Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους αγωνιστές από την Τουρκία

KΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ AΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Συμπαρασταθείτε στον αγώνα των λαών της Τουρκίας και τους αγωνιστές από την Τουρκία

26 Ιουνίου Παρασκευή 9.π.μ

Συμβούλιο Εφετών Αθηνών

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

e-mail:epitexropi-allexileggis@exyandex.cexom

ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΑ

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!

26 Ιουνίου ξεκινά η δική των 4 αγωνιστών από την Τουρκία που έχουν συλληφθεί στην περιοχή Γκιζη στην Αθηνά.

Αυτοί που δικάζονται:

Huseyin Fevzi Tekin: Πολλά χρόνια έμεινε φυλακισμένος στις φυλακές της Τουρκίας. Ήταν ένας από τις μαζικές δολοφονίες της 19-22
Δεκέμβρη του 2000, κατά τις οποίες δολοφονήθηκαν 28 πολιτικοί κρατούμενοι. Συμμετείχε 69 μέρες σε απεργία πείνας θανάτου για αυτό το λόγο πάσχει το σύνδρομο Wernicke Korsakoff Συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα του.

İsmail Akkol: Είναι ένας επαναστάτης που αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό της Τουρκίας. Είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας.

Bilgehan Karpat: 27 χρονών φοιτητής. Στην Τουρκία συμμετείχε στον δημοκρατικό αγώνα της νεολαίας και μέσα στα Πανεπιστήμια. Ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Mehmet Ali Yılmaz: 24 χρονών φοιτητής. Στην Τουρκία συμμετείχε στον αγώνα της νεολαίας. Έγινε αντικείμενο των φασιστικών επιθέσεων. Ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Η Τουρκία είναι μια χωρά που κυβερνάται με φασισμό, που είναι η νέα αποικία του ιμπεριαλισμού , και είναι τσιμπίδα του ιμπεριαλισμού στην μέση ανατολή. Είναι μια χωρά που προσπαθεί να καταστέλλει τους ανθρώπους που απαιτούν τα πιο απλά δημοκρατικά δικαιώματα, με σφαίρες, βόμβες αερίου , με εμφανή βασανιστήρια στη μέση του δρόμου, και βάζει χιλιάδες ανθρώπους μέσα στις φυλακές για πολιτικούς λογούς.

Η Τουρκία είναι μια χωρά που ακόμα και τα μικρά παιδιά κατηγορούνται ως τρομοκράτης, σημαδεύουν στα κεφάλια τους βόμβες αερίου, που με ξυλοδαρμό από αστυνομικούς δολοφονούν τα νέα παιδιά.

Την Τουρκία κυβερνήσει μια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός της με το χέρι του κατευθύνει τις δωροδοκίες, που με τα δισεκατομμύρια δολάρια κάνουν πεσκέσι στα μονοπώλια μέσω υπουργών, που το κράτος το έχει κάνει μια κερδοφόρα οικογενειακή επιχείρηση. Το να βρίσκονται στις φυλακές 2785 κρατούμενοι φοιτητές , μας δείχνει με ποιο φασιστικό τρόπο κυβερνάται η Τουρκία. Ως συνεργάτης , έγινε συνεταίρος στις δολοφονίες στην Μέση Ανατολή και σε αλλά μέρη. Είναι ο Νο1 υπεύθυνος για τις δολοφονίες που συνεχίζονται στην Λιβύη και στη Σύρια. Η Τουρκία δεν εγκλιμάτισε μόνο στον λαό μας, αλλά και σε όλους τους λαούς του κόσμου. ΄

Σε μια χωρά που δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ελευθερία, ανεξαρτησία , είναι φυσικό να είναι θεμιτή να χρησιμοποιεί ο λαός το δικαίωμα της αντίστασης. Από ένα κράτος που δεν αναγνωρίζει το νομικό του, που έχει κάνει τους νομούς ως μέσω καταπίεσης , μην περιμένει να κινείται με βάση νομούς.

Σήμερα ο επαναστατικός αγώνας στην Τουρκία κάτω από αυτές τις συνθήκες χάραξε τον δικό του δρόμο. Για αυτό το λόγο όπως λέμε πάντα , δεν είναι έγκλημα να αγωνίζεσαι εναντίον φάσιμο και ιμπεριαλισμό, έγκλημα είναι να συνεργάζεσαι με φασισμό και ιμπεριαλισμό.

Είναι έγκλημα κάθε δραστηριότητα που γίνετε εναντίον των επαναστατών και το δίκιο αγώνα του λάου. Κανένας δεν μπορεί να δικάσει τους επαναστάτες που αγωνίζονται για δικαιοσύνη, λευτεριά , και ανεξαρτησία των λαών. Εκεί που τα κράτη, οι κυβερνήσεις δεν εξασφαλίζουν την δικαιοσύνη, οι λαοί εφαρμόζουν τη δική τους δικαιοσύνη.

Εμείς οι πολιτικοί προσφυγές από την Τουρκία για αυτούς τους λογούς ήρθαμε. Στην Ελλάδα συνεχίζουμε τον αγώνα μας , για να εκθέτουμε το φασισμό στην χωρά μας, και να ενισχύσουμε τον αγώνα των λαών μας. Τελευταία χρόνια που η οικονομική κρίση παρουσιάζετε έντονα, οι οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία , η αύξηση της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να αρχίσει επιτεθεί στους πολιτικούς προσφυγές με απειλές όπως, εκδόσεις, απαγωγή μέσα απ΄τον δρόμο, προσαγωγές , βασανιστήρια και συλλήψεις. Μόνο το 2013 για αυτούς τους λογούς έγιναν 16 διώξεις και εκδικάσεις. Στην αμέσως αρχή του 2014 καταθέσαν αγωγές εκδόσεις σε 3 συντρόφους μας. Έγιναν εφόδους στα σπίτια, στα γραφεία μας.

10 Φεβρουαρίου του 2014 πάλι έγιναν προσαγωγές σε δυο επαναστάτες από την Τουρκία από τον δρόμο, και άλλους δυο μετά την έφοδο στο σπίτι.

Αυτοί οι έφοδοι και προσαγωγές, ηταν η συνεχεία των επιθέσεων του Ελληνικού κράτους. Οι επιθέσεις αυτές σε συνεργασία με το φασισμό της Τουρκιάς και Αμερικανικό ιμπεριαλισμό, είναι να καταπτοήσει τον επαναστατικό αγώνα που είναι σε ανοδική φάση. Αλλά δεν θα καταφέρουν, οι καταπιεσμένοι λαοί θα υπερασπιστούν τις ιδέες τους με κάθε τρόπο, και θα συνεχίζουν τον αγώνα εναντία στην φασιστική καταπίεση. Μέσα σε τόση αδικία, και αυθαιρεσία ο λαός βεβαίως θα βρει τρόπους και μέσω για να εκφραστεί. Όσο συνεχίζει αυτή η άγρια εκμετάλλευση στον κόσμο και στην Τουρκία, καμία δύναμη δεν μπορεί να εμποδίσει τον αγώνα του λάου, την οργανοποίηση και υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όπως το απέδειξε η ιστορία τον τελευταίο λόγο θα πουν πάντα οι αντιστεκόμενοι

ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΕΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ

Καλούμε όλους/ες να δείξουν την συμπαράσταση τους στους επαναστάτες από την Τουρκία.
Σημείωση: Παρακαλείσθε να μας στέλνετε το κείμενο συμπαράστασης σε έντυπο που θα φαίνεται το λογότυπο ή η σφραγίδα σας.

πηγή : http://oagonas.blogspot.gr/2015/05/a.html


1 2 3

Κάτω τα χέρια από τους τούρκους αγωνιστές - Αλληλεγγύη στη δίκη τους

Αρχίζει την Παρασκευή 26 Ιούνη στο Α' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη τεσσάρων πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία για τη γνωστή «υπόθεση του Γκύζη». Το κατηγορητήριο στήθηκε από τη βρομερή Αντιτρομοκρατική με την κατασκευή μιας ανύπαρκτης «τρομοκρατικής οργάνωσης», έτσι που όλες οι κατηγορίες να αναβαθμίζονται και να απειλούν τους τέσσερις αγωνιστές με εξοντωτικές ποινές.

Σε διαμέρισμα στου Γκύζη βρέθηκε οπλισμός και ο κάτοχός του ανέλαβε ευθαρσώς την πολιτική ευθύνη γι' αυτόν, δηλώνοντας ότι σκοπός του ήταν να τον στείλει στην Τουρκία για τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στο φασιστικό καθεστώς. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες δήλωσαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη του οπλισμού. Κι όμως, βρέθηκαν κι αυτοί κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες, προκειμένου να «δέσει» η κατηγορία της «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ο αγώνας με όλα τα μέσα ενάντια σ' ένα καθεστώς σαν το τουρκικό, που δε διστάζει να δολοφονήσει ακόμη και εφήβους που πήγαιναν στο φούρνο για ψωμί, είναι πολιτικά και κοινωνικά δίκαιος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιστή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την κατοχή του οπλισμού.

Απαιτούμε να εκκαθαριστεί άμεσα η σκευωρία που έστησε η Αντιτρομοκρατική. Να αθωωθούν οι τρεις πολιτικοί πρόσφυγες που δεν έχουν καμιά σχέση με την υπόθεση και οι όποιες κατηγορίες αποδοθούν στον αγωνιστή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη να περιοριστούν στην απλή οπλοκατοχή και μάλιστα με την αναγνώριση του ελαφρυντικού των μη ταπεινών κινήτρων, γιατί τα όπλα δε στράφηκαν κατά του ελληνικού λαού, ούτε προορίζονταν να στραφούν ενάντια στον τουρκικό λαό, αλλά ενάντια σ' ένα αντιδραστικό, δολοφονικό καθεστώς.

Ολοι την Παρασκευή 26 Ιούνη, στις 9 το πρωί, στο Εφετείο (Λουκάρεως).

ΚΟΝΤΡΑ

πηγή: http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/24191.%CE%9A%CE%AC%CF%84%CF%89-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82-%E2%80%93


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο

από Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους διωκόμενους και φυλακισμένους αγωνιστέες

Στις 26 Ιουνίου ξεκινά στην Αθήνα, η δίκη των 4 Αγωνιστών από την Τουρκία, οι οποίοι συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2013 μετά από έφοδο της αντιτρομοκρατικής σε ένα διαμέρισμα στου Γκύζη όπου βρέθηκαν κάποια όπλα.

Αλληλεγγύη στους Τούρκους αγωνιστές, πολιτικούς κρατούμενους.

Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους.

Συνέλευση αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,

τους φυλακισμένους καιδιωκόμενους αγωνιστές.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/58072/