Παρασκευή 22 Μαίου 2015 στις 19.00

Βραδιά νεολαίας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΙΣΚΡΑ 21/05 - 24/05

ΠΕΜΠΤΗ 21/05

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Διασκεδάζουμε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια

... Mε χαλαρή μουσική υπόκρουση...Σε μια περίοδο όπου εδώ και πολύ καιρό κυριαρχεί, κυρίως στην νεολαία, η ατομικοποίηση και η στρεβλή έννοια της διασκέδασης σε αυτό τον τομέα, στη μορφή και το περιεχόμενό της (ίντερνετ καφέ, τυχερά παιχνίδια, απρόσωπα παιχνίδια μέσω του Η/Υ κ.α.) κάνουμε μια προσπάθεια μέσω των επιτραπέζιων παιχνιδιών (και όχι μόνο) ώστε να διασκεδάσουμε πραγματικά. Συγχρόνως να κοινωνικοποιηθούμε, να έρθουμε σε επαφή, να παράγουμε κριτική σκέψη, ικανότητες και δεξιότητες, να πάρουμε γνώσεις, εργαλεία χρήσιμα σε τελική ανάλυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Με ένα πνεύμα, όπου κανείς δεν βγαίνει χαμένος στο τέλος του παιχνιδιού ή κανείς δεν είναι πιο "τυχερός" από τον άλλο, όπου με την έννοια της κρίσης αναδεικνύεται ο "καλύτερος"!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/05

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00


Βραδιά νεολαίας

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/05

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Βραδιά νεολαίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/05



Συντροφική Κουζίνα 13:00


ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 12:00









Ωρα έναρξης 20:30 Προβολή Ταινίας

ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΒΟ ΤΖΙΜΑ

(Letters from Iwo Jima, 2006)

Πριν από εξήντα ένα χρόνια οι στρατοί της Αμερικής και της Ιαπωνίας συναντήθηκαν στο Ίβο Τζίμα. Δεκαετίες αργότερα, κάποια εκατοντάδες γράμματα ξεθάφτηκαν από το σκληρό χώμα αυτού του νησιού. Τα γράμματα αυτά έδωσαν εικόνα και φωνή στους άνδρες που πολέμησαν εκεί καθώς και στον εξαιρετικό στρατηγό που τους καθοδηγούσε τότε.

Οι Ιάπωνες στρατιώτες στάλθηκαν στο Ίβο Τζίμα πιστεύοντας ότι το πιο πιθανό ήταν να μην ξαναγύριζαν πίσω στην πατρίδα τους. Έχοντας για άμυνα τη θέληση και το ηφαιστειακό πέτρωμα του νησιού, ο στρατηγός Κουριμπαγιάσι και οι πρωτοφανείς τακτικές του μετέτρεψαν αυτό που υποτίθεται ότι θα ήταν μία γρήγορη και αιματηρή ήττα σε σαράντα μέρες ηρωικού αγώνα. Περίπου 7.000 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στο Ίβο Τζίμα. Περισσότεροι από 20.000 Ιάπωνες χάθηκαν. Η μαύρη άμμος του νησιού βάφτηκε με το αίμα τους, αλλά οι θυσίες τους, οι αγώνες τους, το κουράγιο τους και η συμπαράσταση του ενός προς τον άλλον είναι ολοζώντανες στα γράμματα που έστειλαν στα σπίτια τους.

O Κλίντ Ίστγουντ, εξιστορεί για πρώτη φορά την ιστορία των Ιαπώνων στρατιωτών και του στρατηγού τους, που πριν 61 χρόνια αμύνθηκαν των Αμερικανικών δυνάμεων στο νησί του Ίβο Τζίμα.

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.gr/2015/05/2105-24