Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση – μικροφωνική

teliki

Οι αρνήσεις μας να συναντηθούν στο δρόμο, στους καθημερινούς αγώνες, στις καταλήψεις, σε άγριες απεργίες. Να οργανωθούμε μακριά από συμβιβασμούς, εκτονωτικά δίπολα, εθνικοπατριωτικές κραυγές και λογικές ανάθεσης. Ενάντια σε κράτος, σε ντόπια και ξένα αφεντικά.

Συγκέντρωση - Μικροφωνική Παρασκευή 10 & Τρίτη 14/7, στις 20:00, στην πλατεία Δημαρχείου.

πηγή : http://cumulonimbus.squat.gr/2015/07/09/%CF%8


Το ΟΧΙ να μη γίνει ΝΑΙ. Να επαναβεβαιώσουμε τις αρνήσεις μας στο δρόμο.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, τα μη προνομιούχα κομμάτια της κοινωνίας είδαν τις ζωές τους να συνθλίβονται κάτω από τα μνημόνια της υποτέλειας, σηκώνοντας το βάρος της κρίσης προς όφελος τραπεζών και κεφαλαίου. Εδώ και πέντε μήνες δε, με την εκλογική επικράτηση της συστημικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, μέρος των κοινωνικών αντιστάσεων ατόνησε πέφτοντας στην παγίδα της ανάθεσης και της αριστερής διαχείρισης των αδιεξόδων της καπιταλιστικής κρίσης.
Μετά από μια εβδομάδα ενορχηστρωμένης τρομοκράτησης και εκφοβισμού της κοινωνίας από αφεντικά και ΜΜΕ, το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έφερε ένα ισχυρό ΟΧΙ στη συνεχιζόμενη ταξική επίθεση του κεφαλαίου και στην άγρια φτωχοποίηση της κοινωνίας με εργαλείο το δημόσιο χρέος. Όμως εντελώς προβλέψιμα, στο ερώτημα που τέθηκε από τα πάνω, την επομένη κιόλας του δημοψηφίσματος, το ΟΧΙ ερμηνεύτηκε από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως λαϊκή έκφραση νομιμοποίησης των νέων συμφωνιών υποταγής και λεηλασίας που επιδιώκει η πρώτη-φορά-αριστερή διαχείριση του αστικοδημοκρατικού κράτους έκτακτης ανάγκης. Οι όποιες αντιδράσεις επιχείρησαν με δυναμικό τρόπο να δημιουργήσουν ρωγμές στο κλίμα συναίνεσης που διαμορφώθηκε με αφορμή το δημοψήφισμα, δέχτηκαν την άγρια καταστολή των κρατικών μηχανισμών.
Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα μπορεί να μην ήταν ομοιογενές ως προς τα περιεχόμενά του, αλλά δεν μπορεί να απογυμνώνεται από τα -εν μέρει βέβαια- ταξικά του χαρακτηριστικά και να υφαρπάζεται από μια συγκυβέρνηση του ευρωμονόδρομου, η οποία έσπευσε να το μετατρέψει σε τρανταχτό ΝΑΙ -ναι στην περαιτέρω αποικιοποίηση της χώρας, ναι στην πάση θυσία υποταγή στην ΕΕ των τραπεζών και του κεφαλαίου. Και σα να μην έφταναν αυτά, στην αγωνιώδη της προσπάθεια να δείξει σταθερή προσήλωση στην τυραννία του χρέους, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου ζήτησε και έλαβε τη συναίνεση του εσωτερικού αστικού μπλοκ, αυτού που μέχρι πριν λίγες μέρες παπαγάλιζε με λύσσα τους εκβιασμούς των δανειστών, στο όνομα κάποιας ταξικά ισοπεδωτικής 'εθνικής ενότητας' που τη βάφτισε 'διαπραγματευτικό όπλο'.
Απορρίπτοντας τα κρατικά τερτίπια και τους τακτικισμούς (βλ. δημοψήφισμα) που τελικά αποσκοπούν στη διεύρυνση της κοινωνικής συναίνεσης στην καπιταλιστική λεηλασία, και ξέροντας καλά ότι ο καπιταλισμός δεν μπορεί να έχει 'ανθρώπινο πρόσωπο', εμείς επιμένουμε ότι αυτός ο πόλεμος είναι ταξικός και δίνουμε το παρών στους αγώνες που θα συνεχίσουν να δίνονται στο δρόμο. Στις λογικές της ανάθεσης των ζωών μας σε κράτος-κυβερνήσεις-ΕΕ αντιτάσσουμε δομές αυτοοργάνωσης, αυτοδιαχείρισης και αλληλεγγύης. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι καταλήψεις, τα αυτοδιαχειριζόμενα στέκια, οι ελεύθεροι κοινωνικοί μας χώροι. Εκεί οπού παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας και συλλογικοποιούμε τις αντιστάσεις.

ΟΧΙ στο ληστρικό χρέος
ΟΧΙ στην εθνική ενότητα της υποταγής
ΟΧΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση Κρατών και Κεφαλαίου
ΝΑΙ στους αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς αγώνες

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΛΑΙΑ
Δαίρπφελδ & Αγ. Θεοδώρων, Μον Ρεπό, Γαρίτσα
http://katalipsielaia.squat.gr

uploaded document

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιούλιος 02h