Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 στις 21.00

Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας: “Το πνεύμα του 45″

Σαν θερινό σινεμά, κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ στις 21.00, για όλο το καλοκαίρι, η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ, θα διοργανώνει προβολές ταινιών, για να φωτίσει το κομμάτι του παγκόσμιου κινηματογράφου, που δεν είναι τόσο γνωστό στο κοινό.

Αυτήν την Τετάρτη, 26/8:

Το πνεύμα του 45, του Κεν Λόουτς Διευθυντής: Κεν Λόουτς Συγγραφέας: Κεν Λόουτς Ηθοποιοί: Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Tony Benn, Clement Attlee Ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο με τον οποίο το πνεύμα της ενότητας, η οποία ξεχωρίζει τη Βρετανία κατά τη διάρκεια των ετών του πολέμου, μεταφέρεται και να δημιουργήσει ένα όραμα για μια πιο δίκαιη, ενωμένη κοινωνία.

British Independent Film Awards 2013 Με ποικίλες και πολλαπλές γωνία μελέτη του Κεν Λόουτς μας μεταφέρει σε ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο για τον γυμνό το πιο δίκαιη και κοινωνικά τρόπο της λειτουργίας μιας χώρας.

Παρά τις καταστροφές που προκαλούνται από τον 6 χρόνια Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η Βρετανία κοίταξε πίσω και συνειδητοποίησα ότι στην προ-Πόλεμο εποχή, αν και είχε τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία ποτέ, τα επίπεδα της φτώχειας και της στέρησης ήταν ενοχλητικό.

Έτσι, μετά το τέλος του πολέμου, η χώρα ακολούθησε εξαιρετικά σοσιαλιστικές πολιτικές που βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής για τον καθένα πολύ δραματικά μετά την οποία το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τις αλλαγές στη συμπεριφορά έναντι των κοινωνικών πολιτικών φιλικών και πώς επηρέασε τον πληθυσμό που δείχνει πώς η κίνηση προς ποτέ υψηλότερα κέρδη διαβρώνει τον κοινωνικό ιστό αυτού του έθνους.

Η ταινία δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Ενισχύουμε το καλάθι της αλληλεγγύης με τρόφιμα!

The Spirit of

πηγή : http://www.mesopotamia.gr/%ce%ba%ce%b9%ce%bd%...