Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στις 19.30

Συγκέντρωση-Πορεία ενάντια στην ψήφιση του μνημόνιου

ΤΑ ΟΧΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Το τελευταίο διάστημα όλη η κοινωνία παίρνει μέρος σε ένα πολιτικό παιχνίδι που έχουν στήσει όλοι αυτοί που μας κυβερνουν τόσα χρόνια. Ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε δημοψήφισμα. Στο χέρι μας είναι το ποιος θα βγει νικητής σε αυτό, κράτος και κεφάλαιο(ντόπιο ή ξένο) ή όλοι-ες εμείς οι εκμεταλλευόμενοι-ες αυτού του κόσμου;

Τελικά για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πέτυχε ο ''έντιμος συμβιβασμός'', έφτασαν σε πολιτικό αδιέξοδο και αποφάσισαν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να πετάξουν το μπαλάκι της απόφασης και της ευθύνης στην κοινωνία. Με τον τρόπο αυτό από την μια την ασκούν πιέσεις στην ΕΕ με ένα αναμενόμενο-για εκείνους- ΟΧΙ και από την άλλη, μη μπορώντας να σηκώσουν το πολιτικό κόστος, ζητούν για ακόμη μία φορά την λαϊκή εντολή.

Το δημοψήφισμα κατέληξε με ένα πανηγυρικό όχι απέναντι στην πρόταση των δανειστών. Τα ΜΜΕ επιστράτευσαν κάθε λογής νεοφιλελεύθερο, ταγμένο υπέρ του ναι, υπέρ της Ευρώπης για να ορίσουν την κατεύθυνση των εξελίξεων. Αυτή η συνταγή όμως του κεφαλαίου, η τρομοκρατία μέσα από το κουτί δεν πέτυχε. Η έκδηλη προπαγάνδα των μεγάλων καναλιών μαζί με τις κλειστές τράπεζες και το όριο αναλήψεων δεν ήταν αρκετά για να κάνουν το κόσμο να σκύψει για ακόμη μια φορά το κεφάλι.

Για κάποιους το όχι σημαίνει ναι στον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς είμαστε με αυτούς που ψήφισαν όχι σαν μια πρώτη μορφή αντίστασης. Με αυτούς που αντιλαμβάνονται τα πολιτικά παιχνίδια της κυβέρνησης και δεν τρέφουν αυταπάτες. Είτε με ρήξη, είτε με νέο συμβιβασμό το πρόβλημα βρίσκεται στον καπιταλισμό και τους θεσμούς τους. Όσο επιλεγούμε να είμαστε κομμάτι αυτού του συστήματος, κομμάτι της Ευρώπης, τα νέα μνημόνια είναι μονόδρομος. Η περαιτέρω εξαθλίωση των εκμεταλλευόμενων, όλων αυτών που έχουν υποστεί τις πολιτικές των τελευταίων ετών, είναι ζήτημα κρατικής επιβίωσης και αναπαραγωγής. Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει, μέσω του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, να καταστήσει την τάξη μας συνυπεύθυνη για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν εναντίον μας, δεν θα το καταφέρει.

Είμαστε εδώ, κλείνουμε τα δελτία των 8 και παίρνουμε την ενημέρωση και τη ζωή στα χέρια μας. Όπως περιμέναμε το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο από ένα νέο μνημόνιο. Πιστοί στις προσταγές της ΕΕ, ακολουθώντας το έργο των προηγούμενων, συνεχίζουν να σπρώχνουν την κοινωνία στην περαιτέρω εξαθλίωση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους,σήμερα 15/7 ημέρα κατάθεσης του νέου μνημονίου από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,προβήκαμε σε κατάληψη των κομματικών γραφειών του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Τώρα ήρθε η ώρα να θέσουμε το δικό μας ερώτημα και να δώσουμε τη δική μας απάντηση.

ΔΡΟΜΟΣ Ή ΤΡΟΜΟΣ ??

Συγκέντρωση-πορεία Τετάρτη 15/7 7:30μμ Κεντρική πλατεία

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιούλιος 22h