Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 στις 19.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Συγκέντρωση-πορεία

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση σας

Οι εργατικές και κοινωνικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες

Τα εργοστάσια κι όλη η εξουσία στους εργάτες!

Στις αρχές Απρίλη, σχεδόν τρεις μήνες πριν, το «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ» έσπασε την αμηχανία και την αναμονή, τις αέναες διαπραγματεύσεις που αναπαράγουν τα αδιέξοδα της κρίσης, διαδηλώνοντας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα με κεντρικό σύνθημα «Οι εργατικές και κοινωνικές μας ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες», απαντώντας στη μαζική ανεργία και τη κοινωνική καταστροφή με το αίτημα πάλης «τα εργοστάσια στους εργάτες». Στο αδιέξοδο των κυβερνήσεων, στη ληστρική διάθεση του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, ανοίγουμε το δρόμο της δικιά μας σωτηρίας. Οργανώνουμε τον αγώνα μας από τα κάτω, χωρίς αναθέσεις κι εντολές, με μοναδικό όπλο την αποφασιστικότητά μας να πληρώσει τη κρίση το κεφάλαιο και να ανοίξουμε νέους δρόμους χειραφέτησης. Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και τις αποφάσεις της αποφάσεις της Πανελλαδικής Συνέλευσης στη Θεσσαλονίκη.

Η μόνη κόκκινη γραμμή είναι οι αγώνες μας, η αγωνιζόμενη και καταπιεσμένη τάξη.

Πρωτοβουλία για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΤΩΝ

Τηλ. 6972004219, 6970967338

http://kentroagona-ergaton.blogspot.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Ιούνιος 16h


1 2 3 4 5

Κάλεσμα εργατικών σχημάτων για συγκέντρωση

Όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Να ανατρέψουμε τώρα παλιά και νέα μνημόνια.

Να κηρυχτεί τώρα απεργία.

Το καλοστημένο παιχνίδι των υποτιθέμενων «σκληρών διαπραγματεύσεων» φαίνεται πως τελειώνει με μια νέα αντιλαϊκή συμφωνία που εκτός από την επανέγκριση όλου του προηγούμενου μηνμονιακού οπλοστασίου, φορτώνει τους φτωχούς με νέα δυσβάστακτα μετρά. Οι προτάσεις που εδώ και καιρό είχαν κατατεθεί τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από αυτή της ΕΕ και των δανειστών παρά τις όποιες διαφοροποιήσεις τους, διαμορφώνουν μια κατάσταση ενός νέου μνημονίου. Ενός νέου μνημονίου που με όσα διαφορετικά ονόματα και αν το αποκαλέσουμε, όσο και να εξωραϊστεί και να αναβαπτιστεί, έρχεται να φορτώσει στις πλάτες του λαού πρόσθετα μέτρα λιτότητας και φοροληστείας, αποτελώντας ουσιαστικά συνέχεια της λαίλαπας που διαμορφώθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να γονατίσουν τον εργαζόμενο - άνεργο λαό και τη νεολαία στο βωμό ενός χρέους που δε δημιούργησαν ποτέ οι ίδιοι. Τα πράγματα είναι απλά: το σκίσιμο των μνημονίων μεταμορφώθηκε σε μία κυβερνητική προσπάθεια για να ζήσουμε στο «κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι», και η «ελπίδα» μετουσιώθηκε στην συνέχιση της μνημονιακής κόλασης και της διαρκούς επιτροπείας των «εταίρων».

Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης για καλλωπισμό της συμφωνίας, αυτό που έγινε αντιληπτό αυτό το διάστημα, είναι ότι με τον δυνάστη, με τα ντόπια και ξένα κέντρα του κεφαλαίου, δεν έχεις να διαπραγματευτείς τίποτα, πολύ απλά γιατί αποτελούν μια συμμορία που ζει λόγο της αφαίμαξης του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Την ίδια στιγμή απανταχού εγχώριοι υποστηρικτές των μνημονίων καλλιεργούν μία καταστροφολογία και κραυγάζουν να υπογραφεί τώρα μία νέα συμφωνία, όσο καταστροφικό κι αν είναι το περιεχόμενο με στόχο την πλήρη εξαθλίωση της κοινωνικής πλειοψηφίας προκειμένου να βρει το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο τη δυνατότητα και τα μέσα για μια νέα υπεραντιδραστική βουτιά στην εκμετάλλευση. Είναι ουσιαστικά όλοι εκείνοι που στα εργοστάσια τους ανθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και το σύγχρονο δουλεμπόριο των «εργολάβων». Είναι εκείνοι που επενδύουν στην διόγκωση της ανεργίας ως εκείνου του στρατηγικού στόχου επανάκαμψης των κερδών τους μέσω της απομύζησης ακόμα περισσότερο της εργατικής δύναμης. Η «διαπραγμάτευση» λοιπόν αποτέλεσε και αποτελεί το πεδίο βελτίωσης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων της χώρας μας από την πλευρά του κεφαλαίου. Είναι ταυτόχρονα η αποτυχία της λογικής που καλλιεργεί αυταπάτες πως μπορεί να υπάρξει μια αμοιβαία ωφέλιμη λύση και για το κεφάλαιο και για τους εργάτες.

Με τη στάση της η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αναζητά ένα συμβιβασμό εντός Ε.Ε., εξυπηρετεί το χρέος και υποτάσσεται στις ορέξεις του κεφαλαίου, ξεδιπλώνοντας προτάσεις που βρίσκονται στο πλευρό της αστικής πολιτικής και ενάντια στις λαϊκές και εργατικές ανάγκες. Παράλληλα, δημιουργείται μία κατάσταση όπου μας καλούν να λάβουμε ένα ρόλο παρακολουθητή και χειροκροτητή στις κυβερνητικές επιλογές, που γίνονται χωρίς εμάς για εμάς, καλλιεργώντας ένα νέου τύπου κυβερνητικό συνδικαλισμό που εδράζεται στην ολοένα και βαθύτερη εμπέδωση ενός συναινετικού κλίματος ταξικής ειρήνης, ενός μονοιάσματος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων με τα συμφέροντα του κεφαλαίου στο όνομα της εθνικής σωτηρίας και της υποσχόμενης πορείας από την κρίση προς την ανάπτυξη. Στο φόντο όλων αυτών φαίνεται να στρώνεται ο δρόμος για μια νέα φάση αντιλαϊκής επίθεσης και πολιτικής.

Δεν πάει άλλο έτσι, να πάει αλλιώς! Στο προσκήνιο ο λαός και οι ανάγκες του!

Για μας είναι αναγκαίο να γίνει ένα πρώτο βήμα για να σπάσει κάθε λογική ανάθεσης και συναίνεσης στον εκβιασμό και την τρομοκρατία. Είναι αναγκαίο για να μην πάνε στράφι όλοι οι αγώνες που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τους εργαζόμενους και τη νεολαία , να βγούμε και πάλι στους δρόμους και να ορθώσουμε το ανάστημά μας στο ύψος των αναγκών μας! Θεωρούμε ότι δεν παίρνει άλλη αναβολή η διεκδίκηση όσων μας ανήκουν και θα αγωνιστούμε για να μην περάσει καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει. Για ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δημιουργηθεί τώρα ένα αγωνιστικό ρεύμα που να εναντιωθεί και αν ακυρώσει τόσο τη νέα συμφωνία όσο και τα παλιά μνημόνια, με μια μαχητική επανεμφάνιση του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος με πρωταγωνιστικό ρόλο και στόχο να βγουν στο προσκήνιο οι εργατικές και λαϊκές ανάγκες. Για αυξήσεις στους μισθούς, για δουλειά και όχι δουλεία, για μείωση των ωρών εργασίας με ταυτόχρονη αύξηση των αποδοχών, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ασφαλιστικά δικαιώματα, επίδομα ανεργίας και πλήρη κάλυψη όλων των ανέργων, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Καμία διαπραγμάτευση δεν μπορεί να εγγυηθεί αυτά και όσα ακόμα ζητάμε, αλλά πρέπει να τα κατακτήσουμε με μαχητικό, επιθετικό αγώνα, αγώνα και σύγκρουση με όσους μας τα στερούν, την ίδια την καπιταλιστική κυριαρχία.

Καλούμε σε συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία την Τρίτη 30/06 στις 19:00 στην πλατεία του Αγ. Νικολάου

Ανυπότακτοι Σιδηροδρομικοί

Εργατική Αυτονομία συνδικαλιστική κίνηση εργατών στην ΙΜΑΣ ΑΕ

Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου

Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2015/06/27/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-306-%CF%83%CF%84%CE%B9/


1 2 3 4 5

συγκέντρωση και πορεία

ΕΙΤΕ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ΕΥΡΩ- ΟΣΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ

Πέντε μήνες μετά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις επικοινωνιακές φανφάρες με ή χωρίς σηκωμένο γιακά, όλα όσα πολεμήσαμε βρίσκονται ακόμα εδώ κάτι το οποίο είχαμε βάσιμες ιστορικές και πραγματιστικές ενδείξεις οτι θα συνέβαινε.
Γιατί οι λόγοι του διαρκή πολέμου μας ενάντια σε κάθε εξουσία βρίσκονται πέρα από τους πέντε μήνες νέας διακυβέρνησης, πέρα από τα πέντε χρόνια μνημονίων και λιτότητας. Βρίσκονται στον πυρήνα του καπιταλιστικού οικοδομήματος και των σχέσεων που το συντηρεί.
Ο καπιταλισμός και οι σχέσεις αυτές που το συντηρούν δεν αποτελούν στείρο θεωρητισμό ενός αντιεξουστικού φαντασιακού, αλλά βιώνονται στην καθημερινότητά και στην κάθε πτυχή του ριζωμένου υπάρχοντος.

Οσον αφορά την εγχώρια συγκυρία οι διαχειριστές της καπιταλιστικής κρίσης προσωποποιούνται στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από τους κρατικούς μηχανισμούς (δικαστικούς και κατασταλτικούς) ,τις ορέξεις των ντόπιων αφεντικών, τα ΜΜΕ και το φασιστικό παρακράτος.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι βάναυσες και ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι εργατικές δολοφονίες , οι πλειστηριασμοί σπιτιών,η τρομοκράτηση, παραπληροφόρηση και αποχαύνωση μέσω των μμε, η καταστολή καταλήψεων,στεκιών και κέντρων αγώνα,οι εισβολές της αντιτρομοκρατικής σε σπίτια συντρόφων,τα δικαστικά πραξικοπήματα σε βάρος φυλακισμένων αγωνιστών, η πολεμική διαχείριση προσφύγων και μεταναστών (πνιγμοί ,στρατόπεδα συγκέντρωσης ,πογκρόμ), οι φασιστικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου όπως και η καταστοφή του περιβάλλονος και των φυσικών πόρων προς όφελος των αγορών .
Στην πραγματοποίηση όλων των παραπάνω συμβάλλει βέβαια και η πάντα πρόθυμη εθελόδουλη μάζα.

Η διαρκής πάλη απέναντι στο πολύμορφο καθεστώς εκμετάλλευσης και στους γδάρτες των ζωών μας όπως και η πάγια απόρριψη της εμπιστοσύνης στην ανάθεση, ταυτόχρονα με την συνεχιζόμενη καταβαράθρωση της καθημερινότητάς μας, δε θα μπορούσε να μας αφήσει αποχαυνωμένος μεταξύ γαλανόλευκων ανέντιμων

συμβιβασμών και μελαγχολικής καρτερίας αριστερόστροφων σωτήρων.
Για εμάς το δίλημμα των τελευταίων ετών, ευρώ ή δραχμή, έξοδος απο την ευρωπαϊκή ένωση ή παραμονή σε αυτήν είναι αδιάφορο όταν η περίπτωση απεμπλοκής από τους διεθνείς καπιταλιστικούς μηχανισμούς δε συνάδει με μια επαναστατική προοπτική, αλλά έχει ως επακόλουθο την συνέχιση των σχέσεων κεφαλαίου-εργασίας ως έχουν, απλά με εθνικό νόμισμα και με νέους συμμάχους για το ελληνικό κράτος και την αστική τάξη.

Οι συνειδήσεις μας να αναζωπυρώνονται, οι αρνήσεις και οι διεκδικήσεις μας να συλλογικοποιούνται όχι από τον καναπέ αλλά στο γνώριμο μας δρόμο της αντίστασης. Στο δρόμο του αγώνα. Στο δρόμο της εξέγερσης .
Ανακτώντας οριζόντια μαχητικά και αυτοοργανωμένα την «ελπίδα » και ορίζοντας τις βλέψεις μας για τη λήξη του υπάρχοντος και την οικοδόμηση με υλικά την αλληλεγγύη, την συντροφικότητα την αυτοοργάνωση του κόσμου που θα αναδυθεί εκτός του.
Επιδιώκουμε το χτίσιμο μιας κοινωνίας που μέσα από την ατομική και συλλογική εξέλιξη θα έχει αποτινάξει έννοιες όπως πατρίδα, θρησκεία, ιδιοκτησία,εκμετάλλευση, χωρίς ανταγωνισμό, κέρδος, πατριαρχία, ομοφοβία, μέσα από τη δημιουργία δομών αγώνα και κοινωνικής αλληλεγγύης εντάσσοντας τες σε ένα ανατρεπτικό πλαίσιο.

Επιδικώκουμε και αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο σύμφωνα με τις ανάγκες, τις επιθυμίες μας και τα ιδανικά της κοινωνικής και ατομικής απελευθέρωσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους….
Η Ελπίδα έρχεται μόνο μέσα από τον αγώνα
Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα! (Νίκος Καζαντζάκης )

Πρωτοβουλία Αναρχικών

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/58134/


1 2 3 4 5

OXI !!

OI TPAΠEZEΣ ΣTA XEPIA TOY ΛAOY - OXI ΣTOYΣ KEPΔOΣKOΠOYΣ TPOΪKANOYΣ TPAΠEZITEΣ

Εργατικός - λαϊκός έλεγχος στις τράπεζες και στη ροή κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Nα μη χαθούν οι μισθοί και οι συντάξεις των εργαζομένων και του φτωχού λαού.

AMEΣH ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

Ταξικός πόλεμος ενάντια στον ανορθόδοξο πόλεμο της τρόικας EE/EKT/ΔNT και της τρόικας εσωτερικού NΔ-ΠAΣOK- θολό Ποτάμι

Στο δημοψήφισμα ψηφίζουμε OXI

ΟΧΙ στους ληστές ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ

ΟΧΙ στους ντόπιους συνεργάτες της τρόικας

ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ

Το παιχνίδι τέλειωσε:

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

TPAΠEZEΣ, ΣTPATHΓIKOI TOMEIΣ THΣ OIKONOMIAΣ ΣTA XEPIA TOY KOINΩNIKOY ΣYNOΛOY

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!

Εργατική κυβέρνηση - με εργατική εξουσία

ΚΑΤΩ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΕ!

ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ!

Mε το σφίξιμο της βίδας και την πιστωτική ασφυξία, τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα οι διεθνείς τοκογλύφοι EE/EKT/ΔNT, με τα ντόπια όργανά τους στο εσωτερικό, τους τραπεζίτες των "συστημικών" τραπεζών, τα παπαγαλάκια των MME και τα πολιτικά τους ανδρείκελα σε NΔ, ΠAΣOK και θολό Ποτάμι οδηγούν τη χώρα στην κήρυξη άτακτης χρεοκοπίας και το λαό στην καταστροφή. Ένας ανορθόδοξος πόλεμος, ένα μεταμοντέρνο πολιτικο-οικονομικό πραξικόπημα βρίσκεται εν εξελίξει. Δεν θέλουν απλά να ανατρέψουν την κυβέρνηση, θέλουν να τρομοκρατήσουν και να γονατίσουν έναν ολόκληρο λαό, τον ελληνικό λαό, δίνοντας μήνυμα και στους άλλους λαούς της Eυρώπης που εξεγείρονται ενάντια στη διαρκή λιτότητα και την τερατώδη ανεργία.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα. Nα ανατρέψουμε τα σχέδια της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού. Nα εμποδίσουμε όσους -και μέσα σε καίρια υπουργεία (;)- απεργάζονται αντιλαϊκές λύσεις.

Τώρα ήρθε η ώρα του Λαού, όχι μόνο στις κάλπες αλλά πρώτα και κύρια στους δρόμους και στον αγώνα για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη, χειραφέτηση. Ο λαός με επικεφαλής την εργατική τάξη και τη νέα γενιά μπορεί και πρέπει να κινητοποιηθεί, να σκίσει τα τελεσίγραφα και όλα τα μνημόνια, παλιά και νέα!

Ρήξη με ΕΕ και κεφάλαιο εδώ και τώρα! Να πάρουμε την ζωή μας, τον κοινωνικό πλούτο, την εξουσία στα χέρια μας!

Η ώρα της αλήθειας σήμανε. Όλοι οι συμβιβασμοί με το κεφάλαιο μέσα κι έξω από την χώρα που έκανε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ -με τους δεξιούς εθνικιστές του Καμμένου, με την καραμανλική Δεξιά στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με τον ΣΕΒ, με τους λεγόμενους "θεσμούς" του ιμπεριαλισμού σε Ευρώπη και Αμερική- όχι μόνο απέτυχαν αλλά έκαναν ακόμα πιο επιθετικούς τους κεφαλαιοκράτες και τους μηχανισμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Καλούμε την λαϊκή βάση και τις μαχόμενες δυνάμεις που στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ να απαιτήσουν από την ηγεσία τους να κόψει τους δεσμούς ταξικής συνεργασίας με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, την ΕΕ και το ΔΝΤ, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και το πολιτικό προσωπικό τους.

Kαλούμε την ηγεσία του KKE να πάψει να καλύπτει με αριστερή φρασεολογία την σύμπραξη, με την τρόικα εσωτερικού. H θέση για άκυρο -στην πράξη- στο δημοψήφισμα, ενισχύει τις πιο αντιδραστικές αστικές δυνάμεις.

Ένα Πανελλαδικό Συνέδριο εκλεγμένων αντιπροσώπων όλου του εργατικού κινήματος, των κοινωνικών κινημάτων, του αυτο-οργανωμένου λαού πρέπει να ετοιμαστεί άμεσα να συζητήσει το εναλλακτικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση. Για να μην αποφασίζουν άλλοι για μας χωρίς εμάς.

Απαιτείται Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο όλων των πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων, κινημάτων, συλλογικοτήτων, οργανωμένων κι ανοργάνωτων μαζών της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στον ταξικό εχθρό, μέσα κι έξω από την χώρα.

Όχι στις κυβερνήσεις «εθνικής ενότητας» - εργατική κυβέρνηση με εργατική εξουσία.

Το ΕΕΚ καλεί σε συγκέντρωση τη Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 7μμ στη πλ. Αγ. Νικολάου, Βόλος

EEK

πηγή: http://eekmag.blogspot.gr/2015/06/oxi.html


1 2 3 4 5

Κάλεσμα σε συγκέντρωση και πορεία

Ενάντια στο μνημόνιο ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, ενάντια στο μνημόνιο της κυβέρνησης.

Με τους αγώνες μας στο δρόμο, ανατρέπουμε "εθνικά" και υπερεθνικά μνημόνια.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ - ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/58143/