Πέμπτη 28 Μαίου 2015 στις 9.30 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 συλληφθέντες του Ευόσμου

Θάνατος στο φασισμό- Αλληλεγγύη στους 6 συλληφθέντες του Ευόσμου

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Μάιος 09h


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 συλληφθέντες του Ευόσμου.
Πέμπτη 28/5 στις 9.00 , δικαστήρια.

Να τσακίσουμε τον φασισμό εδώ και τώρα.
Να εντείνουμε την κοινωνική δράση μέσα σε σχολεία, σχολές, εργασιακούς χώρους και γειτονιές.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό

Μαύρο & Κόκκινο

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μάιος 02h


1 2 3 4

Ο φασισμός του κράτους καταδικάζει τους πολέμιους του

Ο φασισμός του κράτους καταδικάζει τους πολέμιους του
Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014, διεξήχθησαν εκλογές για το υπηρεσιακό συμβούλιο Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στην διαδικασία αυτή, συμμετείχαν και φασίστες δάσκαλοι της χρυσής αυγής αφού αυτοί μπόρεσαν να συμμετέχουν κανονικά με τις «ευλογίες» του κράτους του οποίου ρόλος είναι να στηρίζει, να ενισχύει και να "νομιμοποιεί" το φασισμό όπου κι αν αυτός εμφανίζεται, ακόμη και μέσα στις σχολικές δομές. Κατά τη διάρκεια των εκλογών, υπήρξε ένα φανερά τεταμένο κλίμα, με παρουσία χρυσαβγητών εντός του κτιρίου και με τη διαδικασία να συνεχίζεται παρά τις έντονες αντιδράσεις.
Για τους θεσμούς, δεν τίθεται θέμα φασιστικής απειλής αφού το κράτος σε αγαστή συνεργασία με το κεφάλαιο έχει μάθει χρόνια τώρα να διαχειρίζεται το φασισμό κατά το δοκούν' άλλοτε να τον αφορίζει και άλλοτε να τον ανέχεται ως συστατικό στοιχείο της "δημοκρατίας". Η εισχώρηση του φασισμού στην εκπαίδευση και άρα και στην κοινωνική σφαίρα δεν φανερώνεται μόνο σε εκείνη τη μέρα και εκείνο τον τόπο. Η μέρα εκείνη είναι μάλλον ένα από τα απότοκα της εγκόλπωσης του φασισμού στον κοινωνικό ιστό.
Κάθε συνδιαλλαγή με το φασισμό και τους εκπροσώπους του λειτουργεί ως ανάχωμα στην διεκδίκηση των εργατικών μας συμφερόντων και της ταξικής οργάνωσης των εργαζομένων, η οποία δεν γνωρίζει σύνορα καθώς έγκειται στον κατακερματισμό φυλετικών διακρίσεων και ρατσιστικών λογικών. Αναγνωρίζουμε, λοιπόν, πως ρόλος του κράτους είναι συνεχώς να αμβλύνει τον ταξικό ανταγωνισμό και να προωθεί την εθνική, αντί της ταξικής ενότητας, η ποία δυστυχώς φαίνεται να υπάρχει μόνο από την πλευρά του κεφαλαίου και όχι των εργατών-τριών. Η προώθηση της εθνικής ενότητας γίνεται με τις πλάτες των νεοναζί και θέλοντας να προτάξουμε τις διαφορετικές λογικές μας, την αντίθεση και εναντίωσή μας στον φασισμό και σε μια τέτοιου είδους αυταπάτη περί εθνικής ενότητας, θεωρούμε πως σε κάθε τέτοια ιδεολογική μάχη είναι απαραίτητη και η ανάλογη συνδικαλιστική παρέμβαση.
Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης των συμφερόντων μας και επίθεσης στους κοινωνικούς αυτοματισμούς καταδίκης του φασισμού, καθώς θεωρούμε αναγκαίο να τους υπερασπιστούμε με μέσο τη συνδικαλιστική μας δράση στους χώρους δουλείας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 6 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 5ης ΝΟΕΜΒΡΗ
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ
ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Συγκέντρωση Πέμπτη 28 Μάη στις 9πμ στα δικαστήρια

ΕΣΕ
Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση
Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μάιος 00h


1 2 3 4

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 6 ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Την Τετάρτη 5 Νοέμβρη του 2014 πραγματοποιούνται εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ πολλών άλλων, και στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Θεσσαλονίκης.

Με περίσσιο θράσος κάνουν την εμφάνιση τους μέλη του "εθνικιστικού μετώπου εκπαιδευτικών" και άλλα μέλη της Χ.Α., οι οποίοι και αποβάλλονται από το χώρο κακήν κακώς.

Αργότερα, οι μπάτσοι προχωράν σε συλλήψεις έξι αντιφασιστών, οι οποίοι βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε φαίνεται ότι ο αντιφασισμός γίνεται στο δρόμο. Ότι κανένας άλλος δεν θα κάνει την δουλειά του εργατικού κινήματος αντί για αυτό. Κανένας δεν μπορεί και κανένας δεν θέλει.
Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου όφειλαν και οφείλουν να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ναζισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.

Οι φασίστες, ορκισμένοι εχθροί της τάξης μας και πιστά σκυλιά των αφεντικών μας, δεν έχουν καμία δουλειά στα σωματεία μας.

Εμείς, οι εργάτες, εκπαιδευτικοί και μη, οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες αντιφασίστες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 28/05
στις 09:00,
στα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_exthess@hoextmail.coexm
w*w.libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2015/05/27/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%85%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-6-%CE%B1%CE%BD%CF%84/