Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 στις 19.00

Σβήστε Τους: Εκδήλωση για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Σβήστε Τους: Εκδήλωση για την δίκη της Χρυσής Αυγής, Παρασκευή 19/6


Μετά από παρά πολλά ατιμώρητα εγκλήματα και την νεοναζιστική ρητορεία, επιτέλους η Χρυσή Αυγή έρχεται μπροστά στην δικαιοσύνη. Παρά την μεγάλη καθυστέρηση και το πέρας του 18μηνου, άρα και την αποφυλάκιση των περισσότερων στελεχών η δίκη άρχισε στις 20 Απριλίου. Η χρονική στιγμή της (μετά το θάνατο του Παύλου Φύσσα) και η καθυστέρηση εκκίνησης της δίκης θέτουν καταρχήν ερωτήματα για τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης σε αυτά τα ζητήματα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 6 συνεδριάσεις, η δίκη όπως φαινόταν εξαρχής θα κρατήσει σε μάκρος, ενώ έχουν προγραμματιστεί οι επόμενες 9 δικάσιμες, το οποίο δείχνει ότι η διαδικασία προχωράει, σε αντίθεση με την συστηματική προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να καθυστερήσει την διαδικασία.

Είναι προφανές ότι ο αντιφασιστικός αγώνας δεν πρέπει να περιοριστεί στο αποτέλεσμα και την πορεία της δίκης. Η σταδιακή επανεμφάνιση των Χρυσαυγιτών στους δρόμους και στις γειτονιές, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση μαζί με ΜΑΤ στην αντιφασιστική μοτοπορεία στα ΕΛΠΕ δείχνει ότι οι ναζιστικοί θύλακες δεν έχουν κανέναν σκοπό να αυτοδιαλυθούν. Για μας, σαν αντιφασιστική πρωτοβουλία μια καταδικαστική απόφαση ενός δικαστηρίου, δεν αρκεί για το ξερίζωμα του φασισμού. Ο εκφασισμός της κοινωνίας τα τελευταία χρόνια και η μεγάλη κοινωνική αποδοχή της Χρυσής Αυγής (15% έπαιρνε σε κάποιες δημοσκοπήσεις) δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη συνέχισης του αντιφασιστικού αγώνα, σε όλα τα επίπεδα και σε κάθε κοινωνικό χώρο, για αυτό και επιλέξαμε να ανοίξουμε το θέμα και στο Χαλάνδρι.

Όσον αφορά την δίκη, η Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα έχουν ευθύνη να διασφαλίσουν ότι η διεξαγωγή της θα γίνει σε πλήρη διαφάνεια, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πληροφόρηση, και με την απόλυτη ασφάλεια των μαρτύρων, μετά και τα γεγονότα της πρώτης δίκης. Η αλλαγή της τοποθεσίας διεξαγωγής κρίνεται απαραίτητη, για να αποφύγουμε μία κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία που θα δυσκολεύει τα παραπάνω, πόσο μάλλον όταν τα ΜΜΕ είναι κατά κάποιο τρόπο αμέτοχα. Υπό το βάρος της κοινωνικής πίεσης, μειώνεται η δυνατότητα συγκάλυψης και δημιουργείται ένα κλίμα που δεν θα αφήνει περιθώρια για το αποτέλεσμα του δικαστηρίου, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα στους Χρυσαυγίτες ότι είμαστε συγκροτημένα απέναντί τους.

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, συνεχίστηκε η προσπάθεια απόκρυψης της εγκληματικής δράσης των νεοναζί. Ένας, ένας οι βουλευτές άρχισαν να διαχωρίζουν την θέση τους για να σωθούν, συνεχίζοντας την «επιχείρηση μιας σοβαρής Χρυσής Αυγής». Είναι χαρακτηριστική έως και αστεία, η ψήφιση υπέρ της κατάργησης των φυλακών τύπου Γ από τους βουλευτές της.

Είναι πρωτόγνωρο ένα πολιτικό κόμμα που κατέβαινε κανονικά στις εκλογές να δικάζεται σαν εγκληματική οργάνωση. Μία αποτυχία για ολοκληρωτική καταδίκη της οργάνωσης θα έδινε στην Χρυσή Αυγή την δυνατότητα να συνεχίσει την φασιστική της πορεία. Ήδη φαίνεται η προσπάθεια της ηγεσίας να διαχωριστούν και ουσιαστικά να δώσουν τα μικρότερα στελέχη (σαν τον δολοφόνο Ρουπακιά) ώστε να γλιτώσουν οι ίδιοι. Αυτό επιτρέπεται από την φύση της δίωξης η οποία δεν έχει καθόλου την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Δηλαδή αν οι κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δεν σταθούν στο δικαστήριο, τότε για παράδειγμα ο Μιχαλολιάκος και τα υπόλοιπα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν θα μπορούν να κατηγορηθούν για την δολοφονία Φύσσα. Είναι όμως αντικείμενο κουβέντας στην Αριστερά για την επιλογή αυτή και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει.

Η σημαντικότητα αυτής της δίκης όχι μόνο για τα Ελληνικά δεδομένα αλλά παγκοσμίως κάνει επιβεβλημένη την παρουσία μας έξω από την δικαστική αίθουσα αλλά και την συνέχεια του αγώνα μας ενάντια στον φασισμό

Σας καλούμε όλους στην εκδήλωση μας στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου στις 19/07 και ώρα 19:00, με ομιλητές τους Τάσο Κωστόπουλο και Κώστα Παπαδάκη.

https://svistetous.wordpress.com
email : SbhsteTous@gmail.com
https://www.facebook.com/SvisteTous?ref=hl

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/06/196_19.htm...