Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στις 20.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση

----------------------------------------------------------------

Να καταργήσουμε το νέο Μνημόνιο-Τέρας

ΟΧΙ στους νέους υποτακτικούς

Τετάρτη 15/7 όλοι/ες στη συγκέντρωση στις 19:00 στον Λευκό Πύργο

-

Η «σκληρή» διαπραγμάτευση που δήθεν έκανε για 6 μήνες ο Τσίπρας και η ομάδα του, κατέληξε σε ένα Μνημόνιο-Τέρας με την «εθνική στήριξη» των μνημονιακών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι! Την επομένη του τρανταχτού και ταξικού ΟΧΙ της τεράστιας πλειοψηφίας του 61,3% του ελληνικού λαού, του ελληνικού παραδείγματος για όλη την Ευρώπη, ο Τσίπρας, ο Τσακαλώτος και όσοι συντάχθηκαν μαζί τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αγνόησαν την εκφρασμένη θέληση των εργαζομένων και συντάχθηκαν με τους εκβιαστές και κερδοσκόπους της ΕΕ/Ευρωζώνης και με την εγχώρια 5η Φάλαγγα. Αυτή η ατιμωτική κατάληξη -όσο και αν το μέγεθός της «ξαφνιάζει και εκπλήττει»- δεν είναι ένα «τραγικό λάθος», είναι η κατάληξη και το αποκορύφωμα μια σειράς εγκληματικών λαθών και του ολοκληρωτικού ναυάγιου της στρατηγικής και τακτική του ΣΥΡΙΖΑ: εκλογή Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου, επαίσχυντη συμφωνία της 20ηςΦλεβάρη. αποπληρωμή των δόσεων στο ΔΝΤ, μνηνονιακή πρόταση των 47 σελίδων, ευθύνη για τη λυσσώδη αντεπίθεση των βρικολάκων των μνημονίων, της υποτέλειας και του εξανδραποδισμού του ελληνικού λαού, συμβιβαστική και φιλοΕΕ πολιτική και «πάση θυσία στο Ευρώ». «δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι», συμβούλιο τον πολιτικών αρχηγών κλπ.

Το νέο τερατώδες Μνημόνιο είναι θέμα ζωής και θανάτου - αν περάσει, θα σημάνει:

- Νέες μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και αποδοχές. Νέα τεράστια φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα, που θα βαραίνουν σχεδόν αποκλειστικά τις εργατικές και λαϊκές μάζες. Σχεδόν ολοκληρωτική κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης για όλους πάνω από το 67ο έτος, που στην πράξη σημαίνει και πάνω από το 75ο έτος.

- Εφαρμογή όλων των αντεργατικών διατάξεων των προηγούμενων δυο μνημονίων και επιπλέον απελευθέρωση των απολύσεων, «εκσυγχρονισμός» των συλλογικών διαπραγματεύσεων(!) κ.α.

- «Μεταρρυθμίσεις» και ξανά απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων

- Ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα σε ό,τι έχει απομείνει στο δημόσιο από οργανισμούς και υπηρεσίες. μέχρι κτήματα, νησιά, δάση κ.λπ.

- Ιδρύεται ειδικό ταμείο, όπου θα μεταφερθούν τεράστια περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου, ύψους 50 δις ευρώ, από τα οποία: α) 25 δις θα χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίση των τραπεζών, β) απ' τα υπόλοιπα, 50% για τη μείωση του χρέους και 50% για επενδύσεις. Αυτό το ταμείο θα διευθύνεται από «Έλληνες» και θα ελέγχεται από την τρόικα.

- Συνολικά, η εποπτεία της ελληνικής οικονομίας επανέρχεται όπως και επί μνημονιακών κυβερνήσεων (έλεγχοι στα υπουργία, σ' όλα τα νομοθετήματα κ.α.) και ακόμη χειρότερα, πράγμα που θα συνεχίζει για τη χώρα μας το καθεστώς προτεκτοράτου ή αποικίας χρέους.

Έρχεται έτσι νέο τεράστιο κύμα ανεργίας, εξαθλίωσης, πείνας, μεγάλης ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης και καταστροφής οποιασδήποτε δυνατότητας ανασυγκρότησης/επανεκκίνησης της οικονομίας. Ακόμη, αποτελεί θράσος ο Τσίπρας που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, που αγνόησε το μεγαλειώδες ΟΧΙ, να εμφανίζεται τώρα σα θύμα πραξικοπήματος και εγγυητής της κοινωνικής δικαιοσύνης!

Οι εκβιαστές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ

Η υποταγή του Τσίπρα στους εκβιασμούς και στις απειλές της Ε.Ε. οφείλεται στην ανεπάρκεια του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά στον δικό του αμοραλισμού. Η προσπάθεια του Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ για μια «έντιμη», «βιώσιμη» συμφωνία με τον χρόνο αποδείχτηκε -όπως ήταν φυσικό- ανέφικτη, για να καταλήξει σε μια ακραία εκδοχή μνημονίου, αφού εγκατέλειψε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, της Θεσ/νίκης, το «σκίσιμο των μνημονίων», τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης κ.λπ. Όλα αυτά δείχνουν ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν καταλάβει ούτε το μέγεθος της κρίσης του ελληνικού καπιταλισμού, ούτε τι είναι η Ε.Ε., ούτε την κρίση της, ούτε πως οικοδομείται. ΕΕ/Ευρωζώνη και Ευρώ χωρίς αντεργατικά μέτρα και μνημόνια δε γίνεται. Η καπιταλιστική οικονομία της ΕΕ και το Ευρώ δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς έκτακτα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα, ο ελληνικός καπιταλισμός ακόμη χειρότερα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μνημόνια . Η ΕΕ δεν αλλάζει, είναι μια ένωση των καπιταλιστών, ο στρατηγικός οργανωτής της νεοφιλελεύθερης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης.

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Ήταν βέβαιο ότι οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και η ντόπια 5η Φάλαγγα δεν θα «ησύχαζαν», δεν θα σταματούσαν τις προσπάθειές τους να πάρουν με όλα τα μέσα το «πάνω χέρι». Σ' αυτή τους την προσπάθεια βρήκαν ακόμη έναν πρόθυμο, τον Τσίπρα και την ομάδα του. Βασικό καθήκον μας είναι να μην τους το επιτρέψουμε και πρέπει να το αποτρέψουμε «πάση θυσία». Είναι θέμα ζωής ή θανάτου για τους εργαζόμενους. Τα γεγονότα που έρχονται είναι καταιγιστικά σε όλα τα επίπεδα: από την οικονομία, την φτώχεια και την πείνα. μέχρι τις σχέσεις με την ΕΕ, το χρέος, την πολιτική κατάσταση, την θανάσιμη κρίση του ελληνικού καπιταλισμού, την πολιτική κρίση, το μέλλον του εργατικού κινήματος. Απαιτούνται άμεσα ριζικά μέτρα για τη σωτηρία των εργαζομένων, για έναν διαφορετικό προσανατολισμό της οικονομίας:

α) Άμεση παύση πληρωμών - Μονομερής διαγραφή του χρέους. Δεν είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να πληρώσει ένα τεράστιο χρέος, για το οποίο δεν ευθύνεται καθόλου και τους επόμενους δυο μήνες να «πρέπει» να δώσει 8,3 δις ευρώ σε ΕΚΤ και ΔΝΤ (και πολλά δις μέχρι το τέλος του χρόνου). Την στιγμή που η ανεργία, η εξαθλίωση. το ξεροστάλιασμα στις τράπεζες για λίγα ευρώ κ.λπ., έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η παύση πληρωμών και διαγραφή του χρέους μπορεί να σταματήσει την αδιάκοπη αφαίμαξη της οικονομίας, των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, τη συνεχή εσωτερική υποτίμηση. και να βάλλει τις βάσεις επανεκκίνησης της οικονομίας προς όφελος της συντριπτικής κοινωνικής πλειοψηφίας.

β) Η έξοδος από την ΕΕ και το Ευρώ είναι ο μόνος δρόμος. Για τους έλληνες εργαζόμενους, αλλά και για τους εργαζόμενους των χωρών της ΕΕ/Ευρωζώνης, το κοινό «σπίτι» και νόμισμα δεν ωφέλησε σε τίποτα. Από τη μια μεριά ήταν ένα μέσο για να γίνουν οι φτωχοί φτωχότεροι και πλούσιοι πλουσιότεροι (30 εκ. άνεργοι στην ΕΕ και πάνω από 120 εκ. κάτω από το όριο της φτώχειας) και από την άλλη ένας ιμάντας μεταβίβασης πλούτου στις πλούσιες χώρες του Βορρά, ιδιαίτερα στη Γερμανία.

Τα τελευταία γεγονότα και πάνω απ' όλα το Δημοψήφισμα έχουν δείξει ότι οι σχέσεις των εργατικών και λαϊκών μαζών με την ΕΕ και το Ευρώ έχουν διαρραγεί πολύ σοβαρά και αυτή η διάρρηξη μεγαλώνει από τους εκβιασμούς, τις απειλές, τη δυστυχία κλπ. από τις ουρές μπροστά στα ΑΤΜ και από το μονότονο ουρλιαχτό των χορτάτων, των ΜΜΕξαπάτησης, των «Μένουμε Ευρώπη» για «πάση θυσία στο Ευρώ» με οποιοδήποτε τίμημα για τους «από κάτω».

γ) Χρειάζεται άμεση καθιέρωση εθνικού νομίσματος. Ο ελληνικός λαός απέδειξε στις μέρες του δημοψηφίσματος ότι μπορεί να αντέξει πολλά - και συνεπώς όποιες θυσίες παρουσιαστούν με την αλλαγή νομίσματος. Αυτές (όπως κι αυτές που θα προκύψουν από τη ρήξη με τους τοκογλύφους/δανειστές) θα είναι πολύ μικρότερες απ' ό,τι λένε οι καπιταλιστές και οι παπαγάλοι τους και συνολικά μικρότερες απ' ό,τι έχει υποστεί ο ελληνικός λαός στα 5 μνημονιακά χρόνια.

Όμως, για την αντιμετώπιση των όποιων κίνδυνων προέλθουν από την αντίδραση των αστών και των ιμπεριαλιστών, αλλά και για τη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων, φτωχών λαϊκών μαζών και νέων, για τις ανάγκες επανεκκίνησης της οικονομίας κ.λπ., είναι απαραίτητο να προχωρήσουν αποφασιστικότητα και με σχέδιο άμεσα μέτρα, που θα αλλάξουν τον προσανατολισμό της οικονομίας.

δ) Η Εθνικοποίηση των τραπεζών -κάτω από εργατικό έλεγχο- είναι ένα βασικό μέσο για να: 1) αφαιρεθούν οι τράπεζες από τα χέρια αυτών που τις χρεοκόπησαν και δημιουργούν την οικονομική αποδιοργάνωση, 2) σωθούν οι λαϊκές καταθέσεις, 3) απαλλαγούν από το ασφυκτικό εναγκαλισμό της ΕΚΤ, 4) χρηματοδοτήσουν παραγωγικές επενδύσεις, την επανεκκίνηση και το διαφορετικό προσανατολισμό της οικονομίας. Η εθνικοποίηση των τομέων κλειδιά της οικονομίας και επανακρατικοποίηση όσων δημόσιων οργανισμών/υπηρεσιών ιδιωτικοποιήθηκαν, κάτω από εργατικό έλεγχο, για να γυρίσουν οι απολυμένοι στη δουλειά τους, να ξανανοίξουν τα εργοστάσια και επιχειρήσεις, να καλυφθούν οι αναρίθμητες ανάγκες του ελληνικού λαού.

ε) Η υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Πλήρη διάλυση του κράτους έκτακτης ανάγκης, των φασιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής, αυστηρός έλεγχος των ΜΜΕξαπάτησης ο ρόλος των οποίων ειδικά στο τελευταίο διάστημα ήταν και παραμένει ξεκάθαρα υπέρ των τοκογλύφων, των ιμπεριαλιστών και των δοσίλογων μνημονιακών.

στ) Η δημιουργία Επιτροπών Αλληλεγγύης - Υπεράσπισης του ΟΧΙ, για την αντιμετώπιση των πολύ σοβαρών προβλημάτων ανθρωπιστικής και επισιτιστικής κρίσης, μη καταβολής μισθών, απολύσεων που προκύπτουν καθημερινά από τη διάλυση της οικονομίας, το νέο μνημόνιο, την ασυδοσία των εργοδοτών-μ αυραγοριτών - και την οργάνωση της σύγκρουσης με τους ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Τέτοιες επιτροπές πρέπει να δημιουργηθούν παντού, κυρίως στους εργαζόμενους (σωματεία κ.α.), σε γειτονιές αλλά και σχολεία-σχολές.

Δεν επιτρέπονται αυταπάτες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, μετά τις καταστροφές που επέφεραν τα μνημόνια, οι μνημονιακές δυνάμεις, οι εκβιασμοί των δανειστών-τοκογλύφων, η νομισματική ασφυξία των ιμπεριαλιστών - και θα χειροτερεύσει δραματικά με το μνημόνιο Τσίπρα. Αυτή η κατάσταση δε διορθώνεται αν δεν χτυπηθεί το κακό στη ρίζα, δηλαδή αν δεν καταστραφεί το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα. Για την καταστροφή αυτού του συστήματος και την εφαρμογή μέτρων σωτηρίας του ελληνικού λαού, χρειάζεται να αλλάξουμε και τη δομή της εξουσίας. Να επιβάλλουμε μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα έρθει με αγώνες και θα στηρίζεται στην αυτοοργάνωσή μας.

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιούλιος 00h


1 2 3

Απεργιακή κινητοποίηση

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Όλοι και όλες στους δρόμους. Το νέο Μνημόνιο δεν θα περάσει!

Ο ελληνικός λαός παρακολούθησε εμβρόντητος τα όσα έγιναν στις Βρυξέλλες. Δεν επρόκειτο για διαπραγμάτευση. Ήταν μια άνευ όρων και ορίων διαδικασία εξευτελισμού και ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού. Μία πλήρης καταστροφική υποταγή στους δολοφόνους της ΕΕ, μία κατά κράτος νίκη του Γερμανικού ιμπεριαλισμού και της κυριαρχίας του στην Ευρώπη.

Αποδείχτηκε και για τους πλέον δύσπιστους ή αφελείς ότι ΕΕ αποτελεί μια συμμορία εκβιαστών, δολοφόνων, τοκογλύφων, μαφιόζων, με όπλο μαζικής καταστροφής το κοινό νόμισμα.

Η "διαπραγμάτευση" στις Βρυξέλλες αποτελεί ένα πανευρωπαϊκό Ιουλιανό πραξικόπημα ενάντια στον ελληνικό λαό.

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ούτε το δικαίωμα ούτε και την εξουσιοδότηση να υπογράψει μια συμφωνία ενάντια στην διπλά εκφρασμένη θέληση του ελληνικού λαού, στις εκλογές και το ιστορικό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα. Πρόκειται για ανοιχτή συνέργεια στο ευρωπραξικόπημα.

Ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ανατρέψει κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας και να θυσιάσει ακόμη και τις στοιχειώδεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες στο βωμό του νέου Μνημονίου και των νόμων που υποσχέθηκε να ψηφίσει σε πρωτοφανείς χρόνους και με εκβιαστικές διαδικασίες.

Ταυτόχρονα διαμορφώνει τους όρους ουσιαστικά για μία νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή και κυβέρνηση ακόμη "εθνικης ενότητας" με όλο τον μνημονιακό εσμό που ο λαός έστειλε στα σκουπίδια.

Οι ώρες είναι κρίσιμες και οι αποφάσεις οριακές για όποιον μιλάει στο όνομα και για λογαριασμό της Αριστεράς. Η ιστορία δεν κρίθηκε από τους συνεργάτες αλλά από τους αντάρτες.

Γι' αυτό καλούμε πριν απ' όλα το λαό σε μαζική ανταρσία που θα ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης, τους νέους μνημονιακούς νόμους και το μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Καλούμε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της αριστεράς να αντιταχθούν σε αυτό το πραξικόπημα και να στρατευτούν στο ΟΧΙ μέχρι τη ρήξη.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ.

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ και την Ε.Ε.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΡΕΜΑΤΟΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΥΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ
  • ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ ΜΑΣ
  • ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

ΟΛΟΙ/ΕΣ στους Δρόμους!

Τετάρτη 15/7,

(ημέρα απεργιακής κινητοποίησης στο Δημόσιο)

10:30, Αγ. Βενιζέλου

20:00, Λ. Πύργος

πηγή : http://antarsya.gr/node/3170


1 2 3

Να καταργήσουμε το νέο Μνημόνιο-Ταφόπλακα

Όλοι/ες έξω στις πλατείες - Καμιά συμφωνία με τους τοκογλύφους!

Τετάρτη 15/7 όλοι/ες στη συγκέντρωση, στις 7 μμ στον Λευκό Πύργο

Παρασκευή 17/7 ανοιχτή συνέλευση, στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων

Το εκκωφαντικό αποτέλεσμα-μήνυμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου είναι σαφές και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα με συντριπτική πλειοψηφία, δηλώσαμε ξεκάθαρα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν γυρίζουμε πίσω στα μνημόνια. Ότι πέντε χρόνια οργανωμένης διάλυσης της οικονομίας, κατάργησης της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας, καταστροφής θέσεων εργασίας, συλλογικών συμβάσεων, μισθών, συντάξεων, υγείας, ασφάλισης, παιδείας, δικαιωμάτων και ελευθεριών, είναι αρκετά. Ως εδώ! Αναζητούμε ένα άλλο μέλλον, που θα βάζει μπροστά τα συμφέροντά μας και όχι των δανειστών τοκογλύφων!

Δυστυχώς όμως αυτό το μεγάλο και περήφανο ΟΧΙ μετατράπηκε πραξικοπηματικά σχεδόν αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης, σε ένα ΝΑΙ σε κάθε συμφωνία, με τους λεγόμενους εταίρους. Και ακριβώς μέσα σε μια βδομάδα υπογράφηκε πάση θυσία μια συμφωνία με τους «θεσμούς και τους εταίρους». Οι μνημονικές δυνάμεις, μέσα και έξω από την χώρα, ενώ έδωσαν «την μάχη του ΝΑΙ» και υπέστησαν μια συντριπτική ήττα, κατάφεραν τελείως πραξικοπηματικά, με πρόσχημα τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών και τις 251 ψήφους των βουλευτών, όχι μόνο να αντιστρέψουν το αποτέλεσμα και το μήνυμα του δημοψηφίσματος, αλλά και να μας φέρουν μια κατάπτυστη συμφωνία με τους «εταίρους».

Με αυτή τη συμφωνία, αποκαλύφθηκε στην ίδια μας τη χώρα, σε ολόκληρη την ΕΕ αλλά και σε όλο το πλανήτη, ότι αυτή η ΕΕ είναι η ένωση τοκογλύφων, εκβιαστών και οικονομικών δολοφόνων. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι το ευρώ είναι το δόλωμα για τα εγκλήματά τους, Αυτή η κατάπτυστη συμφωνία όμως είναι και το αποτέλεσμα τόσο της δογματικής εμμονής , της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πάση θυσία στο ευρώ, όσο και των συνεχών υποχωρήσεών του, απέναντι στην ΕΕ και τους δανειστές.

Η απόφαση της συνόδου κορυφής της ΕΕ, η περιβόητη συμφωνία με τους «εταίρους» είναι βαθειά αντεργατική, αντιλαϊκή και απάνθρωπη. Εκδικητική, τιμωριτική και ταπεινωτική για τον ελληνικό λαό, και παραδειγματική για όποιον (μέσα στην ΕΕ) θέλει ή σκέφτεται να πάει κόντρα στα Μνημόνια. Αυτή η συμφωνία δεν είναι το 3ο Μνημόνιο, αλλά το προσύμφωνο ενός 3ου Μνημονίου. και το οποίο θα είναι ακόμη χειρότερο από αυτή τη συμφωνία. Περιλαμβάνει τόνους, αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων, ύψους δύο ή τρεις δεκάδων δις ευρώ. Μειώσεις μισθών και συντάξεων (κύριων, επικουρικών, κατώτατων κ.α.) άμεσα και έμμεσα. Αυξήσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία, γενικά ή ειδικά (ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, κατάργηση φοροαπαλλαγών, ΕΝΦΙΑ κλπ). Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Ιδιωτικοποιήσεις, ξεπούλημα και εποπτεία της δημόσιας περιουσίας (ύψους 50 δις!) από τους θεσμούς. Επιβολή μηχανισμού αυτόματης επέκτασης των Μνημονίων. Επιστροφή της Τρόϊκα, και των τοποτηρητών της. Ουσιαστική κατάργηση σχεδόν όλων των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση το τελευταίο 5μηνο (εκτός του νόμου για την ανθρωπιστική κρίση). Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργατικών κινητοποιήσεων κλπ! Όλα με τη σύμφωνη γνώμη των «εταίρων», των θεσμών, καθώς σύμφωνα με τη συμφωνία «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ΑΡΚΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Ή ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ …..»!

Και όλα αυτά, κάποια από τα οποία θα πρέπει να νομοθετηθούν άμεσα, θα είναι προαπαιτούμενα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συζήτησης του 3ου Μνημονίου. Ενός 3ου Μνημονίου που η υπογραφή του αποτελεί προϋπόθεση για να ανοίξουν ξανά οι τράπεζες!

Δεν θα τους αφήσουμε! Δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

Νικήσαμε με την ψήφο μας και την αντίστασή μας στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, όχι μόνο τους Ευρωπαίους τοκογλύφους της Ε.Ε. - Γερμανίας, που μας απειλούσαν επί μία εβδομάδα, αλλά και την μνημονιακή 5η Φάλλαγγα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, ΜΜΕξαπάτησης, εργοδοτών, μαυραγοριτών, βιομηχάνων, επιμελητηρίων, «επιστημόνων» και «ειδικών», συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας της ΓΣΕΕ που το μόνο μέλλον που βλέπουν είναι η ολοκλήρωση της μετατροπής μας σε αποικία χρέους, με τους ίδιους σε ρόλο επιστάτη της φυσικής εξόντωσης του ελληνικού λαού.

Όλοι εμείς που ζήσαμε στο πετσί μας το άθλιο μνημονιακό καθεστώς, που βυθιστήκαμε στην ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, δεν θα δεχθούμε το ελάχιστο βήμα πίσω. Δεν θα επιτρέψουμε σε μια χούφτα τοκογλύφους και τραπεζίτες να οδηγήσουν σε γενοκτονία την κοινωνία υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε.

Όλοι/ες έξω στις πλατείες - Καμιά συμφωνία με τους τοκογλύφους!

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Πρέπει να βγούμε ξανά στους δρόμους και στις πλατείες, για να αποτρέψουμε το νέο μνημόνιο, που καταστρατηγεί την απόφασή μας της 25ης Γενάρη και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιούλη, να βάλουμε τέλος στην αθλιότητα των μνημονίων. Σ' αυτό τον αγώνα, μόνοι πραγματικοί μας σύμμαχοι είναι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι άνεργοι της Ευρώπης, που παλεύουν για τα ίδια με μας αιτήματα::

  • Απαγόρευση των κατασχέσεων κατοικιών και καταθέσεων.
  • Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
  • Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
  • Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας. Έξοδο από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρώ.
  • Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
  • Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

-Ενημερωθείτε για τις δράσεις μας

-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων κτλ.

στo τηλέφωνο:2310265730, στο email: epitropidrasis@gmail.com

στο blog: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/

-Παράλληλα συνεχίζουμε τη συλλογή ρούχων, τροφίμων και φαρμάκων για αγωνιστές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

Επικοινωνία: Τηλ:2310265730, epitropidrasis@gmail.com, epitropidrasis.blogspot.gr

πηγή: http://epitropidrasisds.blogspot.gr/2015/07/blog-post_15.html