Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 στις 11.30

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε συλληφθέντα για τα γεγονότα της 3ης Ιουλίου

Για τα γεγονότα της 3ης Ιουλίου στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου βγήκε ο εσμός της τοπικής εξουσίας στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων, με σκοπό να διαδηλώσει υπέρ της περαιτέρω υποτίμησης των ζωών μας. Ήταν η τρίτη φορά που συγκεντρώθηκαν στο συγκεκριμμένο σημείο οι εξουσιαστές και τα αφεντικά της πόλης, με πρόσχημα ένα δημοψήφισμα που το πραγματικό διακύβευμά του ήταν το πως τα αφεντικά θα διαχειριστούν την εκμετάλευση της εργατικής τάξης σε μια συνθήκη πολυπολικής ενδοκαπιταλιστικής σύγκρουσης. Οι καπιταλιστές αυτό που θέλουν είναι να διαφυλαξουν και να διατηρήσουν με κάθε τρόπο τη θέση της κυριαρχίας τους σε βάρος των εκμετελευόμενων, των αποκλεισμένων και των καταπιεσμένων.

Εμείς ,όντας μέρος -του αντιεξουσιαστικού και όχι μόνο-, ανταγωνιστικού κινήματος, δε θα μπορούσαμε παρά να αδράξουμε την ευκαιρία και να βρεθούμε αντιμέτωποι στο δρόμο με όλον αυτόν τον συμφερτό καθαρμάτων, που σε συνεργασία με την εκάστοτε πολιτική εξουσία χτίζουν τις πολυτελείς ζωές τους σε βάρος μας.

Στο σημείο στήθηκαν πανό με συνθήματα "τσακίστε τραπεζίτες" και "μένουμε Βαλκάνια, πόλεμος σε κράτος και αφεντικά", η απάντηση στους φιλελέδες που άρχισαν να συγκεντρώνονται ήταν άμεση, καταστρέφοντας το έντυπο υλικό τους και γκρεμίζοντας το περίπτερο, το οποίο στήθηκε με υλικό και έπιπλα που παραχωρήθηκαν μέσα από το κτήριο της περιφέρειας, ενώ φωνάζονταν συνθήματα όπως: "βραστούς, βραστούς θα φάμε τους αστούς", "πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών" κλπ. Τα πνεύματα οξύνθηκαν περισσότερο όταν ο τοπικός άρχοντας και κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης περιφερειάρχης Α.Καχριμάνης επιχείρησε να εισέλθει στην περιφέρεια, κατεβάζοντας μάλιστα και ένα από τα πανό διατεινόμενος πως "εδώ είναι το σπίτι μου".

Εμείς εκφράσαμε τη συμπάθειά μας στο πρόσωπό του, δίνοντάς του μια γεύση από τοπικά γαλακτοκομικά και μη προϊόντα (γιαούρτια, κρέμες γάλακτος, αυγά, ζαρζαβατικά) στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τον χειμαζόμενο αγροτόκοσμο της περιοχής, ενώ τα τσιράκια του προσπαθούσαν να τον προφυλάξουν λαμβάνοντας κι αυτοί τα δέοντα. Αμέσως στο σημείο κατέφτασε αστυνομική δύναμη αποτελούμενη απο 20 άνδρες των ΜΑΤ σχηματίζοντας κλοιό στην πόρτα της περιφέρειας προστατεύοντας αφέντες και τσιράκια. Σε αυτό το σημείο ο περιφερειάρχης υπέδειξε έναν σύντροφο στα ΜΑΤ, ακολουθώντας την οικογενειακή του παράδοση (δείκτης τεντωμένος), ο οποίος και συνελήφθη με συνοπτικές διαδικασίες και κρατήθηκε όμηρος μέσα στο κτίριο για πάνω από μία ώρα, φερόμενος σύμφωνα με τον Καχριμάνη, ως υπαίτιος για τον προπηλακισμό του. Το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί ενάντια στους φιλελέδες, αντέδρασε δίνοντας ένα μάθημα στους προστάτες των αφεντικών και των τοπικών αρχόντων, στέλνοντας δυο από αυτους στο νοσοκομείο. Την ίδια στιγμή οι συγκεντρωμένοι φιλελέδες εκμεταλευόμενοι τη στιγμή, προπηλάκισαν λεκτικά μια συντρόφισσα επιταχύνοντας αυτό που θα ακολουθούσε, δηλαδή την έκφραση των γνήσιων προλεταριακών μας επιχειρημάτων, που λίγο πριν εξηγούσαμε στις δυνάμεις ασφαλείας. Μετά την πάροδο μισής περίπου ώρας ταξικής "επιχειρηματολογίας" και αφού κατέφθασε μια ακόμη διμοιρία κάνοντας χρήση χημικών, αποχωρήσαμε συντεταγμένα.

Εντός του κτιρίου της Περιφέρειας, για περίπου μια ώρα ο σύντροφος μας, με χειροπέδες και φρούρηση τριών ΜΑΤατζήδων, δέχτηκε ύβρεις και απειλές από τον ίδιο τον περιφερειάρχη, πολιτευτές της ΝΔ και άλλους. Επιπλέον, ο γιος του Καχριμάνη, Γιώργος και ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης, επιτέθηκαν στο σύντροφο με σκοπό να χειροδικήσουν. Η ομηρία του συντρόφου συνεχίστηκε στη Γ.Α.Δ.Ι. όπου κρατούταν επί πέντε ώρες μέχρι να του γνωστοποιηθεί η έκθεση σύλληψης. Ολη αυτήν την ώρα λάμβαναν χώρα στο τμήμα συσκέψεις επί συσκέψεων παρουσία του Καχριμάνη, ενώ για τα φερόμενα αδικήματα (απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινωνικής ειρήνης και απείθεια) δεν κατατέθηκε μύνηση από τον ίδιο τον περιφερειάρχη. Αντ' αυτού χρησημοποιήθηκαν μαρτυρικές καταθέσεις του ξαδερφού και του προσωπικού αστυνομικού φρουρού, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί αυταπάγγελτη δίωξη. Η δικογραφία δώθηκε μετά από 8 ώρες εκδηκητικής κράτησης του συντρόφου. Για να καταλάβουμε το μέγεθος της μηχανορραφίας, κατηγορείται για το αδίκημα της απείθειας ενώ δεν του ζητήθηκε πότε να δώσει δακτυλικά αποτυπώματα.

Κατά τα άλλα "ο βαριά ξυλοφορτωμένος" Καχριμάνης, πριν πάει στο τμήμα για τις συσκέψεις ώστε να στηθεί το κατηγορητήριο, μπορούσε να στέκεται αρτιμελής, στα δυό του πόδια και να βγάζει λόγο υπέρ του ΝΑΙ στην κουτσουρεμένη συγκέντρωση, η οποία εν τέλει πραγματοποιήθηκε περιφρουρούμενη από αστυνομικούς.

Στην αυτόφωρη διαδικασία του Σαββάτου 04/07 γνωστοποιήθηκε από τη συνήγορο υπεράσπισης, πως η πλευρά του κατηγορουμένου δε θα δεχθεί να δικαστεί χωρίς την παρουσία του φερόμενου ως παθόντα. Η έδρα έκανε δεκτό το αίτημα και διέταξε να κλητευθεί ο Καχριμάνης στη δίκη,

η οποία θα συνεχιστεί στις 16/07/15 και ώρα 12:00 ακριβώς.

Υ.Γ: Κάποια σαΐνια δημοσιογράφοι έσπευσαν να αποδώσουν το γιαούρτωμα του περιφερειάρχη στις δηλώσεις που αυτός έκανε την προηγούμενη μέρα, χαρακτηρίζοντας τους ψηφοφόρους του όχι ως προδότες. Εξαιτίας των αντιεξουσιαστικών μας καταβολών, δε θα μπορούσαμε ποτέ να νιώσουμε προσβεβλημένοι με τη φράση "εθνοπροδότης". Η εναντίωσή μας στους άρχοντες, μάς αναγκάζει να τους πολεμάμε όποια απόχρωση κι αν έχουν, ασχέτως του τι δηλώνουν ή ψηφίζουν.

Σύντροφοι/ισσες με ταξική συνείδηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1546812/