ρόδινα, οι άλλες 2 κοπέλες όμως θα πάνε από τα γραφεία τους να δηλώσουν ότι πληρώνονται για τις μισές ώρες από όσες δουλεύουν. Έγινε διπλή καταγγελία και στη διεύθυνση ψυχικής υγείας και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Ξανθού κι από κει οι απολυμένοι έμαθαν ότι ο φορέας λόγω άλλων παραβάσεων δε χρηματοδοτείται εδώ και καιρό από το υπουργείο. Αυτό βέβαια είναι υποκριτικό, γιατί έτσι αντί να τιμωρείται η υπεύθυνη τιμωρείται το προσωπικό. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και θα ψάξει η αρχή αν είχε ζητήσει την άδεια της η Δελεφέ για τα μικρόφωνα στις κάμερες ή όχι. Στη δεύτερη περίπτωση έχει πολύ μικρές κυρώσεις. Εκκρεμεί η τριμερής συνάντηση στο ΣΕΠΕ της Ηλιούπολης την Παρασκευή 28 Μάη στις 9 το πρωί, ενώ ακόμα δεν έχει κλειστεί ραντεβού με τους απολυμένους από το γραφείο του Ξάνθου για συνάντηση μαζί του.

1-2

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2015/05/1...