Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 19.00

Αντιφασιστική Πορεία

Στις 18/9/2013 ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται στο Κερατσίνι από νεοναζί της Χρυσής Αυγής μπροστά στο παθητικό βλέμμα των μπάτσων. Η δολοφονία του Φύσσα δεν ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά ήρθε ως κατάληξη στην εγκληματική δράση της Χ.Α. εδώ και πολλά χρόνια με τη στήριξη και την απάθεια όλων των κυβερνήσεων και των μηχανισμών καταστολής.
Μετά τη δολοφονία το αστικό σύστημα "έπεσε από τα σύννεφα" και άρχισε να συλλαμβάνει και να προφυλακίζει χρυσαυγίτες βουλευτές και στελέχη δίνοντας την εικόνα ενός κράτους που θα πολεμήσει το φασισμό και θα επαναφέρει την ηρεμία στη χώρα, κάνοντας λόγο μάλιστα και για την ύπαρξη δύο άκρων που πρέπει να χτυπηθούν εξίσου. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως παρά τις υποκριτικές εξαγγελίες του, το κράτος δεν πολεμάει πραγματικά το φασισμό, γιατί είναι οργανικό του κομμάτι, γέννημα-θρέμμα του. Όποτε η κυρίαρχη τάξη αμφισβητείται από τους εκμεταλλευόμενους, τότε ο φασισμός ανακαλείται λειτουργώντας ως η χρυσή εφεδρεία για να διατηρήσει τα προνόμιά της.
Δύο μέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη οι φασίστες της Χρυσής Αυγής έχουν βγάλει τα ρούχα της παραλλαγής, έχουν αφήσει τα ρόπαλα και τα μαχαίρια και έχουν φορέσει τα κοστούμια τους και έχουν βάλει το καλό τους πρόσωπο για να διεκδικήσουν την ψήφο του λαού ώστε να τους βάλει στη Βουλή και μάλιστα ως τρίτο κόμμα. Ψήφος στο κόμμα των νεοναζί είναι στήριξη στους δολοφόνους του Φύσσα, επικρότηση για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα, τον βάναυσο ξυλοδαρμό των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα, των δεκάδων θρασύδειλων επιθέσεων σε καταλήψεις, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και στέκια, των πολυάριθμων επιθέσεων με μαχαίρια σε αναρχικούς, αριστερούς και αντιφασίστες αγωνιστές, της δράσης των νεοναζιστών στο πλευρό των ΜΑΤ σε διαδηλώσεις, της ενέδρας σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και των απειλών που έχουν εκτοξεύσει οι νεοναζί για λογαριασμό των εφοπλιστών, όπως και για λογαριασμό της καναδικής πολυεθνικής Eldorado και του μεγαλοεργολάβου Μπόμπολα στα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Είναι γνωστή πλέον και η ρήση πως όπου δεν φτάνει το γκλοπ του μπάτσου φτάνει το μαχαίρι του φασίστα.
Δεν καλούμε σε μνημόσυνο αλλά σε μια πλατειά αντιφασιστική δράση ενάντια στην αγάπη για αίμα για την ανάδειξη της φυλετικής καθαρότητας, του μίσους, του ρατσισμού, του ναζισμού και υπέρ στην αυτονομία, την ελευθερία και τη ζωή.
Είναι ώρα το μαζικό αντιφασιστικό κίνημα του λαού και της νεολαίας μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, μέσα από τα σωματεία και τους χώρους δουλειάς, τις συνελεύσεις γειτονιών, τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους να πάρει αποφάσεις για να τσακιστεί στην πράξη κάθε θρασύδειλη φασιστική επίθεση. Ο φασισμός δεν θα τσακιστεί ούτε στα δικαστήρια ούτε με απλά κείμενα καταγγελίας. Ο φασισμός θα τσακιστεί από το αντιφασιστικό κίνημα στους δρόμους και τις πλατείες χωρίς να αφήνουμε σπιθαμή γης στους νεοναζί δολοφόνους.
Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Φύσσα θα είμαστε ξανά στους δρόμους χωρίς αυταπάτες για το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού. Για να δείξουμε πως όσο και να προσπαθούν να επιτεθούν κράτος και παρακράτος στους αγωνιζόμενους ανθρώπους αυτής της κοινωνίας δεν θα επικρατήσει ο φόβος αλλά η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη.
Για να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην εξάπλωση των νεοναζί στις γειτονιές, την εκμετάλλευση των αφεντικών, του κεφαλαίου, του κράτους, των μηχανισμών εξουσίας και καταστολής και να ανοίξουμε περάσματα στον αγώνα για την ελευθερία.


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/9 19:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΟΥ

ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει

"Καμία κυβέρνηση δεν πολεμάει το φασισμό για να τον καταστρέψει. Όταν η αστική τάξη βλέπει ότι η εξουσία γλιστράει από τα χέρια της τον ανακαλεί για να διατηρήσει τα προνόμιά της"

Αυτόνομη Στατιστική Κίνηση
Αυτόνομη Μαθηματική Κίνηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/60367/