τι; : θεματική : αλληλεγγύη

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 στις 13.00

Συνέντευξη Τύπου αντιπροσωπίας HDP και ΑΤΙΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ήρθαν στην Αθήνα ο συμπρόεδρος του HPD (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών ) Figen Yüksekdağ, αντιπροσωπεία του HPD από την Τουρκία και της ΑΤΙΚ από την Ευρώπη, για την έκφραση αλληλεγγύης στον Deniz Pektaş και την συμμετοχή στην εκδίκαση της έφεσης που προσδιορίστηκε την 1η Ιουλίου. Ο Deniz Pektaş συνελήφθη στην Ελλάδα στα πλαίσια της συντονισμένης επίθεσης ενάντια στην ΑΤΙΚ από την Γερμανική κυβέρνηση. Την 1η Ιουλίου δεν θα συμμετέχουν στο δικαστήριο η Figen Yüksekdağ και οι αντιπροσωπείες επειδή το δικαστήριο αναβλήθηκε λόγω των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα.

Το ίδιο διάστημα με τις επιθέσεις στην ΑΤΙΚ, γενικεύεται η επίθεση ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες στην Τουρκία. Λόγω της στενής σχέσης και της συνεργασίας του τουρκικού κράτους με το γερμανικό κράτος πραγματοποιήθηκε αυτή η επιχείρηση κατόπιν αιτήματος του τουρκικού κράτους. Είναι μια εντεινόμενη συστηματική επίθεση ενάντια στους αγώνες για δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Στα πλαίσια της ίδιας επιχείρησης συνελήφθη και ο Erol Gültekin με αίτημα να εκδοθεί στην Γερμανία, όμως το ελληνικό δικαστήριο απέρριψε το σκεπτικό και τους ισχυρισμούς που είχαν διαμορφωθεί με βάση τα στοιχεία του τουρκικού κράτους και αφέθηκε ελεύθερος. Η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου απέδειξε την άδικη και παράνομη δίωξη εναντίον της ΑΤΙΚ.

Ο συμπρόεδρος του HPD (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών ) Figen Yüksekdağ και οι αντιπροσωπείες της ΑΤΙΚ και του HPD θα ενημερώσουν το κοινό στην βάση ποιας πολιτικής έγινε η επίθεση και για τα αποτελέσματά της. Ο συμπρόεδρος και οι αντιπροσωπείες που βρέθηκαν στην Ελλάδα για την αλληλεγγύη στην ΑΤΙΚ θα αξιολογήσουν την στάση του Γερμανικού κράτους ενάντια στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ, που σαν ιδιοκτήτης και αφεντικό της Ευρώπης βάζει το μαχαίρι στο λαιμό των λαών με το οικονομικό και πολιτικό πλαίσιο που επιβάλλει. Η πρόσφατη αντιδραστική επιθετική πολιτική του γερμανικού κράτους ενάντια στον ελληνικό λαό δείχνει την εχθρότητα και το μίσος συνολικά απέναντι στους καταπιεσμένους.

Με αυτό το δελτίο τύπου καλούμε όλα τα ΜΜΕ στην Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 13.00. στο βιβλιοπωλείο «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» (Γραβιάς 10-12 στα Εξάρχεια).Τηλέφωνο: 210-3303348

Αντιπροσωπίες του HPD και της ΑΤΙΚ

30.6.2015

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Ιούνιος 22h