Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18.00

«Σπόρος, γη, νερό, κοινότητα» με τον Όσκαρ Ολιβέρα

Μια συνάντηση για την υπεράσπιση των χώρων μας, τη δημιουργία και διατήρηση της σχέσης με τη γη που είναι η δική μας γη, την προστασία των σπόρων που είναι δικοί μας σπόροι ενάντια στο κέρδος και το χρήμα που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Ένας τρόπος να ριζώσουμε άμεσες σχέσεις μεταξύ μας είναι να φυτέψουμε στο πάρκο Ναυαρίνου τους σπόρους που ταξίδεψαν μαζί με τον Όσκαρ από τη Βολιβία, το Μεξικό, την Γαλλία και την Ιταλία για να συναντηθούν με τους δικούς μας.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε την πρώτη μας wawa-huasi (το σπίτι των ουά-ουά ή βρεφοκομείο σπόρων) και να επεκτείνουμε τον μικρό μας κοινοτικό λαχανόκηπο με ένα καινούργιο κομμάτι που θα λέγεται pachamama (μητέρα γη-madre tierra).

Σας καλούμε να πάρετε μέρος σε αυτή τη συνάντηση και την εργασία που θα μας επιτρέψουν να έρθουμε πιο κοντά και να δημιουργήσουμε κοινότητα γύρω από τους σπόρους, τη γη και το νερό.

Τι θα χρειαστούμε;

Θέληση, χαρά και ένα ή περισσότερα μικρά ανακυκλώσιμα κυπελλάκια για να βάλουμε τους σπόρους που ο καθένας θα μπορεί να πάρει στο σπίτι του. Το πάρκο θα προσφέρει το χώμα και το νερό.

Ο Όσκαρ Ολιβέρα, βιομηχανικός εργάτης, συνδικαλιστής και ενεργό μέλος του κινήματος υπεράσπισης του νερού στην Κοτσαμπάμπα αποτελεί σύμβολο των αγώνων στον «Πόλεμο του νερού» το 2000 στην Βολιβία, στον οποίο οι κάτοικοι της Κοτσαμπάμπα κατάφεραν να διώξουν την Aguas del Tunari, βασικός μέτοχος της οποίας ήταν η πολυεθνική Bechtel, και να επαναφέρουν το νερό στα χέρια των πολιτών. Αρνήθηκε όλες τις προτάσεις για αξιώματα και παραμένει ενεργός στα λαϊκά κινήματα. Για τη δράση του έχει υποστεί διώξεις και απειλές από την κυβέρνηση του Έβο Μοράλες. Για τον κρίσιμο ρόλο του στον αγώνα αυτό έχει λάβει το βραβείο Moffit Lettelier των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (2000) και το βραβείο Goldman για το περιβάλλον (2001).

πηγή : http://parkingparko.espivblogs.net/2015/09/04...