Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 στις 19.00

Συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία - παράταση του μνημονίου

Καμία νέα συμφωνία-παράταση του μνημονίου Να φράξουμε το δρόμο στην αστική αντιεξέγερση

Παρά την απελπισμένη προσπάθεια του Μαξίμου να υπογράψει την παράταση του μνημονίου με αντάλλαγμα σκληρά μέτρα (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης 10 χρόνια, 1.3 δις από το ΦΠΑ, συνέχιση ΕΝΦΙΑ, ιδιωτικοποιήσεις παντού με ελληνικό, αεροδρόμια, λιμάνια και ενέργεια, τζόγος κοκ, αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων, κατάργηση ΕΚΑΣ από 2018, αποδοχή περικοπών 1,8 δις για το ασφαλιστικό και εξοντωτικά πλεονάσματα 1% φέτος, 2% του χρόνου, 3% το 2017 και 3,5% εις το διηνεκές, οι δανειστές απαιτούν διαμέσω του ΔΝΤ να εφαρμοστούν ακόμα σκληρότερα μέτρα: Απαιτούν να καταργηθεί εδώ και τώρα το ΕΚΑΣ, να μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί τώρα, από 1η Ιούλη κανείς στη σύνταξη πριν τα 67 και χωρίς εξαιρέσεις (οι μπάτσοι;) και επιπλέον να αποσυρθούν οι ελάχιστες επιβαρύνσεις στο κεφάλαιο (29% για τις εταιρείες, αύξηση εισφοράς αλληλεγγύης για τα μεγάλα εισοδήματα και για τα κέρδη άνω του μισού εκατομμυρίου, και εννοείται τα τέλη για το ψηφιακό σήμα και το γρήγορο internet στην κινητή) στέλνοντας αδιάβαστη κάθε προσπάθεια για επιβάρυνση έστω και συμβολική των καπιταλιστών, μαζί και κάθε δικαιολογία του Σύριζα για δίκαιη και αναλογική κατανομή των βαρών. Όποιος από δώ και πέρα μιλάει για επωφελή αμοιβαία συμφωνία, έντιμο συμβιβασμό ή όπως αλλιώς θέλει να το λέει, είτε είναι ανόητος είτε λακές της αστικής τάξης. (εδώ η πρόταση ΔΝΤ)
Πρόκειται για αίσχος που δεν πρέπει να περάσει ούτε με σφαίρες. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Συριζανελ, με την πρόταση των 47 σελίδων + παράρτημα 8 σελίδων + το δευτεριάτικο 2ο παράρτημα των 10 σελίδων, αποδέχεται το σύνολο των μνημονιακών δεσμεύσεων, υποσχόμενη μάλιστα ότι θα εγκρίνει την συμφωνία που προτείνει στη βουλή αφήνοντας κατά μέρος τις δημιουργικές ασάφειες και τις ευελιξίες της 20ης Φλεβάρη.
Όπως και να σχεδιάζει όμως το επιτελείο του Τσίπρα τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Αυτή την κρίσιμη στιγμή ο αγώνας είναι να μην περάσει το μνημόνιο με οποιοδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε μορφή. Οι διαφωνούντες εντός Σύριζα μοιρολογούν ότι δεν είμαστε έτοιμοι για τη ρήξη και το έχουν ρίξει ήδη στις κλάψες. Η εκτός Σύριζα αριστερά σχεδόν στο σύνολό της θεωρεί ότι όλα έχουν τελειώσει και ετοιμάζεται να μαζέψει τα ψίχουλα της απογοήτευσης που θα πέσουν από το τραπέζι των αυταπατών του Σύριζα. Σίγουρα από το 37% κάτι θα πάρει και η υπόλοιπη κοινοβουλευτική -με έδρες ή χωρίς- αριστερά.
Η αριστερά όμως δεν είναι για να επιβεβαιώνει τις προφητείες της, ούτε για να περιμένει να δικαιωθεί στην 2α παρουσία. Λίγο μας ενδιαφέρει αν θα αποκαλυφθεί ο Σύριζα στη συνείδηση του λαού. Ο στόχος τώρα είναι να πάνε κατά διαόλου οι επικείμενες συμφωνίες. Να καταρρεύσει η προσπάθεια επιβολής των νέων μνημονίων. Να γίνει κομμάτια η ταξική ειρήνη των τελευταίων 3 χρόνων. Το ελληνικό χρέος να σκάσει στα μούτρα του παγκόσμιου καπιταλισμού και η Ελλάδα να γίνει η Lehman Brothers της χρηματιστικής φούσκας.
Η αριστερά αντί να ασχολείται με τις προφητείες της καλύτερα να ασχοληθεί με τα καθήκοντα του σήμερα.
1ον. Να μην περάσει η συμφωνία. Είτε αυτό συμβεί από ατύχημα, είτε γιατί η κυβερνητική πλειοψηφία χάσει τη δεδηλωμένη.
2ον. Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο δεν προκύψει συμφωνία, να απαντήσουμε άμεσα στα καθήκοντα της επόμενης μέρας. Στο βαθμό που ο αστικός απόπατος επιχειρήσει ένα Ευρωμαϊντάν, ένα βελούδινο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ένα κίνημα κατσαρόλας στο δρόμο, η αστική αντιεξέγερση πρέπει να τσακιστεί χωρίς δεύτερη κουβέντα. Η ολική επαναφορά του κράτους έκτακτης ανάγκης δεν θα στοχεύει τόσο στην αποκατάστασή του στο Μαξίμου και την ανατροπή του Σύριζα, αλλά κυρίως στην τελική ρεβάνς με το κίνημα που πάλεψε στο δρόμο για την ανατροπή των μνημονίων. Ας έχουν όλοι υπόψιν ότι δεν θα είναι μια απλή κυβερνητική αλλαγή που θα φέρει τα πράγματα εκεί που ήταν το 2012-13. Μαζί με την επιστροφή των τσολιάδων του μνημονίου θα επιστρέψει και η φασιστική τους πτέρυγα, εξαγνισμένη από το ποινικό της παρελθόν, έτοιμη όμως να αναλάβει εκ νέου δράση στην νέα κατάσταση.
Κανείς δεν μπορεί αυτές τις μέρες να παρακολουθεί τις εξελίξεις σαν να μην τον αφορούν. Καμία ουδετερότητα δεν δικαιολογείται στις κρίσιμες αυτές ώρες.
Επαναλαμβάνουμε. Η κυβέρνηση θέλει να υπογράψει, αλλά η εσωτερική και εξωτερική τρόικα δεν αρκείται σε αυτό. Απαιτεί μαζί με την υπογραφή και τον απόλυτο εξευτελισμό της αριστεράς του Τσίπρα, του Βαρουφάκη και του Τσακαλώτου. Όχι μόνο για να φέρει ξανά στο Μαξίμου τους δικούς της ανθρώπους. Όχι μόνο γιατί πρέπει να δώσει ένα πολιτικό μήνυμα στις υποτελείς τάξεις ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και ότι η αριστερά είναι μόνο λόγια, αλλά στην πράξη ανίκανη για το παραμικρό. Αλλά και γιατί δεν εμπιστεύεται στα χέρα των Συριζανελ την εφαρμογή ενός τέτοιου σκληρού προγράμματος.
Αν η κυβέρνηση τα κοκαλώσει αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα "παράταση" των διαπραγματεύσεων, αλλά χωρίς ELA, με άδεια τα ΑΤΜ, και με τους δεξιούς στο δρόμο να ουρλιάζουν και να απειλούν να μπουκάρουν στη βουλή και το Μαξίμου (και γιατί όχι μαζί με τους φασίστες και το βαθύ κράτος). Όσο η αριστερά και το κίνημα θα λείπει από το δρόμο, έχοντας μουγγαθεί, ή περιμένοντας την ιδεολογική της δικαίωση, τότε αφήνει ανοιχτό το δρόμο στην οποιαδήποτε υπογραφή από τον Τσίπρα κάτω και από την πίεση της αντίδρασης ή στην ανάληψη της κυβέρνησης με εξωθεσμικά μέσα κατευθείαν από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης και του βαθέως κράτους.
Την Πέμπτη θα λάβει χώρα η κρισιμότατη Σύνοδος Κορυφής ύστερα από το σημερινό Eurogroup όπου και επικαιροποιήθηκε το τελεσίγραφο του ΔΝΤ. Η θέση του κινήματος είναι στο δρόμο, και των ευρωφιλελέδων στις τρύπες τους. Από δώ και πέρα, οι δρόμοι δεν μπορούν να αφεθούν ούτε μια στιγμή στις δυνάμεις που ετοιμάζονται για το ελληνικό Ευρωμαιντάν. Η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση καλεί την Πέμπτη ώρα 19.00 στα Προπύλαια, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλώντας ταυτόχρονα όλες τις οργανωμένες και ανοργάνωτες δυνάμεις της αριστεράς και του κινήματος να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.
Σε κάθε περίπτωση αν η κοινοβουλευτική πλειοψηφία εγκρίνει την συμφωνία είτε στην εκδοχή της Αθήνας είτε στην εκδοχή του ΔΝΤ, η συμφωνία αυτή πρέπει να πάει σε δημοψήφισμα. Ο Σύριζα δεν έχει καμία νομιμοποίηση να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο, ούτε φυσικά να αποδεχτεί τις δεσμεύσεις των προηγούμενων.

  • Καμία νέα συμφωνία-παράταση του μνημονίου
  • Να φράξουμε το δρόμο στην αστική αντιεξέγερση
  • Όλοι στη συγκέντρωση Πέμπτη 25 Ιούνη, 7μμ στα Προπύλαια

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση ★ Avantgarde

avantgarde2009.wordpress.com / komepd.wordpress.com

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/06/24/kamia-nea-symfonia-frazoyme-dromo-astiki-antidrasi/