Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ουαλίντ Τάλεμπ

Ενημέρωση σχετικά με το αυριανό δικαστήριο του Ουαλίντ Τάλεμπ

Από επικοινωνία με την δικηγόρο του Ουαλίντ Τάλεμπ, ενημερώνουμε ότι το δικαστήριο θα πραγματοποιηθεί όπως έχει οριστεί. Νωρίτερα, με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νικ. Παρασκευόπουλου, δημοσιεύτηκε πως τα δικαστήρια ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 θα παραμείνουν κλειστά από αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 έως 8 Ιουλίου 2015. Η απόφαση αυτή δεν αφορά σε όλες τις περιπτώσεις.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί και η απόφαση.

αντιφασίστες-τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1546180/


Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (Σκουζέ 3-5), 9πμ

Η δίκη της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

antinazi zone

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/06/306.html


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

από αντιφασίστες-τριες από τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας

Ενημερωτικό σημείωμα για την 4η ημέρα της δίκης (27/5/2015) της δίκης των βασανιστών του μετανάστη εργάτη Ουαλίντ Τάλεμπ

Η 4η μέρα της δίκης των τεσσάρων βασανιστών του μετανάστη Ουαλίντ Τάλεμπ συνεχίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης, την απολογία των φασιστοειδών και την πρόταση της εισαγγελέως.

Οι μάρτυρες υπεράσπισης (ένας φίλος του φούρναρη Γιώργου Σγούρδα, ένας προμηθευτής του, δύο εργαζόμενοι και ο εκμισθωτής του φούρνου) προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον βασανιστή ως καλό πολίτη της τοπικής κοινωνίας της Σαλαμίνας, «έντιμο και ντόμπρο άνθρωπο», αλλά και «φιλεύσπλαχνο» εργοδότη που έδωσε δουλειά σε ένα μετανάστη. Επίσης, προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τα βασανιστήρια για τα οποία δήλωσαν άγνοια, ενώ η μία εργαζόμενη έδειξε παντελή αδιαφορία, αφού αν και είδε τους τρεις από τους βασανιστές να παίρνουν τον Ουαλίντ Τάλεμπ από το φούρνο αλυσοδεμένο, αυτή απλά συνέχισε να κοιτάει τη δουλεία της. Η σαπίλα ενός κοινωνικού περίγυρου που σιωπά ή/και υπερασπίζεται τη βαρβαρότητα.

Ο φούρναρης, στην απολογία του, επιχείρησε να απαλλάξει τους άλλους τρεις, και ιδιαίτερα τον γιο του, και να εμφανιστεί ως «τρελαμένος» από την υποτιθέμενη κλοπή. «Τα λεφτά είναι ζεστά», είπε χαρακτηριστικά ο βασανιστής, και υποστήριξε ότι στο παρελθόν τον έχουν κλέψει και διάφοροι άλλοι από το φιλικό και εργασιακό του περιβάλλον. Επιδίωξε να εμφανίσει τον Ουαλίντ ως «δεύτερο γιο» του, μιμούνταν διαρκώς υποτιμητικά τον τρόπο ομιλίας του, ενώ δήλωσε «ξενομανής» και σε καμία περίπτωση ρατσιστής, απόδειξη ότι πήρε στη δουλειά του ένα μετανάστη «σακάτη», όπως είπε. Την ίδια γραμμή ακολούθησε και ο γιος του Σταμάτης, επιμένοντας στη «στενή φιλία» που είχε με τον Ουαλίντ και αρνούμενος τα βασανιστήρια, αυτός «έκανε μόνο ό,τι του έλεγε ο μπαμπάς του». Οι άλλοι δύο βασανιστές, ο Γ. Ζαχαριάδης και ο Φ. Ζότο, αρνήθηκαν επίσης την ενοχή τους και ισχυρίστηκαν ότι απλά ήταν παρόντες.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή χωρίς καμία επιφύλαξη του φούρναρη Γ. Σγούρδα ως ηθικού και φυσικού αυτουργού για τα κακουργήματα της αρπαγής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και της ληστείας. Το ίδιο εισηγήθηκε και για τους άλλους τρεις βασανιστές. Εξαίρεσε μόνο τον Φ. Ζότο για το αδίκημα της πρώτης ληστείας σε βάρος του Ουαλίντ (αυτής που έγινε μέσα στο φούρνο), πρότεινε όμως την ενοχή του για τη δεύτερη ληστεία, μέσα στο στάβλο, όπου πραγματοποιήθηκαν τα βασανιστήρια. Ζήτησε επίσης να ληφθεί υπόψη και η κατηγορία της «προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας του θύματος», παρόλο που έχει διαγραφεί. Ωστόσο, δεν απέδωσε ρατσιστικό κίνητρο στις πράξεις, με την αιτιολογία ότι της είναι αδιανόητο στην «πατρίδα» της να υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι έχει συμβεί. Όχι μόνο δεν αποδείχθηκε καμία κλοπή όπως ισχυρίζεται ο πρώτος των κατηγορουμένων (Σγούρδας) αλλά ο τελευταίος προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές, απέκρυψε στοιχεία ενώ έθεσε σε μέγιστο κίνδυνο ζωής το θύμα, με συμπεριφορά που καταδεικνύει το μέγεθος του δόλου του» είπε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.

http://antifascismroute.espivblogs.net/2015/05/30/eνημερωτικό-σημείωμα-για-την-4η-ημέρα-τη/

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/58082/


1 2 3

Δίκη του Ουαλίντ 30 Ιούνη | Αντιφασιστική πορεία στην Σαλαμίνα 4 Ιουλίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

Το τελευταίο διάστημα δίνονται ανησυχητικά μηνύματα «ανεξαρτησίας» από τα δικαστικά και αστυνομικά κέντρα εξουσίας. Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τις «μεγάλες» της κεντρικοπολιτικές αποφάσεις, οι μπάτσοι και οι δικαστές δίνουν το δικό τους πολιτικό τόνο.

Η αστυνομία έχει αναλάβει ξανά πλήρη δράση απέναντι στους μετανάστες. Οι σκούπες και το στοίβαγμά τους στα κολαστήρια των κέντρων κράτησης έχει ξαναγίνει ρουτίνα. Οι μεγαλόπρεπες διακηρύξεις για το κλείσιμο της Αμυγδαλέζας έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Έτσι οι μπάτσοι ξαναθυμήθηκαν τους κλασσικούς τους συμμάχους. Το συντονισμένο πέσιμο ένστολων φασιστών με τα χρυσαυγίτικα σκουπίδια στη μοτοπορεία για τα ΕΛΠΕ της 13ης Ιούνη, ανοίγει ξανά μια νέα περίοδο αγαστής συνεργασίας τους.

Τα δικαστήρια έχουν βρει ένα νέο τρόπο απελευθέρωσης καταδικασμένων αφεντικών -μπάτσων και φασιστών δια της «αναστολής εκτέλεσης ποινής».

  • Αρχές Μάρτη μετατρέπει το κατηγορητήριο για την επίθεση Κασιδιάρη σε Κανέλλη ώστε να παραγραφεί το αδίκημα
  • Τέλη Μάρτη οι τραμπούκοι που επιτέθηκαν στην Αντιναζιστική Πειραιά καταδικάστηκαν είτε με αναστολή είτε με εξαγορά ποινής.
  • Αρχές Απρίλη οι δυο μπάτσοι που βασάνισαν και άφησαν κρατούμενο φυτό, καταδικάστηκαν μεν σε 8 χρόνια για κακουργήματα, αλλά η έφεση τους είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.
  • 2 μέρες αργότερα η συμμορία των «Χωριάτικων Φούρνων» καταδικάστηκε για εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και trafficking σε πάνω από 10 χρόνια φυλάκιση ο καθένας αλλά και σε αυτούς η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα στην εκτέλεση της ποινής.

Τέσσερις διαφορετικές υποθέσεις - Τέσσερα πανομοιότυπα αποτελέσματα.

Τυπικά και στις τέσσερις υποθέσεις οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν. Όμως με πλάγιους νομικούς τρόπους οι καταδικασμένοι τραμπούκοι δεν έχουν εκτίσει ούτε μια μέρα φυλακή. Αν ήταν τίποτα φτωχοδιάβολοι, μετανάστες, αν ήταν απλοί εργαζόμενοι ή διαδηλωτές για μικρότερα αδικήματα θα είχαν φυλακιστεί και διαπομπευτεί.

Αλλά και σε εκκρεμείς δίκες η δικαστική έδρα θυμίζει τις καλύτερες μέρες του παραδικαστικού κυκλώματος: Στη δίκη της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να αποβάλλουν την πολιτική αγωγή, οι αντιφασίστες της Πανόρμου λοιδορούνται και εξομοιώνονται με τα αποβράσματα των Αυτόνομων Εθνικιστών που εκπροσωπούνται από Φαήλο Κρανιδιώτη, ενώ επιχειρείται (χωρίς αποτέλεσμα) αναψηλάφηση της δίκης αθωωμένου από Εφετείο αντιφασίστα στα Γιαννιτσά από Ειρηνοδικείο!

Είναι φανερό, πλέον, πως βασικοί πυλώνες του αστικού μπλοκ εξουσίας επιχειρούν να «παίξουν» το δικό τους παιχνίδι στην κεντρική πολιτική σκηνή. Χάρις αυτούς, οι φασίστες ευκολύνονται και ξαναπαίρνουν θέση ανασύνταξης. Οι «κοινωνικοπολιτικές» παρεμβάσεις της Χ.Α. σε ΟΛΠ - Πέραμα και «πλειστηριασμούς», πάνε χέρι-με-χέρι με τις βομβιστικές επιθέσεις σε στέκια και «μεμονωμένες» επιθέσεις σε μετανάστες σε περιοχές της Αθήνας.

Η στρατηγική της θεσμικής αντιμετώπισης των φασιστών κινδυνεύει να γυρίσει μπούμερανγκ στο αντιφασιστικό κίνημα. Όχι άλλη αναμονή! Όχι άλλη ταχτική «ώριμου φρούτου»! Το αυγό του φιδιού έχει γεννήσει εδώ και χρόνια με τον Αγ. Παντελήμονα, την Αχαρνών και τη δολοφονία Φύσσα! Να διαλύσουμε σήμερα κιόλας τις φωλιές τους πριν να είναι πολύ αργά…

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στον ΟΥΑΛΙΝΤ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΡΙΤΗ 30 ΙΟΥΝΗ 9πμ

Αθήνα, 15 Ιούνη 2015

POREIA_4_IULH

ΟΡ.Μ.Α.

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2015/06/28/%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CF%84-30-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/