Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 στις 19.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Διαδήλωση ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια, κράτος και κεφάλαιο

ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ - ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/7 7μμ ΚΑΜΑΡΑ

-ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 3Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ-

Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί, βροντοφωνάζουμε:

Δεν μπορείτε εσείς; Μπορούμε ΕΜΕΙΣ !

Το ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, μία αμεσοδημοκρατική, ακηδεμόνευτη και συνεχώς διευρυνόμενη συσπείρωση εργατικών και κοινωνικών δυνάμεων από πληττόμενους κλάδους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, πέρα κι έξω από τις συστημικές λογικές της διαπραγμάτευσης των εργατικών και κοινωνικών μας αναγκών, ενώνει τη φωνή του με τις μαχόμενες δυνάμεις της χώρας που επιμένουν να λένε ΟΧΙ στην ομηρία των τραπεζιτών και των πολιτικών τους υπαλλήλων.

Το μεγαλύτερο ψέμα των τελευταίων ετών είναι ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιβίωσης του λαού έξω από τα μνημόνια του καπιταλισμού. Ο σύγχρονος Καιάδας που επιχειρούν να μας ρίξουν, είναι φτιαγμένος με τα ίδια υλικά που δημιούργησε την κρίση τους. Το τραγικό είναι ότι στην Ελλάδα, αυτή τη φορά, μια υποτιθέμενη «αριστερή» κυβέρνηση επιχειρεί να ολοκληρώσει το καταστροφικό για την κοινωνία σχέδιο που ξεκίνησαν οι προηγούμενες νεοφιλελεύθερες τεχνοκρατικές κυβερνήσεις, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των διεθνών οικονομικών πολιτικών εκβιαστών-δολοφόνων και των οργανισμών τους.

Προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι το νέο μνημόνιο που μας μετατρέπει σε σκλάβους των ηγεμόνων του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, ήταν το «λιγότερο κακό» σενάριο. Η «πατρίδα», το «έθνος» και οι «έκτακτες συνθήκες» χρησιμοποιούνται ξανά για να «ενώσουν» τις πιο ετερόκλητες πολιτικές δυνάμεις προκειμένου να διασώσουν, όχι τον λαό, αλλά το χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα κέρδη των αφεντικών και την εξουσία της εγχώριας και διεθνούς οικονομικής και πολιτικής ελίτ. Από κοντά και πολλά παπαγαλάκια των ιδιωτικών Μέσων Ενημέρωσης που έδωσαν τα ρέστα τους προκειμένου να προωθήσουν το «ΝΑΙ» στην υποδούλωσή μας, «πάση θυσία».

Οι καρχαρίες που στρογγυλοκάθονται στο νέο κτίριο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη (που κόστισε 1,2 δισεκατομύρια ευρώ) επιχείρησαν να μας ταπεινώσουν οδηγώντας εκατομμύρια πολίτες της χώρας στις ουρές των ΑΤΜ, τους πατεράδες και τις μητέρες μας συνταξιούχους να βγάζουν με το σταγονόμετρο τα λιγοστά χρήματά τους από τις τράπεζες. Οι ζάμπλουτοι τραπεζίτες, το ΔΝΤ, ο αντιδραστικός θεσμικός πυρήνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, οδήγησαν με τις πολιτικές τους τον κόσμο να ψάχνει να φάει στα σκουπίδια, να μαζεύει σάπια λαχανικά από τις λαϊκές, να «αυτοκτονεί» απελπισμένος από την ανέχεια, να απολύεται, να μειώνονται οι μισθοί του, να χτυπιέται ανελέητα στις διαδηλώσεις, να καταστρέφεται η ίδια η ζωή του και κάθε προοπτική για να ορθοποδήσει. Κάποιοι μάλιστα, με περισσή θρασύτητα, επιχείρησαν εμμέσως να εξομοιώσουν την «ταλαιπωρία» μιας πολύωρης «σκληρής διαπραγμάτευσης» στις Βρυξέλλες, με τον πολύχρονο συστηματικό οικονομικό βασανισμό του λαού! Η αλήθεια είναι ότι αυτοί δεν κουράζονται ποτέ! Όσο παραμένει ακόρεστη η δίψα τους για κέρδη και ισχύ τόσο θα βαθαίνει η ανισότητα, τόσο θα πληθαίνουν οι ουρές των ανέργων και των υποαπασχολούμενων σε συνθήκες «γαλέρας», τόσο θα πυκνώνουν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες, τόσο πιο πολύ θα χτυπιούνται οι εργατικές/κοινωνικές κατακτήσεις και τα δικαιώματα, τόσο πιο πολύ θα υποθηκεύεται και θα ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία και θα εμπορευματοποιούνται τα δημόσια αγαθά.

Θα δεχτούμε να ζήσουμε «σε λιγότερο ουρανό»; Θα υποκύψουμε; Θα υποταχτούμε σε αυτή την ανθρωποβόρα καπιταλιστική μηχανή που επιχειρεί να μας κομματιάσει; Και τι θα πρέπει να κάνουμε; Να εναποθέσουμε τις τύχες μας σε επαγγελματίες γραφειοκράτες συνδικαλιστές και σε εργατοπατέρες Εργατικών Κέντρων που προσαρμόζονται με εκπληκτική ευκολία στις νέες καταστάσεις υπηρετώντας με πάθος τα «ΝΑΙ» της ξεφτίλας προδίδοντας τα οράματα, τους αγώνες και τις πραγματικές αγωνίες του λαού και της εργατικής τάξης; Ή θα προσδεθούμε στο άρμα της πολιτικής/συνδικαλιστικής ανάθεσης (κόκκινης, μπλε, ροζ ή πράσινης) περιμένοντας ως παθητικοί θεατές την ανάληψη της εξουσίας από τους «πάτρωνές» μας για να μας «σώσουν» εργολαβικά;

Να αυτενεργήσουμε! Να οργανωθούμε! Να ενωθούμε στη βάση των αδιαπραγμάτευτων εργατικών και κοινωνικών μας αναγκών! Αυτό μας πρέπει! Αυτό μας αξίζει! Να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας! Με άμεση δημοκρατία, με αυτοοργάνωση, με αυτοδιεύθυνση των αγώνων μας, με δημιουργία οριζόντιων δομών αλληλοβοήθειας, με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια να βαδίσουμε όρθιοι!

Έτσι μόνο θα νικήσουμε ως άτομα, ως κοινωνία, ως καταπιεζόμενη τάξη

Να μη ζήσουμε σαν δούλοι. Ούτε εμείς, ούτε τα παιδιά μας!

Μπες στο «ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ». Βάδισε μαζί μας!

Η φωνή μας δυναμώνει! Να μη τους αφήσουμε να μας ταπεινώσουν!

ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ - ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

www. karavaniagona.blogspot.gr

πηγή : http://karavaniagona.blogspot.gr/2015/07/227-7.html


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση Τετάρτη 22/7, ενόψει της ψήφισης του 3ου μνημονίου

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή: https://anatolika.espivblogs.net/2015/07/20/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-227-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια,κράτος και κεφάλαιο

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου το πιο δυνατό χαρτί των αστών, αυτό που ονομάστηκε "αριστερή κυβέρνηση" φέρνει στη βουλή ότι δεν κατόρθωσαν να συμπεριλάβουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα πρώτα 2 μνημόνια. Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, συνολική αλλαγή στον πτωχευτικό κώδικα ώστε να αποζημιώνονται κυρίως οι τράπεζες, αντί των εργαζομένων, οριστική διάλυση του αγροτικού τομέα ώστε να μην μπορεί ο λαός να στραφεί ούτε στη γη για να ανταπεξέλθει στην κοινωνική γενοκτονία που ετοιμάζουν από κοινού αριστεροί και δεξιοί. Αν και έκαναν τα πάντα για να φέρουν το νέο μνημόνιο μέσα στο κατακαλόκαιρο, θα είμαστε παρόντες στο νέο ραντεβού της αντίστασης. Μαζί με τον κόσμο που δεν σταματά να αγωνίζεται χωρίς αναθέσεις και σωτήρες, χτίζουμε ξανά τα πρώτα ορύγματα που θα γεμίσουν από τους καταπιεσμένους. Στο τέλος εμείς θα νικήσουμε. Δεν θα περάσουν.

Όλοι στη συγκέντρωση της Καμάρας, ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Ιουλίου 19.00

Ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια, ενάντια σε ντόπια και διεθνή αφεντικά, Να διαλύσουμε την Ε.Ε. να ξαναφτιάξουμε τη ζωή, με βασικά συστατικά την κοινωνική αλληλεγγύη, την συνεργασία, χωρίς αφεντικά και δούλους. Να πάρουμε πίσω όλο τον κλεμμένο πλούτο, να δώσουμε τα εργοστάσια στους εργάτες, οι υπηρεσίες να επιστρέψουν στη δημόσια σφαίρα, στην κοινωνία που θα τις επιτηρεί. Να πάρουμε όλο τον εκκλησιαστικό πλούτο και να τον χρησιμοποιήσουμε για τις ανάγκες μας. Να συντηρήσουμε ο ένας τον άλλον, να μαγειρέψουμε μαζί, για να τους ταΐσουμε όλους, να μην αφήσουμε κανέναν φασίστα, κανέναν πολιτικό να μας διχάσει, να συζητάμε όλοι μαζί με άμεσο τρόπο, γειτονιά- γειτονιά, να γνωριστούμε και να γνωρίσουμε τις ανάγκες μας, να βρούμε μαζί τρόπους να τις καλύψουμε με δικαιοσύνη και ισότητα. Να πιο είναι το σχέδιο μας. Ένα σχέδιο που έχει απομείνει το μοναδικό που δεν οδηγεί σε παραπάνω αθλιότητα, σε πόλεμο και αιματοχυσίες. Δεν είναι εύκολο και θα μας πολεμήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση, η αστυνομία της και ίσως μέχρι και ο στρατός της. Αλλά θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε την συνείδηση των ανυπότακτων ανθρώπων στην πλευρά μας. Κι αυτό είναι όλα όσα έχουμε. Και είναι αρκετά.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε όλους τους συλληφθέντες της Αθήνας, στη δυναμική διαδήλωση της προηγούμενης Τετάρτης.

κάλεσμα : συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "μαύρο και κόκκινο"

επικοινωνία :

maurexo-kokkinexo@hotmaiexl.com

maurokokkino1936.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Ιούλιος 00h


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση με αφορμή την συνέχιση της ψήφισης του 3ου μνημονίου: Τετάρτη 22 Ιούλη, 19:00 Καμάρα

Οι μάσκες έπεσαν και οριστικά πλέον με την επιβολή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση Σύριζα-Αν. Ελ.. Και αφού η ελπίδα δεν ήρθε ούτε και με το δημοψήφισμα ως τη δήθεν ευκαιρία της κοινωνίας να συμμετέχει στις κυβερνητικές αποφάσεις, ο δρόμος για την αριστερή διαχείριση του καπιταλισμού έχει πλέον ανοίξει.

Ο καπιταλισμός όμως δεν εξανθρωπίζεται, καταστρέφεται. Έξω από τις λογικές ελπίδας στις ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις και την εμπιστοσύνη σε κάθε αριστερή πλατφόρμα, καλούμε όλο τον κόσμο του αγώνα να ανατρέψει στους δρόμους την καταστροφική επέλαση του Σύριζα στην βιωσιμότητα τόσο της κοινωνίας όσο και μεμονωμένα των αγωνιστικών κινημάτων.

Ενάντια σε κάθε είδους εξουσία.

Ενάντια στα σύνορα που χαράζουν τα κράτη και το κεφάλαιο.

Ενάντια στις λογικές της ανάθεσης και της εξατομίκευσης.

Ο αγώνας για μια επαναστατημένη αναρχική κοινωνία δε μπορεί παρά να είναι αντικρατικός, αντιθεσμικός και αντιεξουσιαστικός.

Μόνο η σύγκρουση ανοίγει περάσματα.

Συγκέντρωση με αφορμή την συνέχιση της ψήφισης του 3ου μνημονίου.

Τετάρτη 22 Ιούλη, 19:00 Καμάρα

Κατάληψη Terra Incognita

πηγή: http://terraincognita.squat.gr/2015/07/21/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BC%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7/


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα για συγκέντρωση Θεσσαλονίκη

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

sastexa@riseupex.net

sasta.espivblogs.net

Συνέλευση αναρχικών για την σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία φυλακή

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1547409/


1 2 3 4 5 6 7

ΓΙΑ ΤΟ "ΑΡΙΣΤΕΡΟ" ΜΝΗΜΟΝΙΟ

mnimonio

Οι μάσκες έπεσαν. Μετά από 5 μήνες «σκληρής διαπραγμάτευσης» και ένα δημοψήφισμα όπου η ερμηνεία και διαχείριση του ΟΧΙ που επικράτησε συνιστά το κατεξοχήν παράδειγμα της συριζο-νεόκοπης έννοιας «δημιουργική ασάφεια», η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε σε ένα νέο/παλιό μνημόνιο (χειρότερο από αυτό στο οποίο είπε «όχι» σχεδόν το 62% όλων όσων ψήφισαν την Κυριακή 5 Ιούνη) στο βωμό της παραμονής στην ευρωζώνη, και ως ένδειξη καλής θέλησης στο ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο.

Τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με τους «θεσμούς» περιλαμβάνουν: αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, κατάργηση πρόωρων συντάξεων και όριο συνταξιοδότησης στα 67, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, συμπίεση του εισοδήματος των αγροτών μέσω κατάργησης του ειδικού φορολογικού καθεστώτος, αύξηση έκτακτης εισφοράς, διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση εισφορών υγείας, μείωση του ορίου των 1.500 ευρώ για κατασχέσεις μισθών- συντάξεων, άνοιγμα επαγγελμάτων, ιδιωτικοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις λιμανιών και αεροδρομίων, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Με βάση το γεγονός ότι ο μοναδικός -πλέον- φορέας δανειοδότησης χρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών είναι ο ESM που αποτελεί έναν μηχανισμό με νομική προσωπικότητα και με χαρακτηριστικά «υπερκράτους», καθώς του έχουν παραχωρηθεί δικαιώματα και προνόμια πιο διευρυμένα από αυτά ενός τυπικού κράτους-μέλους της ευρωζώνης, με την εξουσιοδότηση να διαχειρίζεται -ξεκινώντας από την Ελλάδα- τα χρέη των κρατών-μελών, να εκβιάζει για λογαριασμό πιστωτών, να προχωρεί σε εκκαθαρίσεις κρατικής και μη περιουσίας, και να εκποιεί δημόσιο πλούτο, εκχωρούνται στο υπό σύσταση "ανεξάρτητο" Ταμείο Αξιοποίησης (βλ.εκποίησης) Δημόσιας Περιουσίας, περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 50 δις ευρώ. Από αυτά, τα 25 δισ. να πηγαίνουν στην ανακεφαλαίωση των τραπεζών, τα 12,5 δισ. στην εξυπηρέτηση του χρέους, και το υπόλοιπα 12,5 δισ. ευρώ "αναπτυξιακές επενδύσεις". Αν, τώρα, κάποιοι εθελοτυφλούντες είδαν ως «νίκη» το γεγονός ότι αυτό το συγκεκριμένο -"κράτος εν κράτει"-Ταμείο θα έχει την έδρα του στην Ελλάδα κι όχι στο Λουξεμβούργο, οφείλουμε να τους θυμίσουμε το αυτονόητο: το κεφάλαιο και οι μηχανισμοί του δεν έχουν πατρίδα.

Μετά από δύο μνημόνια συνεχούς και κλιμακούμενης υποτίμησης της τάξης μας, δυο χρόνια πρωτόγνωρων ποσοστών ανεργίας και εξαθλίωσης, ένα τρίτο μνημόνιο είναι πλέον στο κατώφλι. Με την -αυτονόητη για κάθε διαχειριστή του υπάρχοντος- συνέχιση ενός καθεστώτος υποταγής και υποδούλωσης στο ντόπιο και στο ξένο κεφάλαιο, η κρίση στην Ελλάδα μοιάζει με ένα βαρέλι δίχως πάτο. Μόνο το κεφάλαιο δεν πτοείται, και μαζί τα πάσης φύσεως παράσιτα που το στηρίζουν: οι θιασώτες του ΝΑΙ, οι «Τζήμεροι», η Εκκλησία και άλλοι διάφοροι, τους οποίους από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίσαμε, όχι ως «διαμαρτυρόμενους πολίτες», αλλά ως ξεκάθαρο ταξικό μας εχθρό, τον οποίο πρέπει να τσακίζουμε, και ειδικά όταν κατεβαίνει στο δρόμο.

Σ' αυτούς έρχεται να συμπαραταχτεί πλέον και η «αριστερή» κυβέρνηση, η οποία πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που η ίδια οργάνωσε, μετατρέποντας το ΟΧΙ ενάντια στα μνημόνια σε ένα ηχηρό ΝΑΙ στη λιτότητα την οποία καταδίκαζε επί τρία χρόνια ως αντιπολίτευση και κατακεραύνωνε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που και αυτό έγινε, μέσα σε λίγους μήνες, ένα κουρελόχαρτο.

Η κυβέρνηση που θα καταργούσε με έναν νόμο όλα τα μνημόνια αποδείχτηκε ανίκανη να εφαρμόσει το παραμικρό μέτρο προς όφελος των εργαζομένων και των ανέργων, αλλά ιδιαίτερα ικανή να μας φορτώσει με έναν νόμο ένα ακόμη μνημόνιο. Απέδειξε περίτρανα, ακόμη και στους ίδιους της τους υποστηρικτές, ότι ο ρόλος του κράτους (αριστερού ή δεξιού) είναι η αναπαραγωγή του χρηματιστικού κεφαλαίου και η διαιώνιση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών, από εγχώρια και ξένα αφεντικά. Απέδειξε ότι οι όροι υποδούλωσης του λαού δεν ανατρέπονται από την «αριστερή» κυβέρνηση.

Οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτό το πλαίσιο θεωρείται απειλή όχι μόνο για την Ε.Ε., αλλά και για όλες τις 'κυρίαρχες' δυνάμεις του πλανήτη (βλ. ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία). Κάθε υποψία αντίστασης στη φτώχεια και την εξαθλίωση, 'διαβάζεται' από αυτούς ως κίνδυνος κλυδωνισμού των χρηματιστηριακών τους αγορών και, φυσικά, αυτού του ίδιου του συστήματος που τις θρέφει: του καπιταλισμού.

Αυτό που περίτρανα αποδεικνύουν η Ε.Ε. και η Ε.Κ.Τ. είναι ότι η αλληλεγγύη δεν χτίζεται μεταξύ κρατών, αλλά μόνο μεταξύ των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων του κόσμου που αγωνίζονται για τη χειραφέτησή τους και την οριστική διάρρηξη των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής που έχτισαν και χτίζουν τα παγκόσμια τείχη της φυλακής τους.

Ο πόλεμος που άσκησαν με τη στάση χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών δεν αφορούσε σε καμιά περίπτωση την ελληνική κυβέρνηση, αλλά τους ίδιους τους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες, οδηγώντας τους σε μια κατάσταση πανικού, εκβιάζοντας τους άμεσα για τη βίαιη παραμονή της χώρας στο ευρώ και τρομοκρατώντας τους, πάντα σε αγαστή συνεργασία με τα ντόπια Μ.Μ.Ε., για τις «συνέπειες» της εξόδου. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα κομμάτι των εργαζομένων και των ανέργων δεν άργησε να αποδεχθεί ως μοναδική αιτία της επιβολής του νέου κύματος μέτρων τον εκβιασμό των «θεσμών». Με τη παρακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κομματιών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, αλλά και άλλων «εθνοσωτήρων» πρόταξε την «εθνική του υπερηφάνεια» και με αναπτερωμένη πατριωτική αγανάκτηση άρχισε να ρίχνει ανάθεμα σε Γερμανούς και άλλους βορειοευρωπαίους, λες και είναι οι μόνοι φταίχτες για τη φτώχεια μας. Αδιαμφισβήτητα αυτοί είναι η μία πλευρά του νομίσματος στην, εδώ και μία πενταετία, βροχή μέτρων. Παρόλα αυτά υπάρχει και η άλλη πλευρά στην οποία ανήκουν οι ντόπιοι διαχειριστές της εξουσίας, κρατιστές και κεφαλαιοκράτες, οι οποίοι μας εκμεταλεύονται -είτε με ευρώ είτε με δραχμή- για να πλουτίσουν και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους. Ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο σε αγαστή συνεργασία υποτιμούν όλο και περισσότερο τις ζωές μας, μας μετατρέπουν σε φτηνο και υποτιμημένο εργατικό δυναμικό, βρίκσουν νέους τρόπους να μας απομηζούν παραπάνω. Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, η μόνη επιλογή των αγωνιστών είναι να φωνάξουν τα ΟΧΙ τους στον δρόμο και όχι να τα αναθέτουν στους «από πάνω» μέσω μιας κάλπικης κάλπης ή μίας «σκληρής διαπραγμάτευσης».

Είναι στο χέρι μας, ως εργαζόμενοι, άνεργοι, καταπιεσμένοι, ντόπιοι και μετανάστες, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που προτάσσει η συγκυρία, χτίζοντας τις δικές μας δομές, όχι απλά για να επιβιώσουμε της κρίσης, αλλά και για να γίνουμε εμείς η δική τους κρίση.

Είναι στο χέρι μας να δείξουμε ότι οι αρνήσεις και τα ΟΧΙ μας μπορούν να μεταμορφωθούν σε συλλογική οργανωμένη δράση, με δομές αλληλεγγύης, αυτομειώσεις, απαλλοτριώσεις, συλλογικές κουζίνες, κοινωνικά ιατρεία, καταλήψεις και συγκρούσεις.

Με πρόταγμά μας τη γενική αυτοδιεύθυνση, είναι στο χέρι μας να βάλουμε γερά τον θεμέλιο λίθο για την κοινωνική επανάσταση.

ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΟ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΝΟΝΙΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Σ Η

Τ Ε Τ Α Ρ Τ Η 2 2 Ι Ο Υ Λ Ι Ο Υ

στην Κ Α Μ Α Ρ Α, στις 1 9 : 0 0

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2015/07/11/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BF/


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση ενάντια σε νέα και παλιά μνημόνια

Να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της τάξης μας!

Όλοι στους δρόμους!

Καμάρα τετάρτη 22/7 στις 19:00

κάλεσμα : αναρχική ομάδα πυρανθός

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιούλιος 12h