Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 στις 20.30

Προβολή ταινίας: Phoenix

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΙΣΚΡΑ 04/06 - 07/06

ΠΕΜΠΤΗ 04/06

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Διασκεδάζουμε παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια

... Mε χαλαρή μουσική υπόκρουση...Σε μια περίοδο όπου εδώ και πολύ καιρό κυριαρχεί, κυρίως στην νεολαία, η ατομικοποίηση και η στρεβλή έννοια της διασκέδασης σε αυτό τον τομέα, στη μορφή και το περιεχόμενό της (ίντερνετ καφέ, τυχερά παιχνίδια, απρόσωπα παιχνίδια μέσω του Η/Υ κ.α.) κάνουμε μια προσπάθεια μέσω των επιτραπέζιων παιχνιδιών (και όχι μόνο) ώστε να διασκεδάσουμε πραγματικά. Συγχρόνως να κοινωνικοποιηθούμε, να έρθουμε σε επαφή, να παράγουμε κριτική σκέψη, ικανότητες και δεξιότητες, να πάρουμε γνώσεις, εργαλεία χρήσιμα σε τελική ανάλυση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας. Με ένα πνεύμα, όπου κανείς δεν βγαίνει χαμένος στο τέλος του παιχνιδιού ή κανείς δεν είναι πιο "τυχερός" από τον άλλο, όπου με την έννοια της κρίσης αναδεικνύεται ο "καλύτερος"!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/06

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 21:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/06

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΑΠΟ τις 19:00

Βραδιά νεολαίας

ΚΥΡΙΑΚΗ 07/06

Ώρα έναρξης 20:30

Προβολή Ταινίας

Phoenix (1998)

Η Νέλι Λεντζ είναι μια εβραία τραγουδίστρια που κατάφερε κι επέζησε από τα κολαστήρια του Άουσβιτς, βιώνοντας μια βαθιά τραυματική εμπειρία που την μετέτρεψε σε ανθρώπινο ράκος και, επιπλέον, της άφησε και πολλά εγκαύματα στο πρόσωπο. Επιστρέφοντας στο Βερολίνο με τη στενή της φίλη Λένε Γουίντερ, μπαίνει στο χειρουργείο για να ανακτήσει το πρόσωπό της, έχοντας την οικονομική άνεση της κληρονομιάς που απέκτησε από την οικογένειά της. Αμέσως μετά την ανάρρωση, θα ξεκινήσει την αναζήτηση του αγαπημένου της συζύγου Τζόνι, παραμερίζοντας τις φήμες που τον θέλουν να την κατέδωσε στους Ναζί. Θα τον εντοπίσει στο μπαρ Phoenix, όπου από την πρώτη τους συνάντηση αυτός δεν θα την αναγνωρίσει, αλλά και δεν θα διστάσει να την χρησιμοποιήσει, εκμεταλλευόμενος την ομοιότητά της με τη σύζυγό του, την οποία θεωρεί νεκρή, για να διεκδικήσει την περιουσία της. Η Νέλι θα δεχτεί και χωρίς να ενημερώσει κανέναν θα μπει σε μια άβολη διαδικασία, για να εξακριβώσει τα συναισθήματα του μέχρι πρώτινος άντρα της.

Το Phoenix (Τραγούδι του Φοίνικα), που σφραγίζει την έκτη συνεργασία του γερμανού σκηνοθέτη Κρίστιαν Πέτζολντ με την ηθοποιό Νίνα Χος (βραβείο ερμηνείας στην Μπερλινάλε για το Yella), ισορροπεί ανάμεσα στο φιλμ νουάρ και το μελόδραμα. Με φόντο τα συντρίμμια της μεταναζιστικής Γερμανίας, ο φακός του Πέτζολντ ακολουθεί τη σταδιακή και βασανιστική ανάκτηση της αξιοπρέπειας από μια διπλά προδομένη γυναίκα, και ταυτόχρονα εξετάζει τον μεταπολεμικό επαναπροσδιορισμό του εβραϊκού λαού, την διαχείριση των ενοχών των γερμανών συνεργατών των Ναζί, αλλά και τον επαναπροσδιορισμό ακόμη και των πιο προσωπικών αισθημάτων.

πηγή : http://stekiiskra.blogspot.com/2015/06/0406-0...