Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 στις 19.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία

Συλλαλητήριο για να μην ψηφιστεί η 2η δέσμη του μνημονίου

Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 7.3 μμ συγκέντρωση

στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία στην Βουλή.

Ζούμε ένα πραξικόπημα σε εξέλιξη!
Το παρατεταμένο σαμποτάζ της αστικής τάξης έχει βρει συνεργάτες την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η προσχώρηση της ηγετικής ομάδας του Τσίπρα στο μπλοκ του «ΝΑΙ», στο αστικό μπλοκ της «ρεαλιστικής» πολιτικής, θα καταγραφεί σαν ένα από τα μεγαλύτερα ξεπουλήματα της εργατικής τάξης.
Όλη η στρατηγική συνεννόησης της κυβέρνησης με το παρακράτος και τη δεξιά γύρισε μπούμερανγκ. Αντί να διασπαστεί το αστικό μπλοκ, αφοπλίστηκε το κίνημα. Τα ταξίδια και οι ελπίδες για «λογικούς» Ολάντ, Ομπάμα και Σίτυ του Λονδίνου μας θυμίζουν αστυνομικές ταινίες. Στον κόσμο του κεφαλαίου δεν υπάρχουν σύμμαχοι. Μόνο η ταχτική του «καλού και κακού μπάτσου». Οι «καλοί» σε αποκοιμίζουν, σε παρασύρουν στη συνδιαλλαγή και οι «κακοί» αλλάζουν τους όρους. Ο κατήφορος σταματά μόνο όταν παύεις να παίζεις το παιχνίδι τους. Το ίδιο και στο εσωτερικό της χώρας. Αφέθηκε όλος ο κρατικός και παρακρατικός γραφειοκρατικός μηχανισμός ανέγγιχτος. Αφέθηκαν στις θέσεις τους διοικητές οργανισμών & αστυνομίας. Έμειναν στο απυρόβλητο δικαστές και εκκλησία. Οι τραπεζίτες, ο ίδιος ο Στουρνάρας, οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες συνέχιζαν την υπονομευτικές τους ενέργειες. Ταυτόχρονα γινόντουσαν δημόσιες (αλλά και υπόγειες) «συνεννοήσεις» με Παυλόπουλο, Αβραμόπουλο, Μπακογιάννη, Καραμανλή, Μαρινάκη αλλά αντί να διασπαστεί η «δεξιά πολυκατοικία», αφοπλίστηκε η εργατική τάξη.
Η αστική τάξη θα επιχειρήσει δια της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας των «251» να νομιμοποιήσει τον καταστροφικό οδοστρωτήρα του 3ου Μνημονίου. Όμως, ακόμα και με τους πιο κυνικούς αστικοδημοκρατικούς όρους, υπάρχει μια νωπή διπλή «λαϊκή εντολή» από τις εκλογές του Γενάρη και το Δημοψήφισμα του Ιούλη που δεν μπορεί να παρακαμφθεί έτσι απλά. Θα χρειαστεί να τσακιστεί οτιδήποτε θυμίζει αυτό το «περήφανο 62%». Από τη βουλή ως και την τελευταία τοπική συνέλευση.
Γι` αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε να κατοχυρωθεί αυτό το πραξικόπημα. Δεν θα γίνουμε «αντιπολίτευση που διαδηλώνει ενάντια στην κυβέρνηση» και ούτε αναγνωρίζουμε τη νομιμότητα της. Πρόκειται για μια προσπάθεια ηγεμονίας του ήδη ηττημένου «ΝΑΙ» των λακέδων των αφεντικών και σαν τέτοια πρέπει να τσακιστεί.
Η μάχη που πρέπει να δώσουμε είναι σε δύο επίπεδα. Πρέπει να αποκρούσουμε κάθε μνημονιακό μέτρο και κάθε κατάργηση των νόμων που πέρασαν το περασμένο διάστημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να διαμορφωθεί το πολιτικό υποκείμενο που να διεκδικήσει μια διαφορετική διέξοδο για το αντιμνημονιακό κίνημα. Μια στρατηγική που δεν θα εγκλωβίζεται στους εκβιασμούς των αφεντικών και στους δισταγμούς των γραφειοκρατών, αλλά θα μπορεί να δίνει ανάσες ζωής και προοπτικής στο κίνημα.
Οι αγώνες και η αυτοπεποίθηση αυτής της τεράστιας, αλλά προδομένης, πλειοψηφίας μπορεί να γίνει ο καμβάς ανασύνταξης, ελπίδας και αντεπίθεσης!

• ΤΟ 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
• ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ! ΟΧΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.
• ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ!

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.exnet | τηλ: 6939684508

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Ιούλιος 14h


1 2 3

Κάτω το νέο μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ . Όλοι στους δρόμους στις συγκεντρώσεις της Τετάρτης 22/7 (Αθήνα 7:30, Προπύλαια)

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ.

ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ.

-ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

-ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΏΝ

Διαδήλωση την Τετάρτη 7.30 στα Προπύλαια.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3188


1 2 3

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ, ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ - ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μία εβδομάδα μετά το όργιο κρατικής καταστολής από της δυνάμεις της πρώτης- φοράς-αριστερής τάξης και ασφάλειας και το μπαράζ τυφλών συλλήψεων διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της ψήφισης των «προαπαιτούμενων» μέτρων για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και τους εταίρους του, ένα νέο, αγριότερο κεφάλαιο γράφεται σήμερα στην ιστορία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που με μανία αφανισμού επιτίθεται τα τελευταία πέντε χρόνια στον κόσμο της Εργασίας, ντόπιο και ξένο, στην Ελλάδα.
Το πακέτο μέτρο που κατατίθεται σήμερα για ψήφιση στη Βουλή, από την κυβέρνηση της αριστεράς, είναι το πιο βάρβαρο από όλα, αφού ανάμεσα στην περικοπή των συντάξεων και μια σειρά φορολογικών αλλαγών που συμπιέζουν προς τα κάτω το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, νομοθετείται και επίσημα η διαδικασία για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ετσι, αφού κατέθεσαν όλο το οπλοστάσιο των εργασιακών δικαιωμάτων στα πόδια του ντόπιου και διεθνούς Κεφαλαίου για να λάβουν 7 δις (το 96% των οποίων διατέθηκε στην εξυπηρέτηση παλαιότερων δανείων), οι (ευρω)κομμουνιστές θέλουν τώρα να μας πάρουν τα σπίτια, για να τα δώσουν όμως -σε αντίθεση με τους αστικούς θρύλους- στις τράπεζες.
Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ένα τέτοιο βάρβαρο πακέτο μέτρων θα συνοδευτεί και πάλι από ανάλογη αστυνομική βαρβαρότητα στον δρόμο. Εμείς όμως, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, νέοι/ες, μετανάστες/ριες και ντόπιοι/ες, δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να την προϋπαντήσουμε και να την αντιμετωπίσουμε. Όχι μόνο στον δρόμο, αλλά και στις γειτονιές, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί σήμερα στις 19:30 στα Προπύλαια, σε διαδήλωση ενάντια στο νέο μπαράζ βαρβαρότητας του Κεφαλαίου, προτεινόμενο πλέον από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

-Κάτω όλα τα Μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι
-Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη - Ούτε ένα ευρώ για το Κεφάλαιο
-Κοινωνικοποίηση των τραπεζών, δήμευση κεφαλαίων, εργατικός έλεγχος στην οικονομία
-Παύση της δίωξης για όλους/ες τους/τις συλληφθέντες/ίσσες της 15ης Ιουλίου
-Οργανώνουμε τη νέα Συνομοσπονδία της Εργασίας, προετοιμάζουμε τη Γενική Αντικαπιταλιστική Απεργία

πηγή : http://rocinante.gr/index.php/kamia-anakochi-...