Τετάρτη 20 Μαίου 2015 στις 11.00

Κάλεσμα αλληλεγγύης στα προσφυγικά

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ, ΤΗ ΣΤΕΓΗ, ΤΟ ΡΕΥΜΑ, ΤΟ ΝΕΡΟ

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή μια βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ, έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια, με σκοπό την μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας της γειτονιάς, μέχρι και την εξάλειψή της. Πριν έναν περίπου μήνα, η κινητοποίηση των κατοίκων των Προσφυγικών απέτρεψε μια παρόμοια απόπειρα. Ο αγώνας των κατοίκων με την παρουσία τους, εντός και εκτός γειτονιάς έβαλε ένα προσωρινό τέλος σ' αυτό τον σχεδιασμό, μέσω δυναμικών παρεμβάσεων, εκ των οποίων η χαρακτηριστικότερη ήταν η παρέμβαση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗΕ. Συγκεκριμένα, τότε, οι υπεύθυνοι της υπηρεσίας δεσμεύτηκαν ότι μετά την αποκατάσταση της βλάβης, η ηλεκτροδότηση θα γίνει στο σύνολο των σπιτιών της γειτονιάς.

Χθες το απόγευμα, Τρίτη 19/5, ένα συνεργείο της εργολαβικής εταιρίας ΤΟΞΟΤΗΣ, που δρα για λογαριασμό της ΔΕΗ, βρέθηκε έξω από το μπλόκ πολυκατοικιών της οδού Τριχωνίδος, με σκοπό να αρχίσει έργα εκσκαφής πάνω από τον τελευταίο διακλαδωτή (χελώνα) που έχει μείνει στο κτήριο και απ' τον οποίον τροφοδοτούνται τα 30 διαμερίσματα του μπλοκ. Η άμεση κινητοποίηση των κατοίκων της οδού Τριχωνίδος, καθώς και άλλων της ευρύτερης γειτονιάς, απέτρεψε το έργο στην αρχή του και το συγκεκριμένο συνεργείο αποχώρησε χωρίς να δημιουργηθεί η παραμικρή ένταση. Ωστόσο, το συνεργείο μας ενημέρωσε ότι είναι υποχρεωμένο από την εργολαβική εταιρία, δηλαδή οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ή κάποιοι συνάδελφοί τους να έρθουν την επομένη για να ξεκινήσουν το έργο.

Όλοι εμείς, οι κάτοικοι των Προσφυγικών, αντιλαμβανόμαστε το ρεύμα σαν ένα κοινωνικό αγαθό και σαν μια απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοπρεπή διαβίωσή μας. Ως τέτοιο λοιπόν, δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε απέναντι σε οποιαδήποτε κατασταλτική μεθόδευση, είτε αυτή αφορά τη στέγη, το ρεύμα και το νερό, είτε αφορά το συνολικό φαντασιακό της κοινότητας. Θα υπερασπιστούμε το κατειλημμένο έδαφος των προσφυγικών και οτιδήποτε αποτελεί κομμάτι του, οργανώνοντας τις συλλογικές απαντήσεις της κοινότητας.

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΕΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-5 11:00πμ ΚΟΥΖΗ ΚΑΙ ΤΡΙΧΩΝΙΔΟΣ

Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1544459/