τι; : πορεία θεματική : μνημόνιο

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση - πορεία ενάντια σε όλα τα μνημόνια

Συγκέντρωση και πορεία στις γειτονιές της Ν. Ιωνίας, ενάντια σε ΟΛΑ τα μνημόνια.

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια σε ΟΛΑ τα μνημόνια

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/58160/


1 2 3

Προκήρυξη - Κάλεσμα σε πορεία : ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΚΑΜΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΟΛΟ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Αμέσως μετά την αναγγελία του δημοψηφίσματος την Παρασκευή 26/6 ξεδιπλώθηκε όλος ο προβληματισμός που εδώ και 5 μήνες αιωρούνταν στην ελληνική κοινωνία. Μέσα σε ένα περιβάλλον διαπραγματεύσεων και ωμών εκβιασμών από τους δανειστές το παραμύθι για μια πιο δίκαιη ευρώπη έλαβε τέλος. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ήταν έτοιμη για μια ανευ προηγουμένου κωλοτούμπα μέσω της πρότασής των 8 δις αντιλαϊκών μέτρων προς την τρόϊκα. Η άρνηση του ΔΝΤ να κάνει δεκτή ακόμα και την υποχώρηση(!) της και η εξευτελιστική τους αντιπρόταση ανάγκασε τον Τσίπρα να απευθυνθεί στην λαϊκή ετυμηγορία. Η αρχική πρόταση της κυβέρνησης να λάβει ένα ΌΧΙ από την ελληνική κοινωνία ενδέχεται να χρησιμοποιήθει απλά και μόνο σαν διαπραγματευτικό χαρτί,για να χρυσώσει τη δική της πρόταση υποταγής. Παρόλα αυτά το δίπολο που δημιουργείται αυτή τη στιγμή αξίζει σοβαρής εκτίμησης.

Το αποτέλεσμα αυτού του δημοψηφίσματος θα κρίνει εν πολλοίς το μέλλον και την επιβίωση του κόσμου της εργασίας που τα τελευταία χρόνια βρέθηκε στο επικέντρο της νεοφιλελεύθερης επίθεσης και απώλεσε σημαντικό τμήμα των δικαιωμάτων και των κεκτημένων του. Ένα ''ναι'' θα σηματοδοτήσει για μας τους εκμεταλλευόμενους την παραπέρα υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης και της ίδιας μας της ζωής. Θα δώσει το καλύτερο άλλοθι στους πολιτικούς διαχειριστές του κεφαλαίου να επελάσουν και να διαλύσουν ακόμη και τα ψήγματα κοινωνικού κράτους που απέμειναν. Με ένα ''ναι'' το μόνο που εξασφαλίζεται είναι περισσότεροι φόροι, δουλειά μέχρι τα γεράματα, μειώσεις στις συντάξεις, απαγόρευση συλλογικών διαπραγματεύσεων, ομαδικές απολύσεις κι επιπλέον ιδιωτικοποιήσεις. Γι'αυτό και όλος ο καπιταλιστικός συρφετός επιστρατεύει όλα του τα μέσα τα τελευταία 24ωρα. Απειλεί εργαζόμενους με απολύσεις αν δεν ψηφισουν το ''ναι'', κλείνει εργοστάσια (υποχρεωτικές άδειες στη ΒΕΜΕΚΕΠ), εφευρίσκει εθνικές απειλές από τους γειτονικούς λαούς, δημιουργεί ,μέσα από τα δημοσιογραφικά του δίκτυα, εικόνες κοινωνικης αναταραχής.

Όλο το διάστημα μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη οι παλινωδίες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ δημιούργησαν σε πολύ κόσμο μια στάση αναμονής. Παρά την πασιφανή υποχώρηση με τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη όπου ουσιαστικά συνυπέγραψε την αποδοχή των μνημονίων, δεν υπήρξε σοβαρή κοινωνική αντίδραση. Τώρα που μπροστά μας τίθεται ένα τελεσίγραφο των δανειστών πρέπει πάση θυσία να αρνηθούμε κάθε πρόταση υποταγής που κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Τώρα είναι που τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας πρέπει να εκδηλώσουν με πράξεις την άρνηση τους σε παλιά και νέα μνημόνια. Δεν πρέπει να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας απλά και μόνο σε ένα δημοψήφισμα. Την κεκτημένη ταχύτητα και τη δυναμική που θα μας δώσει η έξοδος στο δρόμο, η συμμετοχή σε διαδηλώσεις και οι κινηματικές διαδικασίες αυτών των ημερών, πρέπει να τις μετουσιώσουμε σε συνολική άρνηση των από τα κάτω. Δεν έχει να μας ωφελήσει σε τίποτα ο φόβος που μας πουλούν και η εξατομίκευση στην οποία μάθαμε για χρόνια να ζούμε.

Για μας αυτές τις στιγμές διακυβεύονται πολλά και αποτελεί στοίχημα το πως το ΟΧΙ του λαού θα αποκτήσει ευρύτερες προεκτάσεις. Για το λόγο αυτό χωρίς δεύτερη σκέψη βρισκόμαστε στους δρόμους όπου όλα τα μνημόνια τους γνώρισαν πραγματική αντίσταση. Γι'αυτό θα αρνηθούμε με κάθε μέσο την επιβολή ενός νέου μνημονίου είτε αυτό τίθεται σήμερα από τους δανειστές είτε τεθεί αύριο από τη σημερινή ή όποια αλλή κυβέρνηση. Γι'αυτό απαιτούμε την άμεση ακύρωση όλων των εως τώρα μνημονίων. Γι'αυτό εμείς θα αντιτάξουμε τον κόσμο της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας.

ΓΙ'ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ

Παρασκευή, 03.07 ώρα 19:00

Λεωφόρος Ειρήνης (προέκταση 2ας Νοεμβρίου, Γέφυρα Κραυσίδωνα)

Ανοιχτή συνέλευση αναρχικών-αντιεξουσιαστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1546335/


1 2 3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ

Το ΕΕΚ συμμετέχει στην συγκέντρωση & πορεία και καλεί η Ανοικτή Συνέλευση Ενάντια σε όλα τα Μνημόνια καθώς τροϊκανοί, εντός κι εκτός της χώρας, εκβιάζουν ωμά το λαό μας να αυτοκτονήσει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εθνικιστές ΑΝΕΛ έχει ήδη βρεθεί σε ένα απόλυτο αδιέξοδο καθώς η διαπραγματευτική της γραμμή οδήγησε στο ΤΙΠΟΤΑ.

Την ίδια στιγμή η εργοδοσία δίνει υποχρεωτικές άδειες, προχωρά σε lockout, προκειμένου να εκβιάσει τους εργαζόμενους να σιναινέσουν στα μνημόνια.

Στο δημοψήφισμα ενισχύουμε το ΟΧΙ που είναι ένα ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια, την ύφεση, την ανεργία και τη κοινωνική καταστροφή.

ΕΕΚ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/58163/