Σάββατο 11 Ιουλίου 2015 στις 20.00

Live 1 χρόνος χιπχοπ καφενές

Σάββατο 11/7 ο χιπχοπ καφενές γιορτάζει τον ένα χρόνο ζωής του με ένα μεγάλο live στην πλατεία δημαρχείου !

Πέρασε ένας χρόνος από τη μέρα που μια παρέα χιπχοπάδων συγκρότησε τον Χιπχοπ Καφενέ και οργάνωσε στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου την πρώτη της εκδήλωση με θέμα την άνοδο του πολιτικοποιημένου χιπχοπ στις γειτονιές μας. Πολύ γρήγορα η παρέα αυτή μεγάλωσε, απέκτησε δική της συνέλευση και δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία της στη χιπχοπ κοινότητα και όχι μόνο. Τώρα, μετά από μια πλούσια από εμπειρίες χρονιά, ήρθε η ώρα ο Χιπχοπ Καφενές να γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια με ένα μεγάλο LIVE στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι. Έτσι, Σάββατο 11 Ιούλη 2015 στις 8μιση το βράδυ, mcs και συγκροτήματα που δραστηριοποιούνται στον καφενέ θα ενώσουν δυνάμεις και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά ένα set με τα πιο δυνατά τους κομμάτια. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Zoro & Buzz, Loonatik, Azoras και Νιο.Στε. από Περιστέρι, Infinik και Οραματιστές από Πετρούπολη, Wezrap (Νεκροί από κούνια) και Derogation από Ίλιον, ενώ τα decks θα αναλάβουν οι Gzas (Ίλιον), Nostatoh (Αιγάλεω) και Renegade Instruments (Περιστέρι). Στη συνέχεια τα μικρόφωνα θα γίνουν πάσα σε χιπχόππερς φίλους του καφενέ που μέσα στη χρονιά συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του και πιο συγκεκριμένα στους Dtaeys & Viral, Statemental και Mentira Witch Project.

Το LIVE έχει το χαρακτήρα της επανοικειοποήσης των πλατειών, των πάρκων αλλά και όλων των δημόσιων χώρων που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περνάνε στα χέρια των ιδιωτών ή ελέγχονται από την εκάστοτε δημοτική αρχή. Παράλληλα, θέλουμε να δείξουμε πως το χιπχοπ της αμφισβήτησης και της κριτικής σκέψης μπορεί κ πρέπει να βρίσκει το δρόμο του για το ζωτικό του χώρο που δεν είναι άλλος από τις γειτονιές. Θέλουμε το πολιτικοποιημένο αντιφασιστικό χιπχοπ να έρθει σε επαφή με τον κόσμο της πόλης, να αλληλεπιδράσει μαζί του και έστω και μακροπρόθεσμα να εμπνεύσει και να εμπνευστεί από αναπτυσσόμενα τοπικά και όχι μόνο κινήματα.

  • Τέλος, δεν κρύβουμε πως θέλουμε να γιορτάσουμε τον ένα χρόνο ζωής του καφενέ. Ένας χρόνος γεμάτος εκδηλώσεις ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, το σεξισμό και την ομοφοβία, συζητήσεις για το graffiti και το break dance, προβολές χιπχοπ ταινιών και ντοκυμαντέρ, πειραματικά battle lives και παρουσιάσεις δίσκων & βιβλίων, ένας χρόνος γεμάτος αναζήτηση, πειραματισμό, μαζικότητα και ζωντάνια.
  • Θέλουμε να τιμήσουμε όλο τον κόσμο που για ένα χρόνο τώρα στηρίζει έμπρακτα το εγχείρημά μας με την μαζική του παρουσία σε κάθε μας δραστηριότητα.
  • Θέλουμε να στείλουμε χαιρετισμό στις χιπχοπ συλλογικότητες με τις οποίες ανταλλάξαμε επισκέψεις, ιδέες και προβληματισμούς (Υπόγειος ήχος, Hit N Rap, Θέατρο Δρόμου, Souarap).
  • Θέλουμε να ωσμωθούμε με όλο αυτό το δυναμικό που δεν ικανοποιείται με τον πολιτισμό που μας πλασάρουν, δεν αναπνέει καθόλου καλά δίπλα σε φασίστες κ μέσα σε αστυνομοκρατούμενες γειτονιές, δεν έχει σκοπό να δεχτεί πως γεννήθηκε για να δουλεύει σαν σκλάβος σε μια κοινωνία εκμετάλλευσης.

_ Μπορεί ένα hiphop live να δώσει απάντηση σε όλα μας τα προβλήματα; _ Όχι, αλλά σίγουρα μπορεί να δώσει στίγμα των διαθέσεών μας.

Έτσι στις 11 Ιούλη σας περιμένουμε να ζήσουμε μια μοναδική βραδιά γεμάτη με τα όνειρα, τα οράματα και τις αγωνίες που μοιραζόμαστε. Ένα live αυτοοργανωμένο, χωρίς ντίβες, χωρίς στείρους εγωισμούς, όπου όλοι κ όλες είναι ίσοι και ο καθένας συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνατότητές του. Ένα live που θα δίνει την υπόσχεση για μια ακόμη πιο δυνατή κ ενδιαφέρουσα χρονιά γεμάτη με τη μουσική που αγαπάμε, γεμάτη με τους αγώνες της γενιάς μας.

Σάββατο 11 Ιούλη 2015 κλείνουμε το μάτι στη γειτονιά. Τσακίζουμε τους ναζήδες και το σύστημα που τους θρέφει.

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...