Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015 στις 11.00

Mικροφωνική αλληλεγγύης για τους μετανάστες

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε εξέλιξη κυρίως στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ ένας, φανερά θρησκευτικός, μα επί της ουσίας καθ' όλα ταξικός και κοινωνικός πόλεμος. Η επιδείνωση αυτού του πολέμου τους τελευταίους μήνες είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς τη βόρεια και δυτική Ευρώπη. Τα δρακόντια μέτρα που έχουν παρθεί στον Έβρο (με τη συμβολή της FRONTEX), τα οποία εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θωράκιση των συνόρων, έχουν ως αποτέλεσμα την μετακίνηση από το θαλάσσιο δρόμο των ανθρώπων που έρχονται από τις εμπόλεμες ζώνες .

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καταφθάνουν καθημερινά στα νησιά του Αιγαίου, με στόχο είτε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον στην Ελλάδα, είτε να τη χρησιμοποιήσουν ως πέρασμα για να μεταβούν σε άλλες χώρες. Ανεξαρτήτως από το που κατευθύνονται αυτοί οι άνθρωποι, πολλοί από αυτούς δεν καταφέρνουν να ''βρουν στεριά'' αφού πνίγονται από τα κυκλώματα των διακινητών (καθημερινά ξεβράζονται πτώματα κυρίως από παιδιά), ενώ άλλοι έρχονται αντιμέτωποι με τη φυλάκιση στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όσοι από τους μετανάστες καταφέρουν να φθάσουν στην Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωποι με καινούργιες συνθήκες εξαθλίωσης. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται επί μήνες άστεγοι, χωρίς φαγητό, νερό και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ πέρα από αυτές τις συνθήκες έρχονται αντιμέτωποι και με τη βιαιότητα και το ρατσισμό είτε του ελληνικού κράτους, είτε κάποιων επιτήδειων. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της επίθεσης της αστυνομίας με δακρυγόνα και πυροσβεστήρες, του αστυνομικού που κυνηγούσε μετανάστες με το μαχαίρι και της εμπρηστικής επίθεσης από "αγνώστους" σε χώρο που διέμεναν μετανάστες.

Πέρα από τα παραπάνω οι μετανάστες έρχονται αντιμέτωποι και με τη στυγνή εκμετάλλευση από τους επιχειρηματίες και το κράτος. Οι επιχειρηματίες τριπλασιάζουν τας τιμές των προϊόντων, διπλασιάζουν τις τιμές των καραβιών έτσι ώστε να μπορέσουν να ρουφήξουν μέχρι και τα τελευταία χρήματα των μεταναστών. Όσοι μετανάστες έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ξενοδοχείο και να συνεισφέρουν στην εθνική ανάπτυξη είναι ευπρόσδεκτοι, ενώ όσοι είναι απένταροι τότε θα πρέπει να φυλακιστούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η μετανάστευση των ανθρώπων οφείλεται στους πολέμους που διεξάγουν οι παγκόσμιοι κυρίαρχοι για την καθυπόταξη και τη λεηλασία της περιφέρειας. Πόλεμοι οι οποίοι έχουν καταστροφικές συνέπειες τόσο για την κοινωνία όσο και για το περιβάλλον. Πόλεμοι οι οποίοι εξαναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν σε συνθήκες φτώχειας, εξαθλίωσης, ασθενειών και θανάτου. Πόλεμοι οι οποίοι υποχρεώνουν χιλιάδες ανθρώπων να "μετακομίζουν" για να αναζητήσουν κάτι καλύτερο.

Το Ελληνικό κράτος ανεξάρτητα από την κυβέρνηση που το εκπροσωπεί, αντιλαμβάνεται την μετανάστευση ως ένα πρόβλημα προς επίλυση και όχι ως ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα όπως διαμηνύει η κυβέρνηση. Σημαντικό ρόλο για τον εγκλωβισμό των μεταναστών παίζουν διάφορες συμφωνίες μεταξύ των κρατών την ΕΕ(όπως Δουβλίνο ΙΙ). Άλλωστε, η λυσσαλέα επίθεση σε βάρος του πιο εξαθλιωμένου κομματιού της εργατικής τάξης, μέσω εγκλεισμού του σε άθλιες συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης , μέσω των επιχειρήσεων σκούπα όπως η "Ξένιος Δίας" και η "Mos Maiorum", μέσω των ξυλοδαρμών και των βασανιστηρίων στα αστυνομικά τμήματα (καθώς και έξω από αυτά), μέσω των δολοφονικών επιθέσεων από τους νεοναζί, μέσω των θαλασσοπνιγμών και πολλών ακόμη, δεν αποτελεί "ανθρώπινη" διαχείριση αλλά εξασφάλιση του ελέγχου των μεταναστών. Κάποιοι μετανάστες θα χρησιμοποιηθούν ως φθηνό εργατικό δυναμικό, ενώ το πλεονάζον εργατικό δυναμικό θα αποθηκευτεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης για μελλοντική χρήση. Η εικόνα των μεταναστών και η στυγνή εκμετάλλευση που βιώνουν δεν είναι παρά μια εικόνα από το μέλλον των ντόπιων εργατών.

Από την πλευρά μας ως αναρχικοί, τασσόμαστε ενάντια σε κράτη, σύνορα, χαρτιά και λαθραίους ανθρώπους. Αναγνωρίζουμε τους μετανάστες ως ένα από τα πιο εξαθλιωμένα και κατατρεγμένα κομμάτια της τάξης μας. Μιας τάξης που βάλλεται συνεχώς, που δεν πρέπει να αποδεχθεί τους φυλετικούς διαχωρισμούς στο εσωτερικό της και που θα πρέπει να οργανωθεί για να αντιμετωπίσει την ολοένα και εντονότερη επίθεση κράτους και κεφαλαίου. Μέσα από την αυτοοργάνωση ντόπιων και μεταναστών, μέσα από τη συνειδητοποίηση της κοινής τους θέσης και της λειτουργίας αυτοοργανομένων δομών όπως κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, καταλήψεις στέγης και αντιφασιστικές- αντιρατσιστικές δράσεις, να οξύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Για έναν κόσμο ελευθερίας ισότητας και αλληλεγγύης
Για την κοινωνική επανάσταση
τον κομμουνισμό και την αναρχία

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 Π.Μ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Αναρχική ομάδα " Buena ventura"

πηγή : https://aobuenaventura2015.wordpress.com/2015/08/31/m%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1/