Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Ανεξάρτητη συγκέντρωση και πορεία στη Δ.Ε.Θ.

Καλούμε σε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 6μμ ΚΑΜΑΡΑ

Δεν θα ζήσουμε

σαν δούλοι!

ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ

με τους αγώνες που εδώ και χρόνια ανοίγουνε δρόμους για πραγματικές απαντήσεις προς όφελος της κοινωνίας:

Μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ, μαζί με τις επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, μαζί με τους αγωνιστές εργαζόμενους που στήριξαν τον δίχρονο αγώνα της ΕΡΤ3,

μαζί με όλα τα σωματεία και τα κινήματα βάσης

και ΚΑΛΟΥΜΕ στη

2η πανελλαδική συνέλευση του

ΚΑΡΑΒΑΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12μμ

στο ελεύθερο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

(Λαέρτου 21, μία στάση πριν το ΙΚΕΑ)

ΕΝΑΝΤΙΑ

στην διάλυση των εργατικών και κοινωνικών αναγκών,

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ & ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

με άμεση δημοκρατία και αυτοδιαχείριση

Η παραγωγή στους παραγωγούς, τα εργοστάσια στους εργάτες,

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

karavaniagona.blogspot.gr

Δράσεις πριν τη διαδήλωση

ΤΡΙΤΗ 1/9 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/9

Μικροφωνική και εξόρμηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

6μμ Τσιμισκή με Γούναρη

Εξορμήσεις σε λαϊκές και νοσοκομεία κατά την διάρκεια όλης της εβδομάδας που απομένει

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 3/9 12μμ

(ο χώρος θα ανακοινωθεί εντός του Σαββατοκύριακου)

πηγή : http://karavaniagona.blogspot.gr/2015/08/59.html


1 2 3 4 5 6 7

ΤΕ Ευόσμου-Κορδελιού : Στηρίζουμε την ταξική εργατική συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στις 5/9, 6μμ, Κάμαρα

Απόφαση της συνέλευση της ΤΕ Ευόσμου-Κορδελιού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κινητοποίηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ (28/8/2015)

Στηρίζουμε την ταξική εργατική συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στις 5/9, 6μμ, Κάμαρα

Η ανάγκη ενός μαχητικού, οργανωμένου, αποφασισμένου κινήματος προβάλλει όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία. Ενός κινήματος αντίστασης , ανατροπής και ρήξης ΕΕ - ΔΝΤ, αμφισβήτησης των νόμων της αγοράς και προβολής ενός δρόμου με τις ανάγκες και τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας μπροστά. Απέναντι σε αυτή την ανάγκη το εργατικό κίνημα οφείλει να ξεπεράσει αδυναμίες και αγκυλώσεις που το καθιστούν αναποτελεσματικό μέχρι τώρα, παρά τις μικρές ανά χώρους νίκες. Για μια συνολική νίκη, για τη ρήξη και την ανατροπή της εργασιακής βαρβαρότητας πρέπει πρώτα από όλα να εγκαταλειφθούν ηττοπαθείς θέσεις και στάσεις του παρελθόντος, να ηττηθούν ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που δήλωσαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, η στάση αναμονής και κατευνασμού της λαϊκής οργής. Το νέο μνημόνιο δεν θα είναι μια παρένθεση, που θα μας δώσει το χρόνο να σηκωθούμε ψηλότερα. Παρένθεση θα γίνει μόνο μέσα από εργατικούς και λαϊκούς αγώνες

Ένα τέτοιο κίνημα, με ανασυγκροτημένες τις εργατικές και κοινωνικές συλλογικότητες, με ταξικό περιεχόμενο στα αιτήματα κι ανυποχώρητες μορφές πάλης, είναι το μόνο ικανό να ανοίξει δρόμους.

Καλούμε σε ενωτική αγωνιστική συστράτευση όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τη νεολαία και τους συνταξιούχους. Στηρίζουμε την ταξική εργατική συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στις 5/9, 6μμ, Κάμαρα με κάλεσμα ενίσχυσης του από λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, ώστε ο λαός του ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ να δώσει μαζικό μήνυμα σε κάθε επίδοξο διαχειριστή των πολιτικών που μας θέλουν να ζήσουμε σαν σκλάβοι.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ευόσμου-Κορδελιού

πηγή: http://antarsya.gr/node/3248


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση - πορεία

πηγή: https://libertasalonica.wordpress.com/2015/08/31/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B5%CE%B8-2015/


1 2 3 4 5 6 7

ΔΕΘ 2015

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ -
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ενάντια στην ανάθεση, τη μοιρολατρεία, την υποταγή

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ -
ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αντίσταση, αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Διαδήλωση Σάββατο 18:00 Καμάρα

συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο" (Θεσσαλονίκη) | αναρχική συλλογικότητα "Κύκλος της Φωτιάς" (Αθήνα) | αναρχική συλλογικότητα "Ο,72" (Αθήνα) | αναρχική ομάδα "Δυσήνιος Ίππος" (Πάτρα) | αναρχική ομάδα "Dinamitera" (Πάτρα)

πηγή : https://www.facebook.com/sulMavrokokkino


1 2 3 4 5 6 7

ΠΑ.Σ.Ε. Wind: 5/9 πορεια στη ΔΕΘ, συγκεντρωση καμαρα 6μμ μαζι με το Καραβανι Αγωνα & Αλληλεγγυης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND

Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Τηλ.: 210 5100910- Φαξ: 210 5100961 - E-mail : symboulio@pasetim.com

------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Το Σωματείο μας συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια σε πολιτικές κράτους και εργοδοτών που οδηγούν σε απολύσεις, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, εξαθλίωση. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχουμε στη πορεία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μαζί με το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Σεπτέμβρη.

Επίσης, θα προχωρήσουμε σε περιοδείες στα κτίρια της WIND για την ενημέρωση των συναδέλφων και την ενίσχυση του Σωματείου με τη συλλογή συνδρομών και εγγραφών. Είναι σημαντική η ενίσχυση του Σωματείου σε δυναμικό αλλά και οικονομικά, ενόψει των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει στον αγώνα του για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και για την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Υπό αυτό το πρίσμα θα συνεχιστούν και οι παρεμβάσεις σε καταστήματα WIND για την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού σχετικά με τον αγώνα μας. Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα δράσεων έχει ως εξής:

Την Τρίτη 2/9, ώρα 11πμ, θα γίνει περιοδεία-ενημέρωση των συναδέλφων στο κτίριο της Λ. Αθηνών.

Την Παρασκευή 4/9, ώρα 10πμ, θα γίνει περιοδεία-ενημέρωση των συναδέλφων στο κτίριο του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 4/9, ώρα 7μμ, ενημέρωση έξω από το κατάστημα της WIND στην Θεσσαλονίκη, διεύθυνση Τσιμισκή 99-101.

Το Σάββατο 5/9, ώρα 6μμ, συμμετοχή στην πορεία στη ΔΕΘ στη Καμάρα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2015

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6.Μ.Μ, ΚΑΜΑΡΑ, ΘΕΣ/ΚΗ

Ενωμένοι με το Σωματείο, Συμμετέχουμε, Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε

Τo Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑ.Σ.Ε.WIND

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1548424/


1 2 3 4 5 6 7

Το ΕΕΚ συμμετέχει και καλεί στην ανεξάρτητη συγκέντρωση & ανεξάρτητη πορεία της ΔΕΘ, αύριο 5/9, από τη Καμάρα στις 6μμ

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Σεπτέμβριος 15h


1 2 3 4 5 6 7

Η ανάθεση πέρασε, η ελπίδα έρχεται

Τα γεγονότα του καλοκαιριού στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό δε μας δίδαξαν τίποτα που δε γνωρίζαμε από πριν. Η κυβερνώσα αριστερά πήρε πίσω μέσα σε μια νύχτα τις αντιμνημονιακές της υποσχέσεις. Φάνηκε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά ότι για τη μαρξιστική αριστερά κανένα όραμα δεν είναι πιο σημαντικό από τη διατήρηση της διαχείρισης της πολιτικής εξουσίας. Η παραπάνω προτεραιότητα είναι σύμφυτη με αυτήν την πολιτική παράδοση, τόσο στενά συνυφασμένη με τον κρατισμό, που ισχύει ακόμα και για τους πιο μειοψηφικούς και ριζοσπαστικούς εκφραστές της, αν ποτέ καταφέρουν να προσεγγίσουν την εξουσία.

Τα τελευταία τρία χρόνια, από τη στιγμή που ο Σύριζα έδειξε να αυξάνει την εκλογική δυναμική του και να διεκδικεί τη διακυβέρνηση, οι εργατικοί και κοινωνικοί αγώνες που είχαν αναπτυχθεί τα πρώτα μνημονιακά χρόνια οδηγήθηκαν σε εκτόνωση. Αυτό έγινε αφενός γιατί ο Σύριζα καθησύχαζε τους εργαζόμενους ότι αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση θα ικανοποιήσει όλα τους τα αιτήματα και αφετέρου γιατί οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους επαναπαύτηκαν στην ευκολία της ανάθεσης σε άλλους της λύσης των προβλημάτων τους, ξεχνώντας ότι τίποτα ως τώρα δεν χαρίστηκε ούτε χαρίζεται ποτέ στους εργαζόμενους, ότι όλα έχουν κερδηθεί και κερδίζονται με αγώνες.

Τώρα είναι μπροστά μας η πραγματική ελπίδα. Δεν μπορεί παρά να έγινε ξεκάθαρο ότι ο καιρός της ανάθεσης και οι αυταπάτες της τελείωσαν και ήρθε η ώρα οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, απαιτώντας ό,τι μας ανήκει, τον ίδιο τον κόσμο που εμείς δημιουργούμε. Πρέπει να θυμόμαστε ότι το μέλλον δεν προδιαγράφεται στα τραπέζια των πολιτικών διαπραγματεύσεων αλλά το πεδίο μάχης είναι εκεί έξω, στο πραγματικό έδαφος του ταξικού ανταγωνισμού. Κανένας γραφειοκράτης δε θα είχε τη δυνατότητα να υπαγορεύει οικονομικές επιλογές και πολιτικές αν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους καθιστούσαν ανέφικτη την εφαρμογή τους. Σε αυτό το παιχνίδι εμείς οι εργαζόμενοι κερδίζουμε μόνο όσο έδαφος χάσει ο αντίπαλος, το κεφάλαιο, οι εργοδότες και οι πολιτικοί τους εντολοδόχοι.

Το σημαντικό είναι να χτίσουμε εδώ και τώρα αναχώματα στη νέα επίθεση που δεχόμαστε και να κάνουμε τον εργασιακό και κοινωνικό χώρο του καθένα και της καθεμιάς από μας έναν τόπο εχθρικό για τη δραστηριότητα του κεφαλαίου. Με οργάνωση από τα κάτω και άμεση δράση στους χώρους δουλειάς να κερδίσουμε τις μάχες που εξελίσσονται και να βάλουμε μπροστά διεκδικητικά αιτήματα, διαψεύδοντας τα σχέδια μετατροπής των εργασιακών σχέσεων σε έναν παράδεισο για το κεφάλαιο και τις επενδύσεις. Με συνελεύσεις και συλλογική δράση στις γειτονιές να υπερασπιστούμε τα δημόσια αγαθά και τη φύση, κάνοντας δυσβάσταχτο το κόστος κάθε επένδυσης που τα υπονομεύει. Με την έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ όλων μας, ντόπιων και μεταναστών, να καθαρίσουμε τις γειτονιές μας από τους φασίστες. Στην παρούσα συγκυρία ο αντιφασιστικός αγώνας είναι ένα μεγάλο στοίχημα της εργατικής τάξης, καθώς η τελευταία καλείται σήμερα να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και μετανάστες που σκοτώνονται στο βωμό του κέρδους. Δεν πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, στεκόμαστε μαζί με τους μετανάστες γιατί ως εργαζόμενοι είμαστε και εμείς εκμεταλλευόμενοι και εν δυνάμει μετανάστες όταν πλέον αυτό θα μοιάζει η μοναδική λύση επιβίωσης. Ο μόνος κερδισμένος από το εθνικιστικό παραλήρημα εναντίον των προσφύγων είναι τα αφεντικά και το κεφάλαιο.

Ξέροντας τους κοινούς μας εχθρούς χτίζουμε στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές το όραμα και το πρόπλασμα της κοινωνίας του αύριο, μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, ελευθερίας και αξιοπρέπειας για όλες και όλους.

ΕΣΕ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση Θεσσαλονίκης

ese-thessalonikis.gr | info@ese-theexssalonikexis.gr | Γκαρπολά 4, Μπιτ παζάρ (Sabot)

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Σεπτέμβριος 15h