Τετάρτη 27 Μαίου 2015 στις 19.30

Εργαστήριο - παρουσίαση: Μύκητες

Οι μύκητες αποτελούν το πλέον μυστηριώδες, άγνωστο και λιγότερο μελετημένο βασίλειο της ζωής. Παρ' όλα αυτά, οι μύκητες βρίσκονται παντού γύρω μας και μέσα μας και η ζωή χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε όπως την γνωρίζουμε. Οι εκπληκτικές ιδιότητές που τους προσδίδει η μοναδική τους βιολογική δομή βρίσκουν αμέτρητες εφαρμογές.

Η συλλογικότητα terra verde ( Πράσινη Γη ) οργανώνει την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 19:30 στο χώρο του Στεκιού χ'μιχάλη Νταλιάνη 5 εργαστήριο - παρουσίαση όπου θα προσπαθήσουμε να απομυθοποιήσουμε τους μύκητες και θα μάθουμε πως να καλλιεργούμε μανιτάρια στο σπίτι με πρώτες ύλες λίγο χαρτόνι και μια γυάλα, πως χρησιμοποιούμε τα μανιτάρια για να θεραπευόμαστε από διάφορες ασθένειες, στις καλλιέργειές μας για να προστατεύουμε τα φυτά μας και να αυξάνουμε την παραγωγή μας καθώς και για τις πάμπολλες άλλες εφαρμογές τους στην:

•Διατροφή

•Ιατρική

•Απορρύπανση και ανάπλαση του περιβάλλοντος και του εδάφους

•Μελισσοκομία

•Παραγωγή χαρτιού, δέρματος, φυσικών χρωστικών ουσιών

•Κατασκευαστικών πρώτων υλών

και πολλών άλλων με μηδενικό σχεδόν κόστος.

Η παρουσίαση αυτή απευθύνετε σε όλους όσου θέλουν να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους αλλά και σε όσους πιστεύουν στην αυτάρκεια, την απεξάρτηση από ρυπογόνες και καταστροφικές για το περιβάλλον και τον άνθρωπο πρακτικές και προϊόντα, την συνεργασία και την αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων και όλων των μορφών ζωής.

TERRA VERDE ( Πράσινη Γη ) Συλλογικότητα για το Εναλλακτικό κι Αλληλέγγυο Εμπόριο

X"Mιχάλη Νταλιάνη 5, Παλιά Πόλη, Χανιά
Hatzimihali Daliani 5, Old Town, Hania
Phone num: 28210 52201
e-mail: info@terraverde-chania.gr
url: www.terraverde-chania.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μάιος 10h