Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

(Ακύρωση) Συγκέντρωση ενάντια στους λακέδες

μεταφερεται στα προπυλαια


1 2 3 4

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ - ΤΙΜΩΡΙΑ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΤΟ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΤΗΣ

Οι απειλές των νεοφιλελέ συνεχίζονται. Παρά την συντριπτική ήττα της τρομοκρατίας και των λοκάουτ στο δημοψήφισμα καλούν και πάλι σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη. Οι απειλές Μπακογιάννη και Μεϊμαράκη τις προηγούμενες μέρες δίνουν τροφή στους διάφορους τζίμερους να κουνιούνται και να σηκώνουν τον πήχη των απειλών ακόμα ψηλότερα, μιλώντας για γουδιά. Για άλλη μία φορά όμως οι απειλές τους δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Το Σύνταγμα δεν τους ανήκει, ανήκει στο κίνημα που εκεί έδωσε χρόνια μάχες ενάντια στα μνημόνια, εκεί που γιόρτασε την νίκη του ταξικού ΟΧΙ. Δεν θα αφήσουμε την αστική τρομοκρατία να περάσει και να συντρίψει τις ζωές μας και την κοινωνία. Θα δώσουμε την απάντηση που πρέπει στους λακέδες των αστών, στους υπηρέτες των καναλαρχών στα τσιράκια των αφεντικών.
Και επιτέλους πρέπει να παύσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι τζίμεροι και τα παπαγαλάκια. Οι σαμποτέρ της ζωής μας και οι λακέδες τους πρέπει να μαζευτούν, ήδη παρανομούν εξόφθαλμα. Απέναντι στα παράνομα κανάλια της διαφθοράς και της ανομίας, στα λοκάουτ και στις απειλές των αφεντικών στις συγκεντρώσεις κατσαρόλας των βολεμένων με τα μνημόνια, των κυριλέδων των αναπτυξιακών πακέτων, των τρομοκρατημένων μικροαστών και των φασιστών να αντιτάξουμε την δική μας οργανωμένη δύναμη που πια δεν θα ζητά μεταρρυθμίσεις αλλά θα κτίζει τους δικούς του όρους ζωής και δημιουργίας.

Και τώρα είναι η ευκαιρία για την Αντιφασιστική Αντικαπιταλιστική Αντεπίθεση που η πολιτική κρίση του αστικού στρατοπέδου συνεχίζεται και ο κόσμος του κινήματος ξαναβρίσκει τον βηματισμό του.

Καθήκον κάθε αγωνιστή, κάθε οργάνωσης και συλλογικότητας είναι να συμμετέχει στην συγκέντρωση ενάντια στους νεοφιλελέ την Πέμπτη στις 6 μμ, στην πλ. Συντάγματος.

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2015/07/08/%c...


1 2 3 4

Ούτε σπιθαμή δρόμου στους "ναιναίκους"! ΟΧΙ μέχρι τέλους! Σύνταγμα, Πέμπτη 9/7, 18:00.

Την ώρα που οι δανειστές εξαπολύουν ένα νέο τελεσίγραφο υποταγής στην ελληνική κυβέρνηση και το λαό του "ΟΧΙ", οι "ναιναίκοι" του "ΜένουμεΕυρώπη" καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 19:30, για να απαιτήσουν υπογραφή μνημονίου, ελάχιστες μέρες μετά τη συντριπτική απόρριψη ΌΛΩΝ των μνημονίων στο δημοψήφισμα.

Ταυτόχρονα, το γλοιώδες υποκείμενο που ακούει στο όνομα Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του νεοφιλελεύθερου κόμματος "Δημιουργία Ξανά" και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, καλεί σε ανατροπή της κυβέρνησης: "Δεν πρόκειται να αφήσουμε τους εγκληματίες να χρεοκοπήσουν οριστικά τη χώρα. Θα τους ανατρέψουμε. Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή 8:30 το πρωί, που θα καταθέσουν την τελευταία τους πρόταση. Αν μάθουμε ότι είναι ακόμα μια απάτη, κατεβαίνουμε στον δρόμο, (θα ειδοποιηθείτε για το πού και ποια ώρα) μπαίνουμε στο Μαξίμου, στα Υπουργεία της Εθνικής Μειοδοσίας και τους πετάμε έξω με τις κλωτσιές. Το αστείο παρατράβηξε. Δεν θα ζήσουν τα παιδιά μας σε σοβιετικό καθεστώς για να διατηρούν οι σταλινοφασίστες τις φαντασιώσεις τους και οι πελάτες τις αργομισθίες. Παρασκευή πρωί ή υπογράφουν ή ξηλώνονται".

Οι δηλώσεις αυτές είναι σε συνέχεια των δηλώσεων πριν το δημοψήφισμα της Μπακογιάννη για "εισβολή στο Μαξίμου", του Λοβέρδου για "Γουδί" καθώς και του Μεϊμαράκη μετά το δημοψήφισμα για "τους πολίτες της αστικής τάξης που θα αντιδράσουν αν δεν υπογραφεί συμφωνία" και τις δηλώσεις του Σταύρου Θεοδωράκη ότι "η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει την πρότασή της που θα μας κρατήσει στην Ε.Ε. Κάθε άλλη πράξη είναι προδοσία και θα αντιμετωπισθεί ως προδοσία από τον ελληνικό λαό".

Η αντίδραση προκαλεί ανοιχτά. Ναι, δέχτηκε μια τεράστια πολιτική ήττα λίγα 24ωρα πριν στο δημοψήφισμα. Ναι, τα πολιτικά της επιτελεία βρίσκονται σε σχετική αποδιοργάνωση. Αυτό όμως τους καθιστά ακόμα πιο απεγνωσμένους και επικίνδυνους.

Το "ΟΧΙ μέχρι τέλους" περνά μέσα από το σάρωμα των διαφόρων μηχανισμών εξουσίας της αστικής τάξης, του αστικού πολιτικού προσωπικού, και της αντιδραστικής ανθρώπινης σκόνης που οργανώνεται γύρω τους.

Το "ΟΧΙ μέχρι τέλους" περνά και από την κυριαρχία στους δρόμους κόντρα στις αντιδραστικές μαζώξεις μνημονιακών λακέδων που απειλούν με πραξικοπήματα.

ΚΑΝΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - "ΟΧΙ" ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΕΜΠΤΗ 9/7, 18:00

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση

πηγή: https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/07/08/%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B5-%CF%83%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CE%BC%CE%AE-%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%85/


1 2 3 4

Κανένας εφησυχασμός. Όλοι στους δρόμους! Να αποτρέψουμε οποιαδήποτε αντεργατική συμφωνία!

Το δημοψήφισμα της Κυριακής πλέον πέρασε και το «ΌΧΙ» επικράτησε του «ΝΑΙ» κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες. Το όχι που δόθηκε είχε ταξικό χαρακτήρα, γεγονός που φάνηκε και στα τελικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα, καθώς στις γειτονιές του κόσμου της Εργασίας υπερίσχυσε με συντριπτική διαφορά. Η εργατική τάξη απάντησε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να εξαθλιωθεί περισσότερο και πως δεν πρόκειται να δεχτεί κανένα νέο μνημόνιο, άσχετα αν κάποιοι προσπαθούν να μεταφράσουν το αποτέλεσμα ως μία συναίνεσή της στις επόμενες προσπάθειες σύναψης συμφωνίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με τους «εταίρους». Όλα αυτά απέναντι στην προπαγάνδα των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, στα εργοδοτικά λοκ-αουτ και στις υπαρκτές απειλές της εργοδοσίας που δομήθηκαν πάνω στον ληστρικό συμφέρον των αφεντικών απέναντι στους/στις εργαζόμενους/εργαζόμενες. Αυτό το αποτέλεσμα δηλώνει ρητά πως καμία πολιτική λιτότητας δεν είναι ανεκτή πλέον από τον κόσμο της εργασίας και τα εργατικά δικαιώματα πρέπει να μείνουν ανέγγιχτα από τα νέα πολιτικά σχέδια της συγκυβέρνησης.

Εμείς, οι φοιτητές/φοιτήτριες, πήραμε επίσης ξεκάθαρη θέση απέναντι στο δίλημμα «Νίκη» ή «Ήττα» του Κεφαλαίου. Αναγνωρίσαμε την ταξική μας θέση και περάσαμε το μήνυμα πως ήρθε η ώρα το Κεφάλαιο κι οι υποστηρικτές του να χάσουν επιτέλους μια μάχη. Μετά από μια 6ετή περίοδο μνημονίων, αντεργατικών πολιτικών και εκτόξευσης του ποσοστού ανεργίας στους νέους στα ύψη, δεν υπήρχε το περιθώριο για άλλη μια υποχώρηση. Οι φοιτητές/φοιτήτριες της τάξης μας κινητοποιήθηκαν, διαδήλωσαν, κάλεσαν σε αντισυγκέντρωση ενάντια στους « Μένουμε Ευρώπη» και προώθησαν το δικό τους μήνυμα για ένα μέλλον στο οποίο δε θα τοποθετήσει κανείς την ταφόπλακα νέων κυβερνητικών πολιτικών λιτότητας, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο κινηματικού εφησυχασμού και κοινωνικής ειρήνης.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, τις πιέσεις των «θεσμών» και τη διάθεση της κυβέρνησης για μια συμφωνία με «ευνοϊκότερους» όρους αποφεύγοντας τη ρήξη με την Ε.Ε., η αναγκαιότητα επαγρύπνησης του εργατικού κινήματος είναι αυτονόητη καθώς μια καινούργια συμφωνία πρέπει να μας βρει στους δρόμους. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για ένα νέο μνημόνιο, για νέες περικοπές, για συνέχιση των αντεργατικών πολιτικών και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στους διεθνείς οργανισμούς του Κεφαλαίου. Είναι απαραίτητο να προετοιμάσουμε τον κόσμο της Εργασίας, που πριν μερικές μέρες είπε «ΟΧΙ» στην τελευταία πρόταση των δανειστών για περαιτέρω φτώχεια και εξαθλίωση, για πιθανή σύγκρουση με το Κεφάλαιο, τους θεσμούς του και την κυβέρνηση-εφαρμοστή τους. Από εδώ και πέρα, οφείλουμε να μεταφέρουμε τη μάχη στους εργασιακούς χώρους, να προετοιμάσουμε το επόμενο όχι στις συνελεύσεις των σωματείων και των γειτονιών μας και να το πούμε στο δρόμο, οργανωμένα και μαχητικά.

Η αναμονή των πολιτικών εξελίξεων αβαντάρει τα συμφέροντα του Κεφαλαίου που ανασυντάσσεται και απειλεί με κάθε μέσο τους/τις εργαζόμενους/εργαζόμενες. Οποιαδήποτε συλλογιστική περί αποχής από το δημοψήφισμα υπήρξε μέχρι τη Κυριακή, θεωρώντας το «ψευτοδίλημμα», δεν πρέπει να εξελιχθεί από εδώ και πέρα σε αποχή από το κίνημα. Παρομοίως, ένα μονάχα όχι δεν είναι αρκετό, καθώς συναινεί στην εθνική ενότητα και επισκιάζει σταδιακά το ταξικό χαρακτήρα της ψήφου της Κυριακής. Για τον λόγο αυτό, καλούμαστε να δράσουμε άμεσα και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το όχι δυναμικά, με άξονα την προάσπιση και την επέκταση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, την κατάκτηση υλικών νικών σε καθημερινό επίπεδο και την απάντηση στις επιχειρήσεις που εκβιαστικά απειλούσαν τους εργαζόμενους προκειμένου να υπερισχύσει το «ναι», άρα και τα δικά τους συμφέροντα.

-ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ''ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ'' ΚΑΙ ''ΕΝΤΙΜΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ''

-ΤΟ ''ΟΧΙ'' ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

-ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΟΥΣ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» ΣΤΙΣ 18.00 - ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ekpaideusi

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/kanenas-efisich...