Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στις 19.30

15 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ

Συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 7:30 μμ

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.exnet | τηλ: 6939684508

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2015/07/14/%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-oxi-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BB-15-%CE%B9%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B9/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Να ανατρέψουμε στους δρόμους κάθε συμφωνία κοινωνικής και ταξικής υποδούλωσης! Τετάρτη 15/7, 19.30, πλ. Συντάγματος

Να ανατρέψουμε στους δρόμους κάθε συμφωνία κοινωνικής και ταξικής υποδούλωσης!
Αγώνας για την κοινωνική επανάσταση, την αναρχία και τον κομμουνισμό

Συγκέντρωση, Τετάρτη 15/7, 19.30, πλ. Συντάγματος

Ένα Όχι στις ντόπιες και ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές ελίτ δεν είναι αρκετό!

Καμιά αυταπάτη για τον εξωραϊσμό του συστήματος εκμετάλλευσης και καταπίεσης, καμία εμπιστοσύνη στους διαμεσολαβητές της κοινωνικής οργής

Καμιά νέα συμφωνία κοινωνικής και ταξικής υποδούλωσης, κανένα χρέος, καμιά κυβέρνηση, κανένα αφεντικό

Το πραγματικό ζήτημα για τους πληβείους είναι: Καπιταλισμός ή κοινωνική επανάσταση!

Οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης για την καταστροφή του κράτους, του καπιταλισμού, της Ε.Ε. και κάθε υπερεθνικού πολιτικοοικονομικού μηχανισμού εξουσίας

Επαναστατικά συμβούλια εργαζόμενων, άνεργων, νεολαίων, παντού, για μια νέα κοινωνία δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας

αναρχική συλλογικότητα Κύκλος της Φωτιάς

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1547035/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Όλοι / όλες στο δρόμο! Τετάρτη 15/7 - 7μμ στο Σύνταγμα‏

Η Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις την Τετάρτη 15/7 ενάντια στο νέο Μνημόνιο και τις συνεχιζόμενες πολιτικές υποτίμησης που φέρνει αυτή τη φορά η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α- ΑΝ.ΕΛ.

Προσυγκέντρωση : Μετρό Νομισματοκοπείο (απο την μεριά του Βασιλόπουλου) 6.30μμ

Συγκέντρωση: Σύνταγμα 7μμ

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγ. Παρασκευής

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot....


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Ενάντια σε κάθε συμφωνία υποταγής και εξαθλίωσης. Τετάρτη 15/7 19:30, πλ. Συντάγματος

"...Από πλευράς μας, δεν πρέπει να έχουμε καμία αυταπάτη σχετικά με το ότι η κίνηση των πολιτικών διαχειριστών θέλει να εξυπηρετήσει μόνο την ύπαρξη αυτού του χρεοκοπημένου συστήματος, τη συνέχεια της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης των από τα κάτω. Η συλλογιστική διαδικασία προς την απάντηση του διλήμματος δεν πρέπει να ξεκινά από το πολιτικό αδιέξοδο που οδηγεί στην ανάθεση και ανανεώνει τις αυταπάτες που καλλιεργήθηκαν σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από το «μη χείρον βέλτιστων». Καθώς ούτε από την έλλειψη πίστης και την παύση κατάθεσης μέσα στον αγώνα. Η προϋπόθεση για να χαράσσεται ο δρόμος προς την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση είναι οι ακηδεμόνευτοι και διαρκείς αγώνες, η κοινωνική και ταξική αντεπίθεση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο

Ως αναρχικοί λέμε: Όχι σε κανένα μνημόνιο, ελληνικό ή ευρωπαϊκό, όχι στην Ε.Ε., όχι σε κράτος και καπιταλισμό, όχι σε ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο. Προτάσσουμε την οργάνωση των από κάτω, αδιαμεσόλαβητα και αντιιεραρχικά, σε κάθε κοινωνικό χώρο. Την ενίσχυση των αγώνων, τη συνολικοποίηση των αιτημάτων τους, τη ριζοσπαστικοποίησή και σύνδεσή τους με τη συνολική ανατροπή. Τη δημιουργία μικρών και μεγάλων μετώπων αγώνα, πολιτικών δομών. Τη χάραξη πολιτικής στρατηγικής και γείωσης των προταγμάτων μας. Τη συνέχιση και το πλάτιασμα του αγώνα με βάση τις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, μακριά και ενάντια σε θεσμούς, ιεραρχίες, ανισότητες και ανάθεση. Την επίταση και την όξυνση του κοινωνικού - ταξικού πολέμου που διεξάγεται σε κάθε πεδίο της ζωής μας. Οποιαδήποτε ανακωχή ή αναμονή, ή θέση θεατή από την πλευρά μας, ενισχύει τους σχεδιασμούς των κυρίαρχων και δημιουργεί ανάχωμα στην επαναστατική προοπτική.

Ένα όχι δεν είναι αρκετό. Οι αρνήσεις γίνονται ουσιαστικές όταν συγκροτούνται σ' ένα σχέδιο αγώνα που να ανοίγει το δρόμο προς την κοινωνική επανάσταση, προς την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση. Το πεδίο μας είναι ο δρόμος και πρέπει πάντα να είμαστε σε αυτόν, γιατί ο δρόμος ανοίγει βαδίζοντας.

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ- ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΙ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΙ-ΑΝΤΙΙΕΡΑΡΧΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΤΑΞΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ..."

απόσπασμα από την προκύρηξη σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου

Ενάντια σε κάθε συμφωνία υποταγής και εξαθλίωσης

Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Για την κοινωνική επανάσταση

Για την Αναρχία και τον Κομμουνισμό


αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1547057/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο. Τετάρτη 15/7 Όλοι/ες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 19:00

Να καταργήσουμε το νέο Μνημόνιο-Τέρας

ΟΧΙ στους νέους υποτακτικούς

-

Τετάρτη 15/7 στις 19:00

Όλοι/ες στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα

-

Η «σκληρή» διαπραγμάτευση που δήθεν έκανε για 6 μήνες ο Τσίπρας και η ομάδα του, κατέληξε σε ένα Μνημόνιο-Τέρας με την «εθνική στήριξη» των μνημονιακών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι! Την επομένη του τρανταχτού και ταξικού ΟΧΙ της τεράστιας πλειοψηφίας του 61,3% του ελληνικού λαού, του ελληνικού παραδείγματος για όλη την Ευρώπη, ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και όσοι συντάχθηκαν μαζί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αγνόησαν την εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων και συντάχθηκαν με τους εκβιαστές και κερδοσκόπους της ΕΕ/Ευρωζώνης και με την εγχώρια 5η Φάλαγγα. Αυτή η ατιμωτική κατάληξη -όσο και αν το μέγεθός της «ξαφνιάζει και εκπλήττει»- δεν είναι ένα «τραγικό λάθος», είναι η κατάληξη και το αποκορύφωμα μια σειράς εγκληματικών λαθών και του ολοκληρωτικού ναυάγιου της στρατηγικής και τακτική του ΣΥΡΙΖΑ: εκλογή Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου, επαίσχυντη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη… αποπληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ, μνηνονιακή πρόταση των 47 σελίδων, ευθύνη για τη λυσσώδη αντεπίθεση των βρικολάκων των μνημονίων, της υποτέλειας και του εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού, συμβιβαστική και φιλοΕΕ πολιτική και «πάση θυσία στο Ευρώ»… «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», συμβούλιο τον πολιτικών αρχηγών κλπ.

Το νέο τερατώδες Μνημόνιο είναι θέμα ζωής και θανάτου - αν περάσει, θα σημάνει:

- Νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και αποδοχές. Νέα τεράστια φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα, που θα βαραίνουν σχεδόν αποκλειστικά τις εργατικές και λαϊκές μάζες. Σχεδόν ολοκληρωτική κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για όλους πάνω από το 67ο έτος, που στην πράξη σημαίνει και πάνω από το 75ο έτος.

- Εφαρμογή όλων των αντεργατικών διατάξεων των προηγούμενων δυο μνημονίων και επιπλέον απελευθέρωση των απολύσεων, «εκσυγχρονισμός» των συλλογικών διαπραγματεύσεων(!) κ.α.

- «Μεταρρυθμίσεις» και ξανά απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων

- Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα σε ό,τι έχει απομείνει στο δημόσιο από οργανισμούς και υπηρεσίες… μέχρι κτήματα, νησιά, δάση κ.λπ.

- Ιδρύεται ειδικό ταμείο, όπου θα μεταφερθούν τεράστια περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, ύψους 50 δις ευρώ, από τα οποία: α) 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών, β) απ' τα υπόλοιπα, 50% για τη μείωση του χρέους και 50% για επενδύσεις. Αυτό το ταμείο θα διευθύνεται από «Έλληνες» και θα ελέγχεται από την τρόικα.

- Συνολικά, η εποπτεία της ελληνικής οικονομίας επανέρχεται όπως και επί μνημονιακών κυβερνήσεων (έλεγχοι στα υπουργία, σ' όλα τα νομοθετήματα κ.α.) και ακόμη χειρότερα, πράγμα που θα συνεχίζει για τη χώρα μας το καθεστώς προτεκτοράτου ή αποικίας χρέους.

Έρχεται έτσι νέο τεράστιο κύμα ανεργίας, εξαθλίωσης, πείνας, μεγάλης ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης και καταστροφής οποιασδήποτε δυνατότητας ανασυγκρότησης/επανεκκίνησης της οικονομίας. Ακόμη, αποτελεί θράσος ο Τσίπρας που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησε το μεγαλειώδες ΟΧΙ, να εμφανίζεται τώρα σα θύμα πραξικοπήματος και εγγυητής της κοινωνικής δικαιοσύνης!

Οι εκβιαστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ

Η υποταγή του Τσίπρα στους εκβιασμούς και στις απειλές της Ε.Ε. οφείλεται στην ανεπάρκεια του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά στον δικό του αμοραλισμού. Η προσπάθεια του Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ για μια «έντιμη», «βιώσιμη» συμφωνία με τον χρόνο αποδείχτηκε -όπως ήταν φυσικό- ανέφικτη, για να καταλήξει σε μια ακραία εκδοχή μνημονίου, αφού εγκατέλειψε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, της Θεσ/νίκης, το «σκίσιμο των μνημονίων», τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης κ.λπ. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν καταλάβει ούτε το μέγεθος της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, ούτε τι είναι η Ε.Ε., ούτε την κρίση της, ούτε πως οικοδομείται. ΕΕ/Ευρωζώνη και Ευρώ χωρίς αντεργατικά μέτρα και μνημόνια δε γίνεται. Η καπιταλιστική οικονομία της ΕΕ και το Ευρώ δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς έκτακτα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα, ο ελληνικός καπιταλισμός ακόμη χειρότερα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μνημόνια . Η ΕΕ δεν αλλάζει, είναι μια ένωση των καπιταλιστών, ο στρατηγικός οργανωτής της νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Ήταν βέβαιο ότι οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και η ντόπια 5η Φάλαγγα δεν θα «ησύχαζαν», δεν θα σταματούσαν τις προσπάθειές τους να πάρουν με όλα τα μέσα το «πάνω χέρι». Σ' αυτή τους την προσπάθεια βρήκαν ακόμη έναν πρόθυμο, τον Τσίπρα και την ομάδα του. Βασικό καθήκον μας είναι να μην τους το επιτρέψουμε και πρέπει να το αποτρέψουμε «πάση θυσία». Είναι θέμα ζωής ή θανάτου για τους εργαζόμενους. Τα γεγονότα που έρχονται είναι καταιγιστικά σε όλα τα επίπεδα: από την οικονομία, την φτώχεια και την πείνα… μέχρι τις σχέσεις με την ΕΕ, το χρέος, την πολιτική κατάσταση, την θανάσιμη κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, την πολιτική κρίση, το μέλλον του εργατικού κινήματος. Απαιτούνται άμεσα ριζικά μέτρα για τη σωτηρία των εργαζομένων, για έναν διαφορετικό προσανατολισμό της οικονομίας:

α) Άμεση παύση πληρωμών - Μονομερής διαγραφή του χρέους. Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να πληρώσει ένα τεράστιο χρέος, για το οποίο δεν ευθύνεται καθόλου και τους επόμενους δυο μήνες να «πρέπει» να δώσει 8,3 δις ευρώ σε ΕΚΤ και ΔΝΤ (και πολλά δις μέχρι το τέλος του χρόνου). Την στιγμή που η ανεργία, η εξαθλίωση… το ξεροστάλιασμα στις τράπεζες για λίγα ευρώ κ.λπ., έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους μπορεί να σταματήσει την αδιάκοπη αφαίμαξη της οικονομίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τη συνεχή εσωτερική υποτίμηση… και να βάλλει τις βάσεις επανεκκίνησης της οικονομίας προς όφελος της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας.

β) Η έξοδος από την ΕΕ και το Ευρώ είναι ο μόνος δρόμος. Για τους έλληνες εργαζόμενους, αλλά και για τους εργαζόμενους των χωρών της ΕΕ/Ευρωζώνης, το κοινό «σπίτι» και νόμισμα δεν ωφέλησε σε τίποτα. Από τη μια μεριά ήταν ένα μέσο για να γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι και πλούσιοι πλουσιότεροι (30 εκ. άνεργοι στην ΕΕ και πάνω από 120 εκ. κάτω από το όριο της φτώχειας) και από την άλλη ένας ιμάντας μεταβίβασης πλούτου στις πλούσιες χώρες του Βορρά, ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Τα τελευταία γεγονότα και πάνω απ' όλα το Δημοψήφισμα έχουν δείξει ότι οι σχέσεις των εργατικών και λαϊκών μαζών με την ΕΕ και το Ευρώ έχουν διαρραγεί πολύ σοβαρά και αυτή η διάρρηξη μεγαλώνει από τους εκβιασμούς, τις απειλές, τη δυστυχία κλπ… από τις ουρές μπροστά στα ΑΤΜ και από το μονότονο ουρλιαχτό των χορτάτων, των ΜΜΕξαπάτησης, των «Μένουμε Ευρώπη» για «πάση θυσία στο Ευρώ» με οποιοδήποτε τίμημα για τους «από κάτω».

γ) Χρειάζεται άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος. Ο ελληνικός λαός απέδειξε στις μέρες του δημοψηφίσματος ότι μπορεί να αντέξει πολλά - και συνεπώς όποιες θυσίες παρουσιαστούν με την αλλαγή νομίσματος. Αυτές (όπως κι αυτές που θα προκύψουν από τη ρήξη με τους τοκογλύφους/δανειστές) θα είναι πολύ μικρότερες απ' ό,τι λένε οι καπιταλιστές και οι παπαγάλοι τους και συνολικά μικρότερες απ' ό,τι έχει υποστεί ο ελληνικός λαός στα 5 μνημονιακά χρόνια.

Όμως, για την αντιμετώπιση των όποιων κίνδυνων που προέλθουν από την αντίδραση των αστών και των ιμπεριαλιστών, αλλά και για τη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων, φτωχών λαϊκών μαζών και νέων, για τις ανάγκες επανεκκίνησης της οικονομίας κ.λπ., είναι απαραίτητο να προχωρήσουν αποφασιστικότητα και με σχέδιο άμεσα μέτρα, που θα αλλάξουν τον προσανατολισμό της οικονομίας.

δ) Η Εθνικοποίηση των τραπεζών -κάτω από εργατικό έλεγχο- είναι ένα βασικό μέσο για να: 1) αφαιρεθούν οι τράπεζες από τα χέρια αυτών που τις χρεοκόπησαν και δημιουργούν την οικονομική αποδιοργάνωση, 2) σωθούν οι λαϊκές καταθέσεις, 3) απαλλαγούν από το ασφυκτικό εναγκαλισμό της ΕΚΤ, 4) χρηματοδοτήσουν παραγωγικές επενδύσεις, την επανεκκίνηση και το διαφορετικό προσανατολισμό της οικονομίας. Η εθνικοποίηση των τομέων κλειδιά της οικονομίας και επανακρατικοποίηση όσων δημόσιων οργανισμών/υπηρεσιών ιδιωτικοποιήθηκαν, κάτω από εργατικό έλεγχο, για να γυρίσουν οι απολυμένοι στη δουλειά τους, να ξανανοίξουν τα εργοστάσια και επιχειρήσεις, να καλυφθούν οι αναρίθμητες ανάγκες του ελληνικού λαού.

ε) Η υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Πλήρη διάλυση του κράτους έκτακτης ανάγκης, των φασιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής, αυστηρός έλεγχος των ΜΜΕξαπάτησης ο ρόλος των οποίων ειδικά στο τελευταίο διάστημα ήταν και παραμένει ξεκάθαρα υπέρ των τοκογλύφων, των ιμπεριαλιστών και των δοσίλογων μνημονιακών.

στ) Η δημιουργία Επιτροπών Αλληλεγγύης - Υπεράσπισης του ΟΧΙ, για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης, μη καταβολής μισθών, απολύσεων που προκύπτουν καθημερινά από τη διάλυση της οικονομίας, το νέο μνημόνιο, την ασυδοσία των εργοδοτών-μ αυραγοριτών - και την οργάνωση της σύγκρουσης με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Τέτοιες επιτροπές πρέπει να δημιουργηθούν παντού, κυρίως στους εργαζόμενους (σωματεία κ.α.), σε γειτονιές αλλά και σχολεία-σχολές.

Δεν επιτρέπονται αυταπάτες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μετά τις καταστροφές που επέφεραν τα μνημόνια, οι μνημονιακές δυνάμεις, οι εκβιασμοί των δανειστών-τοκογλύφων, η νομισματική ασφυξία των ιμπεριαλιστών - και θα χειροτερεύσει δραματικά με το μνημόνιο Τσίπρα. Αυτή η κατάσταση δε διορθώνεται αν δεν χτυπηθεί το κακό στη ρίζα, δηλαδή αν δεν καταστραφεί το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα. Για την καταστροφή αυτού του συστήματος και την εφαρμογή μέτρων σωτηρίας του ελληνικού λαού, χρειάζεται να αλλάξουμε και τη δομή της εξουσίας. Να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα έρθει με αγώνες και θα στηρίζεται στην αυτοοργάνωσή μας.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/3955


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα, ώρα 19.30

από εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων

Ημέρα/Ώρα: 15/07/2015 στις 7:30 μμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Σύνταγμα

Στην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας, με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ, προχωρά η εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας των δημόσιων υπαλλήλων, αντιδρώντας στο νέο μνημόνιο. Στην απεργία, μετέχουν, μεταξύ άλλων η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΣΕΑΔΕ, οι διοικητικοί του ΕΜΠ, η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ (μηχανικοί Δημοσίου), οι υγειονομικοί (δημόσια νοσοκομεία) κτλ. Επίσης, σε 24ωρη απεργία πραγματοποιούν και οι φαρμακοποιοί.

Τη Δευτέρα 13/7, πραγματοποιήθηκε -έπειτα από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ- ευρεία σύσκεψη των ομοσπονδιών και των σωματείων του Δημοσίου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», για την οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή του νέου τρίτου μνημονίου, με το οποίο συνεχίζονται οι αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές της λιτότητας και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Από τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ αλλά και των παρεμβάσεων, τέθηκε με έμφαση η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός πανεργατικού, παλλαϊκού μετώπου για ένα ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.

Αποφασίστηκε, όπως προαναφέρθη 24ωρη απεργία την Τετάρτη και συλλαλητήριο το απόγευμα έξω από τη Βουλή, οπότε θα ψηφίζεται το νέο μνημόνιο. Επίσης, από την Τρίτη 14/7, η οργάνωση γενικών συνελεύσεων, περιοδειών, καταλήψεων στους χώρους του δημοσίου και κάλεσμα προς τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα για διεύρυνση του απεργιακού μετώπου ενάντιο στο νέο μνημόνιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΔΕΔΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (14-07-15)

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, ημέρα ψήφισης του 3ου Μνημονίου με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε, παράλληλα, τους εργαζόμενους τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους-ες και όλους τους πολίτες της Αττικής σε Παλλαϊκό συλλαλητήριο την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στο Σύνταγμα.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/58752/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΨΗΦΙΣΑΜΕ «ΟΧΙ» - ΜΕΝΟΥΜΕ «ΟΧΙ». Κάλεσμα Λέσχης για την συγκέντρωση της Τετάρτης 15/7, στις 7:30μμ, στο Σύνταγμα


Την Κυριακή 5 Ιούλη, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, είπαμε ένα μαζικό ανυπόταχτο ΟΧΙ σε ότι καταστρέφει τη ζωή μας.

  • Είπαμε ένα μεγάλο ΩΣ ΕΔΩ στη βάρβαρη πολιτική, στη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φορομπηξία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Βάλαμε μπροστά τις ανάγκες μας και όχι την εξυπηρέτηση του χρέους.
  • Αγνοήσαμε την μιντιακή χούντα, την ιδεολογική τρομοκρατία των ΜΜΕ και των εκπροσώπων του life style που με «αίμα, δάκρυα και ιδρώτα» αγωνιούσαν για το μέλλον των «παιδιών μας».
  • Αψηφήσαμε τις απειλές της Μέρκελ, του Γιουνκέρ, του Ντράγκι και όλου του συρφετού των εκπροσώπων της ΕΕ που κράδαιναν την απειλή της εξόδου από το Ευρώ και την ΕΕ σαν να ήταν η συντέλεια του κόσμου και είπαμε ότι επιλέγουμε να βαδίσουμε το δρόμο μιας αξιοβίωτης ζωής.
  • Δεν φοβηθήκαμε από τις εργοδοτικές απειλές και εκβιασμούς, την τρομοκρατία του ΣΕΒ, των τραπεζιτών, και όλου του εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ.
  • Οργιστήκαμε με τη στάση της ΓΣΕΕ και του γραφειοκρατικού συνδικαλιστικού κινήματος που από τη μια σφύριζε αδιάφορα στο μπαράζ της εργοδοτικής τρομοκρατίας και από την άλλη έσπευσε να υποστηρίξει το ΝΑΙ.
  • Απαιτήσαμε τη ζωή που αξίζουμε κι όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, επιλέξαμε ένα δρόμο ρήξης και όχι υποταγής.

Μία μόλις μέρα μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γύρισε προκλητικά την πλάτη στο λαό και την απόφασή του και κάθισε στο τραπέζι της «εθνικής συνεννόησης» με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού. Μερικές μέρες αργότερα, με τους ίδιους συμμάχους του σάπιου πολιτικού συστήματος, προχώρησε σε ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, με σκοπό μια νέα συμφωνία με τους δανειστές που θα εξασφαλίζει την παραμονή στο σφαγείο της ΕΕ, θα ισοπεδώνει τις εργατικές ανάγκες, θα πνίγει κάθε ελπίδα των νέων και θα ακυρώνει το δικαίωμα του λαού να καθορίζει τις τύχες του.

Η νέα διαπραγμάτευση με τους «θεσμούς» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ - την τρόικα) κατέληξε σε ένα νέο μνημόνιο, που κινείται με πρωτοφανή αγριότητα και επιθετικότητα ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων και στο ΟΧΙ τους στο δημοψήφισμα. Οδήγησε, επίσης, σε πολιτικές, κυβερνητικές και κοινοβουλευτικές τερατογενέσεις, απόλυτα αποστειρωμένες από το λαό, που τσαλαπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας, αλλά είναι ικανές να προωθήσουν τη νέα καταιγίδα αντεργατικών μέτρων.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ!

Τώρα πρέπει να εκφραστεί το ΟΧΙ της ρήξης, το μεγάλο πλειοψηφικό ταξικό ΟΧΙ.

Να συνεχίσουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στους εκβιασμούς και την υποταγή.

ΟΧΙ σε παλιά και νέα μνημόνια. ΟΧΙ στο "Μαύρο Μέτωπο" ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-Κεφαλαίου.

Δυναμώνουμε τη συλλογική οργάνωση και την αλληλεγγύη εργαζόμενου προς εργαζόμενο, στηρίζουμε το ΟΧΙ μέχρι την ικανοποίηση των εργατικών λαϊκών αναγκών.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

Για να μην περάσει καμία αντιλαϊκή συμφωνία με όποιο «περιτύλιγμα» και όνομα έρθει, να μην ψηφιστεί κανένας νέος αντιλαϊκός νόμος.

  • Για ρήξη τώρα με την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου! Παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους, άμεση δραστική φορολογία στο κεφάλαιο και στον συσσωρευμένο πλούτο.
  • Για να περάσουν στο δημόσιο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις που αφορούν τις βασικές ανάγκες του λαού.
  • Για να πληρώσουν για την κρίση όσοι τη δημιούργησαν και κερδίζουν απ' αυτήν, εργοδότες, πλουτοκράτες, τραπεζίτες, εφοπλιστές, πολυεθνικές, μεγαλοεργολάβοι.
  • Για να βγουν στο προσκήνιο οι εργατικές - λαϊκές ανάγκες και δικαιώματα.
  • Για δημοκρατία, για να καθορίζουμε εμείς την τύχη μας κόντρα σε εγχώριους και διεθνείς οικονομικούς και πολιτικούς δυνάστες.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7 στις 11:00 ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ, και στις 19:30 ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η Συλλογική Οργάνωση η Δύναμη μας|Η Αλληλεγγύη το Όπλο μας|Ο Αγώνας ο Δρόμος μας

πηγή : http://ydragogeio.gr/menoume-oxi-sintagma-15-...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Κάτω όλα τα μνημόνια! Κάλεσμα του ΣΥΒΧΑ στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 15/7 στις 7:30μμ στο Σύνταγμα.

Κάτω όλα τα μνημόνια από όποιους και αν σχεδιάζονται και ψηφίζονται!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους-εργαζόμενους σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 και ώρα 7:30μμ στο Σύνταγμα. [το μπλοκ του Συλλόγου θα βρίσκεται αρχικά κοντά στην έξοδο του ΜΕΤΡΟ στη «Μ.Βρετανία»]

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον»

Τα εργατικά συμφέροντα μπροστά!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια | 210-3820537 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | https://bookworker.wordpress.com

πηγή: https://bookworker.wordpress.com/2015/07/15/%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%85%CE%B2%CF%87%CE%B1/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Όταν λέμε ΟΧΙ το εννοούμε.

Όταν λέμε ΟΧΙ το εννοούμε. Μέσα σε μια βδομάδα η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να υφαρπάξει το ηχηρό ταξικό ΟΧΙ του λαού και να ψηφίσει ένα τρίτο βάρβαρο μνημόνιο. Οι όποιες αυταπάτες για φιλολαϊκή διαχείριση μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν πλέον καταρρεύσει. Η Ε.Ε. με ηγέτιδα δύναμη το γερμανικό καπιταλισμό και σύμμαχό της τη ντόπια αστική τάξη είναι ένας ιμπεριαλιστικός μηχανισμός που εκβιάζει τους λαούς και τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση. Όλοι και όλες, Τετάρτη στο Σύνταγμα στις 19:30

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ Ρήξη με την Ε.Ε. Σύγκρουση με την αστική τάξη και το κράτος της

Κόκκινη Γραμμή - Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1547090/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ

Όταν λέμε ΟΧΙ, εννοούμε ΟΧΙ

Αντιμνημονιακή/ Αντι ΕΕ Συγκέντρωση 15/7 στις 19:30 στο Σύνταγμα
Αντιμνημονιακή/ Αντι ΕΕ Μοτοπορεία 16/7 στις 17:30 από το Πεδίο του Άρεως

Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου ο λαός μίλησε και είπε ένα δυνατό ΟΧΙ στα μνημόνια, τις πολιτικές λιτότητας και την εξαθλίωσή του. Εναντίον του στάθηκε η ΕΕ και οι αξιωματούχοι της, το ΔΝΤ, σύσσωμη η ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό, οι καναλάρχες, η ΓΣΕΕ, οι τραπεζοτσολιάδες του "Μένουμε Ευρώπη" και πίσω τους ακολούθησαν διάφορα καλλιτεχνικά και ακαδημαϊκά σκουπίδια. Ο λαός όμως άντεξε και με ένα συντριπτικό ΟΧΙ έστειλε μήνυμα αντίστασης και αξιοπρέπειας. Ένα όχι ταξικό και νεολαιίστικο που έφτασε το 61,3% παρά τις κλειστές τράπεζες, την γκεμπελική προπαγάνδα των δημοσιογράφων και την εργοδοτική τρομοκρατία.

Η συγκυβέρνηση όμως μετέτρεψε το λαϊκό ΟΧΙ σε ΝΑΙ ήδη από την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος. Στις 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Καλεσμένη ακόμα και η ναζιστική Χρυσή Αυγή, η οποία εκμεταλλεύτηκε την επικοινωνιακή ευκαιρία και εμφανίστηκε ως "αντισυστημική" δύναμη αρνούμενη να συμμετέχει. Με κοινή ανακοίνωση τους όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, συντάσσονται πίσω από την πρόταση της συγκυβέρνησης. Πρόταση που υπερψηφίζεται και στη Βουλή στις 11 Ιουλίου από 251 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Στις 13 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός συμφωνεί στο τρίτο μνημόνιο που υπογράφει η χώρα με τους διεθνείς τοκογλύφους.

Το νέο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή των "αριστερών" και ακροδεξιών νενέκων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ επιβάλλει: την αύξηση του ΦΠΑ ακόμα και στα πιο βασικά τρόφιμα, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων ηλικίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, την αύξηση στα εισιτήρια των Μέσων Μαζική Μεταφοράς, την κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου στους αγρότες, τη "στενότερη επιτήρηση με παρουσία των Τριών Θεσμών στην Αθήνα". Τη δημιουργία "Ταμείου Αξιοποίησης Περιουσίας", όπου θα περάσουν περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου αξίας 50 δις ευρώ και από το οποίο θα ενισχυθούν αποκλειστικά οι τράπεζες και οι επενδύσεις, ενώ θα αποπληρωθεί και μέρος του χρέους.

Σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει πιστά την ίδια πολιτική λιτότητας που εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ από το 2010. Συνεχίζει τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που οδήγησαν σε περικοπές μισθών και συντάξεων, στην κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας, τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, την απώλεια 14,5 δις ευρώ από τα συνταξιοδοτικά ταμεία μέσω του PSI, τη μαζική ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διαδικασίες fast track.
Την εβδομάδα που πέρασε είδαμε όλοι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πόσο σημαντικό διακύβευμα για την ελληνική αστική τάξη είναι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Αλλά και πόσο σημαντικό είναι για το διεθνές κεφάλαιο να παραμείνει η Ελλάδα μια ακόμα αποικία χρέους. Είδαμε την εγκληματική φύση της ΕΕ και του ΔΝΤ, του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.

Δικό μας χρέος σήμερα είναι να μην απελπιστούμε. Το συντριπτικό ΟΧΙ να δώσει αυτοπεποίθηση στους αγώνες μας, παρά το πραξικόπημα της κυβέρνησης και το νέο μνημόνιο. Δικό μας καθήκον σήμερα να επιβάλλουμε το λαϊκό ΟΧΙ στο δρόμο. Με μαχητικές διαδηλώσεις και δυναμικές ενέργειες, με ταξική οργάνωση στους χώρους εργασίας, με απεργίες, καταλήψεις, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης. Με αντικαπιταλιστικές/ αντιιμπεριαλιστικές ομάδες, επιτροπές και συνελεύσεις σε κάθε πόλη και κάθε γειτονιά σε όλη την Ελλάδα. Αγωνιζόμενοι με κάθε μέσο και άμεσους στόχους: Την κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους και την έξοδο από την ΕΕ.

Πόλεμο στον πόλεμο της ΕΕ
Σύγκρουση με την αστική τάξη και το κράτος της

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2015/07/15/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BB%CE%AD%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%BF%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%BF%CF%87%CE%B9/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Συγκέντρωση 15/7

Η Συνέλευση Εργαζόμενων-Ανέργων της Πλατείας Συντάγματος καλεί με δικό της πανώ και προκήρυξη στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ στις 11:00 Π.Μ. και στο ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 7:30 Μ.Μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Επόμενη συνέλευση Εργαζόμενων-Ανέργων στην Πλατεία Συντάγματος την Πέμπτη 7.00 μμ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΘΕΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Συνέλευση Εργαζόμενων-Ανέργων της Πλατείας Συντάγματος

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/58809/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Όλοι/ες στους δρόμους | Σύνταγμα 15/7 στις 19:00

Η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου καλεί στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τετάρτη 15/7 στις 19:00 ενάντια στο νέο μνημόνιο και κάθε είδους συμφωνία.

ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ: ΑΠΕΡΓΙΕΣ-ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ-ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου

πηγή: http://sineleusiperisteri.blogspot.gr/2015/07/157-1900.html


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Σύνταγμα:Κάλεσμα σε συγκέντρωση,7:30μ.μ

Μετά την αποτυχία ενός «έντιμου» συμβιβασμού η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταπατώντας το ηχηρό ΟΧΙ του λαού φέρνει προς ψήφιση σήμερα Τετάρτη 15 Ιούλη τα πρώτα εγκληματικά μέτρα του 3ου μνημονίου.

Απέναντι στους εκβιασμούς ντόπιων και ξένων τοκογλύφων η μόνη απάντηση είναι ο δρόμος του αγώνα και της αλληλεγγύης των λαών.

Το παλιό, γνωστό αναρχικό σύνθημα «να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας» ήρθε τώρα η ώρα να πάρει σάρκα και οστά μέσα από την κοινωνική αυτενέργεια.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7,

7:30μ.μ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ομάδα ελευθεριακών κομμουνιστών

(αναρχική καμπάνια διεθνιστικής αλληλεγγύης - τρεις γέφυρες)

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1547106/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Απόψε διαδηλώνουμε ενάντια στα Μνημόνια, για την επαναστατική λύση

Η λύση θα είναι επαναστατική ή δε θα υπάρξει

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ

Διαδηλώνουμε σήμερα (Σύνταγμα 7:30)


To Mνημόνιο-3 είναι γεγονός. Υπογεγραμμένο από την «για πρώτη φορά Αριστερά». Με όρους ίδιους κι απαράλλαχτους με τα προηγούμενα δύο Μνημόνια. Με όρους που μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποικία και βαθαίνουν την κινεζοποίηση του ελληνικού λαού, καθώς έρχονται να προστεθούν στις αντεργατικές και αντιλαϊκές ρυθμίσεις των δύο προηγούμενων Μνημονίων.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη των ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ, υπέγραψε στις Βρυξέλλες μια συμφωνία αντεργατική και αντιλαϊκή, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί ντροπή για ολόκληρο το αστικό πολιτικό σύστημα, αφού η κυβέρνηση και η βουλή της χώρας αντιμετωπίζονται ως διακοσμητικά όργανα, που δε θα μπορούν να αποφασίσουν και να νομοθετήσουν τίποτα, αν προηγουμένως δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τρόικας. Ο δωσιλογισμός γίνεται πλέον και επίσημα κυρίαρχη ιδεολογία, αγκαλιάζοντας το σύνολο σχεδόν του αστικού πολιτικού συστήματος.

1. Η κυβέρνηση πλέον δε θα μπορεί ούτε σε δημόσια διαβούλευση ούτε στη Βουλή να καταθέσει νομοσχέδιο, αν προηγουμένως δεν το συζητήσει για επαρκή χρόνο με την τρόικα και αν δεν συμφωνεί η τρόικα. Η τρόικα θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα, θα ελέγχει τα πάντα και θα καθορίζει τα πάντα.

Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να καταργήσει όλα τα νομοσχέδια που ψήφισε μετά τις 20 Φλεβάρη (εκτός από αυτό για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης»).

2. Η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ψηφίσει στη Βουλή και την απόφαση της Ευρωσυνόδου και δύο σκληρά αντιλαϊκά πακέτα μέτρων, ως προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο-3. Στη συνέχεια θα πρέπει να διαπραγματεύεται συνεχώς με την τρόικα νέους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου-3, προκειμένου κάθε φορά να εκταμιεύεται μια δόση, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που θα καθοριστεί στο Μνημόνιο.

3. Ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου-3 φέρνει νέα εφιαλτικά φορολογικά χαράτσια, με κυριότερο σ' αυτή τη φάση την αύξηση του ΦΠΑ κατά 10% σε όλα σχεδόν τα ήδη πρώτης ανάγκης. Η «ειδική εισφορά αλληλεγγύης» από έκτακτη γίνεται μόνιμη. Ο ΕΝΦΙΑ, φυσικά, παραμένει και πάει για μονιμοποίηση. Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα ακούγεται από τώρα και μετά σαν κακόγουστο ανέκδοτο. Η 13η σύνταξη σε μια μερίδα των χαμηλοσυνταξιούχων το ίδιο. Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και η κατάργηση της διάκρισης σε εργαζόμενους πάνω ή κάτω από τα 25 χρόνια επίσης.

4. Στους πρώτους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου-3 περιλαμβάνεται επίσης η πρώτη φάση της νέας αντιασφαλιστικής επίθεσης: κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης - νέο χαράτσι 2% στις κύριες και 6% στις επικουρικές συντάξεις (στην πραγματικότητα το χαράτσι θα είναι μεγαλύτερο, γιατί δε θα μπει στα καταβαλλόμενα, αλλά στα ποσά συντάξεων που ίσχυαν το 2009) - πλήρη κατώτατη σύνταξη μόνο στα 67 χρόνια - πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών του κράτους στα σημερινά επίπεδα μέχρι το 2021.

Αυτά τα μέτρα είναι η προετοιμασία για τη νέα, σαρωτική αντιασφαλιστική ανατροπή, που θα έρθει τον Οκτώβρη, υπό την επιτροπεία της τρόικας. Και πριν αποφασιστεί αυτό στην Ευρωσύνοδο, όμως, η ίδια η κυβέρνηση είχε προτείνει μια σαρωτική αντιασφαλιστική ανατροπή.

5. Πριν ακόμη υπογραφεί το νέο Μνημόνιο, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα που τη στηρίζουν δέχτηκαν να δημιουργήσουν ένα νέο Ταμείο, χειρότερο από το ΤΑΙΠΕΔ, στο οποίο θα μεταφερθούν τα «ασημικά» του ελληνικού κράτους, προκειμένου να ρευστοποιηθούν. Στόχος είναι για όλη την περίοδο αποπληρωμής του νέου δανείου, δηλαδή τουλάχιστον για τα επόμενα 20-30 χρόνια, να εκποιηθεί κρατική περιουσία ύψους 50 δισ. ευρώ. Απ' αυτά, τα πρώτα 25 δισ. θα πάνε για την αποπληρωμή του δανείου που θα συναφθεί για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και από το υπόλοιπο ποσό το μισό θα πάει για την αποπληρωμή δανείων και το άλλο μισό για επενδύσεις.

6. Το παραμύθι της μείωσης του χρέους έλαβε τέλος. Το μόνο που κάνει η απόφαση της Ευρωσυνόδου είναι να επαναλάβει την απόφαση του Eurogroup το Νοέμβρη του 2012. Αναφέρει απλά ότι θα ξαναδεί το ζήτημα μιας πιθανής νέας περιόδου χάριτος και επιμήκυνσης των πληρωμών του χρέους (για μείωση επιτοκίων δεν κάνει λόγο), με τον όρο όμως ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις θα τηρούν πιστά τις εντολές της τρόικας και θα εφαρμόζουν με συνέπεια τα αντιλαϊκά μέτρα. Γι' αυτό και η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει μετά την πρώτη αξιολόγηση. Ονομαστική μείωση του χρέους αποκλείεται ρητά και κατηγορηματικά (με υπογραφή και του Τσίπρα), ενώ η ελληνική κυβέρνηση επαναλαμβάνει τη δέσμευσή της να αποπληρώσει όλους τους δανειστές της πλήρως και έγκαιρα.

Προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα

Για εμάς, το αποτέλεσμα της περασμένης Δευτέρας ήταν προδιαγεγραμμένο. Δεν το λέμε τώρα, εκ των υστέρων. Το γράφαμε και το φωνάζαμε πριν τις εκλογές, το επαναλαμβάναμε σταθερά σε όλο το εξάμηνο της κακόγουστης «σκληρής διαπραγμάτευσης». Υποστηρίζαμε πάντοτε ότι το αποτέλεσμα θα είναι το Μνημόνιο-3, ανεξάρτητα από το ακριβές μείγμα των μέτρων που θα περιέχει αρχικά.

Οταν μια πολιτική δύναμη δεσμεύεται εκ των προτέρων ότι θα υπηρετήσει τον ελληνικό καπιταλισμό και τις διεθνείς επιλογές του, κορυφαία από τις οποίες είναι η ένταξη στην ΕΕ και η συμμετοχή στην Ευρωζώνη, θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένο ότι στο τέλος θα επικρατήσει η θέληση των ιμπεριαλιστών δανειστών. Γιατί γύρω από ένα ιμπεριαλιστικό τραπέζι δεν μετράει η διαπραγματευτική «μαγκιά», η «λαϊκή εντολή» και άλλα τέτοια εύηχα, αλλά μετράει μόνο η δύναμη του κεφαλαίου που κάθε πλευρά εκπροσωπεί.

Επί έξι μήνες, η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου έκανε τη μια υποχώρηση μετά την άλλη, ενώ οι ιμπεριαλιστές δανειστές δεν κούνησαν ρούπι από τις θέσεις τους. Και γιατί να κουνήσουν, όταν οι τοκοχρεολυτικές δόσεις τους πληρώνονται κανονικά και η ελληνική κυβέρνηση ξύνει τον πάτο του βαρελιού, αρπάζοντας ό,τι αποθεματικό υπήρχε στους φορείς και τις επιχειρήσεις του Δημοσίου για να τους πληρώνει; Ακόμη και ηλίθιος θα καταλάβαινε ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους, πόσο μάλλον μια ομάδα έμπειρων ιμπεριαλιστών ηγετών, που είχαν όλα τα «ατού» στα χέρια τους.

Στην πραγματικότητα, όλο αυτό το διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαπραγματευόταν με τους ιμπεριαλιστές, αλλά με τον ελληνικό λαό. Χρειαζόταν ένα χρόνο για να περάσει τη διολίσθησή του προς τις μνημονιακές θέσεις, δεδομένου ότι η εκλογή του ήταν πολύ πρόσφατη, ενώ είχε και εσωτερικά προβλήματα.

Αστική ψευτο-αριστερά

Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με ό,τι στη συνείδηση του ελληνικού λαού σημαίνει Αριστερά και αριστεροί. Η έννοια της Αριστεράς στη χώρα μας είναι συνυφασμένη με τις επαναστατικές παραδόσεις του κομμουνιστικού κινήματος (πριν το μετατρέψει στο αντίθετό του η ομάδα του Περισσού). Και η έννοια του αριστερού είναι ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων γνωστών και αγνώστων κομμουνιστών και εαμιτών, που μαρτύρησαν στις φυλακές και τα ξερονήσια, που αντιμετώπισαν περήφανα τα εκτελεστικά αποσπάσματα, χωρίς ούτε στιγμή να υποστείλουν την κόκκινη σημαία του αγώνα για τα δίκια της εργατικής τάξης και του λαού.

Πρέπει, όμως, να παραδεχτούμε πως ο Τσίπρας και η παρέα του μπορούν και λερώνουν την παράδοση της Αριστεράς, επειδή έχει κυριαρχήσει η αντίληψη της ανάθεσης και του μεσσιανισμού, από τη μια, και του μικρότερου κακού, από την άλλη. Η αντίληψη ότι το ύψιστο πολιτικό καθήκον ενός εργάτη, ενός εργαζόμενου, ενός νέου είναι να ρίχνει ένα ψηφοδέλτιο στην κάλπη, επιλέγοντας μια βουλή και μια κυβέρνηση που θα διαχειριστεί στο όνομά του και για λογαριασμό του τα πάντα. Η αντίληψη ότι οι αντικαπιταλιστικές δυνάμεις πρέπει να σέρνονται πίσω από τις πρωτοβουλίες του «μεγάλου πόλου». Οτι δήθεν υπάρχει κάποια «μεγάλη Αριστερά», μέσα στην οποία ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μ' αυτό τον τρόπο επιτράπηκε σε μια κλίκα σαλταδόρων να καπηλευτεί οράματα και προτάγματα, να εμπορευτεί την ελπίδα και να υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού. Με την ίδια λογική ένας ολόκληρος κόσμος σύρθηκε πίσω από το κάλπικο δημοψήφισμα, με αποτέλεσμα ο Τσίπρας να πάρει το 61,3% του «όχι» και να το μετατρέψει σε ανθοδέσμη στο τραπέζι της Μέρκελ, του Ολάντ, του Ρέντσι και των υπόλοιπων ιμπεριαλιστικών καθαρμάτων, που όλα μαζί έκοψαν και έραψαν το «κοστούμι» του Μνημόνιου-3.

Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζονται τώρα τα νέα αριστερά αναχώματα, από εκείνους που δεν μπορούν να σηκώσουν πολιτικά το νέο Μνημόνιο και ετοιμάζουν μεθοδικά τη σύγκρουση με την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και την αυτόνομη κάθοδό τους στον πολιτικό στίβο, για να «μαντρώσουν» τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση σ' ένα νέο κοινοβουλευτικό σχήμα. Αν μέχρι τώρα είχαμε την καπηλεία, το εμπόριο ελπίδων και το οργανωμένο ψεύδος από την «παιδική χαρά του ευρώ», πλέον θα έχουμε τα ίδια πράγματα από την «παιδική χαρά της δραχμής».

Και τι να κάνουμε;

Η διέξοδος από την κινεζοποίηση ή θα είναι επαναστατική ή δε θα υπάρξει. Στο έδαφος του καπιταλισμού δεν υπάρχει σωτηρία για την εργατική τάξη. Μόνο η προλεταριακή επανάσταση, για μια Ελλάδα κομμουνιστική, θα μας απαλλάξει από τη βαρβαρότητα, με την αποδέσμευση απ' όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΔΝΤ), με τη μονομερή διαγραφή όλου του ιμπεριαλιστικού χρέους, με την απαλλοτρίωση των καπιταλιστών, με το πέρασμα όλου του κοινωνικού πλούτου στα χέρια αυτών που τον παράγουν.

Αυτό είναι υπόθεση του μέλλοντος, απαντούν πολλοί (άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κουτοπόνηρα). Τώρα τι κάνουμε; συμπληρώνουν. Κανένα μέλλον, όμως, δεν πρόκειται να γίνει πράξη, αν δεν το οραματιστείς, δεν το σχεδιάσεις και δεν αγωνιστείς γι' αυτό. Οι ανάγκες του παρόντος δεν πρέπει να μας μετατρέπουν σε πολιτικά απαθείς, που εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε μεσσίες, για να τις δουν να διαψεύδονται όταν οι μεσσίες αναρριχηθούν στην κυβερνητική εξουσία.

Η πείρα της τελευταίας πενταετίας δείχνει πεντακάθαρα πού οδηγούν οι «ρεαλιστικές λύσεις», που αρχίζουν και τελειώνουν στο έδαφος του καπιταλισμού. Πέντε διαδοχικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, Σαμαρά-Βενιζέλου, Τσίπρα-Καμμένου) δεν έκαναν τίποτ' άλλο από το να διαχειριστούν τη μνημονιακή πολιτική, την οποία απαιτούν και επιβάλλουν όχι μόνο οι ιμπεριαλιστές δανειστές, αλλά και η ελληνική κεφαλαιοκρατία. Ολες αυτές υπήρξαν κυβερνήσεις που αναδείχτηκαν με την ψήφο του ελληνικού λαού.

Να που οδηγεί ο «ρεαλισμός» και η θεωρία πως «η ψήφος έχει αξία». Καμία αξία δεν έχει η ψήφος. Αποδείχτηκε στις εκλογές του 2009, του 2012, του 2015, αποδείχτηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Γιατί ψήφος σημαίνει ανάθεση. Η ψήφος υποβιβάζει τον πολίτη της αστικής κοινωνίας σε υπήκοο της δυναστείας του κεφαλαίου.

Το να συνειδητοποιήσουμε την απαξία της ψήφου και τον διαχειριστικό χαρακτήρα του αστικού κοινοβουλευτισμού και των κυβερνήσεών του, δεν σημαίνει παραίτηση από τον πολιτικό αγώνα, αλλά αναβίβαση του πολιτικού αγώνα σε ανώτερο επίπεδο. Σημαίνει απόφαση να απεμπλακούμε από τους κάθε είδους νταβατζήδες και να πάρουμε την άσκηση της πολιτικής στα δικά μας χέρια. Να χτίσουμε βήμα-βήμα, μέρα με τη μέρα, έναν πολιτικό φορέα ταξικής πολιτικής, με επαναστατικό πρόγραμμα ανατροπής.

Αυτό το καθήκον όχι μόνο δεν ξεστρατίζει από την οργάνωση των άμεσων διεκδικητικών αγώνων, αλλά αντίθετα τους εφοδιάζει με γνώση, με όραμα, με οργάνωση.

Τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι δε θα καταργηθούν με κοινοβουλευτικούς περιπάτους, αλλά με σκληρούς ταξικούς αγώνες. Οχι με αγώνες που θα μετατρέπονται σε καύσιμο για να ενισχύσουν κάποια αστικά κόμματα -παλιά και νέα- τη θέση τους στο κοινοβουλευτικό σύστημα, αλλά με αγώνες που θα βάζουν σα στόχο τους τη νίκη. Ακόμη και όταν αφορούν «μικρά», καθημερινά προβλήματα της εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας της. Ακόμη και όταν δεν καταφέρνουν να νικήσουν, οι πραγματικοί ταξικοί αγώνες αφήνουν πίσω τους παρακαταθήκες, εφοδιάζουν τους αγωνιζόμενους με την πείρα που είναι απαραίτητη για να επανέλθουν με περισσότερη γνώση, με καλύτερη οργάνωση, με αυξημένο δυναμισμό.

Αντίθετα, όλοι αυτοί που επαναλαμβάνουν πονηρά το «και τώρα τι κάνουμε;» έχουν στο μυαλό τους μόνο τον κοινοβουλευτικό αγώνα. Φαλκιδεύουν τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες χρησιμοποιώντας τους ως δεξαμενή άντλησης ψήφων. Τους υποτάσσουν στην αστική νομιμότητα. Σπέρνουν μόνιμα την ηττοπάθεια, καλλιεργούν τη σύγχυση και τη διάλυση. Οδηγούν μεθοδευμένα στην ήττα. Στους αγώνες που θα έρθουν, το δίλημμα θα τεθεί και πάλι: μάχες οπισθοφυλακών με σίγουρη την τελική ήττα ή αγώνες πραγματικά ταξικοί, έξω από τα όρια της αστικής νομιμότητας, με προοπτική έστω και μικρές νίκες;

Να οργανώσουμε την τάξη μας. Να την οργανώσουμε έτσι που να μπορέσει να ορθώσει πραγματική ταξική αντίσταση στη λαίλαπα της κινεζοποίησης, που συνεχίζεται και βαθαίνει. Να την οργανώσουμε πολιτικά, έτσι που να μπορεί και τους άμεσους αγώνες της να δίνει με τη μέγιστη δυνατή οργάνωση και μαχητικότητα, αλλά και να χαράξει μια ταξικά ανεξάρτητη πολιτική κατεύθυνση, η οποία θα βάλει ως στόχο της την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του κομμουνισμού.


ΚΟΝΤΡΑ

πηγή: http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/24343.%CE%91%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ - ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15/7

Κατά τα ειωθότα της ελληνικής δημοκρατίας -όπως αρέσκεται να αποκαλεί το ελληνικό κράτος ο τελευταίος πρωθυπουργός του- η Βουλή καλείται την Τετάρτη 15 Ιουλίου να ψηφίσει στα σβέλτα και με τη «μέθοδο του κατεπείγοντος» μέτρα αφανισμού της εργατικής τάξης κατά παραγγελία του ελληνικού και του ευρωπαϊκού Κεφαλαίου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι τράπεζές του.

Πρόκειται για το 3ο κεφάλαιο (αλλά ουσιαστικά το 5ο) στο βιβλίο της Εποχής των Μνημονίων, που ξεκίνησε το 2010 και έχει οδηγήσει στην αφαίμαξη του εργατικού εισοδήματος, την αποκοπή της εργατικής τάξης από την πλειονότητα των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών στις οποίες είχε πρόσβαση και τελικά στη συντριβή των ίδιων των ζωών εκατομμυρίων ανθρώπων που οδηγήθηκαν στη φτώχεια, τη μιζέρια, την ανεργία και την κατάθλιψη.

Αυτή τη φορά, το Μνημόνιο κατατίθεται -μαζί με όλη την ελεεινή επιχειρηματολογία περί έλλειψης εναλλακτικής- από την κυβέρνηση που εξελέγη υποτίθεται για να το καταργήσει και που μέχρι πριν λίγες ημέρες εξακολουθούσε να εξαπατά την κοινωνία, παριστάνοντας ότι υποστηρίζει την απόρριψη της συμφωνίας και ελπίζοντας ότι η εργατική τάξη θα λυγίσει και θα τη βγάλει μόνη της από τη δύσκολη θέση.

Για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους , έτσι κι αλλιώς, ο δρόμος της χειραφέτησης δεν πέρναγε ποτέ από τις κυβερνήσεις, τους εκπροσώπους και την ανάθεση. Η δική μας θέση είναι στους δρόμους, τα σωματεία, τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς και είναι θέση μάχης.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε, καλεί όλη την εργατική τάξη, εργαζόμενες/ους και άνεργες/ους, ντόπιους/ες και μετανάστες/ριες να συμμετάσχει στη σημερινή συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την ώρα της συζήτησης για ψήφιση του νέου «αριστερού» μνημονίου, από τις 7 το απόγευμα και μετά.

Καλεί επίσης σε κοινή δράση για την άμεση ανασυγκρότηση των εργατικών και των συνδικαλιστικών δομών που έχουν θαφτεί κάτω από το κουφάρι της γραφειοκρατίας του κρατικού συνδικαλισμού, προκειμένου να προετοιμασθεί η Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία, που θα σαρώσει τα Μνημόνια του Κεφαλαίου και τους εκφραστές του.

Στους δρόμους θα κριθεί το δίκιο!

-ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΕΩΡΗ ΣΕΡΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ

-ΚΑΤΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ -ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

-ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Α.Π. Ροσινάντε

πηγή: http://rocinante.gr/index.php/kato-to-neo-mnimonio-tou-kefaleou-olesi-stous-dromous-tin-tetarti-157/