Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 στις 17.30

Μικροφωνική αλληλεγγύης στους πρόσφυγες πολέμου

Να τελειώνουμε με τις εστίες βαρβαρότητας

Το τελευταίο διάστημα οι πρόσφυγες- μετανάστες διαταράσσουν με «απύθμενη αυθάδεια» την «ηρεμία» του δυτικού πολιτισμού, καταργώντας σύνορα και συνθήκες, απαιτώντας μερίδιο από τον πλούτο της Ευρώπης. Μιας Ευρώπης που χτίζεται εδώ και αιώνες στα ερείπια των χωρών τους.

Γίνονται αναγκαστικά ορατοί από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις τον οποίων οι πολιτικές παραπαίουν ανάμεσα στο φασισμό και τον υποκριτικό καπιταλιστικό ανθρωπισμό. Δυστυχώς, τα μικρά ολοκαυτώματα του δυτικού πολιτισμού σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής, μέσα από οργανώσεις τύπου al caida και isis είχαν παράπλευρες απώλειες. Γλίτωσαν αρκετοί και κάτι πρέπει να τους κάνουν τώρα που έφτασαν στην Ευρώπη-φρούριο. Με κριτήρια κοινωνικού δαρβινισμού, οργανώνουν την μοιρασιά τους, αλλά τους ξεπερνούν τα νούμερα. Κάπως έτσι αρχίζουν τα παζάρια ή ακριβέστερα οι πολιτικές θεσμικής βαρβαρότητας: πόσες και ποιες θα δολοφονηθούν στα σύνορα, πόσοι και ποιοι θα κάνουν ακόμα πιο πλούσιους τους γερμανούς βιομήχανους, πόσες και ποιες θα καθαρίζουν τα σπίτια των βασιλοαναθρεμμένων άγγλων αστών, πόσοι και ποιοι θα καλλιεργούν τα χωράφια της ελληνικής υπαίθρου και πάει λέγοντας. Κύριο μέλημα τους βέβαια η διατήρηση της «αναλλοίωτης» στο χρόνο εθνικής ταυτότητας, των προνομίων για τους κατόχους της και η εκμετάλλευση χωρίς όρια των άλλων, των ξένων.

Κάπως έτσι αρχίζουν και οι εστίες κοινωνικής βαρβαρότητας: «αγανακτισμένοι πολίτες», αμόλυντοι και άσπιλοι, φοβούμενοι για την υγεία τους και την ευημερία της τουριστικής οικονομίας, μικρομαγαζάτορες ενοχλημένοι από τη μαζική παρουσία προσφύγων- μεταναστών, αν και βρήκαν πεδίο εκμετάλλευσης και πλουτισμού λαμπρό, νεοναζί που δεν θέλουν η χώρα τους να γίνει πακιστάν, επιτίθενται, τραμπουκίζουν και απαιτούν να «καθαρίσει» ο τόπος από τα «μιάσματα». Ευνοημένοι από το προεκλογικό κλίμα παζαρεύουν την ψήφο τους με δεξιά και ακροδεξιά κόμματα στα μετόπισθεν μιας άτολμης και ενσωματωμένης στο σύστημα από τα γεννοφάσκια της υποτιθέμενης αριστερής κυβέρνησης.

Να τελειώνουμε με τη ρητορική και την πολιτική του ρατσισμού. Με κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών, με αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, αντιφασιστική δράση και ταξικό προσανατολισμό να αντιπαλέψουμε την πολιτική υποκρισία και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Να εξοβελίσουμε τους θιασώτες του ναζισμού, όχι εικονικά ή δικαστικά μόνο, αλλά συνολικά από την κοινωνία. Με έμπρακτη αλληλεγγύη και ανοιχτά μυαλά να ανοίξουμε τα σύνορα για όλους και όλες.

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 16/09 17:30 ΚΑΜΑΡΑ

Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης

πηγή : http://antifathess.blogspot.gr/2015/09/blog-post.html