Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 στις 14.30

Συλλογική κουζίνα της Τετάρτης

Τα υπόγεια μαγειρέματα της Συλλογικής Κουζίνας της Τετάρτης..

Για όγδοη χρονιά η Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης ανακατεύει στις κατσαρόλες της μνήμες, επιθυμίες, αγώνες, αγωνίες και χαρές, τα υλικά της ζωής μας με άλλα λόγια.

Πλένουμε, κόβουμε, συμφωνούμε και διαφωνούμε πάνω από το φαγητό που μαγειρεύουμε και γύρω από το τραπέζι μαζί με τα νέα μας ανανεώνουμε και συγκροτούμε από κοινού δεσμούς που μας επιτρέπουν να στεκόμαστε στα πόδια μας με αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια και την ψυχή μας ολόκληρη κόντρα στη μιζέρια, την απομόνωση αλλά και τη μοιρολατρία των ''ελπίδων'' που κατά καιρούς μας πουλάνε.

Μοιραζόμαστε γνώσεις και δεξιότητες, ιδέες, κόπο και δημιουργικότητα σε μαγειρέματα που μας ενώνουν με φίλους και συν-τρόφους, με τη γειτονιά αλλά και με τους ανθρώπους που αντιστέκονται στους μικρούς και μεγάλους αγώνες που δίνονται.

Δεν έχουμε σερβιτόρους, λαντζέρισσες, καθαριστές και σεφ, ούτε τιμή ορισμένη στο πολύτιμο πιάτο μας. Ένα κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και η εμπιστοσύνη στην επιθυμία όσων τρώμε μαζί να εξασφαλιστεί και το επόμενο μαγείρεμα είναι ο μοναδικός χορηγός μας…
Στο τραπέζι μας μόνο φασίστες, σεξιστές και λαμόγια -κάθε είδους- δε χωράνε. Οι γλώσσες και τα χρώματα, οι διαδρομές και τα παρόντα που διασταυρώνονται τροφοδοτούν την ανάγκη μας να χτίσουμε στο τώρα τον κόσμο που μας χωράει και να ζήσουμε μια ζωή που αξίζει να τη ζήσουμε. Και προσπαθούμε να στήνουμε μαζί τις μικρές καθημερινές γιορτές των ονείρων μας που δεν ξεκινάνε και δεν τελειώνουν φυσικά στα βδομαδιάτικα μαγειρέματα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μυρωδιές, γεύσεις και κουβεντολόι, να ξέρετε ότι μαγειρεύουμε στο Αυτόνομο Στέκι (Ζ. Πηγής 95-97 και Ισαύρων στη Νεάπολη Εξαρχείων) κάθε Τετάρτη εκτός από γιορτές και σχόλες. Το μαγείρεμα ξεκινάει στις 14.30, το φαγητό είναι έτοιμο γύρω στις 17.30. Οι δουλειές και τα μαζέματα γίνονται από κοινού 19.00-20.00 ώστε ο χώρος που μας φιλοξενεί να είναι έτοιμος για τις περιπέτειες της επόμενης βδομάδας.

kouzina_logo

H Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης.

πηγή : http://autonomosteki.espivblogs.net/2015/09/0...