Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 στις 12.00

Συγκέντρωση ρούχων & ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ειδομένη

Τους τελευταίους μήνες ένας μεγάλος αριθμός προσφύγων κυρίως από Συρία και Αφγανιστάν, συρρέουν στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, συγκεκριμένα στην Ειδομένη (Κιλκίς). Οι άνθρωποι επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη. Οι κυβερνήσεις των διάφορων χωρών που περνούν ή αναμένεται να περάσουν (Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Σερβία, Ουγγαρία, Γερμανία) παίζουν πολιτικά παιχνίδια με αποτέλεσμα το συνεχές άνοιξε-κλείσε των συνόρων και τη συστηματική ταλαιπωρία των προσφύγων που βρίσκονται συχνά εγκλωβισμένοι και εκτεθιμένοι στα καιρικά φαινόμενα και στις επιθετικές κινήσεις των συνοριοφυλάκων. Παρόλο που τις τελευταιες 2 μέρες τα σύνορα έχουν ανοίξει, οι ανάγκες σε ρουχισμό και άλλα είδη είναι αμείωτες, καθώς αναμένονται συνεχόμενα κύματα προσφύγων στο σημείο.

Συγκεκριμένα, σύντροφοι και συντρόφισσες από την περιοχή μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για:

Ρούχα (αντρικά, γυναικεία, παιδικά-μωρουδιακά, αδιάβροχα, σεντονια, κουβερτες, παπουτσια, καπέλα, ομπρέλες)

και ΚΥΡΙΩΣ για:

Χαρτιά υγείας, πάνες, σερβιέτες,μωρομάντιλα

μπουκαλάκια νερό, συσκευασμένοι χυμοι, παιδικές κρέμες

Μπισκότα, παξιμάδια, κρουασάν, γάλα εβαπορέ, μακαρόνια, ρύζι, σάλτσα ντομάτα (υπάρχει αλληλέγγυος κόσμος που μαγειρεύει καθημερινά)

Φάρμακα

Όποιος/α ενδιαφέρεται να διαθέσει κάτι από τα παραπάνω, η συγκέντρωση των πραγμάτων θα γίνει την Τρίτη 25/8 και την Τετάρτη 26/8, στην κατάληψη Terra Incognita, 12 με 3 το μεσημέρι.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

Αλληλέγγυοι/Αλληλέγγυες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1548207/