Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης σε Α.Τσάκαλου, Ε.Στατήρη, Ν.Ρωμανό

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Στις 2/3 συλλαμβάνεται η καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου και μαζί της η μητέρα των έγκλειστων μελών της ΣΠΦ Χ. και Γ. Τσάκαλου, καθώς και η φίλη του δεύτερου. Οι δύο τελευταίες προφυλακίζονται κατηγορούμενες για υπόθαλψη εγκληματία (κατηγορία που δέχτηκε η Α.Τσάκαλου) και για ένταξη και συμμετοχή στη ΣΠΦ, παρόλο που δεν προκύπτει κανένα στοιχείο για περαιτέρω εμπλοκή τους στη δράση της οργάνωσης. Αμέσως, τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και η Α.Σπυροπούλου ξεκινούν απεργία πείνας με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των συγγενών τους. Μετά από 30 μέρες, έχοντας θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους, αποφυλακίζεται η Αθηνά Τσάκαλου και κατατίθεται τροπολογία στη Βουλή με την οποία δρομολογείται και η αποφυλάκιση της Έυης Στατήρη, που ψηφίζεται τελικά κάποιες μέρες αργότερα.

Δύο μήνες μετά, η Ε.Σ. παραμένει έγκλειστη στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ η Αθηνά Τσάκαλου βρίσκεται σε καθεστώς εξορίας, με τους εξοντωτικούς περιοριστικούς όρους που τις επιβλήθηκαν, της απαγόρευσης εξόδου απ'το νησί της Σαλαμίνας όπου διαμένει, της παρουσίας σε ΑΤ τρεις φορές το μήνα, καθώς και χρηματική εγγύηση 10 χιλιάδων ευρώ. Όροι που φτάνουν στο σημείο να της απαγορεύουν να μπει σε επισκεπτήριο στα παιδιά της, ακόμη και να υποβληθεί σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο της Αττικής λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Παράλληλα, ο Νίκος Ρωμανός στις 11/11/2014 είχε ξεκινήσει απεργία πείνας διεκδικώντας τη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών που δικαιούταν και μετά από 33 μέρες σκληρού αγώνα ψηφίζεται στη Βουλή τροπολογία για τη δυνατότητα χορήγησης αδειών με ηλεκτρονικό βραχιολάκι στους υπόδικους και καταδικασμένους για τρομοκρατία. Έξι μήνες μετά, και παρ'όλο που έχου τηρηθεί οι προυποθέσεις για τη χορήγηση τους, το αίτημα του συνεχίζεται να απορρίπτεται.

Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με ένα καθεστώς εξαίρεσης των κρατικών μηχανισμών σε βάρος των αναρχικών πολιτικών κρατουμένων. Από τη μία πλευρά, ο Ν.Ρωμανός, καταδικασμένος για την επιλογή του να πάρει το δρόμο της ένοπλης επίθεσης στην εξουσία και τους θεσμούς της, στερείται τις ανάσες ελευθερίας που κέρδισε ρισκάροντας τη ζωή του, και από την άλλη πλευρά, τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ συνεχίζουν να τιμωρούνται για τη δράση της οργάνωσης αυτή τη φορά εκτός δικαστικής αίθουσας, βλέποντας να κρατούνται όμηροι οι συγγενείς τους με μοναδικό «ενοχοποιητικό» στοιχείο τις προσωπικές τους σχέσεις τους. Υπέυθυνος και για τις δύο υποθέσεις είναι ο ειδικός εφέτης-ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, γνωστός για τη δράση του σε παραδικαστικά κυκλώματα, τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή, καθώς και την εκδικητική του μανία προς τους κατηγορούμενους για την υπόθεση της ΣΠΦ. Τόσο το συγκεκριμένο κάθαρμα, όσο και οι υπόλοιποι αρμόδιοι πολιτικοί και δικαστικοί φορείς της νέας αριστερής διαχείρισης, αν πιστέυουν ότι μπορούν να συνεχίσουν την εξοντωτική πρακτική τους απέναντι στους φυλακισμένους αγωνιστές και τους συγγενείς τους, τρέφουν βαθιές αυταπάτες. Η συνέχιση του βασανισμού τους θα μας βρει δίπλα τους να παλεύουμε για ελευθερία και αξιοπρέπεια εντός και εκτός των τειχών.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ

ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ,ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΦΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 25/6 18:00

ΚΑΜΑΡΑ

Αλληλέγγυοι-ες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1545922/


μικροφωνική αλληλεγγύης στους Α.Τσάκαλου, Ε.Στατήρη και Ν.Ρωμανό

από @Αναρχικοί/ες

Την Πέμπτη στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική αλληλεγγύης στους Α.Τσάκαλου, Ε.Στατήρη και Ν.Ρωμανό στην καμάρα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ Ε.ΣΤΑΤΗΡΗ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΟΡΙΑΣ ΤΗΣ Α.ΤΣΑΚΑΛΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/58075/