Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18.00

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Πορεία

πηγή : http://karavaniagona.blogspot.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντικρατική-αντιφασιστική πορεία/Κάλεσμα αναρχικών συλλογικοτήτων

Με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης παρατηρήθηκε, η άνοδος της -από τα πάνω- προώθησης ρατσιστικών και φασιστικών αντιλήψεων με σκοπό τη διάθλαση της κοινωνικής οργής από το πολιτικοοικονομικό σύστημα προς το ίδιο το σώμα των καταπιεσμένων. Ως αποτέλεσμα υπήρξε η κοινοβουλευτική άνοδος και εδραίωση κομματικών μηχανισμών με αμιγώς ακροδεξιά ιδεολογία, ενώ και άλλα κόμματα υιοθέτησαν φασιστική και πατριωτική ρητορική, όποτε θεωρείτο απαραίτητο για την απενοχοποίηση και προώθηση της αντίστοιχης πολιτικής ατζέντας.

Τη στιγμή που ολόκληρα κοινωνικά κομμάτια (οροθετικές, μετανάστες κ.α.) χαρακτηρίζονταν ως υγειονομική βόμβα, που δημιουργούνταν η εικόνα του απειλητικού και εγκληματία ξένου αποδίδοντάς του την ευθύνη της οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος και προωθούνταν η ισλαμοφοβία, τα Μ.Μ.Ε. συμβάλλοντας στην παραπάνω στρατηγική, ανήγαγαν σε celebrities τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και παρείχαν ειδησιογραφική κάλυψη στα συσσίτια μόνο για Έλληνες, στις ρατσιστικές επιτροπές κατοίκων και στα πογκρόμ σε μικροπωλητές μετανάστες.

Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013 δολοφονείται στο Κερατσίνι ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής της Νίκαιας. Το συγκεκριμένο περιστατικό σίγουρα δεν μπορεί να ιδωθεί αποκομμένο από τη γενικότερη δράση της Χρυσής Αυγής ως το οπλισμένο χέρι του κράτους και των αφεντικών απέναντι σε μετανάστες, εργαζόμενους, αγωνιστές και σε κάθε τι διαφορετικό ή συνειδητά μη προσαρμόσιμο στην κοινωνική πραγματικότητα. Οι επιθέσεις στα γραφεία τους, οι πορείες και οι γενικευμένες συγκρούσεις που ακολούθησαν μετά τη δολοφονία, αποτέλεσαν τα κινηματικά αναχώματα απέναντι στην επέλαση του φασισμού. Αυτός ήταν και ο λόγος που το κράτος και συνεπώς η αστική δημοκρατία, επαναφέροντας στο τραπέζι τη θεωρία των δύο άκρων, "κατέστειλε" την Χρυσή Αυγή, σαν μια απόπειρα εμφάνισης του ως εγγυητή της πολιτικής σταθερότητας και της κοινωνικής ειρήνης αλλά και σαν μια κίνηση επανοικειοποίησης κομματιού των ψηφοφόρων που είχαν χάσει οι πατριωτικές δυνάμεις του "συνταγματικού τόξου".

Η εκάστοτε κοινωνικοπολιτική συνθήκη οδηγεί την κυριαρχία, είτε στη διάχυση φασιστικών ιδεολογημάτων (στα όρια, πάντα, που προβλέπει η δημοκρατία), προκειμένου να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα των αφεντιών και η συντήρηση τους, είτε στην προώθηση ενός αντιφασιστικού πνεύματος (μέσα στα θεσμικά πλαίσια) καταστέλλοντας φασιστικούς σχηματισμούς, όταν τα συμφέροντα τους είτε δεν ικανοποιούνται, είτε απειλούνται. Ο θεσμικός "αντιφασισμός" περιορίζεται στα έδρανα της Βουλής, στις κινήσεις εντυπωσιασμού των φυλακίσεων, στα δίπολα νομιμοποίησης - απονομιμοποίησης φασιστικών κομμάτων, στην έκδοση καταγγελιών. Έρχεται να παρουσιαστεί ως εγγυητής της κοινωνικής ειρήνης, νομιμοποιώντας τη θεωρία των δύο άκρων, έρχεται να προωθήσει τις αναθετικές λογικές ως τη μόνη λύση που θα αντιμετωπίσει το φασισμό μέσα από δημοκρατικές διόδους και έρχεται να απονοηματοδοτήσει τον έμπρακτο, αντιφασιστικό αγώνα που διεξάγεται στους δρόμους, στις πλατείες, τα σχολεία και τις σχολές, τους χώρους εργασίας και κάθε σημείο που συναντάται με τον φασισμό, ο οποίος όμως προτάσσει παράλληλα την εθνική ενότητα.

Άλλωστε η εθνική ενότητα, αποτελεί βασικό ιδεολόγημα για την αναπαραγωγή του κράτους και του καπιταλισμού. Μέσω της διάχυσης αυτού του ιδεολογήματος προωθείται η αντίληψη που θέλει τα αφεντικά και τους εργάτες, τους καταπιεστές και τους καταπιεσμένους, που ανήκουν στην ίδια εθνικότητα να έχουν κοινά συμφέροντα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί αποτρεπτικά στην δόμηση κοινοτήτων καταπιεσμένων, αποδυναμώνοντας τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Έτσι έχουμε τα φαινόμενα του κοινωνικού κανιβαλισμού, εκμεταλλευόμενοι να συγκρούονται μεταξύ τους για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους, της ακραίας εκμετάλλευσης, των φθηνών εργατικών χεριών, της μαύρης εργασίας, κτλ.

Ο αντιφασιστικός αγώνας ως αδιαμεσολάβητος και αντιθεσμικός, οφείλει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αναρχικού αγώνα, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο. Ενός αγώνα συλλογικού, που δεν βλέπει διαχωρισμούς ανάμεσα σε έθνη, φυλές και φύλα και προϋποθέτει διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων ενάντια στο εξουσιαστικό σύμπλεγμα κράτους, αφεντικών, φασιστών.

Οι διαδηλώσεις της 18ης Σεπτέμβρη στη μνήμη του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα αποτελούν το πρακτικό αντίκρισμα της συνεχούς αντιφασιστικής δράσης και υπενθυμίζουν, πως ο αγώνας ενάντια σε κράτος, αφεντικά και φασίστες παραμένει ανοιχτός.

Σε καιρούς που η ανάγκη αντεπίθεσης των από τα κάτω γίνεται πια προφανής με την αποκαθήλωση των σωτήρων, καθαρίζουμε τους δρόμους από τα τσιράκια των αφεντικών και οργανωνόμαστε "ντόπιοι" και "ξένοι", ώστε να τολμήσουμε την έφοδο στον ούρανο.

Αποχή από τις κάλπες, μέσα στους αγώνες

Τσακίζουμε τον φασισμό στον δρόμο

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ-ΚΑΜΑΡΑ 18:00

συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, κατάληψη Terra Incognita, συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακή, αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο, αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός, αναρχική συλλογικότητα Άνω Θρώσκω, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, σύντροφοι-ισσες

πηγή : http://anatolika.espivblogs.net/2015/09/14/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CE%BA%CE%AC/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Τσακίζουμε τον φασισμό πριν μας σκοτώσει

Δύο χρόνια από τη πολιτική δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, ο οποίος έπεσε νεκρός από μαχαίρι φασίστα, ένα μαχαίρι που κρατούσαν χιλιάδες ¨ανυποψίαστοι¨ έλληνες που τόσα χρόνια με την ψήφο τους εκτρέφουν το φασισμό. Η δολοφονία του Φύσσα, μαζί με τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες μεταναστών, φανερώνουν ξεκάθαρα το πρόσωπο της χρυσής αυγής. Αρκεί να κοιτάξει κανείς πίσω από το αντιμνημονιακό και αντισυστημικό προσωπείο τους για να δει την ωμή πραγματικότητα. Οι προσπάθειες των φασιστών να δημιουργήσουν εργοδοτικά σωματεία που θα λειτουργούν υπέρ των αφεντικών, αυξάνοντας το ξεζούμισμα των εργαζομένων, και γραφεία ευρέσεως εργασίας αποκλειστικά για έλληνες που παρέχουν εργασία με 12 ευρώ τη ημέρα, οι ερωτήσεις που καταθέτουν στη βουλή υπέρ των εφοπλιστών, η συνήθης απασχόληση τους ως μπράβοι νυχτερινών μαγαζιών, η σύνδεση τους με τους μπάτσους και το στρατό, αποδεικνύουν ότι η χρυσή αυγή λειτουργεί σαν όπλο του συστήματος. Πρόκειται για έναν συμπληρωματικό μηχανισμό του κράτους και του κεφαλαίου, ιδιαίτερα στο κομμάτι της μεταναστευτικής πολιτικής κατά των μεταναστών εργατών και των προσφύγων πολέμου. Στηρίζουν τον εγκλεισμό και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις μαζικές απελάσεις, την εξόντωση των προσφύγων με κλείσιμο των συνόρων. Ταυτόχρονα λειτουργούν ως παρακλάδι του συστήματος, προβαίνοντας σε ξυλοδαρμούς, καταδιώξεις και δολοφονίες στοχεύοντας πάντα στα πιο αδύναμα κομμάτια της κοινωνίας.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου και της ακραίας φτώχειας, εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. Προσπαθούν να γλιτώσουν απ' την εξόντωσή τους, διακινδυνεύοντας να πνιγούν στη Μεσόγειο ή να πάθουν ασφυξία μέσα σε κάποιο φορτηγό, ώστε ακόμη και αν γλιτώσουν το θάνατο να βρεθούν αντιμέτωποι με λιμενικούς που τους ξυλοφορτώνουν, ταλαιπωρημένοι, άστεγοι ή έγκλειστοι σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό που ο πόλεμος στη Συρία έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα προσφύγων στην Ελλάδα, παρατηρούμε ακραία ρατσιστικά φαινόμενα. Καθημερινά μαθαίνουμε περιστατικά βίας από μπάτσους και φασίστες σε βάρος μεταναστών ενώ πριν λίγες ημέρες δυο φασίστες έριξαν μολότοφ σε οικογένεια μεταναστών. Οι ¨τυχεροί¨ πρόσφυγες θα καταλήξουν τελικά σε κάποια χώρα της Ευρώπης, τροφοδοτώντας την κρεατομηχανή του καπιταλισμού με τη φθηνή εργατική τους δύναμη, βιώνοντας εκ νέου όλο το ρατσιστικό και ξενοφοβικό παραλήρημα.

Από τη μεριά μας, ως αντιφασίστες και αντιρατσιστές, θα μπαίνουμε πάντα εμπόδιο στον φασισμό και δε θα αφήσουμε το δηλητήριό του να περάσει μέσα στην κοινωνία. Γνωρίζουμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα ταξικά μας αδέρφια, μιας κι εμείς έχουμε βρεθεί στο παρελθόν στην ίδια θέση με αυτούς και θα βρεθούμε και στο μέλλον. Το αντιφασιστικό κίνημα συνεχίζει τη δράση του κατά των νοσταλγών του Χίτλερ. Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είμαστε στο δρόμο και, χωρίς να έχουμε αυταπάτες ότι θα νικηθεί ο φασισμός μέσα από τα έδρανα της βουλής ή από το σάπιο δικαστικό σύστημα, συνεχίζουμε να μαχόμαστε για την εξαφάνισή του. Ο αντιφασισμός είναι ένα οργανικό κομμάτι του αγώνα ενάντια στον ολοκληρωτισμό του κεφαλαίου και του κράτους. Στον ρατσισμό και τον εθνικισμό θα απαντάμε με κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για να τσακίσουμε το φασισμό μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά.

Sabot

ελευθεριακός χώρος

πηγή : http://sabot.espivblogs.net/2015/09/15/%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8E-2/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΕΚΛΟΓΕΣ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2015 ή ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ;

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη κατέδειξε ότι ένα όχι που κατατίθεται μέσα σ' ένα φακελάκι δεν είναι αρκετό˙ γιατί ό,τι διαμεσολαβείται από την πολιτική απάτη, μεταστρέφεται. Είναι λοιπόν φανερό, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι εκλογές δεν μπορούν να προσφέρουν καμία λύση στους καταπιεσμένους. Οι συγκεκριμένες μάλιστα εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, όχι μόνο δεν έρχονται να υποσχεθούν μια κάλπικη λύση, όπως οι προηγούμενες του Γενάρη, αλλά η διεξαγωγή τους στοχεύει, επίσης κόντρα σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση, στη νέα σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος της υποτέλειας, της λιτότητας και της υποταγής. Κανείς δεν μπορεί να διακρίνει έστω και την ελάχιστη διαφορά ανάμεσα στους πολιτικούς απατεώνες που διαγκωνίζονται για την εξουσία. Είναι φανερό ότι όποιος κι αν είναι ο «νικητής» ο λαός θα είναι ο ηττημένος. Η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας φέρει μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», η σύνθεση της οποίας δεν θα έχει καμία σημασία, οι πράξεις της όμως θα έχουν τεράστιο αντίκρισμα στο κοινωνικό σώμα. Ό,τι κι αν ψηφίσουν οι εκμεταλλευόμενοι, το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί με ευλάβεια, είναι εκ των προτέρων γνωστό, σύμφωνα με τις προσταγές του τρίτου μνημονίου «σωτηρίας»: λιτότητα για όσους δεν έχουν ακόμη εξαθλιωθεί πλήρως, εξαθλίωση για όσους βρίσκονται στον πάτο, καταστολή για όσους αντιστέκονται, εγκλήματα κατά των προσφύγων και των μεταναστών, λεηλασία της φύσης, εμπέδωση του αισθήματος της υποταγής, γιατί ως γνωστόν όλοι συμφωνούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος.

*

Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, η ψήφος, η συμμετοχή και σε αυτή τη στημένη εκλογική διαδικασία δεν σημαίνει τίποτε παραπάνω παρά κοινωνική νομιμοποίηση στην ανασύνταξη, μέσω της ενοποίησης, του μπλοκ της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης. Όταν ακούμε περί κυβέρνησης «εθνικής ενότητας», πρέπει να καταλαβαίνουμε κυβέρνηση κοινωνικής εξαθλίωσης. Όταν λένε «κυβέρνηση ειδικού σκοπού» πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι ο σκοπός είναι η νέα ακόμη πιο ολοκληρωτική επίθεση των ισχυρών στους αδύναμους, σημαίνει νέες ανθρωποθυσίες στο βωμό του κέρδους των αφεντικών, σημαίνει κι άλλοι νεκροί εργάτες στα εργοτάξια, κι άλλα πνιγμένα παιδιά στα σύνορα, κι άλλες αυτοκτονίες, ακόμη περισσότερη θλίψη και αγωνία.

_ _ _n

*

Δεν μπορούν, και δεν πρέπει να τους αφήσουμε, να συνεχίζουν να κοροϊδεύουν. Γύρνα τους την πλάτη, σπάσε τον κύκλο που αναπαράγει την ίδια απελπιστική κατάσταση. Αυτές οι εκλογές, που μόνο στόχο έχουν να αναδείξουν την πιο αποτελεσματική πολιτική σύνθεση για την απρόσκοπτη εφαρμογή της κοινωνικής εξόντωσης, πρέπει να μείνουν στην ιστορία ως οι εκλογές με την μεγαλύτερη αποχή. Η πρώτη απόφαση προς την κατεύθυνση της αντίστασης πάντα εκκινεί από την άρνηση της επιλογής δυνάστη. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, φτωχοί, άνεργοι, καταπιεσμένοι, νεολαίοι και εργαζόμενοι, ΑΠΕΧΟΥΜΕ συνειδητά και ενεργά από τις εκλογικές αυταπάτες που μόνο μιζέρια, ήττα, μοιρολατρία και υποταγή καλλιεργούν. Επειδή όμως, μια άρνηση είναι μια καλή αρχή, αλλά δεν είναι από μόνη της ικανή να δώσει τη λύση, απέχουμε από τις κάλπες, συμμετέχουμε όμως ενεργά στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, αυτοοργανωνόμαστε στις γειτονιές, στα σωματεία βάσης, στα σχολεία και τις σχολές, οριζόντια, ακηδεμόνευτα, ριζοσπαστικά. Αυτό είναι το ουσιώδες, το μεγάλο βήμα για την δύσκολη και επίπονη, μα απαραίτητη διαδικασία της κοινωνικής μας χειραφέτησης.

*

Η επέλαση του καπιταλιστικού ιδεώδους διατρανώνει ότι, η κόλαση είναι εδώ. Η περίφημη «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» μέσω της «ισχυρής Ευρωπαϊκή Ένωσης» σηματοδοτεί τον θάνατο στα σύνορα της ηπείρου και την ένταση της εξαθλίωσης στο εσωτερικό της, ειδικότερα στη νότια ζώνη της. Η συντριβή της διαχειριστικής αριστεράς, όπως βεβαίως είναι όλη η αριστερά στο σύνολο της, δεν εξαντλεί αποκλειστικά και μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνητικό σχηματισμό. Επιπροσθέτως εξαντλεί και συντρίβει όλους τους σχηματισμούς, παλιούς και νέους που συμμετέχουν στο εκλογικό παζάρι, όλους όσους ζητούν εντολή διακυβέρνησης. Όλοι οι σωτήρες έχουν εκπνεύσει, όλοι οι ηγέτες είναι νεκροί, οι λογικές διαμεσολάβησης των κοινωνικών αναγκών και ανάθεσης της λύσης έχουν ηττηθεί. Γι' αυτό και όλο το πολιτικό προσωπικό αποτελεί στο σύνολό του μια καρικατούρα θανάτου.

Το δίκιο της κοινωνικής οργής, που γεννιέται μέσα στα συντρίμμια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πρέπει να βγει στο δρόμο και να συντρίψει το πολιτικό προσωπικό των αφεντικών, τα ίδια τα αφεντικά, εθνικά και υπερεθνικά, να διαλύσει οριστικά τους κρατικούς και υπερκρατικούς μηχανισμούς, οι οποίοι αποτελούν απλά τους θεσμικούς θεματοφύλακες μιας αέναης εκμετάλλευσης των αδύναμων μιας εντεινόμενης καταπίεσης των από κάτω.

*

Απευθύνουμε το κάλεσμα μας, για την ανατροπή που βιώνεται και όχι απλά που διακηρύσσεται. Αυτό το κάλεσμα είναι διαχρονικό, δεν μπορεί να ηττηθεί από καμία εξουσιαστική επίθεση γιατί είναι πέρα και έξω από τον μηχανισμό ελέγχου της εξουσίας, είναι η ίδια η ζωή. Γιατί ο αγώνας δίχως ανταλλάγματα στον μηχανισμό, είναι ένας αγώνας που δεν αφομοιώνεται ποτέ, και γι' αυτό δεν μπορεί ποτέ να σταματήσει, δεν μπορεί να ηττηθεί παρά μόνο να νικήσει. Ταυτόχρονα, δεν αποτελεί νέο κάλεσμα ώστε ο υπηρέτης να εμπιστευτεί ξανά το αφεντικό, ο ψηφοφόρος τον πολιτευτή, ο καταπιεσμένος τον δυνάστη με τα καινούργια ρούχα, είναι πρόταση να εμπιστευθούμε τη δύναμη των καταπιεσμένων που λέγεται αλληλεγγύη, είναι πρόταση να φτιάξουμε το νέο μέσα στο κέλυφος του παλιού και να διαλύσουμε το κέλυφος μια και καλή.

*

Χρειαζόμαστε, περισσότερο από ποτέ μια συνολική αλλαγή παραδείγματος, γιατί όσο κυριαρχούν οι συγκεκριμένες εξουσιαστικές σχέσεις, όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός δεν μπορούν να ανασάνουν οι κοινωνικές ανάγκες. Μοναδικός καταλύτης που μπορεί να αποτελέσει το δίκαιο μέσα στο οποίο θα γεννηθούν η αξιοπρέπεια και θα αναπαραχθεί η απελευθερωτική προοπτική, είναι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, αναγκαία και επίκαιρη, θρυαλλίδα μιας ζωής, που είναι η ζωή η ίδια.

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στους ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ & ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ:

- ΤΡΙΤΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 18:00 ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ

- ΠΕΜΠΤΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 18:00 ΠΑΛΙΑ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΣΧΟΥΝΤΗ

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΖΕΙ - ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 18:00 ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο»

πηγή: https://maurokokkino1936.wordpress.com/2015/09/15/%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CF%83-%CF%83%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7%CF%83-2015-%CE%AE-%CE%BC%CE%B7%CF%80%CF%89%CF%83-%CE%B5%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B4%CE%B9%CE%BA/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΜΑΡΑ 18/9 18:00

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι εγκληματικές επιθέσεις σε μετανάστες και αγωνιστές, οι θάνατοι στα σύνορα, οι κρατικοί και παρακρατικοί ξυλοδαρμοί καλά κρατούν. Η ρατσιστική ρητορική εξακολουθεί να βρίσκει πρόσφορο έδαφος και το "αυγό του φιδιού" συνεχίζει να επωάζεται.

Το φαινόμενο της ανόδου των δυνάμεων του φασισμού που γεννιέται και θρέφεται στα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος, συνεχίζει να διογκώνεται αποκτώντας απειλητικές διαστάσεις σε μεγάλο μέρος των ευρωπαϊκών κοινωνιών ως απόρροια της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Τα τραγικά γεγονότα των δολοφονιών του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική οργάνωση της χρυσής αυγής αποδεικνύουν ότι οι αγώνες μας ενάντια στους φασίστες αλλά κι η αυτοπροστασία μας από αυτούς είναι κοινή υπόθεση, ντόπιων και μεταναστών.

Ας μην τρέφει κανείς μας αυταπάτες ότι μια ενδεχόμενη καταδίκη πρωτοκλασάτων στελεχών της χρυσής αυγής θα θέσει τέρμα στη δολοφονική δράση των μελών της, ότι οι φίλοι κι υποστηρικτές της θα πάψουν να τη στηρίζουν ή ότι οι δολοφονικές ρατσιστικές επιθέσεις θα πάψουν να συμβαίνουν ως δια μαγείας.

Μόνη απάντηση στη χρυσή αυγή αλλά και σε παρόμοιες δολοφονικές συμμορίες είναι η καταδίκη τους στις συνειδήσεις των ανθρώπων και η απομόνωσή τους από την κοινωνία.

Μόνη απάντηση στις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και των μεταναστών είναι ο αντιφασιστικός αγώνας παντού και πάντα

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ, ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

ΚΑΜΑΡΑ 18:00

Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης

πηγή: https://el-gr.facebook.com/Antifathess


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π.ΦΥΣΣΑ

Ο Παύλος Φύσσας ζει, τσακίστε τους ναζί!

Δύο χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όλη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής που αρχικά είχε προφυλακιστεί, τώρα είναι έξω και κάνει προεκλογικό αγώνα με τη στήριξη του κράτους και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, που επιχειρούν να τους χτίσουν ξανά το προφίλ, των αντισυστημικών, των αντιμνημονιακών, των μόνων που δεν συμβιβάστηκαν, μετά από την διάψευση των λαϊκών προσδοκιών από την «αριστερή κυβέρνηση».

Ταυτόχρονα όλα τα συστημικά ΜΜΕ χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο ενάντια στους πρόσφυγες, προσπαθώντας να αφυπνίσουν τις πιο καθυστερημένες και ξενοφοβικές προλήψεις, ουσιαστικά «οπλίζοντας» τα πογκρόμ και τις επιθέσεις εναντίον των προσφύγων.

Το καπιταλιστικό σύστημα και τα αφεντικά δεν μπορούν και ούτε θέλουν να σταματήσουν το φασισμό, όπως φαίνεται και από τη δίκη παρωδία, ούτε μπορούν να δώσουν λύση στο δράμα των προσφύγων που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους στη Μεσόγειο, γιατί αυτοί ευθύνονται για όλα αυτά.

Είναι η εργατιά και η νεολαία, το λαϊκό κύμα που δεν έσβησε παρά την προδοσία της ελπίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα συντρίψει τους φασίστες δολοφόνους. Το γιγάντιο, ταξικό κίνημα της 5ης Ιούλη, που μαζί με τα μνημόνια και τη φτώχεια του συστήματος θα εξαφανίσει και τα φασιστικά του κοπρόσκυλα.

Αυτό φάνηκε και από τη ματαίωση της προεκλογικής συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά, ύστερα από αντιφασιστική συγκέντρωση στο ίδιο μέρος, αναγκάζοντας τους φασίστες να κάνουν μια σύναξη κάτω από τα γραφεία τους υπό την προστασία των ΜΑΤ.

Ούτε σπιθαμή δεν πρέπει να αφεθεί στους φασίστες. Μόνο επικίνδυνη μπορεί να είναι κάθε παραχώρηση στον εθνικισμό, είτε από τα δεξιά, είτε από τα «αριστερά». Ο προλεταριακός διεθνισμός είναι η μόνη απάντηση στον φασισμό και στον ρατσισμό.

Τιμούμε την μνήμη του Παύλου Φύσσα, και κάθε θύματος των ναζιστών, παλεύοντας στην πράξη για να τους κλείσουμε και πάλι στις τρύπες τους. Η μοναδική δικαίωση για τους αδικοχαμένους, είναι να πεταχτεί ο φασισμός στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, μαζί με το σάπιο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη, 6μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα,

Π. Τσαλδάρη 60, Κερατσίνι

ΒΟΛΟΣ: Παρασκευή 18/9, 7μμ, πλ. Ελευθερίας

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρασκευή 18/9, 6μμ, Καμάρα

ΠΑΤΡΑ: Παρασκευή 18/9, 12μμ, πλ. αγ. Γεωργίου

πηγή: http://www.eek.gr/index.php/announcements/3731-anakoinosi-gia-ta-2-xronia-apo-ti-dolofonia-tou-p-fyssa


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ από τη δολοφονία του Π. ΦΥΣΣΑ: Όλοι στις Αντιφασιστικές Διαδηλώσεις την Παρασκευή 18/9

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ από τη δολοφονία του Π. ΦΥΣΣΑ από τη φασιστική συμμορία ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΝΕΑ-ΠΑΛΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

-

Όλοι στις Διαδηλώσεις μνήμης και αγώνα την Παρασκευή 18/9

Κερατσίνι: 19:00 , Παναγή Τσαλδάρη

Θεσσαλονίκη: 19:00 στην Καμάρα

-

Δύο χρόνια συμπληρώνονται από τη δολοφονία του αντιφασίστα, εργάτη μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, παρουσία της αστυνομίας. Ο Φύσσας πάλεψε μέχρι τέλους ενάντια στο θρασύδειλο τάγμα εφόδου της Νίκαιας και τον μαχαιροβγάλτη Ρουπακιά. Η αποτρόπαια δολοφονία του από τους πολιτικούς απογόνους του Χίτλερ πυροδότησε μια άμεση κινητοποίηση εργαζομένων, ανέργων, νέων, του αντιφασιστικού κινήματος, βάζοντας φρένο στα σχέδια των φασιστοειδών για έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο ενάντια στο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, δίπλα στην τότε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

Οι ναζιστές δολοφόνοι δρούσαν με εντολές της ηγεσίας της ΧΑ, όπως και σ' άλλες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και αγωνιστές. Δεν πρόκειται για «μεμονωμένες περιπτώσεις». Κίνητρό τους είναι ο ναζισμός και ο φασισμός, η τρομοκράτηση και ανοιχτή βία ενάντια στο εργατικό κίνημα, τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του, το χτύπημα των μεταναστών και των πιο αδύναμων στρωμάτων των εργαζομένων.

-

Απόλυτα Συστημικοί, Μνημονιακοί, Ρατσιστές… και μαζί με τη Συμμορία του Ευρώ

Το πολιτικό σχέδιο της ΧΑ δεν είναι αντισυστημικό, δεν στοχεύει καθόλου στην «τιμωρία του πολιτικού συστήματος». Το ακριβώς αντίθετο, είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της Συμμορίας του Ευρώ και των Μνημονίων. Το πολιτικό τους πρόγραμμα είναι ο εκφοβισμός και η διαίρεση των εργαζομένων, «ο νόμος και η τάξη», η μνημονιακή προσαρμογή της ελληνικής κοινωνίας, η μετατροπή της σε κοινωνική χωματερή, η άλλη όψη του νεοφιλελεύθερου, μνημονιακού φασισμού. Νοσταλγούν μια ολοκληρωτική δικτατορία, όπως του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, τους ταγματασφαλίτες, μαυραγορίτες και συνεργάτες των Ναζί και της Χούντας.

Η ΧΑ δεν είναι αντιμνημονιακή και αντιευρωπαϊκή δύναμη. Ήταν ενάντια σε όλους τους αγώνες ενάντια στα μνημόνια (πλατείες, ΕΡΤ, καθαρίστριες, απεργίες κ.ά.) και δια στόματος του αρχηγού της Μιχαλολιάκου δηλώνει: «η Ελλάδα δεν έχει επιλογή αυτή την στιγμή, υπάρχει μόνο το ευρώ και με σκληρούς όρους». Ενώ βλέπει στους «λαθρομετανάστες» ένα πρόβλημα σοβαρότερο από τα Μνημόνια.

Πάντα στέκονται στο πλευρό των εργοδοτών/καπιταλιστών, στήνοντας δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας «μόνο για Έλληνες» ή και εργοδοτικά σωματεία. Στήριξαν τους επιχειρηματίες δηλώνοντας δημόσια ότι «φορολογούνται πολύ», ψήφισαν τροπολογίες που βγάζανε λάδι πολιτικούς και επιχειρηματίες (άρνηση στην πρόταση για την σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων ώστε να διερευνηθεί το σκάνδαλο της παραχώρησης της Αγροτικής Τράπεζας, καταψήφιση στη Βουλή για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κ.ά.), επίθεση ταγμάτων εφόδου στην πορεία για τους τέσσερις νεκρούς στα ΕΛΠΕ κ.ά.

Πάντα δρούσαν και δρουν υπό την συγκάλυψη, ασυλία, ατιμωρησία του αστικού πολιτικού συστήματος και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που τους εξέθρεψαν και είχαν ανοιχτούς διαύλους και υποστηρικτές εκεί (π.χ. περίπτωση Μπαλτάκου), όπως και στον κρατικό μηχανισμό, στον σκληρό πυρήνα των μηχανισμών καταστολής (αστυνομία, δικαστές). Είναι χαρακτηριστικό ότι ολόκληρα αστυνομικά τμήματα (Νίκαια, Αγ. Παντελεήμονας) είχαν μετατραπεί σε τοπικό παράρτημα γραφείων της ΧΑ, ενώ την περίοδο των διώξεων το φθινόπωρο του 2013 χρειάστηκε να ξηλωθούν αρκετοί αξιωματικοί της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ για να προχωρήσουνε οι συλλήψεις. Τέλος, σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που κάποια υπόθεση της ΧΑ προχωρούσε σε δίκη (συνήθως μένανε στα συρτάρια), είχαν προνομιακή μεταχείριση και αθωώσεις. Η δίωξη και δίκη της ΧΑ (που δεν φαίνεται να αγγίζει καν την ηγεσία) δεν φτάνει μέχρι τους χρηματοδότες, τον οπλισμό, τα πρόσωπα μέσα στον κρατικό μηχανισμό, όπου στηρίχθηκε και στηρίζεται ακόμα.

Οργανώνουν πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες (Αγ. Παντελεήμονας, 2012 στο κέντρο της Αθήνας, δολοφονία Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, επίθεση σε Αιγύπτιους αλιεργάτες κ.ά.). Σήμερα δεν χάνουν ευκαιρία να σπείρουν το ρατσιστικό δηλητήριο και μίσος ενάντια στους μετανάστες, που καταφεύγουν στην Ευρώπη κυνηγημένοι από τους πολέμους των ιμπεριαλιαστών. Προσπαθούν να οργανώσουν νέα πογκρόμ (Κως, Μυτιλήνη), ζητάνε «να αναλάβει ο στρατός» να λύσει το πρόβλημα, δηλαδή να πνίγονται ακόμα περισσότεροι μετανάστες στη Μεσόγειο!

Είναι αποδεδειγμένα συμμορία, που όταν δεν κυνηγάει μετανάστες και αγωνιστές επιδίδεται σε «αγαθοεργίες» που περιλαμβάνουν διακίνηση ναρκωτικών, προστασία μαγαζιών κ.ά.

-

Ο φασισμός δεν νικιέται απ' τη «δημοκρατία», αλλά τσακίζεται με αγώνες

Δεν αρκεί «να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», περιμένοντας να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός με δικαστικές αποφάσεις, όσο κι αν πρέπει να επιβάλλουμε την παραδειγματική τους τιμωρία και εκεί.

Ο ναζισμός και ο φασισμός τσακίζεται με τους ταξικούς, διεθνιστικούς αγώνες των εργαζομένων, με επιτροπές αυτοάμυνας, με ταξικό εργατικό μέτωπο και με την πάλη ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, τη βαρβαρότητα των Μνημονίων, τη σήψη και τον αμοραλισμό του πολιτικού σκηνικού, των κομμάτων που τα υπηρετούν, την ρατσιστική και ιμπεριαλιστική Ε.Ε. Ακόμα πιο επικίνδυνος απ' τους χρυσαυγίτες και κύριος εχθρός μας είναι ο μνημονιακός-νεοφιλελεύθερος φασισμός, τα μίνι πραξικοπήματα του τύπου «Μένουμε Ευρώπη» - και βέβαια οι ορδές των ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ που δρουν ως τάγματα εφόδου ενάντια στους αγώνες.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την ΧΑ, ανοιχτά ή μέσω μιας αναβάπτισης στο «δημοκρατικό τόξο» και τους «θεσμούς», να αποτελέσει μια «σοβαρή δύναμη» ή «ευκαιρία της δημοκρατίας», που θα αποτελέσει τσόντα των παλιών και νέων μνημονιακών, για να εφαρμόσουν νέα μνημόνια και μέτρα. Πρέπει, τέλος, να μαυριστεί μαζικά και στις εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη.

-

- Να τσακίσουμε τον φασισμό, που δολοφονεί αγωνιστές και μετανάστες. Οι δολοφόνοι πρέπει να τιμωρηθούν σκληρά, να μπουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

- Ενωτική - Μαζική - Μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, με ένα ταξικό εργατικό μέτωπο. Κάτω το Κράτος Έκτακτης Ανάγκης.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/4180


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Συμμετοχή στην αντιφασιστική πορεία

Ως συνέλευση no lager θεσσαλονίκης καλούμε στην αντιφασιστική πορεία για τα δυο χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα καθώς θεωρούμε ότι μια τέτοια πορεία μπορεί να αναδείξει και τα περιεχόμενα της δικής μας συνέλευσης. Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία το ζήτημα το οποίο θέλουμε να αναδείξουμε είναι οι κρατικές δολοφονίες στα σύνορα, με αφορμή το τελευταίο ναυάγιο στο Φαρμακονήσι στις 13/9 με 34 νεκρούς μετανάστες. Οι κρατικές αυτές δολοφονίες αποτελούν τις εγγενείς "παράπλευρες απώλειες" ενός συστήματος εκμετάλλευσης των μεταναστών, όπως αυτή έχει συμπυκνωθεί στην πολιτική της Ευρώπης-Φρούριο και υλοποιείται από τους συνοριοφύλακες της Frontex, τους μπάτσους και τους λιμενόμπατσους σε αγαστή συνεργασία με τα κυκλώματα δουλεμπορίου. Παράλληλα, η ρατσιστική ρητορική του κράτους αλλά και ΜΚΟ και "δαιμόνιων" μικροεπιχειρηματιών στρώνουν το έδαφος για κάθε είδους φασιστικές επιθέσεις σε μετανάστες και αλληλέγγυους.

no lager θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτέμβριος 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Από την αρχή του καλοκαιριού, χιλιάδες μετανάστες και μετανάστριες διασχίζουν τα σύνορα για να γλυτώσουν από τον πόλεμο στις χώρες τους αναζητώντας καλύτερες συνθήκες ζωής με προορισμό κυρίως χώρες της κεντρικής και βόρειας ευρώπης. Κάποιες στοιβάζονται σε λιμάνια και "χώρους υποδοχής", ενώ άλλοι πνίγονται, με πιο πρόσφατα 2 ναυάγια στο αιγαίο με 34 και 22 νεκρούς αντίστοιχα. Στον δημόσιο διάλογο η κυρίαρχη ρητορική έχει μετατοπιστεί, προσδίδοντας την απαραίτητη ανθρωπιστική εσάνς στη νέα διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Στο μεταξύ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ελλάδας παραμένουν ανοιχτά.

Η ακραία υποτίμηση και η καταστολή, οι εγκλεισμοί στα στρατόπεδα και οι επιχειρήσεις "σκούπα", αλλά και η ανθρωπιστική διαχείριση με ευρωαπαϊκά κονδύλια, ΜΚΟ, και το "αθάνατο ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο" που στήνουν μαγαζάκια στα σύνορα, αποτελούν δύο διαφορετικές πτυχές της διαχείρησης των μεταναστευτικών ροών και ελέγχου της παγκόσμιας κατανομής εργασίας που συνυπάρχουν εξυπηρετώντας τα συμφέροντα κράτους και αφεντικών. Την ίδια στιγμή που το κράτος φορά ανθρώπινο πρόσωπο συμμετέχοντας άμεσα και έμμεσα στη διακίνηση των μεταναστών επαναδιατυπώνοντας τους όρους διαχείρισής τους, 6000 παραμένουν έγκλειστοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ελλάδας ως "λαθραίοι".

ΟΥΤΕ "ΛΑΘΡΑΙΟΙ" ΟΥΤΕ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ"

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ

Απέναντι στις λογικές που μας επιβάλλονται, που κατηγοριοποιούν και διαχωρίζουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε "πρόσφυγες" και "λαθραίες", σαν το "άλλο" που είτε στοιβάζεται ως "παράνομο" στα στρατόπεδα, είτε χρήζει βοήθειας ως "άβουλο θύμα", εμείς βλέπουμε ανθρώπους που αγωνίζονται και αμφισβητούν έμπρακτα την τάση του καπιταλισμού να ελέγξει την κίνησή τους. Διαπερνούν σύνορα, συγκρούονται με τους μπάτσους στα σύνορα, εξεγείρονται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, απεργούν και οργανώνονται συλλογικά απέντι στην υποτίμησή τους, διαρρηγνύοντας πριν το επόμενο σύνορο, την εικόνα της θυματοποίησής τους.

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Καλούμε στην πορεία την Παρασκευή στις 18:00 στην Καμάρα, με συμμετοχή στο μπλοκ της συνέλευσης No Lager.

Φαμπρικα Υφανετ

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Σεπτέμβριος 17h