Τετάρτη 27 Μαίου 2015 στις 9.00 πμ

Κάλεσμα για την δίκη του Χρυσαυγίτη βιαστή από την Ιεράπετρα

Κάλεσμα για διαμαρτυρία για την δίκη του Χρυσαυγίτη βιαστή από την Ιεράπετρα

Στις 27 Μαΐου εκδικάζεται η υπόθεση του βιαστή, Χρυσαυγίτη Γ.Πετράκη.
Ο εν λόγω καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής από την Ιεράπετρα κατηγορείται για βιασμό ανήλικης αθλήτριας του. Οι βιασμοί ξεκίνησαν το 2001 όταν η μαθήτρια και αθλήτριά του ήταν 13 χρονών και συνεχίστηκε μέχρι τα 17 της.

Το 2005, οι γονείς της αθλήτριας έκαναν καταγγελία στην δευτεροβάθμια Λασιθίου και τότε δέχτηκαν πολλές πιέσεις για να την αποσύρουν. Ο προπονητής πέρασε από Πειθαρχικό Συμβούλιο, στο οποίο η νεαρή αθλήτρια κατέθεσε, υπό το βάρος ψυχολογικής πίεσης, πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συγκατάθεσή της και τελικά απέσυρε την καταγγελία της.

Η υπόθεση ήρθε ξανά στο φως της δημοσιότητας πριν από 3 χρόνια το 2012, όταν η 25χρονή {απόφοιτη πλέον ΤΕΦΑΑ και παντρεμένη με 2 παιδιά}, έπειτα από αποκάλυψη δύο παρόμοιων περιστατικών, του προπονητή Συραγάκη στο Ρέθυμνο και ενός ανάλογου παιδεραστή που αυτοκτόνησε αλλά κυρίως λόγω της διαγραφής του βιαστή της και λυκειάρχη πλέον Γ. Πετράκη από την ΕΛΜΕ Λασιθίου, λόγω κηρύγματος εν ώρα μαθήματος υπέρ της Χρυσής Αυγής, αποφάσισε να μιλήσει ξανά και να τον καταγγείλει δημόσια.

Ο Γ. Πετράκης καταδικάστηκε πριν μερικούς μήνες πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για ρατσιστική επίθεση εις βάρος μεταναστών τον Φεβρουάριο του 2013 στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας, για το οποίο και άσκησε έφεση. Παράλληλα είναι υπόδικος και για την τρέχουσα δίκη της Χρυσής Αυγής και γι αυτό έπειτα από αναβολή, η εκδίκαση της υπόθεσης του βιασμού ξεκίνησε στις 14 Μαΐου και διακόπηκε μέχρι τις 27.

Καταγγέλλουμε το σύστημα που στηρίζει και συγκαλύπτει το «βιασμό» και γενικότερα το σύστημα καταπίεσης που μας καθιστά καταπιεζόμενους κάτω από την εξουσία των καταπιεστών. Η συνενοχή της πολιτείας και η κωλυσιεργία που την χαρακτηρίζει καταλήγει να εγκλωβίζει την κοινωνία σε μια κατάσταση που αδυναμεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της.

Αντιδράμε και καταδικάζουμε το υπάρχον σύστημα που έχει καταφέρει να αδρανοποιήσει τα ηθικά αντανακλαστικά του κάθε πολίτη και που έχει οδηγήσει σε μία κοινωνία που έμμεσα ανέχεται και αναπαράγει τα πρότυπα εξουσίας αυτά. Όλ@ βιώνουμε την επιβολή της φασιστικής απειλής στην καθημερινότητα, στα σώματα και στις επιθυμίες μας.

Δεν ανεχόμαστε καμία εξουσία πάνω στα σώματά και τ@ς εαυτ@ς μας. Οφείλουμε να μην αφήσουμε να αμφισβητηθούν και να καταπατηθούν τα αναφαίρετα δικαιώματά μας. Είναι ευθύνη όλων μας να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων.

Καλούμε σε διαμαρτυρία την Τετάρτη 27/05/15 και ώρα 9:00 έξω από τα δικαστήρια Ηρακλείου.

ConQueer Ομάδα Φύλου και Σεξουαλικότητας Ηρακλείου

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Μάιος 19h