Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στις 19.00

εργατική κινητοποίηση

Ό,τι δεν πάρουμε εμείς, κανείς δεν θα μας το δώσει-Όλοι/ες στην εργατική κινητοποίηση στην πλατεία Κολοκοτρώνη

Ύστερα από μια εκτεταμένη βουβαμάρα και αδράνεια των επίσημων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών, η ΑΔΕΔΥ θυμήθηκε το ρόλο της και καλεί την Κυριακή (21/6) σε κινητοποίηση ενάντια στη ψήφιση νέου μνημονίου. Τονίζει μάλιστα ότι σε περίπτωση ψήφισής του θα συνεδριάσει για την προετοιμασία απεργιακών κινητοποιήσεων.

Είμαστε βέβαιοι ότι καμία κυβέρνηση αλλά και καμιά ΑΔΕΔΥ ή ΓΣΕΕ δεν μπορούν να διασφαλίσουν το αν η οποιαδήποτε διαπραγμάτευση θα γίνει για το συμφέρον των εργαζομένων. Οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και το ταξικό κίνημα που οφείλει να υψώσει την συλλογική του δύναμη απέναντι στο Κεφάλαιο και τα μνημόνια υπεράσπισής του.

Ο κόσμος της Εργασίας δεν πρέπει ούτε να γίνει συνοδοιπόρος της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της ούτε και να παίξει το ρόλο της αριστερής αντιπολίτευσης απέναντι σε αυτή κουνώντας της το δάχτυλο ότι παρεκκλίνει από τις αριστερές της καταβολές, σαν η ταξική πάλη να ήταν ζήτημα των πολιτικών διαθέσεων που θα έπρεπε να έχει μια κυβέρνηση. Είναι αναγκαίο λοιπόν το ταξικό κίνημα να πάρει θέσεις μάχης ενάντια σε κάθε τι αντεργατικό έρχεται να φέρει το νέο μνημόνιο και οι απαιτήσεις των δανειστών. Αν δεν το κάνει το ίδιο το κίνημα, καμία κυβέρνηση και κανένας γραφειοκρατικός συνδικαλιστικός φορέας δεν θα το κάνει για λογαριασμό των εργαζομένων.

Είναι ολοφάνερο ότι το εργατικό κίνημα πάσχει από τις δομές που θα του δώσουν την απαιτούμενη οργάνωση να σταθεί στο ύψος του μέσα σε ένα πόλεμο που συνεχίζεται αδιάκοπα. Συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία, τοπικές οργανώσεις εργαζομένων, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες ανέργων και επισφαλών εργαζομένων πρέπει επιτέλους να βρεθούν σε έναν κοινό τόπο για μια κοινή αναγκαιότητα: την ανασυγκρότηση του ταξικού και εργατικού κινήματος που μέχρι και το 2012 έδινε μάχες σε δρόμους και εργασιακούς χώρους προσπαθώντας να αμυνθεί στη λαίλαπα που έφερε η καπιταλιστική κρίση. Να φτιάξουμε το εργατικό αντικαπιταλιστικό μέτωπο που αναλογεί στις ανάγκες και τα συμφέροντα της τάξης μας. Η αξιοπρέπειά μας δεν είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης αλλά διεκδίκησης και αυτό οφείλουμε να το κάνουμε πράξη.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει και καλεί στην εργατική κινητοποίηση, την Κυριακή 21/6, στις 19.00 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, ενάντια στη ψήφιση νέου μνημονίου καλώντας τα ταξικά σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες να πάρουν στα χέρια τους την αντίσταση στις αντεργατικές επιθέσεις του Κεφαλαίου.

Logo-Roci

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/oti-den-paroume...