Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στις 12.00

2 καλέσματα : 1 2

Μικροφωνική για τους 4 νεκρούς εργάτες στα ΕΛ.ΠΕ

…από τις δολοφονίες εργατών στα ΕΛ.ΠΕ. , το trafficking στο »Χωριάτικο», την τρομοκρατία των αφεντικών στα »Everest» και τον »Βασιλόπουλο»
… μέχρι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους βασανισμούς μεταναστών εργατών, τις εκκενώσεις καταλήψεων, την καταστολή σε »σχολείο», »ντουγρού», πρυτανεία ΕΚΠΑ
Ο,ΤΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΔΩ
επειδή κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί ποτέ να είναι έντιμος
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
με τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες
για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό

Στα Κάτεργα Του Λάτση 4 Νεκροί Εργάτες, Το Κεφάλαιο Δολοφονεί

Προχθές σκοτώθηκε ακόμα ένας εργάτης, αφού υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε από έκρηξη στα διυλιστήρια του Ασπρόπυργου στις 8 Μάη κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης της μονάδας των ΕΛ.ΠΕ, ιδιοκτησίας του γνωστού κατά συρροή δολοφόνου εργατών Λάτση. Πριν μέρες έφυγαν επίσης από τη ζωή τρεις ακόμα συνάδελφοι του, ενώ δυο επιπλέον έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Δεδομένου ότι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ την προηγούμενη περίοδο ανακοίνωσαν αύξηση κερδών δίχως προηγούμενο για την εταιρεία, το εργοδοτικό έγκλημα φαίνεται να είχε προαναγγελθεί. Καθώς όλοι γνωρίζουν ότι υπερκέρδη σημαίνουν εντατικοποίηση της εργασίας και μείωση του μεροκάματου.

Η ρητορεία των Μέσων Μαζικής Εξημέρωσης μιλάει για εργατικό ατύχημα. Γνωρίζουμε καλά, όμως, ότι μόνο ατύχημα δεν ήταν. Ήταν η φυσική κατάληξη της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφαλείας, γιατί στο εργοστάσιο του μεγαλοαστού Λάτση οι εργάτες δούλευαν 12ωρα και 16ωρα, με ελάχιστα διαλείμματα και με μισθούς πείνας. Ούτε συναγερμοί λειτουργούσαν, ούτε υπήρχε πρόβλεψη για ασφαλή έξοδο σε περίπτωση πυρκαγιάς. Η αδιαφορία για τις ζωές των εργατών, οι οποίοι είναι για τα αφεντικά απλά τα γρανάζια για να δουλεύει η μηχανή του κέρδους, έχει αιτία συγκεκριμένη. Δεν οφείλεται σε καμία δυσλειτουργία ή στραβοτιμονιά, όπως πάνε να το παρουσιάσουν ψάχνοντας για υπεύθυνους που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Η αιτία είναι ότι το κεφάλαιο δολοφονεί. Γιατί ο πλούτος και η ευημερία των λίγων γεννιέται από τη φτώχεια και την εξαθλίωση των πολλών. Δεν ενδιαφέρεται για τις εργατικές ζωές, ούτε και για τις συνθήκες εργασίας. Ενδιαφέρεται απλά να εξασφαλίζει τα κέρδη του μειώνοντας το κόστος παράγωγης θυσιάζοντας ανθρώπινες ζωές, ξεφτιλίζοντας κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας,επιβάλλοντας την επισφάλεια που βιώνουν καθημερινά οι άνεργοι, την ελαστική και μαύρη εργασία, τους μισθούς πείνας.

Ο Λάτσης είναι μεγαλοβιομήχανος, τραπεζίτης και εφοπλιστής, μέλος ,επομένως, της περίφημης ελληνικής ναυτιλιακής δύναμης, που αγγίζει την έκτη θέση παγκοσμίως. Τα υπερκέρδη που αποκομίζουν από τις οικονομικές τους δραστηριότητες, φτάνουν και περισσεύουν τουλάχιστον για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ανθρώπινα ωράρια και αξιοπρεπή μισθό. Όμως, τα υπερκέρδη τους γεννιούνται από αυτή ακριβώς τη βίαιη και ληστρική τους τακτική. Ρουφάνε την υπεραξία που παράγει ο κάθε εργαζόμενος μέχρι το μεδούλι. Οι καπιταλιστές χτίζουν αυτοκρατορίες στο αίμα και στη βαρβαρότητα. Όμως κατά τον κοινό ποινικό κώδικα δεν είναι εγκληματίες, γιατί το κράτος τους κάνει πλάτες. Η ατιμωρησία που απολαμβάνουν από μεριάς δικαστικής εξουσίας φανερώνει την κάλυψη που τους παρέχει το κράτος για να συνεχίσουν ανενόχλητοι. Πολιτική και οικονομική εξουσία έχουν τα ίδια συμφέροντα. Τη διαιώνιση αυτής της κατάστασης, γιατί αυτή η κατάσταση είναι που εξασφαλίζει την πλεονεκτική τους θέση.

Συνειδητοποιήσαμε για μια ακόμα φορά ότι τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά. Είμαστε οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι που εργάζονται σε συνθήκες που συνεχώς πλησιάζουν εποχές προ 2 αιώνων. Τα ιδεολογήματα της εθνικής ενότητας και οι επικλήσεις για εθνική ομοψυχία, συντρίβονται μονομιάς μπροστά στην πραγματικότητα, ενώ τα κροκοδείλια δάκρυα, κατόπιν του φονικού, είναι δείγμα υποκρισίας. Όσο δε ξεριζώνεται η αιτία που δημιουργεί τα δεινά, τόσο θα επαναλαμβάνεται κυκλικά η ίδια ιστορία. Όσο δε σηκωνόμαστε από τη γονατισμένη θέση, να δούμε κατάματα τον εχθρό μας, τόσο το κεφάλαιο θα βρίσκει το πάτημα να συνεχίζει την πορεία του.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑΞΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 3.06 12.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 4.06 19.00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό
«Μαύρο & Κόκκινο»

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com
Maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μάιος 22h


ΑΛΛΟΙ 4 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡ-ΚΕΡΔΟΥΣ

Στις 8 Μαΐου στο διυλιστήριο Ασπροπύργου των Ελληνικών Πετρελαίων, σημειωθήκαν 2 τραυματισμοί και 4 θάνατοι εργαζομένων, μετά από εργατικό "ατύχημα".

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλάμε για εργατικό "ατύχημα", όταν υπάρχει συνειδητή αδιαϕορία για τις συνθήκες εργασίας και τα μέτρα ασϕάλειας. Προϕανώς σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον τόσο επικίνδυνο, υπήρχε πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο και επομένως, ο εργοδότης που εν γνώση του αϕήνει απροστάτευτο τον εργαζόμενο, είναι ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο εργοδότης είναι ο όμιλος Λάτση. Το μόνο σχέδιο για την ασϕάλεια των εργαζομένων ήταν να τους στοιβάξουν μέσα στις εγκαταστάσεις μέχρι να σβηστεί η ϕωτιά, ενώ δεν χτύπησε ποτέ ούτε ο συναγερμός. Φυσικά και αυτά δεν είναι τυχαία, μιας και ζούμε στην εποχή που πιο έντονα από ποτέ ο εργαζόμενος πάει να μετατραπεί σε δούλο. Οι πιο επικίνδυνες εργασίες στα ΕΛΠΕ γίνονται με προσωπικό εργολάβων, λόγω των περικοπών στις θέσεις εργασίας της εταιρίας. Δεν είναι ούτε η μόνη εταιρία που δουλεύει έτσι, ούτε το μόνο αϕεντικό. Είναι όμως παράγωγα της ίδιας ανελέητης επίθεσης του κεϕαλαίου στην εργατική τάξη, που δίνει το δικαίωμα στα αϕεντικά να αλωνίζουν και να καταργούν οποιοδήποτε εργατικό δικαίωμα είχε κερδηθεί στο παρελθόν. Όλα αυτά στον βωμό του υπέρ-κέρδους για το οποίο δεν λογαριάζουν τίποτα και κανέναν. Δικό μας χρέος είναι να μην αϕήσουμε την μνήμη κανενός νεκρού να πάει να χαμένη και να οργανώσουμε την αντίσταση μας, μέχρι να υπάρξει ένας κόσμος ισότητας και αλληλεγγύης, αλλά και μέχρι τότε να βάλουμε όσο πιο πολλά εμπόδια γίνεται στην υπέρ-εκμετάλλευση της εργατικής τάξης από τα αϕεντικά.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιούνιος 12h