Τετάρτη 27 Μαίου 2015 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον Ουαλίντ Τάλεμπ

Τετάρτη 27 Μάη 2015

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ 3-5), 9πμ

Η δίκη της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

antinazi zone

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/05/275.html


1 2 3

ΚΑΜΙΑ ΑΘΩΩΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Το τελευταίο διάστημα δίνονται ανησυχητικά μηνύματα από την «ανεξάρτητη» δικαστική εξουσία. Ανάμεσα στους πανηγυρισμούς για την «πρώτη φορά αριστερά» και τις έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, το δικαστικό σώμα δίνει το δικό τόνο για την αντιμετώπιση των συρφετού του αστικού μπλοκ.

  • Αρχές Μάρτη μετατρέπει το κατηγορητήριο για την επίθεση Κασιδιάρη στην Κανέλλη ώστε να παραγραφεί το αδίκημα.
  • Τέλη Μάρτη οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στην Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά καταδικάστηκαν είτε με αναστολή είτε με εξαγορά ποινής.
  • Αρχές Απρίλη οι δυο μπάτσοι που βασάνισαν και άφησαν κρατούμενο φυτό, καταδικάστηκαν μεν σε 8 χρόνια για κακουργήματα, αλλά η έφεση τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και αφέθηκαν ελεύθεροι.
  • 2 μέρες αργότερα η συμμορία των «Χωριάτικων Φούρνων» καταδικάστηκε για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και trafficking σε πάνω από 10 χρόνια φυλάκιση ο καθένας αλλά και σε αυτούς η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα στην εκτέλεση της ποινής και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις - Τέσσερα πανομοιότυπα αποτελέσματα.

Τυπικά και στις τέσσερις υποθέσεις οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν. Όμως με πλάγιους νομικούς τρόπους οι καταδικασμένοι τραμπούκοι και βασανιστές δεν έχουν εκτίσει ούτε μια μέρα φυλακή. Το κοινό τους χαρακτηριστικό: Ήταν μπάτσοι - φασιστές και αφεντικά! Αν ήταν τίποτα φτωχοδιάβολοι, μετανάστες, αν ήταν απλοί εργαζόμενοι ή διαδηλωτές για πολύ μικρότερα αδικήματα θα είχαν προφυλακιστεί διαπομπευτεί και καταδικαστεί στις μέγιστες των ποινών φορτωμένοι με ένα σωρό αδικήματα. Ποια θα ήταν άραγε η απόφαση της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης» αν ένας κρατούμενος βασάνιζε και άφηνε φυτό έναν μπάτσο;

Την Τετάρτη 27 Μάη συνεχίζεται η δική των βασανιστών του Ουαλίντ Ταλέμπ. Μέχρι τώρα ο Σγούρδας και τα τσιράκια του που βασάνισαν άγρια έναν εργαζόμενο τους στη Σαλαμίνα, δεν έχουν καν προφυλακιστεί και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Πρέπει να γίνει σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως απόφαση αθώωσης είτε άμεσης είτε δια της πλαγίας οδού, θα θεωρεί πρόκληση προς αντιφασιστικό και ταξικό κίνημα.

Η απόφαση για τον Ουαλίντ δε λύνει το μεταναστευτικό ή φασιστικό πρόβλημα. Θα είναι, όμως, ένα δείγμα για το πόσο ξεδιάντροπα (ή όχι) συντάσσεται η αστική δικαιοσύνη με τα αφεντικά της.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΑΛΙΝΤ ΤΑΛΕΜΠ

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον ΟΥΑΛΙΝΤ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΗ 9πμ

Αθήνα, 20 Μάη 2015

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.exnet | τηλ: 6939684508

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2015/05/23/%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%B8%CF%8E%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD/


1 2 3

Επίθεση στο σπίτι του μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ στη Σαλαμίνα

Αργά το πρωί του Σαββάτου της 9ης Μάη πραγματοποιήθηκε προκλητική επίθεση με εμφανή, αν όχι ξεκάθαρα, χαρακτηριστικά εκφοβισμού στο σπίτι του μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ και του αδερφού του στην Σαλαμίνα. Στο σπίτι εισέβαλαν δύο άντρες σπάζοντας το τζάμι της πόρτας. Κατέστρεψαν πόρτες, παράθυρα και μέρος της οικοσκευής που υπήρχε στο σπίτι, χωρίς να κλέψουν κάτι. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν ένας φίλος των δύο μεταναστών. Όταν οι εισβολείς τον αντιλήφθηκαν, τράπηκαν σε φυγή και έτσι δεν κατάφερε να δει τα πρόσωπά τους. Την επόμενη μέρα, ο αδερφός του Ουαλίντ κατέθεσε μήνυση με μάρτυρα τον φίλο του για διακεκριμένες φθορές και απόπειρα κλοπής, ενώ η Ασφάλεια της Σαλαμίνας και του Πειραιά προχώρησαν στην τυπική διαδικασία (σήμανση, επίδειξη φωτογραφιών κ.λπ).

Το παραπάνω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες απειλές που δέχονται τα δύο αδέρφια τα τελευταία 2,5 χρόνια από τους βασανιστές του Ουαλίντ, δηλαδή τον πρώην εργοδότη του Γ. Σγούρδα, τον γιο του Σταμάτη, τον Γ. Ζαχαριάδη και τον Φ. Ζότο. Οι βασανιστές του Ουαλίντ έχουν προσπαθήσει συστηματικά να τους τρομοκρατήσουν, ενώ τους έχουν απειλήσει επανειλημμένα ώστε να μην εμφανιστούν στα δικαστήρια.

Η κρατική, θεσμική και μιντιακή αντιμεταναστευτική πολιτική και πρακτική (με μικρότερο ή μεγαλύτερο αυταρχικό πρόσημο ανά κυβέρνηση) που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες, εναρμονισμένη με τις παγκόσμιες επιταγές για την αντιμετώπιση των μεταναστών και των προσφύγων, απενοχοποίησε το φασισμό στην κοινωνία και έχει δώσει χώρο στους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι και σε ορισμένες περιπτώσεις να επιχειρούν να μετατρέψουν σε καθεστώς την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό.

Το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που δείχνει ακόμη ανοχή απέναντι στα φασιστικά αποβράσματα θα πρέπει να γνωρίζει πως έχει πάρει θέση όσον αφορά τον θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό και εκφασισμό, πως είναι συνένοχο για τους δεκάδες θανάτους, βασανισμούς, προπηλακισμούς, ξυλοδαρμούς μεταναστών/τριών.

Κανένας μετανάστης μόνος, καμία μετανάστρια μόνη

Κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

Τετάρτη 27/5/2015 - 09.00 - Δικαστήρια Πειραιά

Αντιφασίστες-αντιφασίστριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας

πηγή: http://antifascismroute.espivblogs.net/2015/05/24/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%AF/