Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18.00

13 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική πορεία

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Ανοιχτό κάλεσμα για έναν Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη στις γειτονιές μας

Δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά & τη δολοφονική επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, το εργατικό-λαϊκό κίνημα βρίσκεται μπροστά στο καθήκον να συνεχίσει τη μάχη ενάντια στο φασισμό και τις αιτίες που τον γεννούν, δηλαδή τις αντιλαϊκές πολιτικές λιτότητας, οι οποίες σήμερα συμπυκνώνονται στο νέο μνημόνιο που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με το μαύρο μέτωπο των ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ, υποταγμένοι πλήρως στις επιταγές της Ε.Ε και του ΔΝΤ. Το τρίτο, βαρύτατο μνημόνιο συνεχίζει και συμπληρώνει το έργο των προηγούμενων με νέα πιο βάρβαρα μετρά λιτότητας, φορομπηξίας, πλήρους ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, διάλυσης της παιδείας και της υγείας, κατάργησης κάθε εργατικού και συνδικαλιστικού δικαιώματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από εκεί που θα έσκιζε όλα τα μνημόνια, κατέληξε να περάσει το πιο βάρβαρο και δυστυχώς με την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία από όλα τα προηγούμενα, κόντρα στις λαϊκές απαιτήσεις και στο μεγαλειώδες ΟΧΙ του λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη. Ένα μαζικό ΟΧΙ που δεν μάσησε στις απειλές της Ε.Ε, την τρομοκρατία των εργοδοτών και των ΜΜΕ, με βαθιά ταξικά χαρακτηριστικά και ελπίδα για τους αγώνες που έρχονται.

Η Χ.Α, ως πιστό σκυλί του συστήματος, υπερασπίζεται και περιφρουρεί τις επιλογές του κεφαλαίου και της εργοδοσίας. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου για την υποστήριξη του «ευρώ και με σκληρούς όρους», ότι η ρήξη σήμερα θα ήταν "εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους" ώστε να ευθυγραμμίζεται, όπως είναι άλλωστε φυσικό, με τη στρατηγική του συστήματος για υποταγή στην Ε.Ε και την αποδοχή των μνημονίων. Η δημιουργία εργοδοτικού δουλεμπορικού σωματείου στην Ζώνη απ' τη Χρυσή Αυγή που πατάει πάνω στην εντεινόμενη ανεργία και απαξίωση της Ζώνης θέλει να τροφοδοτήσει τους εφοπλιστές και τους εργοδότες με φτηνό και εξαθλιωμένο εργατικό δυναμικό.

Η προσπάθεια των φασιστών της ΧΑ να επανεμφανιστούν στις γειτονιές μας με «κοινωνικό πρόσωπο» και να «διεκδικούν» να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός 1ης κατοικίας ή να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα είναι για να καλύψουν την αντιλαϊκή φασιστική δράση τους αφού την ίδια ώρα επιτίθενται λεκτικά και σωματικά στις πρωτοβουλίες & τις συλλογικότητες που εδώ και 3 χρόνια έχουν μπλοκάρει στην πράξη τους πλειστηριασμούς κατοικιών, τις διακοπές ρεύματος και δίνουν μάχες κατά του ΕΝΦΙΑ. Δεν ξεχνάμε βέβαια την από κοινού επίθεση των Χρυσαυγιτών & των ΜΑΤ του υπουργού Πανούση στην πορεία καταδίκης της εργοδοτικής δολοφονίας των 4 εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ στον Ασπρόπυργο.

Σε μια προσπάθεια να οργανώσουμε την αντιφασιστική πάλη εν μέσω προεκλογικής περιόδου, συνδέοντάς την με την αναγκαία μάχη ενάντια στα νέα μνημόνια, την ανεργία, τη φτώχεια, την ξενοφοβία και το ρατσισμό, απέναντι στο νέο μνημονιακό μπλοκ και την ανοχή του στο φασισμό καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα, σύλλογο, μαθητική κοινότητα, τους γονείς, τους δασκάλους, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, αλλά και κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο να συμβάλει στην οργάνωση του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη του 2015 και την επιτυχία του.

Με βάση αυτά καλούμε σε:

  • Ανοιχτή Αντιφασιστική σύσκεψη την Κυριακή 13/09 στις 11:00 πμ, στο χώρο της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου-Δραπετσώνας (Λεωφ.Δημοκρατίας & Αθ.Μιαούλη 1,Πλ.Λαού)
  • Αντιφασιστική συγκέντρωση-πορεία την Παρασκευή 18/09 στις 18:00, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα

Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/09/blog-post_...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, Π. Τσαλδάρη 60

Παύλο, Σαχζάντ δε σας ξεχνάμε…

Δε θα περάσει ο φασισμός.

Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, Π. Τσαλδάρη 60.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει πως αυτή δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό . Η δολοφονία του Παύλου ήταν η κορύφωση της δίχρονης δράσης των νεοναζί η οποία περιελάμβανε πογκρόμ και δολοφονίες μεταναστών (Σαχζάντ Λουκμάν), επιθέσεις σε αγωνιστές του κινήματος, οργάνωση ταγμάτων εφόδου για την κατάληψη των γειτονιών και τη μετατροπή τους σε χώρους κυριαρχίας του ρατσιστικού μίσους. Την ίδια περίοδο η Χρυσή Αυγή ανέπτυξε σχέσεις με το κράτος αλλά και με καπιταλιστές προσπαθώντας να συγκροτήσει μηχανισμούς που θα εξασφάλιζαν φθηνά εργατικά χέρια για τους εργοδότες (εργασία μόνο για έλληνες με φθηνά μεροκάματα), ενώ παράλληλα κατάφερε να αποτελεί έναν βασικό συνομιλητή για κυβερνητικά σενάρια.

Το αντιφασιστικό κίνημα με την δυναμική του παρουσία κατάφερε να ανακόψει την δράση των νεοναζί και να εμποδίσει την εμφάνιση τους στο δρόμο και τις γειτονιές. Οι μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις μετά τη δολοφονία του Παύλου υποχρέωσαν τη κυβέρνηση της ΝΔ να ξεκινήσει τις ποινικές διώξεις παρότι αυτό δεν ήταν στις προθέσεις της.

Σήμερα δυο χρόνια μετά ο κίνδυνος του φασισμού συνεχίζει να υπάρχει. Η οικονομική κρίση εξακολουθεί να βυθίζει στην εξαθλίωση και την απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων οι προσδοκίες των οποίων προδόθηκαν από την κυβέρνηση την οποία στήριξαν για να διώξει υποτίθεται τα μνημόνια. Σε αυτές τις συνθήκες η Χρυσή Αυγή φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο της αντιπολίτευσης στον μνημονιακά μεταλλαγμένο συριζα. Η υιοθέτηση ή η ανοχή του νέου 3ου μνημονίου τριετούς λιτότητας από σημαντικό τμήμα της μέχρι πρότινος αντιμνημονιακής αριστεράς επιχειρείται να αξιοποιηθεί από τους νεοναζί που παριστάνουν τους γνήσιους αντιμνημονιακούς εκφραστές των λαϊκών στρωμάτων. Στη πραγματικότητα βέβαια οι χρυσαυγίτες δεν έχουν σκοπό και δεν πρόκειται ποτέ να συγκρουστούν με τα μνημόνια και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό που κάνουν κατά κύριο λόγο και με συστηματικό τρόπο είναι ότι επιχειρούν να στρέψουν τον λαϊκό θυμό ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Η παρουσία τους στην Μυτιλήνη και στη Κω που προσπάθησαν να οργανώσουν πογκρόμ εναντίον των προσφύγων, αλλά και η επανεμφάνιση τους σε μια σειρά γειτονιές αποδεικνύουν πως οι φασίστες επιχειρούν να ανακάμψουν και να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους. Παράλληλα η εξέλιξη της δίκης δείχνει ότι το κράτος δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει στα σοβαρά τη ΧΑ. Πέντε μήνες μετά την έναρξη της δίκης δεν έχει εξασφαλιστεί ο δημόσιος και ανοιχτός χαρακτήρας της και δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η ουσιαστική της διαδικασία ενώ όλη η ηγετική ομάδα βρίσκεται εκτός φυλακής ( πλην του Λαγού που ξαναμπήκε φυλακή λόγω παραβίασης των περιοριστικών όρων).

Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να ξαναβγεί δυναμικά στο δρόμο. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα αγώνας ενάντια στη φτώχεια και τα μνημόνια, τον αυταρχισμό και την καταστολή. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό έχει σαν βασική και απαραίτητη προϋπόθεση τη σύγκρουση με τον ρατσισμό και την υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών.

Η 18 του Σεπτέμβρη πρέπει να αποτελέσει το μαζικό και αποφασιστικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και με δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δεν θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο.

Όλοι και όλες την Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 18:00 στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία στο Κερατσίνι, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, Π. Τσαλδάρη 60.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/09/18-1800-60...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική πορεία αντίστασης και μνήμης

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΖΕΙ- ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από νεοναζιστικό τάγμα της Χ.Α. και τον φασίστα Γ. Ρουπακιά. Η ημέρα αυτή, ημέρα αντίστασης και μνήμης, έρχεται μέσα σε μία περίοδο παρατεταμένης πολιτικής ρευστότητας και σε συνθήκες αναδιάρθρωσης του κράτους και του κεφαλαίου. Έρχεται δύο ημέρες πριν τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, μέσω των οποίων επιχειρείται η απόσπαση της κοινωνικής συναίνεσης στα σκληρά μέτρα του 3ου μνημονίου και η ανανέωση της νομιμοποίησης του κρατικού-καπιταλιστικού συστήματος. Έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον ακόμα μεγαλύτερης όξυνσης της φτώχειας και της εξαθλίωσης των καταπιεσμένων, επίθεσης σε κάθε ταξική κατάκτηση, προσπάθειας αφανισμού των συλλογικών αντιστάσεων, εξάντλησης των φυσικών πόρων και καταστροφής της φύσης, όπου συνεχίζονται οι δολοφονίες χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο. Μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολιτικής και οικονομικής κρίσης, οι φασίστες πριμοδοτούνται από κράτος και κεφάλαιο προκειμένου, από κοινού με τις δυνάμεις καταστολής και την μιντιακή προπαγάνδα, να παίξουν τον διαχρονικά αντεπαναστατικό τους ρόλο, ώστε να αναχαιτίσουν τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι κομμάτι του συνολικότερου αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω, ξεπερνά την ανάθεση, τη θεσμική διαμεσολάβηση, τον δήθεν καθεστωτικό «αντι»φασισμό και τις κρατικές αυταπάτες. Διεξάγεται αυτοοργανωμένα, οριζόντια, μαχητικά στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στις γειτονιές, στα σχολεία, τις σχολές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 18.00 στο σημείο δολοφονίας του Π.Φύσσα (Π.Τσαλδάρη 60)

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1548880/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική πορεία στην μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Κερατσίνι - Παναγή Τσαλδάρη - Μνημείο Παύλου Φύσσα - 18:00

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ! ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Επίσης: Η καλύτερη τελευταία προεκλογική μέρα θα ήταν μια μεγάλη, παλλαϊκή αντιφασιστική διαδήλωση στην Αθήνα

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.exnet | τηλ: 6939684508

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2015/09/15/18-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AF%CE%BD%CE%B9/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί!

Δύο χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όλη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής που αρχικά είχε προφυλακιστεί, τώρα είναι έξω και κάνει προεκλογικό αγώνα με τη στήριξη του κράτους και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, που επιχειρούν να τους χτίσουν ξανά το προφίλ, των αντισυστημικών, των αντιμνημονιακών, των μόνων που δεν συμβιβάστηκαν, μετά από την διάψευση των λαϊκών προσδοκιών από την «αριστερή κυβέρνηση».

Ταυτόχρονα όλα τα συστημικά ΜΜΕ χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια στους πρόσφυγες, προσπαθώντας να αφυπνίσουν τις πιο καθυστερημένες και ξενοφοβικές προλήψεις, ουσιαστικά «οπλίζοντας» τα πογκρόμ και τις επιθέσεις εναντίον των προσφύγων.

Το καπιταλιστικό σύστημα και τα αφεντικά δεν μπορούν και ούτε θέλουν να σταματήσουν το φασισμό, όπως φαίνεται και από τη δίκη παρωδία, ούτε μπορούν να δώσουν λύση στο δράμα των προσφύγων που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, γιατί αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά.

Είναι η εργατιά και η νεολαία, το λαϊκό κύμα που δεν έσβησε παρά την προδοσία της ελπίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα συντρίψει τους φασίστες δολοφόνους. Το γιγάντιο, ταξικό κίνημα της 5ης Ιούλη, που μαζί με τα μνημόνια και τη φτώχεια του συστήματος θα εξαφανίσει και τα φασιστικά του κοπρόσκυλα.

Αυτό φάνηκε και από τη ματαίωση της προεκλογικής συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, ύστερα από αντιφασιστική συγκέντρωση στο ίδιο μέρος, αναγκάζοντας τους φασίστες να κάνουν μια σύναξη κάτω από τα γραφεία τους υπό την προστασία των ΜΑΤ.

Ούτε σπιθαμή δεν πρέπει να αφεθεί στους φασίστες. Μόνο επικίνδυνη μπορεί να είναι κάθε παραχώρηση στον εθνικισμό, είτε από τα δεξιά, είτε από τα «αριστερά». Ο προλεταριακός διεθνισμός είναι η μόνη απάντηση στον φασισμό και στον ρατσισμό.

Τιμούμε την μνήμη του Παύλου Φύσσα, και κάθε θύματος των ναζιστών, παλεύοντας στην πράξη για να τους κλείσουμε και πάλι στις τρύπες τους. Η μοναδική δικαίωση για τους αδικοχαμένους, είναι να πεταχτεί ο φασισμός στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, μαζί με το σάπιο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 6μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα,

Π. Τσαλδάρη 60, Κερατσίνι

ΒΟΛΟΣ: Παρασκευή 18/9, 7μμ, πλ. Ελευθερίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρασκευή 18/9, 6μμ, Καμάρα

ΠΑΤΡΑ: Παρασκευή 18/9, 12μμ, πλ. αγ. Γεωργίου

πηγή: http://www.eek.gr/index.php/announcements/3731-anakoinosi-gia-ta-2-xronia-apo-ti-dolofonia-tou-p-fyssa


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Συνέλευση της 17ης Ιούλη: Aντιφασιστική διαδήλωση Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 6.00μμ στο Κερατσίνι

2 χρόνια απ' τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Όλοι στην αντιφασιστική διαδήλωση Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη στις 6.00μμ στο Κερατσίνι (μνημείο δολοφονίας - Π.Τσαλδάρη 60)

Δεν ξεχνάμε - Συνεχίζουμε τον Αγώνα

Ενάντια στη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής

Ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια


Την Παρασκευή 18/9 συμπληρώνονται 2 χρόνια από την στυγνή δολοφονία του εργάτη, αντιφασίστα και καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι.

Η δολοφονία δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, αλλά κομμάτι του σχεδίου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, για να επιβάλλει μια ακροδεξιά ατζέντα, για να αναβαπτιστεί ως ο ανοιχτός εχθρός των αγώνων των εργαζομένων και της νεολαίας, ως η δύναμη που θα κυριαρχούσε στον δρόμο, δίπλα στις ορδές των ΜΑΤ-Δίας-Δέλτα του Δένδια. Με τον ίδιο τρόπο, είχαν πιο πριν δολοφονήσει τον μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν και είχαν κάνει δεκάδες άλλες επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς, αντιφασίστες αγωνιστές.

Ένα σχέδιο που καλλιεργήθηκε πάνω στους Μπαλτάκους και τα ακροδεξιά επιτελεία Σαμαρά, στην ρατσιστική και κατασταλτική εκστρατεία «νόμος και τάξη» όλων των μνημονιακών πολιτικών δυνάμεων. Στο φώλιασμα της Χρυσής Αυγής στον κρατικό μηχανισμό, ιδιαίτερα στο δικαστικό σώμα και στην αστυνομία. Στη φτώχεια και απελπισία από τα Μνημόνια, τον εξευτελισμό των δημοκρατικών θεσμών, την πλήρη υποταγή στους ιμπεριαλιστές της Ε.Ε., τον αμοραλισμό και τη σήψη της επίσημης πολιτικής.

Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενων, άνεργων και νέων, με την άμεση κινητοποίησή τους την ίδια μέρα της δολοφονίας, αλλά και σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, έβαλαν φρένο σ' αυτά τα σκοτεινά σχέδια.

Σήμερα, ο κίνδυνος παραμένει. Για την «επανεμφάνιση» των Χρυσαυγιτών, ειδικά αν πέσουν στα μαλακά στη δίκη τους. Για την επανάκαμψη ενός ακόμα πιο σκληρού κράτους "έκτακτης ανάγκης" . Όσο ο λαός στενάζει κάτω από την φτώχεια και ταπείνωση του «μονόδρομου» των Μνημονίων, όσο η επίσημη πολιτική γίνεται όλο πιο κενή, ανυπόληπτη και άθλια, όσο η χώρα μετατρέπεται σε αποικία χρέους.

Μόνο η ενότητα, οι μαζικοί και αποφασιστικοί αγώνες μας, ενάντια στα Μνημόνια, στο ρατσισμό και τον φασισμό, για την έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, μπορούν να τσακίσουν οριστικά το «αυγό του φιδιού» - και όχι οι αυταπάτες για τους «δημοκρατικούς θεσμούς».

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά στη διαδήλωση την Παρασκευή 18/9, 6:00 μμ, στο Κερατσίνι (Π.Τσαλδάρη 60).

Συνέλευση της 17ης Ιούλη

e-mail: protexovoulia1ex7iouli@gexmail.com
τηλ.επικοινωνίας: 697 6436302

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/09/17-18-600....


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Κάλεσμα σε αντιφασιστική διαδήλωση 18/9 στην Αμφιάλη

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Παν. Τσαλδάρη 60, Αμφιάλη

6 μ.μ.

Ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, το φόβο, το ρατσισμό,

την κρατική τρομοκρατία και τις φασιστικές - ναζιστικές συμμορίες

Προτάσσουμε γειτονιές αντίστασης, αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης

και τον αγώνα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών, Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου Στέγαστρο, ΑΝ.Α.Σ.Α., Ιατρείο Αλληλεγγύης Πατησίων / Αχαρνών, Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Γαλατσίου

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1548987/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, Οδός Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη), Κερατσίνι, 6μμ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΝΙΚΑΙΑΣ

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, Οδός Παύλου Φύσσα (πρώην Π.Τσαλδάρη), Κερατσίνι, 6μμ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ!

Στις 18 Σεπτέμβρη κλείνουν δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Ο Παύλος Φύσσας στάθηκε μόνος, όρθιος μπροστά στην αγέλη των νεοναζί του Μιχαλολιάκου, για να μην περάσουν στη γειτονιά του, για να υπερασπιστεί τους φίλους του. Η σχεδιασμένη επίθεση οργανώθηκε από το τάγμα εφόδου που είχε σταλεί από τη Νίκαια. Με την παρουσία της Αστυνομίας, ο Ρουπακιάς δολοφόνησε με μαχαίρι στη καρδιά τον Παύλο Φύσσα ενώ τον ακινητοποίησαν άλλοι τέσσερις φασίστες.

Η αντίσταση του Παύλου Φύσσα στους ναζί είναι σύμβολο για το παγκόσμιο αντιφασιστικό κίνημα. Ξεσήκωσε το αντιφασιστικό κίνημα το 2013 και εξανάγκασε τη ΝΔ, που με τους Μπαλτάκους και την ΕΛΑΣ έκανε πλάτες στη Χρυσή Αυγή να διακόψει την ασυλία που τους παρείχε και να στείλει τις πάνω από εκατό(!) υποθέσεις στον εισαγγελέα. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για να φτάσουμε στη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Κορυδαλλό. Οι μεθοδεύσεις για να πέσει στα μαλακά η ναζιστική συμμορία συνεχίζονται στη δίκη με σκοπό να μην έχει φτάσει καν στο σημείο κατάθεσης των γονιών του Παύλου Φύσσα, εκατό πενήντα μέρες μετά την έναρξη της. Παράλληλα, οι νεοναζί αποφυλακίζονται αφού το δικαστήριο δεν κατάφερε να προχωρήσει κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης τους.

Σε τούτη την προεκλογική περίοδο, το αντιφασιστικό κίνημα έβαλε ξανά τη σφραγίδα του στην απόπειρα των χρυσαυγιτών δολοφόνων να ξαναγυρίσουν στο Πειραιά.

Η ματαίωση της κεντρικής «προεκλογικής» φιέστας των νεοναζί της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή 11/9 στο Πειραιά και η μετατροπή της Πλατείας Κοραή σε χώρο αντιφασιστικού συλλαλητηρίου και κέντρου αλληλεγγύης στους πρόσφυγες ήταν μια μεγάλη νίκη του αντιφασιστικού και του εργατικού κινήματος. Στις γειτονιές του Πειραιά δεν χωράνε οι φονιάδες του Παύλου Φύσσα. Χωράνε οι πρόσφυγες, είναι καλοδεχούμενοι! Ανεπιθύμητοι είναι οι ναζί της Χρυσής Αυγής!

Συνεχίζουμε τη πάλη για να απομονώσουμε τους φασίστες, για να τους πετάξουμε έξω από τις γειτονιές και τη βουλή. Δεν θα τους αφήσουμε να αξιοποιήσουν την ρατσιστική πολιτική της Ευρώπης-φρούριο, χύνοντας ξανά δηλητήριο κατά των μικρών Αϊλάν που πνίγονται στο Αιγαίο.

Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη για να ενισχύσει τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα. Είναι ψήφος υπέρ του συστήματος. Δυναμώνει τους εφοπλιστές, για τους οποίους η Χρυσή Αυγή ζήτησε να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο. Δυναμώνει τα αφεντικά για λογαριασμό των οποίων έφτιαξε δουλεμπορικό «σωματείο» στη Ζώνη του Περάματος ώστε να σπάσουν τα μεροκάματα.

Θα συνεχίσουμε με τη μεγάλη αντιφασιστική αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 25 Σεπτέμβρη, στην Ομόνοια, στις 7μμ. Για να απαιτήσουμε να προχωρήσει η δίκη και να καταδικαστούν ισόβια οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Για να βροντοφωνάξουμε ότι οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι. Είναι ώρα να γκρεμιστούν φράχτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης .

Προχωράμε στην Αντιφασιστική συνάντηση στις 10-11 Οκτώβρη στην Αθήνα, στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ρουφ. Θα οργανώσουμε και θα συντονίσουμε τη δράση για τη δίκη-καταδίκη νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τον αγώνα για να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες, ενάντια στη ρατσιστική Ευρώπη-φρούριο. Μαζί μας θα βρίσκονται αγωνιστές από το αντιφασιστικό κίνημα και τις κινήσεις αλληλεγγύης στην Αυστρία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τη Δανία.

Αντιφασιστικό συλλαλητήριο, δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, 25 Σεπτέμβρη, Ομόνοια 7μμ

Στη φυλακή για πάντα οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, να γκρεμίσουμε τους φράχτες της Ευρώπης-φρούριο!

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή: http://www.antiracismfascism.org/index.php/2015-07-16-09-37-48/item/1439-antifasistiki-sygkentrosi-paraskevi-18-septemvri-odos-paylou-fyssa-proin-p-tsaldari-keratsini-6mm-o-pavlos-zei-tsakiste-tous-nazi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ από τη δολοφονία του Π. ΦΥΣΣΑ: Όλοι στις Αντιφασιστικές Διαδηλώσεις την Παρασκευή 18/9

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ από τη δολοφονία του Π. ΦΥΣΣΑ από τη φασιστική συμμορία ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΝΕΑ-ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

-

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα την Παρασκευή 18/9

Κερατσίνι: 19:00 , Παναγή Τσαλδάρη

Θεσσαλονίκη: 19:00 στην Καμάρα

-

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, παρουσία της αστυνομίας. Ο Φύσσας πάλεψε μέχρι τέλους ενάντια στο θρασύδειλο τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά. Η αποτρόπαια δολοφονία του από τους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ πυροδότησε μια άμεση κινητοποίηση εργαζομένων, ανέργων, νέων, του αντιφασιστικού κινήματος, βάζοντας φρένο στα σχέδια των φασιστοειδών για έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο ενάντια στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, δίπλα στην τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Οι ναζιστές δολοφόνοι δρούσαν με εντολές της ηγεσίας της ΧΑ, όπως και σ' άλλες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές. Δεν πρόκειται για «μεμονωμένες περιπτώσεις». Κίνητρό τους είναι ο ναζισμός και ο φασισμός, η τρομοκράτηση και ανοιχτή βία ενάντια στο εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του, το χτύπημα των μεταναστών και των πιο αδύναμων στρωμάτων των εργαζομένων.

-

Απόλυτα Συστημικοί, Μνημονιακοί, Ρατσιστές… και μαζί με τη Συμμορία του Ευρώ

Το πολιτικό σχέδιο της ΧΑ δεν είναι αντισυστημικό, δεν στοχεύει καθόλου στην «τιμωρία του πολιτικού συστήματος». Το ακριβώς αντίθετο, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της Συμμορίας του Ευρώ και των Μνημονίων. Το πολιτικό τους πρόγραμμα είναι ο εκφοβισμός και η διαίρεση των εργαζομένων, «ο νόμος και η τάξη», η μνημονιακή προσαρμογή της ελληνικής κοινωνίας, η μετατροπή της σε κοινωνική χωματερή, η άλλη όψη του νεοφιλελεύθερου, μνημονιακού φασισμού. Νοσταλγούν μια ολοκληρωτική δικτατορία, όπως του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, τους ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες και συνεργάτες των Ναζί και της Χούντας.

Η ΧΑ δεν είναι αντιμνημονιακή και αντιευρωπαϊκή δύναμη. Ήταν ενάντια σε όλους τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια (πλατείες, ΕΡΤ, καθαρίστριες, απεργίες κ.ά.) και δια στόματος του αρχηγού της Μιχαλολιάκου δηλώνει: «η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή, υπάρχει μόνο το ευρώ και με σκληρούς όρους». Ενώ βλέπει στους «λαθρομετανάστες» ένα πρόβλημα σοβαρότερο από τα Μνημόνια.

Πάντα στέκονται στο πλευρό των εργοδοτών/καπιταλιστών, στήνοντας δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας «μόνο για Έλληνες» ή και εργοδοτικά σωματεία. Στήριξαν τους επιχειρηματίες δηλώνοντας δημόσια ότι «φορολογούνται πολύ», ψήφισαν τροπολογίες που βγάζανε λάδι πολιτικούς και επιχειρηματίες (άρνηση στην πρόταση για την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ώστε να διερευνηθεί το σκάνδαλο της παραχώρησης της Αγροτικής Τράπεζας, καταψήφιση στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κ.ά.), επίθεση ταγμάτων εφόδου στην πορεία για τους τέσσερις νεκρούς στα ΕΛΠΕ κ.ά.

Πάντα δρούσαν και δρουν υπό την συγκάλυψη, ασυλία, ατιμωρησία του αστικού πολιτικού συστήματος και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τους εξέθρεψαν και είχαν ανοιχτούς διαύλους και υποστηρικτές εκεί (π.χ. περίπτωση Μπαλτάκου), όπως και στον κρατικό μηχανισμό, στον σκληρό πυρήνα των μηχανισμών καταστολής (αστυνομία, δικαστές). Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρα αστυνομικά τμήματα (Νίκαια, Αγ. Παντελεήμονας) είχαν μετατραπεί σε τοπικό παράρτημα γραφείων της ΧΑ, ενώ την περίοδο των διώξεων το φθινόπωρο του 2013 χρειάστηκε να ξηλωθούν αρκετοί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ για να προχωρήσουνε οι συλλήψεις. Τέλος, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που κάποια υπόθεση της ΧΑ προχωρούσε σε δίκη (συνήθως μένανε στα συρτάρια), είχαν προνομιακή μεταχείριση και αθωώσεις. Η δίωξη και δίκη της ΧΑ (που δεν φαίνεται να αγγίζει καν την ηγεσία) δεν φτάνει μέχρι τους χρηματοδότες, τον οπλισμό, τα πρόσωπα μέσα στον κρατικό μηχανισμό, όπου στηρίχθηκε και στηρίζεται ακόμα.

Οργανώνουν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες (Αγ. Παντελεήμονας, 2012 στο κέντρο της Αθήνας, δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.ά.). Σήμερα δεν χάνουν ευκαιρία να σπείρουν το ρατσιστικό δηλητήριο και μίσος ενάντια στους μετανάστες, που καταφεύγουν στην Ευρώπη κυνηγημένοι από τους πολέμους των ιμπεριαλιαστών. Προσπαθούν να οργανώσουν νέα πογκρόμ (Κως, Μυτιλήνη), ζητάνε «να αναλάβει ο στρατός» να λύσει το πρόβλημα, δηλαδή να πνίγονται ακόμα περισσότεροι μετανάστες στη Μεσόγειο!

Είναι αποδεδειγμένα συμμορία, που όταν δεν κυνηγάει μετανάστες και αγωνιστές επιδίδεται σε «αγαθοεργίες» που περιλαμβάνουν διακίνηση ναρκωτικών, προστασία μαγαζιών κ.ά.

-

Ο φασισμός δεν νικιέται απ' τη «δημοκρατία», αλλά τσακίζεται με αγώνες

Δεν αρκεί «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», περιμένοντας να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός με δικαστικές αποφάσεις, όσο κι αν πρέπει να επιβάλλουμε την παραδειγματική τους τιμωρία και εκεί.

Ο ναζισμός και ο φασισμός τσακίζεται με τους ταξικούς, διεθνιστικούς αγώνες των εργαζομένων, με επιτροπές αυτοάμυνας, με ταξικό εργατικό μέτωπο και με την πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τη βαρβαρότητα των Μνημονίων, τη σήψη και τον αμοραλισμό του πολιτικού σκηνικού, των κομμάτων που τα υπηρετούν, την ρατσιστική και ιμπεριαλιστική Ε.Ε. Ακόμα πιο επικίνδυνος απ' τους χρυσαυγίτες και κύριος εχθρός μας είναι ο μνημονιακός-νεοφιλελεύθερος φασισμός, τα μίνι πραξικοπήματα του τύπου «Μένουμε Ευρώπη» - και βέβαια οι ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ που δρουν ως τάγματα εφόδου ενάντια στους αγώνες.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την ΧΑ, ανοιχτά ή μέσω μιας αναβάπτισης στο «δημοκρατικό τόξο» και τους «θεσμούς», να αποτελέσει μια «σοβαρή δύναμη» ή «ευκαιρία της δημοκρατίας», που θα αποτελέσει τσόντα των παλιών και νέων μνημονιακών, για να εφαρμόσουν νέα μνημόνια και μέτρα. Πρέπει, τέλος, να μαυριστεί μαζικά και στις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη.

-

- Να τσακίσουμε τον φασισμό, που δολοφονεί αγωνιστές και μετανάστες. Οι δολοφόνοι πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά, να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

- Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, με ένα ταξικό εργατικό μέτωπο. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/4180


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστικη διαδηλωση

από @ακ

Ημέρα/Ώρα: 18/09/2015 στις 6 μμ.

Τοποθεσία: Κερατσίνι / π Τσαλδάρη 60

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-9 ώρα 18μμ

ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ 60 (ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ) ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Αντιεξουσιαστική κίνηση Αθηνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/60366/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Αντιφασιστική διαδήλωση

για τα 2 χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα

Παρασκευή 18/9 στις 18:00

Π. Τσαλδάρη 60 - Κερατσίνι

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2015/09/189_17.htm...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18/09 ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

killah-p

Δύο χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα οι φασίστες, παρά την απομόνωση και τη λαϊκή κατακραυγή ,συνεχίζουν να σπέρνουν το δηλητήριό τους προσπαθώντας να προβάλλουν ένα νέο, πιο κοινωνικό πρόσωπο βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στα πλαίσια της κρίσης, της φτώχειας και της εξαθλίωσης του λαού.

Το δήθεν αντιμνημονιακό τους προσωπείο εξαντλείται μόνο στα λόγια, ενώ στην πράξη στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Η υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγαλοεφοπλιστών, η δημιουργία δουλεμπορικού σωματείου στη Ζώνη, η από κοινού επίθεση με τα ΜΑΤ στην πορεία ενάντια στην εργοδοτική δολοφονία των 4 εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου ότι «η ρήξη σήμερα θα ήταν εγκληματική ενέργεια σε βάρος του έθνους», η υποστήριξη του «ευρώ με σκληρούς όρους» και της Ευρώπης-φρούριο των πολέμων, των πογκρόμ και των φραχτών που πνίγει χιλιάδες πρόσφυγες στα σύνορά της, ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και της εργοδοσίας. Στη πραγματικότητα οι χρυσαυγίτες δεν έχουν σκοπό και δεν πρόκειται ποτέ να συγκρουστούν με τα μνημόνια και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτό που κάνουν κατά κύριο λόγο και με συστηματικό τρόπο είναι να επιχειρούν να στρέψουν τον λαϊκό θυμό ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, της γης τους κολασμένους, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους πραγματικά υπεύθυνους ,το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές. Οι μόνοι υπεύθυνοι για όλο αυτό το προσφυγικό ρεύμα είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, τα αιμοσταγή καθεστώτα και η στήριξη τους -άμεση & έμμεση- απο την δύση, την ΕΕ και τις Ελληνικές κυβερνήσεις.

Παράλληλα, πέντε μήνες μετά την έναρξη της δίκης, φάνηκε ότι το κράτος και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είχαν σκοπό να αντιμετωπίσουν στα σοβαρά τη ΧΑ με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη ξεκινήσει η ουσιαστική της διαδικασία, ενώ όλη η ηγετική ομάδα βρίσκεται εκτός φυλακής.

Οι μόνοι που μπορούν στην πράξη να τσακίσουν τα σχέδια των φασιστών, να τους απομονώσουν και να τους στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας είναι το μαχητικό εργατικό και αντιφασιστικό κίνημα, μαζί με τον οργανωμένο λαό. Η ματαίωση της προεκλογικής φασιστοσύναξης στο κέντρο του Πειραιά στις 11/9 ,που τους χάλασε τα σχέδια και τους απομονώσε στα γραφεία τους ,το απέδειξε στην πράξη.

Σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες και εν μέσω προεκλογικής περιόδου το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να ξαναβγεί δυναμικά στο δρόμο. Η πάλη ενάντια στο φασισμό είναι παράλληλα αγώνας ενάντια στις πολιτικές παλιών και νέων μνημονίων, της Ε.Ε., των κυβερνήσεών τους, της φτώχειας , του αυταρχισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Είναι αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των καταπιεσμένων και έχει σαν βασική και απαραίτητη πτυχή την υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών.

Η 18η του Σεπτέμβρη πρέπει να αποτελέσει το μαζικό και αποφασιστικό ξεκίνημα για την ανάπτυξη ενός αντιφασιστικού κινήματος το οποίο με κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και με δράσεις στις γειτονιές και τους κοινωνικούς χώρους δεν θα αφήσει τους φασίστες να σηκώσουν κεφάλι και να ξαναβγούν στο δρόμο. Το χρωστάμε στη μνήμη του Παύλου.

Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε συλλογικότητα, σύλλογο, μαθητική κοινότητα, τους γονείς, τους δασκάλους, τις αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές κινήσεις, αλλά και κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νεολαίο να συμμετάσχει μαζικά στην Αντιφασιστική πορεία τιμής και μνήμης στις γειτονιές του Παύλου με σκοπό να υπενθυμίσουμε, να παρέμβουμε και να ριζώσουμε βαθιά στο λαό αντιφασιστικές συνειδήσεις και πρακτικές μακριά απο πρακτικές δήθεν «συγκρουσιακές» που λειτουργούν μακρυα και εξω απο το ίδιο το κίνημα, χωρις να το ενισχύουν,αλλα αντίθετα το απομονώνουν.

  • Αμεση καταδίκη των δολοφόνων της Χ.Α
  • Άσυλο στους πρόσφυγες- Νομιμοποίηση των μεταναστών - Ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά
  • Κατάργηση όλων των μνημονιακών μέτρων ,παλιών και νέων.
  • Δουλειά στους άνεργους - φορολογία στους πλούσιους

ΕΛΛΗΝΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΩΝ

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 18/09 ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

στις 18.00 στο μνημείο του Παύλου Φύσσα.

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

πηγή : https://ergatikilesxi.wordpress.com/2015/09/1...


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

O Παύλος Φύσσας ζει

Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, Π. Τσαλδάρη 60.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου και το μεγάλο αντιφασιστικό κίνημα που περιόρισε τη δράση των νεοναζί και συνέβαλε αποφασιστικά να ξεκινήσουν οι διώξεις εναντίον τους, ο φασιστικός κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει και ο αντιφασιστικός αγώνας παραμένει επίκαιρος και επιτακτικός.

Η υλοποίηση του τρίτου μνημονίου θα οδηγήσει ακόμη πιο βαθιά στη φτώχεια εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, οι ελπίδες των οποίων διαψεύστηκαν από την κυβέρνηση που ψήφισαν και στήριξαν υποτίθεται για να τους σώσει. Η προσχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο μνημονιακό στρατόπεδο και το ισχυρό αίσθημα της διάψευσης και της ήττας που τη συνοδεύουν αποτελούν μια νέα κατάσταση, ιδιαίτερα κρίσιμη και επικίνδυνη. Η ΧΑ την εκμεταλλεύεται. Βοηθούμενη από την «ανοχή» που από την έναρξη της δίκης της η δικαστική έδρα της προσφέρει, φορά το
προσωπείο του νομιμόφρονα πολιτικού σχηματισμού και υποδύεται τον γνήσιο αντιμνημονιακό εκφραστή των λαϊκών στρωμάτων, τη μόνη δήθεν δύναμη ενάντια στους «πουλημένους πολιτικούς».

Η ΧΑ βέβαια ούτε αντιμνημονιακή είναι, ούτε υπέρ των συμφερόντων του λαού. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να πείσει πια κανέναν για τη «νομιμοφροσύνη» της. Η ΧΑ εκμεταλλεύεται το φόβο και τη λαϊκή οργή για να τα στρέφει ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες επιχειρώντας παράλληλα τον εκφοβισμό και τη φυσική εξόντωση αυτών αλλά και όσων της αντιστέκονται. Οι απόπειρες οργάνωσης αντιπροσφυγικών πογκρόμ στη Μυτιλήνη και τη Κω, η παρουσία «αγανακτισμένων» σε σημεία συγκέντρωσης προσφύγων στην Αθήνα και η επανεμφάνιση
ταγμάτων εφόδου σε μια σειρά γειτονιές αποδεικνύουν το πραγματικό πρόσωπο της ΧΑ αλλά και ότι αυτή επιχειρεί να ανακάμψει και να ανασυγκροτήσει τις δυνάμεις της.

Σε αυτές τις συνθήκες το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί και πρέπει να ξαναβγεί δυναμικά στο προσκήνιο. Η μαζική και μαχητική στάση στο δρόμο, η συστηματική και αναβαθμισμένη δράση στις γειτονιές, η σύνδεση του αντιφασιστικού αγώνα με τη πάλη ενάντια στα μνημόνια και τη φτώχεια, με τον αγώνα για την υπεράσπιση των προσφύγων και των μεταναστών είναι οι απαραίτητοι όροι ώστε να εμποδιστεί η επανεμφάνιση των νεοναζί και να αποτραπεί η ανασυγκρότηση τους.
Η συγκέντρωση για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου θα αποτελέσει έναν σημαντικό σταθμό σε αυτή την κατεύθυνση, ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό και σε όσα και όσους τον θρέφουν.

Όλοι και όλες στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση - Πορεία, Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 18:00 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, Π. Τσαλδάρη 60.

Παύλο δε σε ξεχνάμε…

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

πηγή : http://www.diktio.org/node/1151